Результаты опроса: Ваше отношение к воинам ОУН - УПА ?

Голосовавшие
721. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Украинские патриоты сражавшиеся за независимость родины.

245 33.98%
  • Бандиты, пособники фашистов.

420 58.25%
  • Затрудняюсь с ответом...

56 7.77%

Тема: Поговорим об ОУН - УПА

Закрытая тема
Страница 449 из 607 ПерваяПервая ... 349 399 439 447 448 449 450 451 459 499 549 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 8,961 по 8,980 из 12131
  1. Вверх #8961
    Новичок
    с.м.т. Нові Стрілища Львівська обл. Україна
    Цитата Сообщение от Буджак Посмотреть сообщение
    Вам не вредно было бы хоть что-то почитать о ВОВ, послушать тех, кто освободил Украину от фашизма. И задуматься потом. Хотя, надо было раньше, их мало осталось, к сожалению. Сам не понимаю, чего я с Вами общаюсь, Вам нравится фашизм, от которого страна пострадала так немного... Вы настолько зомбированы героизмом УПА, что объяснить Вам что-то нереально.
    Західна Україна була під австро-угорським, польським та московсько-большевицьким гнітом. Про ВВв я знаю не менше Вас і знаю ветеранів, які живуть ще сьогодні. Про Велику Визвольну місію мова не йде. Йде мова про бажання подальшої окупації території України, в тому числі і західних областей. Якщо західною Україною заправляли хто хотів, то східною Україною постійно заправляла Російська та большевицька імперії. Тому це зомбування, на сьогодні і породжує прояви сепаратизму та російського шовінізму.
    Sapienti sat !

2. Вверх #8962
    Не покидает форум Аватар для lens
    Цитата Сообщение от консультант Посмотреть сообщение
    Ваші основні аргументи проти УПА - це співпраця з фашистами. Ну і що...
    Для мене особисто це - ОСНОВНИЙ аргумент, а ніяк не "ну і що". І якщо співробітництво з німцями кінця 30-х років і на початку Великої Вітчизняної якось, хай зі скрипом, можна спробувати зрозуміти - мовляв, ситуативний союз, не знали, що Гітлер - така паця... То співробітничати з нацистами 1944-го й далі - вже після того, як очевидним стало, що нацисти принесли в Україну і що вони тут чинили (і з етнічними українцями в тому числі), - то, як на мене, був верх блюзнірства. І цинізму. Я так це розумію і відчуваю.

Тому це зомбування, на сьогодні і породжує прояви сепаратизму та російського шовінізму.
    Ну, нарешті... Я, власне, думала, що про "зомбування" та криваву руку Москви напишете вже в першому повідомленні в цій темі... Так класно, коли всіх, хто думає НЕ ТАК, можна підігнати під простеньку схему, еге ж?
    Последний раз редактировалось lens; 02.12.2007 в 20:25.
    И это пройдет.

3. Вверх #8963
    Не покидает форум Аватар для Буджак
    Тому це зомбування, на сьогодні і породжує прояви сепаратизму та російського шовінізму.
    Какой фирмы у Вас микроскоп, в который Вы умудрились разглядеть тут русский шовинизм? Электронный, наверное. Не спользуйте его больше, вредно для глаз.
    OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
    Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;

4. Вверх #8964
    Новичок
    Для того, чтобы мне было стыдно быть гражданином этой страны, где люди говорят "ну и что", этого достаточно. В мой город вторгся враг, кто-то перешел на его сторону, и теперь он герой? Нет, он предатель.
    А Ви що пропонуєте, щоб декілька облвстей західної України, частина жителів яких "разделяла взгляды" великої Росії, почали визвольну боротьбу. На східній Україні людей з передовими поглядами теж було небагато. В чиє місто ввійшов ворог...? Місто, яке окупували большевики, які одного із моїх родичів розпустили на пилорамі, за те, що не хотів вступати в колгосп...Це був єдиний шанс покінчити з большевиками, якби не підвів параноїк Гітлер.
    Последний раз редактировалось консультант; 02.12.2007 в 20:37.
    Sapienti sat !

5. Вверх #8965
    Живёт на форуме Аватар для Romko
    Цитата Сообщение от lens Посмотреть сообщение
    То співробітничати з нацистами 1944-го й далі - вже після того, як очевидним стало, що нацисти принесли в Україну і що вони тут чинили (і з етнічними українцями в тому числі), - то, як на мене, був верх блюзнірства. І цинізму. Я так це розумію і відчуваю.
    Хто співробітничав з німцями після 44-го року?Звідки ці фантазії?

