Результаты опроса: Ваше отношение к воинам ОУН - УПА ?

Голосовавшие
721. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Украинские патриоты сражавшиеся за независимость родины.

245 33.98%
  • Бандиты, пособники фашистов.

420 58.25%
  • Затрудняюсь с ответом...

56 7.77%

Тема: Поговорим об ОУН - УПА

Закрытая тема
Страница 44 из 607 ПерваяПервая ... 34 42 43 44 45 46 54 94 144 544 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 861 по 880 из 12131
  1. Вверх #861
    User banned
    Цитата Сообщение от Operator
    Та ні, країна-то буде та сама.
    Я може й не такий оптимістичний, як шановний Братчик, але думаю врешті-решт у країні буде нормальний стан речей і з мовою, і з вшануванням тих хто боровся за цю країну. Незалежно від того, хто який шлях для цього обирав і які мав переконання.

Не "будут", а "є"!

... В липні місяці цього року (1943 рік - Operator) особливо посилила вона свої дії на Правобережжі, Поділлі, Волині і Поліссі. Одна повстанча група УПА в свойому трьохтижневому рейді по Житомирській і Київській областях перевела 15 успішних боїв з большевицькими партизанами й німцями. Найбільш ефектовні бої: з німцями і фольксдойчами біля Устиновки (Житомирщина), де згинуло близько 130 німців, багато ранено, а частина в паніці розбіглась, куди очі несли. Здобуто зброю, харчі, одіж. В бою в Камінці (Ярунський район, Житомирщина) ця сама група розбила цілковито великий відділ червоних партизанів, а в м. Коростені розоружила німецьку поліцію. В околицях Трипілля (над Дніпром) хоробрі повстанці зорганізували свою республіку, перебрали в свої руки адміністрацію терену, забезпечили його, не допускаючи туди ані німців, ані большевицьких партизанів. Сильні повстанчі загони діють в Чорнобильських, Чернігівських та Київських наддніпрянських лісах. В місяцях червні і липні цього року загони УПА перевели кільканадцять переможних боїв з червоними і німцями. Большевицьких партизанів випирають вони зовсім з терену так, що ті переносяться аж за Прип'ять.
    Під кінець липня відділи УПА розбили групу червоних партизанів Михайлова в силі 500 людей, в суразьких лісах (біля Теремна) на пограниччі Рівенської і Кам'янець-Подільської областей. Більше як рік червоні таборували в цих теренах і своїми дикими грабунками непокоїли українське населення. Німці вже двічі робили на них напади, але не вдалось їм розбити червоних. Щойно УПА в рішучих з ними боях вповні зліквідувала большевицьку заразу на названих теренах.
    Вот они ублюдки во всей красе, когда страна едва вздохнув, освобождалась от фашистов, их шестёрки воевали с партизанами, ну а потом, естественно и против свох хозяев начали, авось историческое оправдание сварганим, не получилось...

2. Вверх #862
    Посетитель Аватар для Ubermensh
    Суцільні емоції та домисли.
    Як я вже зазначав раніше, емоції - показник слабкості позиції. Щодо домислів, то давай домовимося: я кажу тільки те, що написано у пості, і ні слова більше домальовувати туди не треба.
    Ну по-перше, тобі не завадить "роззути очі" на джерела, де говориться про 2 мільйони згвалтованих. Якщо будеш так ласкавий ПОТРУДИТИСЯ прочитати заголовок та поданий уривок, побачиш згадування про британського історика і німецькі лікарні. І ніяких "вас, патриотов" там і близько не було.

