«
Навіщо? Людина вже перехворіла, її імунна система виробила набагато сильніший імунітет проти справжнього захворювання, ніж вакцина намагається його зімітувати. І взагалі до вакцини треба ставитися спокійно», - заявив лікар.
На його думку, на даний момент вакцина не є рішенням, тому що про неї мало відомо.
«Так, це благо для людства, це точно буде колись рішенням. Але зараз його немає, ми не знаємо, що за вакцина. Я абсолютно не збираюся лаяти, бо як лікар я не можу сказати, я «за» або «проти», я не знаю, як вона працює», - зазначив Дубровський.
Вакцина від коронавірусу - що відомо
Американський фармгігантів Pfizer і німецька біотехнологічна компанія BioNTech подали заявку на реєстрацію вакцини від COVID-19 спільної розробки в США і ЄС. У разі швидкого схвалення вакцинація в цих регіонах може початися ще до кінця 2020 року.
Першою в світі вакцину Pfizer-BioNTech схвалила Велика Британія. Вакцинація британців з пріоритетних груп може початися в найближчі дні.
Вакцина від COVID-19 розробки Pfizer-BioNTech показала 95% ефективність.
Американська біотехнологічна компанія Moderna також знаходиться на етапі реєстрації своєї вакцини від коронавірусу в США.
Ефективність її вакцини проти коронавірусу досягає 94,1%, а для запобігання тяжкого перебігу хвороби - 100%.
Коли вакцина від коронавірусу з'явиться в Україні
За даними ВООЗ, Україна зможе отримати першу партію вакцини від коронавірусу в другому кварталі 2021 року. Поки невідомо, вакцину чийого виробництва вибере український МОЗ - переговори ведуться з усіма компаніями.
В рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) можна розраховувати на виділення 8,340 мільйонів доз вакцини до кінця 2021 року.
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що після 7 грудня стануть відомі дати перших поставок в Україну вакцини від коронавірусу.
За словами президента Володимира Зеленського, пріоритет в прищепленні майбутньої вакциною від коронавірусу в Україні буде стосуватися в першу чергу:
- медпрацівників,
- військових,
- вчителів,
- осіб з груп ризику, зокрема, людей старше 60 років.
Социальные закладки