Да неужели? Или все, кто воевал против фашизма, НКВДшное зверье?НКВД-шное зверьё рахується учасниками війни і мають усі пільги .
А я не ставлю питаня чи герої чи бандити це питання з опитування на цій темі.
|
Да неужели? Или все, кто воевал против фашизма, НКВДшное зверье?НКВД-шное зверьё рахується учасниками війни і мають усі пільги .
А я не ставлю питаня чи герої чи бандити це питання з опитування на цій темі.
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
А фашизм по его мнению самостоятельно бы загнулся.От одного только духа укр "корпоративности".
НКВДшное зверье,то НКВДшное зверье,а ветерани ЧА зараз в таких самих умовах,як і ветерени УПА.НКВДшное зверье одержує пенсії по кілька тисяч гривень і до цього часу прос...є награбоване.Кажу про Львів,бо тут їх ще багато.
Мй сусід,вдівець,ветеран ЧА,(капітан),родом з Харківщини,залишився у Львові,працював на "Кінескопі".Пенсії ледве вистарчає на прожиток.
Так, давайте розбиратися...
1. Ви справді вважаєте усіх, хто воював у Радянській армії, "кровавой гебнёй"? Якщо так, то це помилковий підхід. Я, у всякому разі, намагаюся дотримуватися іншого.
Для мене особисто, наприклад, "дві великі різниці" між, припустимо, Романом Шухевичем і Олесем Ольжичем чи Оленою Телігою. А "шефа безпеки" ОУН Лебедя (для мене він нічим не ліпший за якогось Єжова) не поставлю на одну дошку з молодими, не дуже письменними хлопцями, які щиро давали клятву "Приречення", брали псевдо й гвинтівку, стріляли, в кого накажуть, й, напевне, не дуже розумілися на стратегічних планах своїх "ідеологів".
2. Якщо для Вас справді намає різниці між солдатами, які воювали проти нацизму, й тими, хто був з нацистами на одному боці, я навряд чи зможу Вас переконати в тому, що ця різниця таки є. Для мене вона принципова.
3. Воювали за державу... Я вже не раз писала: не сприймаю тезу про те, що "мета виправдовує засоби". Найпрекрасніша ідея обертається цинічним блюзнірством, якщо в реалізації потребує етнічних чисток чи вбивств громадянського населення. Це, знов-таки, моє особисте принципове переконання.
4. Що ж до пільг, які мають ветерани Великої Вітчизняної війни, то декількома постами вище Romko вже навів приклад, як "сито й щасливо" вони живуть, аж "жирують", вже пробачте на слові...
И это пройдет.
Так, давайте розбиратися...
1. Ви справді вважаєте усіх, хто воював у Радянській армії, "кровавой гебнёй"? Якщо так, то це помилковий підхід. Я, у всякому разі, намагаюся дотримуватися іншого.
ну де ви в моїх словах таке побачили.Я навпаки кажу що ні про одних ні про інших не можна так однозначно говорити.
Так мене буде важко переконати бо для мене фашизм і комунізм це синоніми.А по кількості жертв комунізм далеко попереду.
І коли УПА співробітничало з німцями вони ще не знали хто вони. за те про комунізм вони вже багато чого дізналися.Тому і почали війну на боці німців, але з часом все змінилося.
Суть цих пільг нестільки матеріальна скільки моральна.Розумієш.
Просто цим держава каже ось ці молодці а ці бандюги.
І це каже держава за яку останні воювали, просто уяви себе на їх місці.Це ніби дитина яку ти виховував все життя і жертвувува за ради неї всім, просто бере і вкидає тебе з квартири на вулицю.
cubik, по-перше, я Вас ні в чому не звинувачую - задаю уточнюючі питання, аби точніше зрозуміти Вашу точку зору. По-друге, нікого ні в чому не збираюся переконувати: які висновки людина робить з прочитаного чи почутого - то її особиста справа. По-третє, про комунізм, як Ви пишете, на Західній Україні дізнавалися з осені 1939-го до літа 1941 року. Про нацизм - протягом всієї окупації України. І це страшне знання про те, що Гітлер приніс на Україну, аж ніяк не завадило керівникам ОУН-УПА співробітничати з німцями, обмінюватись розвідданими, брати від них гроші, зброю, радіостанції. Фактаж з цього приводу я вже в цій темі наводила. Якщо цікаво - погортайте.
