Результаты опроса: Придать ли русскому языку статус государственного?

Голосовавшие
425. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Да

268 63.06%
  • Нет

157 36.94%

Тема: Придать ли русскому языку статус государственного?

Закрытая тема
Страница 48 из 622 ПерваяПервая ... 38 46 47 48 49 50 58 98 148 548 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 941 по 960 из 12427
  1. Вверх #941
    Почетный старожил

Цитата Сообщение от Проффесионал
    Есть в Украине люди, совершенно не понимающие украинский язык. Но людей, совершенно не понимающих русский - нету.
    И как пример - ваш покорный слуга! Честно пытался читать посты на украинском языке, но, к сожалению, много непонятных слов (в словарик замучаешься лазить), да и не все нюансы улавливаешь. Приходится эти посты просто пропускать.
    Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
    (с) Флобер

2. Вверх #942
    Старожил форума
    Ant, я в таком же положении, но пытаюсь читать и пытаюсь изучать.

3. Вверх #943
    Почетный старожил

Цитата Сообщение от NeMo
    Ant, я в таком же положении, но пытаюсь читать и пытаюсь изучать.
    Стар я уже. Очень стар. Я СуперСтар! :lol:
    (с) Флобер

4. Вверх #944
    Старожил форума
    Да я тоже не нов

5. Вверх #945
    Почетный старожил

А может быть авторы постов на украинском языке сознательно ограничивают свою аудиторию?
    (с) Флобер

6. Вверх #946
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    NRG,
    10 баксов, что Ирыся порвет Артониса
    О, вже ставки роблять... :twisted:
    Тю... як не цікаво...
    Я ж не заради перемоги... :?
    "Я над сутичкою, я хочу, щоб були збережені інтереси України". :lol:

Akayama,
    Поддерживаю всецело! Где поставить подпись?
    Коли буду йти в мери Одеси, тоді буде достатньо галочки напроти прізвища...

Павлик-Морозов,
    Без сомнения, что изюм производится из винограда, только вот никто его виноградом уже не назовет Да и любители винограда не обязательно должны быть любителями изюма
    Ну наприклад я. Я не люблю ізюм, а винограду люблю. Але ж при цьому я не називаю ізюм - продуктом другого сорту. А розмова була саме про це.

Ant,
    А может быть авторы постов на украинском языке сознательно ограничивают свою аудиторию?
    В жодному випадку. В мене на одному форумі був знайомий, який писав білоруською мовою. Я розуміла в найкращому випадку 90% сказаного. І словника поряд не було. Але ця людина мені настільки подобалась, що я не могла собі довзолити пропускати його пости.
    Головне бажання...
    Навіть найкращі стають згодом катами

7. Вверх #947
    Почетный старожил

Цитата Сообщение от <PIN>
    Украина - это Украина с украинским менталитетом без всяких примесей..
    Тем более никто ведь не запретит вам разговаривать на том языке, на каком вам хочется
    В этой связи вспомнился случай, произошедший на Одесской киностудии в эпоху первой волны украинизации Одессы. К одному известному кинорежиссеру, армянину по национальности (если не ошибаюсь), во время телеинтервью ведущая обратилась с вопросом на украинском языке. Он внимательно все выслушал и увлеченно начал что-то рассказывать на армянском. Следующий вопрос покрасневшая ведущая задала на русском.
    (с) Флобер

8. Вверх #948
    User banned Аватар для Observer
    Цитата Сообщение от Ant
    IMHO они ее сознательно не уважают.

9. Вверх #949
    Новичок
    А чому не можна відповідати на мої питання, взаємно?
    Вместо разговора по сути, перевести рельсы на второстепенность украинского, хотя там и намека на это не было. Это и есть передергивание фактов, желание заболтать, а не найти суть. Нежелание понять другого, который чуть-чуть мыслит по другому. Вот здесь самое время Вам написать, что все мы мыслим одинаково путем нервно-энергетических процессов происходящих в мозгу. И опять увести спор в другую плоскость или обвинить в чем-то оппонента. Так?

Виноград это молодость, красота, горячность. Изюм это квинтесенция молодости в плане мудрости и спокойствия, взрощенная опытом из молодости, но уже не той, хоть и зрелой, красоты. А перевод, как правило, это выжимки да еще с добавлением какой-нибудь бодяги или сахара.

А чому Ви впевнені, що всі зобов’язані не тільки знати, але й любити українську мову так, щоб забути свою рідну російську. Я перебільшую? Не більше чим Ви.

