Тема: Юридические консультации он-лайн, пока бесплатно:-)

Ответить в теме
Страница 434 из 1694 ПерваяПервая ... 334 384 424 432 433 434 435 436 444 484 534 934 1434 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 8,661 по 8,680 из 33873
  1. Вверх #8661
    Юрист Аватар для YuristOdessa

Cool Неа

Цитата Сообщение от Тихон Петрович Посмотреть сообщение
    А если действовать в порядке ст 109 СКУ, которая предполагает предварительное заключение нотариально удостоверенного договора между супругами и рассматривается судом в порядке особого производства? На нее ограничения, предусмотренные ст. 110 СКУ, вроде, не распространяются
    Распространяется.

Показать скрытый текст
    Вот тут Пленум имеется как раз по этому поводу(№11 от 21.12.2007г.)

Так что нужно ждать пока не стукнет года...
    Юрий Олегович Каникаев

2. Вверх #8662
    Постоялец форума Аватар для Janet
    Цитата Сообщение от V.V.S. Посмотреть сообщение
    А хто до кого, та з якими вимогами звернувся???
    К сожалению, эта вся информация. Как хочешь так и решай. Вот такая у нас учеба.

3. Вверх #8663
    Постоялец форума Аватар для Angelll
    Цитата Сообщение от Angelll Посмотреть сообщение
    Уважаемые юристы! Хочу посоветоваться с Вами по очень актуальному вопросу избирательного права!
    Вопрос заключается в следующем, я считаю результаты выборов председателя сельского совета с.NNNNN незаконными, но, к сожалению, никаких актов нарушений во время самой процедуры голосования не было составлено, поэтому признать выборы недействительными нет шансов. Я хочу попытаться добиться отставки кандидата, который выиграл путём местного референдума, смущает очень меня один момент - в соответствии с ЗУ http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1286-12 новоизбранный ГОЛОВА принимает непосредственное участие в организации и проведении местного референдума, но я себе не представляю как он может давать добро на регистрацию инициативной группы и т. д., если на референдуме будет ставиться вопрос о недоверии ему??????????
    Помоги, подскажите, кто что знает, буду благодарна за любую помощь!
    ап

4. Вверх #8664
    Цитата Сообщение от Janet Посмотреть сообщение
    К сожалению, эта вся информация. Как хочешь так и решай. Вот такая у нас учеба.
    Начни с статьи 339 ГК.
    Юрий Олегович Каникаев

5. Вверх #8665
    Постоялец форума Аватар для Janet
    Премного благодарю!

Еще задачка.

Внаслідок зіткнення машини, що належить Фаріну К. з машиною, що належить Проніну Т. отримала тілесні ушкодження Кліменко З., яка знаходилася у машині поруч з Проніним. У звя'зку з цим, Кліменко З. пред'явила до Фаріна К. позов про відшкодування шкоди. Суд задовольнив позов Кліменко в повному обсязі. Фарін подав скаргу на рішення суду, зазначивши, що відповідно до протоколу про ДТП, що був складений інспектором ДАІ, винуватим у ДТП був громадянин Шаденко, який переходив вулицю на червоне світло світлофору.
    Яке рішення повинен прийняти суд касаційної інстанції?

6. Вверх #8666

Cool Уже некультурно...

Премного благодарю!

Еще задачка.

Внаслідок зіткнення машини, що належить Фаріну К. з машиною, що належить Проніну Т. отримала тілесні ушкодження Кліменко З., яка знаходилася у машині поруч з Проніним. У звя'зку з цим, Кліменко З. пред'явила до Фаріна К. позов про відшкодування шкоди. Суд задовольнив позов Кліменко в повному обсязі. Фарін подав скаргу на рішення суду, зазначивши, що відповідно до протоколу про ДТП, що був складений інспектором ДАІ, винуватим у ДТП був громадянин Шаденко, який переходив вулицю на червоне світло світлофору.
    А по этому вопросу Вы уже получили достаточно полный ответ

Цитата Сообщение от мыслитель Посмотреть сообщение
    у вас преподаватель меняет задачи в связи с изменениями законодательства? кассационная инстанция после суда первой инстанции отменена с 7 июля 2001 года наверное имелось в виду суд апелляционной инстанции.
    по сути:
    кандидату в юристы прямой подсказки давать не буду. но ответ кроется совсем не в ПДД (поэтому сдача экзамена на права значение не имеет). ответ в ГК (раздел - возмещение ущерба...)
    Юрий Олегович Каникаев

7. Вверх #8667
    Адвокат Аватар для V.V.S.
    Премного благодарю!