По-друге, щодо "истеричных" - молча ли бы, товарищь!
    Не знаю, може ти сюди зайшов сваритися, тобто хто кого перекричить, а я - ні. В мене інструментарій інший. Наприклад - факти, розум, здоровий глузд...
    Да ты просто чешешь свою ерунду и всё.. и на вопросы так и отвечаешь .. Про ваши "Джерела" мне ясно одно - они работают только на вас.. И вообще удивительно, как там не сказали, что 2 мировую вообще СССР начал, а Гитлер защищался..
    По поводу истерик.. Ты моих эмоций тут видеть не можешь.. пару знаков восклицания ничего не решают.. А вот обилие истеричного смеха У ТЕБЯ и куча смайлов , как раз и показывают твоё состояние..

Факти, розум и здоровы глузд.. Ну да ..как же.. . "МЫ! Его императорское величиство... властью, данной..." ....

3. Вверх #863
    Постоялец форума Аватар для Operator
    Цитата Сообщение от Ubermensh
    1.) ... На которые ты сам знаешь ответы? Хочешь, что б я сам себя опроверг??

2.)
    1. Герои своего народа воюют на стороне противников этого народа (Только не надо сейчас тут развозить УПА ..ОУН..все хороши и, по ходу, в своё время шестерили на Гитлера).
    2. Герои вырезают целые сёла?
    3. Герои расстреливают евреев ?!?! (Было! Даже не спорь..!!)
    4. Герои служат в КАРАТАЕЛЬНЫХ отрядах СС??
    5. Герои поступают так, когда их страна в опасности?? Или удобный момент выжидали

3.) А твой МАКСИМКА - тоже индивид порядочный ... блин..
    1.) Звісно, я знаю відповіді на ті питання Бандити НЕ складають статут, НЕ мають централізованої організації, бандити НЕ мають головнокомандувача і відповідного головного штабу, бандити НЕ друкують газети і журнали, і т.д.
    Нащо я ставив питання - щоб ти на них відповів. Але! Не стільки для відповіді на форумі, скільки для відповіді самому собі. Власне питання і є основою (я так вважаю) критичного мислення. А критичне мислення і є мабуть основою свободи від всіляких ШТАМПІВ, втовкмачуваних у голову пропагандою чи рекламою.
    Судячи з твого вислову-запитання "Хочешь, что б я сам себя опроверг??", ти на них собі відповів, з чим я тебе і вітаю. Лишається просто продовжити думку. Спрощено це виглядає приблизно так: "якщо УПА робили багато речей, які бандитам абсолютно непотрібні, то можна зробити висновок що поняття "бандити" до УПА не підходить"

2.) Брак даних для чіткої відповіді.
    Справа в тому, що "герої" - це досить залежне поняття від того, з чийого боку на того самого "героя" дивитися. Для радянської імперії УПА - хто завгодно, але не герої, а герої вони з точки зору України як окремої держави.
    Якщо ж трактувати слово "герої" у твоїх питаннях, як люди, що роблять героїчні вчинки, то мабуть по всіх питаннях можна відповісти ствердно. (Хоча при такому розуміння "героїв" це вже виходить за рамки обговорюваної теми.)

3.) "Максимка" ніякий не мій, і взагалі до мене жодного відношення не має. Який він "тип", мені не цікаво. Мені цікава відповідь на питання, які він ставив.
    Нет лучшего средства для создания идиотов, чем алкоголь (Emil Kraepelin)

4. Вверх #864
    Цитата Сообщение от Ubermensh
    1.) Да ты просто чешешь свою ерунду и всё..
    2.) Про ваши "Джерела" мне ясно одно - они работают только на вас.. И вообще ...
    3.) По поводу истерик.. Ты моих эмоций тут видеть не можешь.. пару знаков восклицания ничего не решают..
    4.) А вот обилие истеричного смеха У ТЕБЯ и куча смайлов , как раз и показывают твоё состояние..
    1.) ну хто ж тобі винен, що мої висловлювання вище твого розуміння...
    2.) От бач, як з тобою серйозно розмовляти, коли британські історики і німецьки статистика чомусь стають "вашими джерелами"
    3.) То й добре, що не бачу! Бачу я тут тіки наслідки емоцій - вислови.
    4.) Що ж вдієш, не можу серйозно дивитися на деякі твої писульки. Посміхаюся.
    Якщо ти не зрозумів, я з тобою не дискутую і тим більше не сперечаюся. Дискусія нормальна - це не твій рівень, а тупа суперечка мене не цікавить.
    Просто на дозвіллі пояснюю тут деякі елементарні речі.