Межа між підтримкою державної мови і обмеженням прав інших мов?! Це складне питання, щоб його пояснити і пишуть такі документи як Європейська хартія.
    Чому це стосується тільки російської мови?! Знов пересмикуєте. Де я казав, що це тільки російської мови стосується? Це у Вас все стосується тільки української, більш нічого не хочете бачити. А я писав і про єврейську і про татарську. Я не націоналіст.

Мілліардер?. Так я ж про це і пишу, що продекларувати демократію і здійснити її це дві великі різниці. І якщо україномовних навчати за кошти держави, а інших, хоч і громадян України, за свої. Що тут ще сказати. Тут все – і демократія і рівні можливості, все видно.

„Де послідовність?! Якось дивно виходить. Коли нам щось вигідно, ми дістаємо Європейську хартію, коли хтось інший дістає якусь іншу Європейську хартію, то вона вже нам не закон.
    Своєї особистої точки зору в нас бути не може?!”

Це Ви про себе написали, це видно абсолютно чітко, навіть добавити більш нічого.

„До чого тут ЦК?!
    Знаєте, правила російської й української мови не завжди підпорядковуються ЦК. „

Знов відповім Вашими словами: Де послідовність?! Якось дивно виходить. Коли нам щось вигідно, ми дістаємо закони, а коли не вигідно то пишемо, що не завжди треба їх признавати?” Що тут добавити?

А определять имя человека вместо него, навязывать свое – это и есть национализм. Где тут свобода и демократия?? Все ясно!
    Владимир

10. Вверх #950
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Артонис,
    А чому не можна відповідати на мої питання, взаємно?
    Ну... Чесно кажучи, у Ваших повідомленнях важко знайти питання. Якщо вони є, я відповідаю. Якщо щось пропустила, то просто тому, що вони нечітко сформуьовані. Принаймні не у формі питання.
    Вместо разговора по сути, перевести рельсы на второстепенность украинского, хотя там и намека на это не было.
    Тю... Я і не намагалась на це перевести. Про це загаварили зараз Ви, а у мене й аналогії такої в голові не виникло.
    Это и есть передергивание фактов, желание заболтать, а не найти суть.
    Знов ж таки, не бачу причин для таких висновків. Кожна проблема має чимало аспектів. І якщо я згадую про один, другий, третій - це ще не значить, що я з'їжджаю з теми.
    Нежелание понять другого, который чуть-чуть мыслит по другому. Вот здесь самое время Вам написать, что все мы мыслим одинаково путем нервно-энергетических процессов происходящих в мозгу. И опять увести спор в другую плоскость или обвинить в чем-то оппонента. Так?
    Ні... Я Вас дуже хочу зрозуміти, тому і задаю багато питань. Я вже казала, що за піс в усьому світі. Мені не подобається, коли виникають такі проблеми і мені жилось набагато легше, якби всім жилося добре.
    Тому мені дуже цікаво дізнаватися позицію інших людей. Все одно треба буде шукати компроміс, а він однозначно буде десь посередині.
    А от на цю золоту середину, нажаль мало хто налаштований.

Виноград это молодость, красота, горячность. Изюм это квинтесенция молодости в плане мудрости и спокойствия, взрощенная опытом из молодости, но уже не той, хоть и зрелой, красоты. А перевод, как правило, это выжимки да еще с добавлением какой-нибудь бодяги или сахара.
    Так справа в тому, що все одно без переклада нікуди. Ну не може людина вивчити всі мови світу, щоб все читати в оригіналі. Тому переклад - абсолютно необхідна річ. Проте вважати його апріорі другим сортом - я не згідна.
    А чому Ви впевнені, що всі зобов’язані не тільки знати, але й любити українську мову так, щоб забути свою рідну російську. Я перебільшую? Не більше чим Ви.
    А я хіба казала про любов?! Я хіба десь казала про те, що треба вивчати одну мову за рахунок іншої?! В жодному випадку. Я за те, щоб ніхто ніколи не забував своє коріння, як це намагалися зробити за часів Радянського Союзу - "Мой адресс не дом и не улица...".
    В Україні, якщо не помиляюсь, проживують близько 200 етнічних груп і я ЗА те, щоб всі могли вільно розвивати себе в етнічному напрямку. І я за те, щоб держава підтримувала не тільки на словах ці починання.
    От тільки шлях Україна пройшла надто важкий і надто багато сил намагалися нас роз'єднати і намагаються це робити зараз. Тому має щось бути у нас одне, що тримає саме за цю держави. Чому б цій об'єднуючій силі не бути українській мові?! Я не розумію, звідки з'являються роз'єднуючі настрої у випадку з мовою. Це були здебільшого риторичні питання, тому не сприймайте їх на свою адресу.
    Російська мова - прекрасна мова. І вона є саме таким об'єднуючим моментом для РФ.
    Чому не поставитись до цього питання так, а не як намагаються поставити зараз певні політичні сили.
    Щодо вивчення, то це просто елементарна повага до держави.

