|
Romko, якщо Ви питаєте про особисте (кревне), то польська тема мене цікавить тією ж мірою, що й українська, єврейська чи російська. В одеситах часто всього намішано (і хоч Кертіс раптом засумнівався, чи живу я в Одесі, я тут таки живу).
За наведений фактаж дякую, хоча вже з ним знайома. В тому, що з поляками порозумілися, маю певний сумнів (читала про ставлення до теми польских істориків та політологів). А запитувала, власне, про інше. Ви впевнено пишете про те, що "совєти" були гірші й за німців, й за поляків. От мене й зацікавила мотивація такого ставлення. Якось не стикується Ваша теза з тим, що пишуть про утиски українців на західно-українських землях за часів Речі Посполитої українські історики.
Якщо за поляків було ліпше, то чим пояснити такий вибух ненависті та насильства, спрямований саме проти них?
И это пройдет.
Это знаешь, как в штатах... Нигеры нигеров называют нигерами, но попробует это "Снежок" сказать)))антисемит хренов![]()
"Друзьям" советую посетить мою домашнюю страницу.
У меня к сожелению не хватит сил, вчитаться во все предыдущие сообщения по данной теме. однако мое видиние однозначное (простите, если затрагиваю чью-то "национальную гордость" - "они, вне Закона" (кому интересно, можем подискутировать).
Меня одно интересует - как их можно приравнивать к ветеранам, ставить на одну ступень, с нашими отцами и дедами?.
Таки живёшь? Щас проверим) Ты по што кричала как на привозе?
"когда даёшь эту ссылку http://oun-upa.org.ua/ru/history.html все оппоненты чудесным образом затыкаются..." А Вот Ромка не затыкается... сам её даёт. И Я Даю! Хошь тебе дам? На! http://oun-upa.org.ua/ru/history.html
Что я вижу? Призывы к сепаратизму? А, Дам? Не стыдно?
Последний раз редактировалось Kertis; 08.12.2007 в 15:17.
«Вважаю цінною ініціативою публікацію блоку матеріалів, присвячених близькій річниці деполонізації Волині... Однак часто автори цих публікацій мають тенденцію до політизації трагічних сторінок історії. Цитують слова польських представників, котрі ніколи не були висловлені. Це викликає непотрібне загострення атмосфери довкола настільки сумної та болісної річниці. Ще раз хочу публічно заявити, що Польща не чинила і не має наміру чинити тиск на українську владу, а також у будь-який спосіб змушувати до слів вибачення за злочини, скоєні ОУН-УПА на Волині. Керівництво Республіки Польща ніколи не заявляло через своїх представників, що український Президент повинен «покаятися і від імені українського народу попросити вибачення у поляків».
державний секретар і керівник Бюро національної безпеки Польщі Марек Сівець
- Дослідники наводять різну кількість жертв Волинської трагедії: так, українські історики стверджують, що в 1943 році загинуло від 15 до 30 тисяч поляків, польські історики – що 60-100 тисяч. Чи існує, так би мовити, офіційно визнана в Польщі статистика, якою оперує ваш уряд у спілкуваннях на цю тему з українським урядом? Цікавим є і питання доступу до архівів, яке підняв під час останнього візиту до Києва голова Бюро національної безпеки Польщі Марек Сівець. Про що, власне, йдеться, якісь конкретні документи хочуть знайти польські дослідники в українських архівах?
Марек Зюлковський: Польща отримає на Заході стільки, скільки вона зробить на Сході
Справа в тому,що і поляки ,і українці адекватно розуміють ситуацію,тоді,як прокомуністи вперто називають 39-й рік "освобождєнієм",а УПА - бандитами.
Ой, и хто тут еще кипеш подымает?Я как раз рада появлению Ромки на форуме и общаюсь с ним большим удовольствием, потому как он - из тех собеседников, которые мне интересны. С такими оппонентами можно соглашаться или не соглашаться, спорить, анализировать их аргументы, иной раз от переизбытка эмоций порыкивать друг на друга... Но главное - такие собеседники адекватны. Что редкость.
И это пройдет.
Умилительно. Потом огугливаем этого Марека, и оттуда выплывает не совсем та идиллия :
The head of the BBN, Marek Siwiec is insisting that Ukraine recognize the Volhynia massacres as genocide. The monument in Warsaw will claim the figure of 60,000 Poles murdered by "OUN-UPA" as "genocide" and a "Polish holocaust."
Глава Сов.Безоп-сти, Марек Сивец, настаивает на признании Украиной волынских зверств как геноцида. На памятнике в Варшаве упомянуты 60 тыс. поляков, истреблённых "ОУН-УПА" во время "геноцида" и "польского голокоста".
Polish opinion polls regularly find that public image of Ukrainians is very low and little better than that of Gypsies
Опрос общественного мнения в Польше постоянно указывает, что имидж украинцев крайне низок, едва выше цыган.
Of the 390,000 Poles in Volhynia, 215,000 were subjects of ethnic cleansing.
Из 390,000 волынских поляков, 215,000 подверглись этнической чистке
The killing of Poles ... The words "Gestapo" and "NKVD" were removed from a monument erected in Wroclaw while the term "OUN-UPA" was maintained
Об убийстве поляков ... С монумента, возведённого во Вроцлаве, стёрты слова "НКВД" и "Гестапо", оставлены лишь - "ОУН-УПА".
Социальные закладки