Надобраніч!

5. Вверх #865
    Постоялец форума Аватар для muha
    Всі мої знайомі, одесити, у віці 18-21 рік, й досі з задоволенням слухають ці пісні. А багато хто їх тільки відкриває для себе. Я маю наувазі збірку "Наші партизани".
    ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ

6. Вверх #866
    Цитата Сообщение от olegruz
    1.) воевали с партизанами,
    2.) ну а потом, естественно и против свох хозяев начали, авось историческое оправдание сварганим, не получилось...
    1.) Тримай ще:
    Полісся та північна Волинь, тобто ті землі, що на них насамперед розпочалася боротьба УПА, сьогодні цілком охоплені її акціями. Населення, забезпечене перед загрозою німецьких наїздів, отримало можливість наладнати майже в усіх ділянках нормальну працю. У деяких околицях цих теренів появляються більшовицькі партизани. Боротьби з німцями вони не ведуть, хоч величають себе оборонцями народу перед німецьким окупантами. Тиняються по лісах, а коли не вистачає їм харчів, роблять злодійські наскоки на села, де під той час немає повстанців, і не гірше від німців знущаються з мирного населення: села палять, грабують худобу, викопують заховане селянами майно, виривають майже всю городину, зрубують овочеві дерева, розкопують руками могили, що їх народ висипав борцям за волю України, ламають на них хрести. Буває й таке, що селяни, взявши здалека повстанський відділ за більшовицький, тікають з жахом у ліс, і тільки рідна пісня, що з нею повстанці вступають в село, цей жах розвіює.
    ... Червоні часто-густо влаштовують пропагандивні мітинги, під час яких вдаються до звичайнісінького обману та брехні. Наприклад, показують населенню закривавлену сокиру, якою, начебто, повстанці убивали невинних людей, навіть немовлят. (Ага, ага, а потім ще й сирими на сніданок жрали - Operator) Тимчасом, перебіжчики з червної партизанки розповідають, що сокиру вони самі занурюють у кров ними ж забитих людей та ще й регочуться з того, що де-хто справді повірить, наче б це зробили повстанці.
    (Жовтень 1943)

2.) Самом-то віриш в те що кажеш?

7. Вверх #867
    Оператор, я цьому Олегрусу, ще півроку тому намагався щось довести з цього приводу. Але дарма...
    ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ

8. Вверх #868
    User banned
    Моделируем ситуацию:
    Наши дни, Турция внезапно нападает на Украину, захватили 50 проц. территории Украины, сущ. гос. войска, кооторые сопротивляються и кучка бандитов, которые провозгласили Львовскую область "незалежной", убивают русских и евреев, получают матер. помощь от Турции и подч. им, КАКУЮ ИЗ СТОРОН ВЫБИРЕТЕ?

9. Вверх #869
    Посетитель Аватар для Ubermensh
    1.) ну хто ж тобі винен, що мої висловлювання вище твого розуміння...
    У тебя точно шизофрения.. Не в огорчение сказано..Что ты тут вообще, среди нас смертных делаешь?? Играешь в Прометея??

2.) От бач, як з тобою серйозно розмовляти, коли британські історики і німецьки статистика чомусь стають "вашими джерелами"
    3.) То й добре, що не бачу! Бачу я тут тіки наслідки емоцій - вислови.
    4.) Що ж вдієш, не можу серйозно дивитися на деякі твої писульки. Посміхаюся.
    Якщо ти не зрозумів, я з тобою не дискутую і тим більше не сперечаюся.
    Именно это ты тут и делаешь целый день.. Что-то печатаешь, вставляешь, доказываешь... ты смешон..