Межа між підтримкою державної мови і обмеженням прав інших мов?! Це складне питання, щоб його пояснити і пишуть такі документи як Європейська хартія.
    Все це зрозуміло, але ж неможна абсолютно сліпо прикладати Європейську хартію до України.
    Те, що ідеально підходить до Бельгії наприклад, може абсолютно не підходити для Словенії, наприклад...

Чому це стосується тільки російської мови?! Знов пересмикуєте. Де я казав, що це тільки російської мови стосується? Це у Вас все стосується тільки української, більш нічого не хочете бачити.
    Я не пересмикую. Ви писали щодо введення в якості регіональної тільки російської мови. Чи я не права?!
    А у мене не все стосується тільки української мови. Див. вище.

Я не націоналіст.
    А це тут до чого?!
    Мілліардер?. Так я ж про це і пишу, що продекларувати демократію і здійснити її це дві великі різниці. І якщо україномовних навчати за кошти держави, а інших, хоч і громадян України, за свої. Що тут ще сказати. Тут все – і демократія і рівні можливості, все видно.
    Так я і не кажу, що навчати за кошти держави тільки українскьих громадян. Я просто кажу про те, що в світі існує така практика. Я ж не пропонувала це зводити у рамки правил. Просто як допомога.
    Погодьтесь, що Україна сама зараз не зможе потягнути розвиток всіх мовних, етнічних груп. Тому і виходить, що когось обмежують. Я не кажу про те, щоб Україна не піклувалась про російськомовних громадян, бо про них має піклуватись Росія. В жодному випадку. Просто якби про них піклувалася і Росія було б набагато краще.

А определять имя человека вместо него, навязывать свое – это и есть национализм. Где тут свобода и демократия?? Все ясно!
    Та до чого тут демократія?! Ми живемо в соціумі, в якому існують певні правила. Ви ж дотримуєтесь правила дорожнього руху?! Я от зараз почну кричати, що перехід вулиці тільки на зелене світло обмежує мої права і це антидемократично. Що Ви про мене подумаєте?!
    І саме тому, в соціумі є багато речей, які можна назвати "за замовчуванням". Як налаштування на комп'ютері. Вам не подобаються - Ви змінюєте. Ось у чому демократія. А не в тому, що такі налаштування - тоталітаризм.
    Навіть найкращі стають згодом катами

11. Вверх #951
    Постоялец форума
    с децтва ненавижу украину. Я не только за русский язык, а и за отделение восточной малороссии и присоединение к росии
    It is good to be bad

12. Вверх #952
    Местный правдолюб Аватар для Indeets
    Цитата Сообщение от Inky
    с децтва ненавижу украину.
    В чём же дело ? Границы не закрыты..
    Мне не 40, мне 18+22 года опыта :)...

13. Вверх #953
    Постоялец форума
    Indeets, у меня тут дела. В бизнесе эмоциям нет места.
    It is good to be bad

14. Вверх #954
    Постоялец форума Аватар для muha
    Цитата Сообщение от Inky
    якщо ти не змінеш своі погляди, раджу, перенось свій бізнес в росію бо скоро тобі тут буде важко

15. Вверх #955
    Постоялец форума
    muha, давай я сам буду решать где мне делать дела, ОК?
    It is good to be bad

16. Вверх #956
    Цитата Сообщение от Inky
    Тяжко Вам.... все вокруг - враги... ужас... это ж какой моральный износ !

17. Вверх #957
    Постоялец форума
    Indeets, на то и щука в море, чтоб карась не дремал
    It is good to be bad

18. Вверх #958
    Постоялец форума Аватар для Norman
    Inky, на аватаре Ницше, а в голове хаос...
    Non pergam ad cetera!

19. Вверх #959
    Inky, на аватаре Ницше, а в голове хаос...
    Никакого хаоса не вижу - только соображения выгоды.

20. Вверх #960
    Постоялец форума
    Единственный способ помочь бедным - не быть одним из них. (с) Кто - то из великих

Закрытая тема
Страница 48 из 622 ПерваяПервая ... 38 46 47 48 49 50 58 98 148 548 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права