6. Вверх #8966
    Новичок
    Ну, нарешті... Я, власне, думала, що про "зомбування" та криваву руку Москви напишете вже в першому повідомленні в цій темі... Так класно, коли всіх, хто думає НЕ ТАК, можна підігнати під простеньку схему, еге ж?
    Вас ніхто не підганяє під цю схему і поки що на Вашому форумі не бачу ні москалів-шовіністів, ні сепаратистів але вважаю і знаю по ЛФ, що вони є. Для мене Ви російськомовні співвітчизники в яких свої погляди на історію УПА, на жаль викривлену і спотворену у Вашій свідомості...
    Sapienti sat !

7. Вверх #8967
    Цитата Сообщение от Romko Посмотреть сообщение
    Хто співробітничав з німцями після 44-го року?Звідки ці фантазії?
    Та не фантазії, Romko... Я користуюсь переважно матерілами сайтів

http://www.oun-upa.org.ua та http://forum.ottawa-litopys.org

На першому, зокрема, вичитала вже мною цитоване, для Вас повторю:
    Восени 1944 р. німецькою розвідкою було асигновано лідерам ОУН (Б) на ведення розвідувально-підривної діяльності 50 млн. радянських карбованців, 5 з яких отримав безпосередньо Р. Шухевич. На Станіславщину закидається спеціальну групу під командуванням емісара Проводу ОУН Ю. Лопатинського та капітана німецької розвідки Кірна. З нею ж десантується зброю, вибухівку та радіостанції. На початку 1945 р. емісари повернулися з отриманими від УПА розвідувальними даними. Про їх вартість свідчило нагородження Кірна Хрестом з діамантами.

(...) Співробітництво з Вермахтом принесло УПА значну матеріально-технічну допомогу. (...) За словами Лазарека, до кінця серпня 1944 р. щотижня до УПА направлялося 3-4 вантажівки зброї та боєприпасів. При відступі тільки у лісах Галичини німці заклали 40 баз зі зброєю та боєприпасами. Окремі такі сховища знаходили принаймні до 1949 р. Всього повстанці отримали (без урахування роззброєння ними окремих підрозділів окупантів) 10 тис. кулеметів, 50 тис. автоматів і гвинтівок, сотні мінометів, іншу важку зброю, а також 103 радіостанції для зв'язку з німцями.
    джерело - http://www.oun-upa.org.ua/articles/rozvidka.html

Я відповіла на Ваше запитання? До речі, раджу почитати матеріали робочої групи істориків під керівництвом Кульчицького (вельми лояльного до ОУН-УПА)

"ПРОБЛЕМА ОУН-УПА.
    Національна академія наук
    Інститут історії України
    Звіт робочої групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності
    ОУН і УПА.
    Основні тези з проблеми ОУН-УПА (історичний висновок)"

Справді корисно. Без гасел та зайвих емоцій.
    И это пройдет.

8. Вверх #8968
    Не покидает форум Аватар для Буджак
    2 Маканаки.
    Чтоб облегчить Вам работу, даю ссылку на книгу В. Полищука "Горькая правда. Преступления ОУН-УПА (исповедь украинца)", изданную в Канаде, где и проживает автор.
    Очень хотел бы, чтобы ее прочитал и Консультант.
    Г.К. из США: " 14 июля 1943 г. в Колодне бандеровцы замучили 300 человек. Согнав их, приказали лечь, мол, будут делать обыск. В лежачих начали стрелять. Свидетель — Антек Полюля. Бандеровцы из Колодни: Андрей Шпак, Семен Коваль, Володя Сничишин, из Олешкова — Павел Романчук. К убийству призывал поп, который говорил:" Будем святить ножи, чтобы кукель из пшеницы вырезать".

В.В. из Великобритании сообщает, что 12.07.1943 г. в селе Загаи бандеровцы убили — и тут список из 165 фамилий, среди них грудные дети, беременные женщины, старики. Он говорит, что до войны с украинцами были нормальные отношения, враждебность началась тогда, когда Гитлер начал обещать вольную Украину."