Еще задачка.

По поводу этой задачки тебя в другой теме Мыслитель навел на мысль. Добавлю, если не совсем поняла о чем речь - вред, причиненный источником повышенной опасности возмещается независимо от наличия вины.
    Get Rich or Die Tryin'

8. Вверх #8668
    Не покидает форум Аватар для T1m
    Премного благодарю!

Еще задачка.

вы что прикалываетесь? в увере дали дом. задание?

ЗЫ мыслитель уже отвечал на эту задачу

9. Вверх #8669
    Не покидает форум Аватар для T1m
    Цитата Сообщение от V.V.S. Посмотреть сообщение
    вред, причиненный источником повышенной опасности возмещается независимо от наличия вины.
    хм, а почему общие положения о возмещении вреда не применяются в данном случае?

но в любом случае тут действует регресс

10. Вверх #8670
    Новичок
    Вот мой любительский иск
    До приморського міського районного суду
    м. Одеси

Позивач: Иванов И.И

Відповідач: Державна компанія „Плюшки”

Третя особа яка
    не заявляє самостійних
    вимог.
    Ціна позову: 20361552 грн. 24 коп.

Позовна заява
    про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, за затримку розрахунку та недорахунку при звільнені, відшкодування моральної та фізичної шкоди, завданої ушкодженням здоров’я.