И это пройдет.
Значит так.
1)СССР легитимное государство(признаное другими государствами)
2)Как любое государство имеело все государственные органы.
3)Войсковые части, НКВД и т.д. создавались и действовали согласно Закона.
Все перечислять нет необходимости.
Что представляла из себя ОУН-УПА?
Группу вооруженных людей. В соответствии с законами любой страны такую группу отнесли бы на сегодняшний день к террорестической организации.
Значить козаки теж були бандити, і більшовики в Росії.Ну так виходить.
То що, якщо в тебе є санкція держави і ти вбив мільони то це нормально.
3)Войсковые части, НКВД и т.д. создавались и действовали согласно Закона.
Так у фашистів теж були свої закони то що їх тепер можна цим виправдати.
Относительно военнослужащих Германии-они были мобилизованы государством и если воевали на передовой, а не уничтожали мирных граждан, то и их можно считать ветеранами и дело государства и его граждан считать ли их героями.
"А произошло тогда следующее. Воспользовавшись демократическим хаосом
после свержения монархии, власть в стране захватила международная
террористическая организация, финансируемая во имя собственного спасения
Германией. Такого в истории человечества еще не было. И то, что это удалось,
явилось для мира полной неожиданностью, не меньшей, впрочем, чем и для самих
его участников - кучки разноплеменных авантюристов, собравшихся вокруг
своего полубезумного лидера. Менее всего в свой успех верили именно они, а
потому и вели себя соответственно. Держа наготове заграничные паспорта,
готовые в любую минуту исчезнуть из России так же неожиданно, как они в ней
и появились, большевики начали грабеж национального достояния страны,
растаскивая его по темным углам и переправляя за границу"
Игорь Бунич. Золото партии
Конечно трудно переубедить того, кто не читает приводимые ссылки.І коли УПА співробітничало з німцями вони ще не знали хто вони. за те про комунізм вони вже багато чого дізналися.Тому і почали війну на боці німців, але з часом все змінилося.
Вообще, твои доводы, это доводы минимум 4 человек, за последние 150 страниц.
Путаешь(если не откровенно говориш неправду).НКВДшное зверье,то НКВДшное зверье,а ветерани ЧА зараз в таких самих умовах,як і ветерени УПА.НКВДшное зверье одержує пенсії по кілька тисяч гривень і до цього часу прос...є награбоване.Кажу про Львів,бо тут їх ще багато.
То, что в войска ВЧК - ОГПУ-НКВД и милиции, по итогам ВОВ, не только не могут получать такую же пенсию, как и войска СА(одни чины, Майор, в НКВД, понятно, получал большую пенсию(содержание), чем рядовой), но и им, "Не засчитывается в срок службы, дающий право на получение награды за выслугу лет", говорит "Указ ПВС от 4 июня 44 (объявлен приказом НКО №190 от 3.10.44)"
"Приказы Народного комиссара обороны СССР 1943-45гг. Сборник. Институт военной истории. Москва. 1996г."
И, совсем другое, если по истечении войны, они, как солдаты, продолжали свою службу в рядах НКВД. Тогда и выслуга побольше, и пенсия побольше. Прямая связь.
А, проНу, тогда, если говорится о жертвах "Нахтигаля", и они не оспариваются, надо объяснить Ющенко, что он несколько поторопился.А скільки було закатовоно , вбито , репресовно совєтською владою, чому про це ніхто не згадує.Давайте порівняємо кількість жертв Нахтігаль і Совєтів.
Последний раз редактировалось minaev.a.d.; 07.12.2007 в 13:03. Причина: Когда я говорю про одни чины, ив СА. и в НКВД
Социальные закладки