Дискусія нормальна - це не твій рівень, а тупа суперечка мене не цікавить.
    Просто на дозвіллі пояснюю тут деякі елементарні речі.

Надобраніч!

С тобой бесполезно вести беседу..Попытка выдать себя за продвинутого патриота с натяжкой смотрится на фоне защиты и попытки провозглашения твоих "героев" в твоём понимании. Как же ты можешь поддерживать беседу, если ты, как лошадь с шорами прёшь по своей линии?? Что в твоём понимании нормальная беседа?? Когда с тобой соглашаются во всём и беззаговорочно..?? ТЫ снова смешон..
    И смешны твои потуги навязать всем вокруг своё мнение...

Действительно..пустая трата времени... удачи.. Я думаю, если, не дай Бог, реально поднимется вопрос об УПА на уровне государства, мы ещё схлестнёмся

..и я буду далеко не один
    Последний раз редактировалось Ubermensh; 23.09.2006 в 22:35.

10. Вверх #870
    Моделіруєм ситуацію: німці в 1941 році визнають незалежність України і спільно з армією Бандери займають в листопаді Москву де проходить парад.
    Читайте В.Кожелянко "Дефіляда в Москві", фантаст ви наш!
    ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ

11. Вверх #871
    User banned
    Цитата Сообщение от muha
    Моделіруєм ситуацію: німці в 1941 році визнають незалежність України і спільно з армією Бандери займають в листопаді Москву де проходить парад.
    Читайте В.Кожелянко "Дефіляда в Москві", фантаст ви наш!
    Вы смешны не толко в понимании моральных, общечеловеческих ценностей, но и в понимании истории, бандера, если конечно он не полный идиотик, прекрасно осохнавал, что никакого госуд. не будет, украинцы для 3 рейха 3 сорт, рабы.Не говоря уже о том, что нацики тем и славились, что считали простых граждан расходным материалом, кто не с ними должен сдохнуть, хоть и фашистами, а всё равно, нам.Ведь главное незалежнисть?

12. Вверх #872
    Новичок
    Цитата Сообщение от olegruz
    Вы смешны не толко в понимании моральных, общечеловеческих ценностей, но и в понимании истории, бандера, если конечно он не полный идиотик, прекрасно осохнавал, что никакого госуд. не будет, украинцы для 3 рейха 3 сорт, рабы.Не говоря уже о том, что нацики тем и славились, что считали простых граждан расходным материалом, кто не с ними должен сдохнуть, хоть и фашистами, а всё равно, нам.Ведь главное незалежнисть?
    Понять их можно. И это не смешно, когда люди переписывают историю, раскрашивая черное белым, а белое, наоборот - черным... Да и еще пытаются вывести красный цвет с Украины за период 1917 - 1991 годов. Вот это уже совсем смешно.. А УПА - в истории навечно остануться чернее сажи..

13. Вверх #873
    Канібал Аватар для STK
    Цитата Сообщение от Blatter
    Понять их можно. И это не смешно, когда люди переписывают историю, раскрашивая черное белым, а белое, наоборот - черным... Да и еще пытаются вывести красный цвет с Украины за период 1917 - 1991 годов. Вот это уже совсем смешно.. А УПА - в истории навечно остануться чернее сажи..
    А ким тоді залишаться комуняцькі відморозки, які грабували і знищували громадян своєї країни?
    Краще згинути вовком, ніж жити псом!

14. Вверх #874
    Новичок
    Цитата Сообщение от STK
    А ким тоді залишаться комуняцькі відморозки, які грабували і знищували громадян своєї країни?
    Ну так их никио в белый цвет не перекрашивает..

15. Вверх #875
    Канібал Аватар для STK
    Ну так их никио в белый цвет не перекрашивает..
    Я не можу зрозуміти, звідки така ненависть до УПА у людей, які ніколи не бачили, що це таке, чому більшість свідків тих подій позитивно, або нормально до них ставляться?