З 18 травня 2009 року я працював механиком у державної компанії „Плюшки” м. Одеса, що підтверджується наказом №85-Л від 12.06.09г, копія якого надається.
    6 серпня 2009 року мене звільнили з роботи у зв’язку із прогулом п. 4 ст. 40 КЗпП України, копія відповідного наказу №145-Л від 06.08.09г. додається. Вище викладенні обставини також підтверджуються записами у трудовій книжці, копія витягу з якої додається.
    Вважаю звільнення незаконним з наступних підстав.
    На підприємстві я проробив біля трьох місяців а першу зарплатню отримав лише через 2.5 місяці, коли я звернувся до керівників підприємства з проханням проводити розрахунок по заробітний плати згідно КЗпП, мені запропонували звільниться за власним бажанням і тоді вони розрахуються зі мною, але я відмовився звільнятись и наполягав щоб зі мною розрахувалися без цих умов, на що керівництво підприємства відповіло якщо я буду наполягати на розрахунку з заробітний плати вони мене звільнять по «статті». Ці суперечки та погрозі продовжувалися протягом двох тижнів, що не могло не сказатися на моєму моральному становищі, але я продовжував працювати и надіявсь що це лише погрози але мої надії не здійснилися і мене звільнили у зв’язку із прогулом п. 4 ст. 40 КЗпП. Факт затримки по заробітній платі може також підтвердити, лист відповідь, прокурорської перевірки, копія додається.
    Коли я працевлаштовувався на підприємство, мені казали що я можу вибирати будь-яке робоче місце. Так як мені не надали окремого місця для праці згідно з ст.. 29 КЗпП України п. 3 то я був вимушений вирішувати цю проблему на свій розсуд, і у зазначений відповідачем час, коли мене не було на підприємстві я працював дома, чи був у гос учреждениях. Дома я працював тому що вільне місце на підприємстві обладнане оргтехнікою (комп’ютер, принтер які мені потрібні для діловодства) яке мало електронно-променевий дисплей було одне, коли я дізнався що цей дисплей може бути шкідливим для здоров’я, я вирішив що за ним працювати не можу, бо згідно ст.. 29 КЗпП України п 1 мене мали попередити о наявності шкідливих умов праці, але цього зроблено не було. Отже оскільки у мене вдома е безпечний рідкокристалічний монітор я вирішив що дома працювати буде безпечніше.
    Згідно з ст.. 29 КЗпП України п. 2 мене не попередили, з якої і до якої години необхідно знаходитися на робочому місці підприємстві - яке мені не надали, тому я також був вимушений вирішувати цю проблему відповідно на свій розсуд. Крім того із-за специфіки роботи яка пов’язана з тим що мені необхідно вирішувати питання підприємства зі сторонніми установами та організаціями, таких наприклад як «Снабсбыт», «РЕМстрой», та іншими, а також враховуючі те що з трудовими обов’язками чи посадовою інструкцією мене не ознайомили, мені також було необхідно планувати свою працю на свій розсуд, тому находитись на підприємстві у зазначений відповідачем час, відповідно я не міг, оскільки 06.08.09 я отримував комерційну пропозицию у «Снабсбыту», для Державнои компанія „Плюшки”копія якого додається.
    Виходячи з цього, я мав поважні причина не находитись на робочому місті, однак при звільненні цього до уваги не взяли і з запитом о причинах моїй відсутності до мене не звернулись . Згідно ст.. 43 КЗпП роботодавець мав погодить моє звільнення з профспілковою організацією, яка існує на підприємстві, але цього теж зроблено не було.
    На день пред’явлення позову до суду я перебував у вимушеному прогулі 43 календарніх днів, з 6 серпня 2009 року по 16 вересня 2009 року. За цей час відповідач зобв’язаний виплатити на мою користь заробітну плату в сумі 6840 гр. 90 коп. ( 7000 грн./ фактична заробітна плата за останні два місяці роботи згідно довідки о доходах / : 44 дні / кількість фактично відпрацьованих робочих днів за два останні місяці роботи / = 159 грн. 09 коп. / розмір середньоденної заробітної плати / х 43 днів / кількість днів вимушеного прогулу / ). Свої вимоги у зазначеній частині я збільшу на час винесення рішення суду про поновлення мене на роботі.
    Також зі мною не розрахувалісь за 6 днів праці, за період з 1 серпня по 6 серпня включно, копія бухгалтерській довідки додається, що становіть 954 грн. 54 коп. (159 грн. 09 коп. / розмір середньоденної заробітної плати / х 6 днів / кількість днів не дорахунку /)
    06.08.09 о звільнені мене не повідомили, то з приказом о звільнені я був ознайомлений и трудову книжку отримав лише 17.08.09 а розрахунок отримав 26.08.09 через почтове відділення копія чека додається. У відповідності з ч. 1 ст. 47 КЗпП України власник або уповноважений ним орган зобов'язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку та провести розрахунок. У разі затримки розрахунку з вини власника або уповноваженого ним органу, працівникові згідно з ст. 117 КЗпП України, повинні виплатить його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.
    То прошу обов’язати відповідача згідно з ст. 117 КЗпП України нарахувати та виплатити середню заробітну плату за 20 днів у розмірі 3181 грн. 80 коп. (159 грн. 09 коп. / розмір середньоденної заробітної плати / х 20 днів / кількість днів затримки розрахунку з дня звільнення 06.08.09 / )
    Несвоєчасна виплата заробітної плати й конфліктна ситуація пов'язана з моїм звільненням не могла не нанести мені моральна шкода. Мною були втрачені нормальні життєві зв'язки - я був позбавлений змоги здобувати необхідні мені продукти харчування, одяг, оплачувати комунальні послуги та кредитні зобов'язання. Ситуація в родині загострилася у зв'язку з недостачею грошей, погіршилися відносини із друзями й знайомими (при зустрічі з ними я випробовував почуття незручності й сорому у зв'язку з тим, що не міг повернути позичені раніше в них гроші). Усе вище згадане привело до лікування у психіатричній лікарні ООПНД, бо в мене почався частій головний біль та розлад сну, копія довідки додається .
    Коли я з’являвся на підприємство щоб передати технічну документацію своєму наступнику чи щоб узять довідку про середню заробітну плату, керівнитство Державна компанія „Плюшки”вимагало залишити територію підприємства, а коли дізналося що я лікуюсь у ООПНД назвали мене психічно хворою людиною і наказали охороні мене на підприємство не допускати, все це збільшило мої моральні та фізичні страждання, торкнуло мого людського достоїнства, тому згідно ст.. 237(1) КЗпП України, враховуючі ст.. 23, ст. 280, 1167, 1195, 1202 ЦК України, керуючись ст.. 11 ч.1 ЦПК України а також постановою пленуму верховного суду України N 4 від 31.03.95 п.3, 6, 9, 13 прошу стягнути з підприємства моральну та фізичну шкоду у розмірі 20,350575 млн. грн.. Свої вимоги мотивую слідуючими причинами.
    Ці гроші мені потрібні для організації санаторно-курортного лікування згідно рекомендації лікуючого лікаря, яке мені потрібне для покращення мого морального та фізичного становища протягом всього життя, середня розрахункова вартість якого становіть (59$ /вартість двокімнатного, 2-х місцевого номеру у добу/ x 9 грн. /курс долару у обмінному пункті на 05.09.09 / + 50% /доплата за одномісне розміщення у двомісному номері/=796,5/ грн. / у добу/ х 365 діб /на рік/ х 70 /років життя/) = 20350575 грн. копія ціни послуг санаторія додається. Свої вимоги у зазначеній частині я можу збільшити у період розгляду справи.
    На підставі ст. 66, ст.67 ЦПК України, з метою забезпечення позову, прошу накласти арешт на майно відповідача та заборонити його відчуження.
    А саме нерухоме майно за адресою
    Горсовет м. Одеса ))) - 9847500 грн.
    Радіоцентр у. Одеська обл. - 366000грн.
    Адміністративний будинок по вул.. французский бульвар - 1742250грн.
    Адміністративний будинок по вул.. Морська - 959500грн.
    Аавтогосподарство - 3307750грн.
    Будинок - 858500грн.
    Складський комплекс - 2171500грн.
    Кафе «Ничка» - 959500грн.
    Телецентр - 121200грн.
    Разом 20333700грн.
    Копія витягу з плану санації додається
    У разі незаконного звільнення з роботи працівник, згідно з ч. 1, 2 ст. 235 КЗпП України повинен бути поновлений на попередній роботі органом, який розглядає трудовий спір. Одночасно з цим повинно бути вирішене питання про виплату йому середнього заробітку за час вимушеного прогулу або різниці в заробітку за час виконання нижче оплачуваної роботи, але не більш як за один рік.
    У разі задоволення мого позову на директора товариства Петрова Володимира Мыхайловыча може бути на підставі ст. 237 КЗпП України покладена матеріальна відповідальність на покриття шкоди, заподіяної підприємству внаслідок оплати мені вимушеного прогулу. У зв’язку з цим його необхідно залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог.
    У відповідності з п. 1 ч. 1 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України „Про державне мито” і п. 1 ч. 3 ст. 81 ЦПК України робітники і службовці звільняються від сплати судового збору і витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у справах про поновлення на роботі.
    Зазначені мною обставини підтверджуються доданими до заяви документами.
    На підставі викладеного й у відповідності з п. 1 п. 2 п. 3 ст. 29, ч. 4, ст. 40, ст..117 ч. 1, п. 2 ч. 1 ст. 232, ч. 1, 2, 5 ст. 235 КЗпП України, керуючись ч. 1 ст. 88, ст.. 237 п. 2, 4. ч. 1 ст. 367 ЦПК України.