Г.Д. из Польши: "Во вторник, 14 июля 1943 г., в селе Селец Владимир-Волынского района украинцы убили двух пожилых людей — Юзефа Витковского и его жену Стефанию. Их застрелили в собственной хате, которую потом подожгли. После полудня этими же топорами убили двух пожилых людей Михаловичей и их 7-летнюю внучку, мужа и жену Гроновичей, экономку ксендза по имени Зофия. В убийствах принимал участие Иван Шостачук, который до войны был в польской армии капралом и поменял свое вероисповедание на римско-католическое. Его младший брат Владислав, православный, предупредил семьи Морелевских и Михалковичей. В банде был украинец — Юхно, который убивал поляков, а его отец спас семью Стичинских. До войны отношения с украинцами были хорошими, портиться они стали в начале 1943 года, когда из Львовщины и Станиславщины начали прибывать агитаторы, которые бунтовали украинскую молодежь, обещая вольную Украину. Не все поддавались нашептыванию, в частности, не поддавались люди старшие по возрасту. Учительницу начальной школы Майю Соколив, жену заведующего школой, которую прислали из Советского Союза, русскую, вместе с мужем, матерью и годовалым сыном Славиком утопили в колодце. Из семьи Морелевских бандеровцы убили родителей, невестку Ирену (19 лет) и сына Юзефа (20 лет). Всех, кроме Ирены, убили недалеко от леса. Ирену забрали в хату руководители банды, держали ее в подвале, насиловали, а потом выбросили в колодец. Ирена была беременной. Смешанные семьи также убивали."

Я.Д. из Канады: "На наше село Лозов Тернопольской области, что над речкой Гнездечной, бандеровцы напали в ночь на 28 декабря 1944 года. Замучили около 800 человек. Первая группа бандеровцев после сигнала ракеты била окна и выламывала двери, вторая группа убивала, а третья грабила, после чего поджигали дома..."

В.М. из Канады: "Село Грабина, Владимир-Волынская область. 29 августа 1943 г. в воскресенье пришла весть, что бандеровцы убивают: Отец приказал мне спрятаться. Когда вошли в наш двор, там была моя мать, которую сразу же застрелили из пистолета. Отец это увидел и, выйдя, сказал: "Что вам нужно, ведь я вам ничего плохого не сделал?" Бандеровец в ответ ударил его топором в голову. Отец упал, тогда бандит в него еще и выстрелил. Мать убили сразу, а сестру на третий день."

Е.П. из Польши прислала выписку из парафиальной книги села Мосты Великие около Жовквы, в которой обозначено 20 убитых. В селе Рокитна в вербное (католическое) воскресенье было убито топорами 16 человек, а три человека: Казимир Витицкий, паламарь, его жена и ребенок были утоплены в проруби.

К.И. из Великобритании: "Германовка. Нападение имело место в сентябре 1943 г. на рассвете. Напали на меня близкие соседи — Костецкий. Головатый и Заплетный. Побили меня и ограбили. 14 февраля 1944 г. была свадьба моей двоюродной сестры, недалеко от меня, на нашей улице. Молодой работал на почте и пригласил своего начальника, а когда тот отъезжал, то бандеровцы убили его выстрелом. Началась стрельба, бросали гранаты. Все свадебные гости были убиты, хату сожгли. Убиты были также и музыканты, шесть их было, среди них было несколько украинцев. Среди гостей также было несколько украинцев, их тоже убили. Убито 26 человек. Один украинец, сосед, позволил мне ночевать в его хате, но однажды, придя из церкви, сказал, что дальше не может меня прятать, так как священник сказал: "Братья и сестры, пришло время, когда можем отплатить полякам, жидам и коммунистам". А мой сосед работал в совхозе, так его считали коммунистом. Фамилия этого попа Волошин. Была одна польско-украинская семья, так ее, как и всех поляков, уничтожили. До войны совместная жизнь с украинцами была хорошая, вражда настала, как начали организовывать УПА. В конце ноября 1944 г. на воротах был прибит листок, на котором было написано, чтобы я в три дня убрался из села, а то убьют и сожгут. Я оставил все и убежал".
    Еще будете спрашивать, как они могли воевать против своего народа? Вот так и воевали! А теперь кто-то еще говорит об их героизме! Да еще и национализм в ранг гуманизма возводит...
    Последний раз редактировалось Буджак; 02.12.2007 в 20:55.
    OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
    Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;

9. Вверх #8969

http://www.oun-upa.org.ua та http://forum.ottawa-litopys.org

На першому, зокрема, вичитала вже мною цитоване, для Вас повторю:

джерело - http://www.oun-upa.org.ua/articles/rozvidka.html

Я відповіла на Ваше запитання? До речі, раджу почитати матеріали робочої групи істориків під керівництвом Кульчицького (вельми лояльного до ОУН-УПА)

"ПРОБЛЕМА ОУН-УПА.
    Національна академія наук
    Інститут історії України
    Звіт робочої групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності
    ОУН і УПА.
    Основні тези з проблеми ОУН-УПА (історичний висновок)"

Справді корисно. Без гасел та зайвих емоцій.
    Корисно.Зловили,признаю.Але.не забувайте,що йшла війна і про пріоритети в цій війні,де війна велася проти всіх,без жодної підтримки світу,де все і зброя і техніка здобувалася любим способом.Це політика виживання.Не забувайте про те,що в 44-му році 400-х тисячна боєздатна армія(М) перейшла Буг і розсіляася(за наказом)по Європі,що було однозначно зрадою і розколом.А найбільшим супротивником для нас у цій війні був срср.

10. Вверх #8970
    Цитата Сообщение от Romko Посмотреть сообщение
    А найбільшим супротивником для нас у цій війні був срср.
    А для нас - Гітлер... Бачте, ось це, напевне, те найперше, що визначає таке різне ставлення до ОУН-УПА...
    И это пройдет.

11. Вверх #8971
    Постоялец форума Аватар для minaev.a.d.
    А найбільшим супротивником для нас у цій війні був срср.
    Наибольшим противником для фашистов был СССР. И для сил, ей, фашисткой германии, в єтой войне помогающей.

12. Вверх #8972
    Новичок
    З літа 1943 р. УПА змушена вести боротьбу на два фронти - проти червоних партизанів і проти німців.
    Це взято із запропонованого Вами сайту.

Ви сильні речі говорите. Виходить по-Вашому, що німці відступаючи повинні були забирати із собою за пару днів. чи за день всі боєприпаси, зброю та все інше, яке вони стягували місяцями. Звичайно з закопували, техніку деяку підривали, щоб радянським військам і УПА це не дісталось. А хто міг знати найкраще місце заховання зброї та боєприпасів, як не місцеве населення, яке співпрацювало з УПА...
    Ще раз кажу УПА воювала проти фашистів і радянської армії, яка була під комвандуванням большевицької комуни. Мені теж шкода солдатів радянської армії, які загинули в цій трагічній боротьбі. Вони змушені були виконувати накази. Хоч полтавчанин "Яструб" не згодився із своїм командуванням і перейшов на бік УПА. Але мені більше шкода наших молодих хлопців, які усвідомлюючи свою приреченність. стояли до останнього... Коли курінному по псевдо "Крук" в 1948 роцібуло запропоновано покинути Україну і втікати за кордон, він відповів:" Чому я маю покидати свою землю, хай покидають її ті, хто прийшов сюди..."
    Sapienti sat !

13. Вверх #8973
    Цитата Сообщение от консультант Посмотреть сообщение
    З літа 1943 р. УПА змушена вести боротьбу на два фронти - проти червоних партизанів і проти німців. Це взято із запропонованого Вами сайту. Ви сильні речі говорите. Виходить по-Вашому, що німці відступаючи повинні були забирати із собою за пару днів. чи за день всі боєприпаси, зброю та все інше, яке вони стягували місяцями. Звичайно з закопували, техніку деяку підривали, щоб радянським військам і УПА це не дісталось. А хто міг знати найкраще місце заховання зброї та боєприпасів, як не місцеве населення, яке співпрацювало з УПА
    Консультанте - якій інтерпретації Ви піддасте те, що написано досить ясно й чітко, як то кажуть, українською по-білому - Ваша справа. Я читаю на згаданому сайті - німці забезпечували УПА грошима, зброєю та технікою. Ви пишете - ховали, "щоб УПА не дісталося"... Ну, що я мушу в цьому разі Вам доводити? Та й чи мушу загалом?
    И это пройдет.