16. Вверх #876
    Новичок
    Цитата Сообщение от STK
    Я не можу зрозуміти, звідки така ненависть до УПА у людей, які ніколи не бачили, що це таке, чому більшість свідків тих подій позитивно, або нормально до них ставляться?
    Необязательно самому быть фашистом, или видеть их зверства, чтобы понять суть фашизма.
    Факты таковы, что УПА были бандитами на службе у фашистов. В конце войны, поняв что им конец, пытались ухватиться за соломинку национально-освободительной борьбы против немецких и советских войск, как Геракл, воевали на два фронта.. Ну не получилось.. ну не рассчитали силы.. Не смыли они пятно фашизма со своей шкурки..

17. Вверх #877
    Канібал Аватар для STK
    Необязательно самому быть фашистом, или видеть их зверства, чтобы понять суть фашизма.
    Факты таковы, что УПА были бандитами на службе у фашистов. В конце войны, поняв что им конец, пытались ухватиться за соломинку национально-освободительной борьбы против немецких и советских войск, как Геракл, воевали на два фронта.. Ну не получилось.. ну не рассчитали силы.. Не смыли они пятно фашизма со своей шкурки..
    Поясніть, чому вони були на службі в фашистів і які звірства ви бачили? Радянську армію, Армію крайову і радянських партизан теж є за що звинуватити в звірствах, але їх чомусь вважають героями. Невже єдина причина, чому УПА вважають бандитами - це те, що вони боролись за незалежну Україну, а не за Польщу чи Радянський союз?

18. Вверх #878
    Новичок
    Цитата Сообщение от STK
    Поясніть, чому вони були на службі в фашистів і які звірства ви бачили? Радянську армію, Армію крайову і радянських партизан теж є за що звинуватити в звірствах, але їх чомусь вважають героями. Невже єдина причина, чому УПА вважають бандитами - це те, що вони боролись за незалежну Україну, а не за Польщу чи Радянський союз?
    Ну зачем же все сваливать в одну кучу?
    Советская армия и польская сражались с фашизмом всю вторую мировую войну, и евреев по приказу немцев не расстреливали....
    А что вытворяли УПА - почитайте в этой теме, повторять не хочется...Борьба за независимость Украины - только лозунг в оправдание.. Вы что взаправду думаете, что моська может слона одолеть? Даже двух слонов - СССР и Германию? Это из области фантазии... Разровать кошку в клочья по приказу - да, может!

19. Вверх #879
    Канібал Аватар для STK
    Ну зачем же все сваливать в одну кучу?
    Советская армия и польская сражались с фашизмом всю вторую мировую войну, и евреев по приказу немцев не расстреливали....
    А что вытворяли УПА - почитайте в этой теме, повторять не хочется...Борьба за независимость Украины - только лозунг в оправдание.. Вы что взаправду думаете, что моська может слона одолеть? Даже двух слонов - СССР и Германию? Это из области фантазии... Разровать кошку в клочья по приказу - да, может!
    УПА теж всю війну проти німецьких окупантів боролась, але вона, ще й проти радянської влади боролась, що автоматично робить їх для багатьох фашистами і бандитами. Може хтось не знає, але польська армія дуже активно знищувала українців. Але ми ж не євреї, нас можна...

20. Вверх #880
    User banned Аватар для Summi
    Цитата Сообщение от STK
    УПА теж всю війну проти німецьких окупантів боролась, але вона, ще й проти радянської влади боролась, що автоматично робить їх для багатьох фашистами і бандитами. Може хтось не знає, але польська армія дуже активно знищувала українців. Але ми ж не євреї, нас можна...
    А кто УПА четыре года в войне против немцев финансировал?

Закрытая тема
Страница 44 из 607 ПерваяПервая ... 34 42 43 44 45 46 54 94 144 544 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права