прошу:

1. Поновити мене на роботі механиком у державної компанії „Плюшки”м. Одеса.
    2. Стягнути з державної компанії „Плюшки”на мою користь заробітну плату за час вимушеного прогулу в сумі 6840 гр. 90 коп.
    3. Стягнути з державної компанії „Плюшки”на мою користь заробітну плату за шість днів не дорахунку у сумі 954 грн. 54 коп.
    4. Стягнути з державної компанії „Плюшки”на мою користь середній заробіток за затримку розрахунку при звільнені у сумі 3181 грн. 80 коп.
    5. Стягнути з державної компанії „Плюшки”на мою користь моральну шкоду в сумі 20350575 грн
    6. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог управляючого державної компанії „Плюшки” Петрова Володимира Мыхайловыча,
    7. Допустити негайне виконання рішення суду в частині поновлення мене на роботі і стягнення заробітної плати та моральної шкоди.
    8. Під час попереднього судового засідання вирішити питання про витребування у відповідача виписки з постанови профкому про дачу згоди на моє звільнення, табель обліку
    робочого часу за серпень місяць.
    9. Накласти арешт на майно відповідача та заборонити його відчуження.
    Додатки:

1. Копія наказу про прийняття на роботу.
    2. Копія наказу про звільнення з роботи.
    3. Копія чека про отримання грошей поштою.
    4. Копія листа санаторія з ціною лікування.
    5. Копія довідки з ООПНД.
    6. Копія витягу з трудовій книжці
    7. Копія листа прокурорської перевірки.
    8. Копія довідки про середню заробітну плату (дохід)
    9. Копія бухгалтерській довідки
    10. Копія витягу з плану санації
    11. Копія комерцiйноi пропозицii « Снабсбыт»

Попридерайтесь комне, как будто на суде, тем более шо на стороне ответчика прокуратура))))

Ответчик пока только подал клопотання по заработкам за это время
    Последний раз редактировалось TRK; 03.11.2010 в 15:44.

11. Вверх #8671
    Посетитель Аватар для max.77
    Помогите, пожалуйста, разобраться.

Товар продан Резидентом нерезиденту. Потом два нерезидента заключили договор купли-продажи.
    Договор купли-продажи между двумя нерезидентами имеет силу на территории Украины (таможня говорит, что не имеет, без уплаты налогов. Какое они имеют к этому отношение - к налогам).