14. Вверх #8974
    Новичок
    2 Маканаки.
    Чтоб облегчить Вам работу, даю ссылку на книгу В. Полищука "Горькая правда. Преступления ОУН-УПА (исповедь украинца)", изданную в Канаде, где и проживает автор.
    Очень хотел бы, чтобы ее прочитал и Консультант.
    Еще будете спрашивать, как они могли воевать против своего народа? Вот так и воевали! А теперь кто-то еще говорит об их героизме! Да еще и национализм в ранг гуманизма возводит...
    Дякую, прочитав. Це не були ніякі вояки УПА. Я вже писав. проти таких вояків УПА була створена СБ під керівництвом Миколи Лебедя. яка досить успішно справлялась із своїм завданням. Тому тут пишуть, ніби вбивали свої своїх. Вбивали не своїх, вбивали тих, хто вбивав своїх.
    Sapienti sat !

15. Вверх #8975
    А для нас - Гітлер... Бачте, ось це, напевне, те найперше, що визначає таке різне ставлення до ОУН-УПА...
    Ось деякі цитати,що пояснюють вищезгадане мною:
    "Протягом усього часу протистояння населення піддається шаленій пропаганді протилежного змісту ворогуючих сторін: німці намагаються дискредитувати повстанський рух, приписуючи йому зв'язки з большевицькою Москвою ("Москва дає накази ОУН", "в проводі ОУН сидять агенти Москви, що отримують і виконують накази кровожерного Сталіна і його жидівських опричників", "ОУН і большевизм - це одне, тому вони мусять бути знищені!"), а совєтська пропаганда, навпаки, звинувачує націоналістів у зрадництві свого народу на користь Німеччини. Між тим, перемовини з німцями окремих командирів УПА формально каралися смертю, хоча повстанці мали велику зацікавленість у зброї відступаючої німецької армії, наміряючись продовжувати свою боротьбу проти большевиків. У цих обставинах Головною командою УПА було здійснено у березні 1944 р. спробу порозуміння з німцями щодо припинення конфронтації і об'єднання зусиль у боротьбі проти большевиків. Але переговори у Тернополі помітних результатів не дали, і повстанці мусили продовжувати боротьбу на два фронти. Втім, переговори про нейтралітет велися в певний момент і з Ковпаком, партизанську дивізію якого було передано до НКВД і використано проти повстанців, але Ковпак нейтралітет порушив і був розбитий упівцями. Відомі також факти переговорів націоналістів з бригадою Бринського, переговори за дорученням Сабурова... Усі вони закінчувалися нічим, оскільки українська сторона послідовно висувала вимогу відновлення після війни незалежної української держави, про що противник не хтів нічого слухати."
    ОУН-УПА.Історія
    А те,чому срср був найбільшим ворогом для ЗУ:
    "День в день втовкає совєтська пропаганда мільйонам населення СРСР підлу брехню про "злочини" націоналістів, пробує знеславити їх перед українським народом і очорнити кращих синів української визвольної боротьби. Большевицька брехня така безмежна і наївна, а пам'ять про большевицькі звірства сорокперших років живе ще страшним кошмарем серед населення, що спростовувати наклеп чи полемізувати з опричниками не приходиться. Все ж треба відсвіжити в пам'яті події і факти, від яких в сорокпершому році здрігалась ціла країна, лились потоки сліз і на віки закарбувався в десятках тисяч українців невтішимий біль по мученицькій смерті з рук НКВД-івських катів тисяч синів, мужів і дочок України.
    Від 20 років загально відомо й історично стверджено, що з відходом совєтської окупації в червні-липні 1941 р. зі західньо-українських земель совєтське НКВД вимордувало на цілій території тисячі в'язнів і нев'язнів, поки вступив на західно-українські землі новий німецький окупант. В останній хвилині перед відходом переводило НКВД додаткові арешти цивільного населення і гнало їх, пішки на схід, а по дорозі їх в більшості знищувало.
    Відступаючи перед німецькою армією влітку 1941 року, московське НКВД проявило нечувану жорстокість супроти українського населення. З садистичною кровожерністю НКВД вимордувало у Львові, Дрогобичі, Рівному, Луцьку, Вінниці, Умані і в інших містах України тисячі українських політичних в'язнів. Звідомлення про ці масакри і зізнання очевидців, в тому і в'язнів, які врятувалися з цієї м'ясорубки, були друковані літом 1941 року м. ін. в газеті "Українські щоденні вісті" у Львові та в газеті "Краківські вісті". Про вбивства НКВД писала тоді також американська газета "Нью Йорк Поуст" від 7 липня 1941 року і "Нью-Йорк Гералд Трибюн", з того ж числа, що одержали інформації від кореспондентів "Ассошієйтед Прес", які в тому часі прибули у Львів. Про большевицькі злочини на українських землях в літі 1941 року писали останньо, себто весною 1960 ро*ку, очевидці тодішніх подій, в українських газетах, що появляються на еміграції ("Гомін України", "Шлях перемоги" і ін.). З усіх цих першоджерел ми передруковуємо понижче вийнятки, що недвозначно розкривають правду про безчинства НКВД над українським народом. Ми поазбучно перераховуємо поодинокі місцевості, де були вчинені ці злочини."
    ПРАВДА ПРО МАСОВІ ВБИВСТВА УКРАЇНСЬКИХ В'ЯЗНІВ ОПРИЧНИКАМИ НКВД ВЛІТКУ 1941 РОКУ
    Для мене,особисто це завжди було правдою.В свій час ми передали багато документів "Меморіалу".А,коли побачив на власні очі кілька поховань,де були останки й розстріляних немовлят,то срср є ворогом і мені.
    Последний раз редактировалось Romko; 02.12.2007 в 21:27.