Где можно узнать верно ли все, что говорят в таможне?

12. Вверх #8672
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    В митному кодексі, мабуть

13. Вверх #8673
    Цитата Сообщение от audit_n Посмотреть сообщение
    В митному кодексі, мабуть
    Это ясно. Только вот имеют ли нерезиденты право заключать договора купли-продажи с товаром, который уже был продан одному из нерезидентов резидентом?

14. Вверх #8674
    Наш ДОРОГОЙ Аудитор
    Власник товару що хоче, те й робить з ним..... А митниця слідкує, щоб вірно були сплачені податки.... Якщо нерезидент не має тут представництва - податки може сплатити його повірений .

15. Вверх #8675
    User banned
    Цитата Сообщение от YuristOdessa Посмотреть сообщение
    Распространяется.

Показать скрытый текст
    Вот тут Пленум имеется как раз по этому поводу(№11 от 21.12.2007г.)

Так что нужно ждать пока не стукнет года...
    Это ППВСУ как раз и сообщает нам, что с ПОЗОВОМ о расторжении боака до достижения одного года ребенком обращаться нельзя. И очень хорошо. Мы и не будем)))
    НО мы то в порядке ст. 109 СК обращаемся не в порядке ИСКОВОГО производства, а в порядке ОКРЕМОГО провадження, относительно которого ни кодекс ни Пленум не возражают. Выходит, что положения ст. 110 СКУ не канают в случае расторжения брака по правилам ст. 109 СКУ.
    Или я шо-то путаю?

16. Вверх #8676
    Цитата Сообщение от audit_n Посмотреть сообщение
    Власник товару що хоче, те й робить з ним..... А митниця слідкує, щоб вірно були сплачені податки.... Якщо нерезидент не має тут представництва - податки може сплатити його повірений .
    Спасибо. Т.е. Нерезидент уже все оплатив, продавая другому нерезиденту опять должен платить надлоги.

17. Вверх #8677
    User banned
    Цитата Сообщение от max.77 Посмотреть сообщение
    Спасибо. Т.е. Нерезидент уже все оплатив, продавая другому нерезиденту опять должен платить надлоги.
    Между нами говря, не очень понятно, о чем Вы ведете речь. Вы бы как-то подробнее изложили суть вопроса.

18. Вверх #8678
    Цитата Сообщение от Тихон Петрович Посмотреть сообщение
    Это ППВСУ как раз и сообщает нам, что с ПОЗОВОМ о расторжении боака до достижения одного года ребенком обращаться нельзя. И очень хорошо. Мы и не будем)))
    НО мы то в порядке ст. 109 СК обращаемся не в порядке ИСКОВОГО производства, а в порядке ОКРЕМОГО провадження, относительно которого ни кодекс ни Пленум не возражают. Выходит, что положения ст. 110 СКУ не канают в случае расторжения брака по правилам ст. 109 СКУ.
    Или я шо-то путаю?
    Проанализировав в савокупности 234 ГПК, 109,110 СК и этот пленум соглашусь, однако лишь с теоретической точки зрения, т.к. именно таких дел не вёл, а в реестре ничего подобного не нашёл(если есть подобное решение или ссылка на реестр - киньте тут или в ЛС).
    Юрий Олегович Каникаев

19. Вверх #8679
    Посетитель Аватар для Kolunya
    Цитата Сообщение от Allenka Посмотреть сообщение
    Уважаемые юристы, подскажите пожалуйста, в случае подачи кассац. жалобы по гражданским делам - нужно обращаться с 01.11 в ВСС. Однако реквизиты, куда оплачивать гос. пошлину и ИТЗ не известны. На сайте суда их нет. Могли бы их подсказать.
    По Вашему вопросу уже писали в соседней теме
    https://forumodua.com/showthread.php?t=41657&p=15810269&viewfull=1#post15810269

20. Вверх #8680
    User banned
    Цитата Сообщение от YuristOdessa Посмотреть сообщение
    Проанализировав в савокупности 234 ГПК, 109,110 СК и этот пленум соглашусь, однако лишь с теоретической точки зрения, т.к. именно таких дел не вёл, а в реестре ничего подобного не нашёл(если есть подобное решение или ссылка на реестр - киньте тут или в ЛС).
    Так и я теоретически))
    Думал, что кто-то из тех, кто сталкивался подаст голос...

Ответить в теме
Страница 434 из 1694 ПерваяПервая ... 334 384 424 432 433 434 435 436 444 484 534 934 1434 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права