16. Вверх #8976
    Новичок
    Консультанте - якій інтерпретації Ви піддасте те, що написано досить ясно й чітко, як то кажуть, українською по-білому - Ваша справа. Я читаю на згаданому сайті - німці забезпечували УПА грошима, зброєю та технікою. Ви пишете - ховали, "щоб УПА не дісталося"... Ну, що я мушу в цьому разі Вам доводити? Та й чи мушу загалом?
    Я пишу не те, що Ви читаєте. Я пишу те, що чую від очевидців тих подій і що особисто нам розказував сам Микола Лебедь. Чому я маю вірити можливо провокаційним статтям і не вірити самому Лебедю...?
    Sapienti sat !

17. Вверх #8977
    Ще раз кажу УПА воювала проти фашистів і радянської армії, яка була під комвандуванням большевицької комуни. Мені теж шкода солдатів радянської армії, які загинули в цій трагічній боротьбі.
    Abstract 68
    This report on the UPA, issued by the Abwehr on July 22, 1944, provides information on two groups of UPA units from Volyn' which are operating on the German side of the front; specifically, in the vicinity of Volodymyr--Hrubeshiv and near Volodava. The number of soldiers is estimated at 1,000-1,200 men. These two groups are in contact with UPA forces on the other side of the front and have even been able to get supplies through to them. The report notes that UPA units operating in the region of Hrabovets--Hrubeshiv are involved in skirmishes with Polish and Soviet partisans from the area of Zamostia. It concludes with an unofficial proposal for cooperation with the UPA. In exchange for UPA intelligence reports on the activities of the Red Army, the Germans would supply the UPA with arms, radios, medical and other supplies.
    Abstract 67
    This report, issued on July 21, 1944 by the Frontaufklдrungskommando 202 (Front-line reconnaissance unit No. 202) of the Army Command "North Ukraine," provides information on the situation on the front. It notes that since Soviet troops have now advanced into Halychyna, the Supreme Command of the UPA, the Command of UPA-West and the leadership of the OUN are all presently situated behind the front line. The UPA is planning to set up positions in the Carpathian forests, from where it could maintain contact with Hungary, Slovakia as well as the Wehrmacht. The report notes that the UPA has requested some military assistance and medical supplies. It also informs that there exists a liason section whose task is to maintain contact with the Wehrmacht. It also notes that representatives of this section wish to meet with Stepan Bandera and other imprisoned activists.
    Abstract 66
    "An Appraisal of Strength of the Enemy Forces" was issued by the intelligence section of the OKH on July 18, 1944. It provides information on the attacks launched by the UPA on garrisons and administrative posts in various parts of Soviet-occupied Ukraine. The report notes that Soviet radio and press do not comment on military operations involving the UPA. Travel to Ukraine has been restricted in order to keep the population ignorant of insurgent activity. Nevertheless, according to the report, the prevalent conviction holds that, for the most part, the Ukrainian insurgency movement is a local phenomenon, too fragmented to pose a real threat to the Soviet Union.

18. Вверх #8978
    А Аbstaract 1 так просто конфетка.

19. Вверх #8979
    Політика.

20. Вверх #8980
    "Освободители" Чечни.

Закрытая тема
Страница 449 из 607 ПерваяПервая ... 349 399 439 447 448 449 450 451 459 499 549 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права