| ||
Есть ли у кого-то опыт/информация по центру протезирования в педагогическом переулке, д. 1 (rehub clinic).
Гепатит: форум знатоков. Ссылка в шапке темы Гепатит С
Если не найдёте реальных людей кто там протезировался или родственники или знакомые,то лучше не рискуйте туда соваться,это не настоящая клиника со штатным персоналом и не известно кто,как и сколько операций там делают,и как проводят послеоперационный курс.Их цены вызывают большие сомнения.Это не стрижка,плохо сделали-можно как то исправить или отрастить заново.Там оперируют фрилансеры из 11 ГКБ в свободное время при наличии клиента,и какое происхождение их протезов...Короче тайна покрытая мраком...
25 июля маме меняли там тазобедренный сустав,все прошло хорошо,особенно переживала за анестезию, она в 20 году перенесла инфаркт и есть последствия.Пребывание в клинике 3 дня, выписка на 4-й. Сейчас ходит с палочкой еще,ну ей 73,и болит поясница,такое.Главное ушли боли,и хоть с палкой пока ходит.На сустав есть паспорт,надо глянуть,что там пишут) оперирует молодой врач,да..пациенты есть,пока мама была три дня,на снятие швов когда приезжали-видела таких)кто-то второй раз оперируется..так что,не знаю,решать конечно каждому,но мне и 98 тыс многовато было,не у всех есть шестерка баксов на Черновцы)
Ну,я вам ответила по Рехабу,по Черновцам -год назад по телефону,узнав возраст,вес,диагнозы- сказали примерно 6 тыс,может что-то поменялось
стоимость операции в Черновцах зависит от стоимости самого эндопротеза (материал,или комбинация материалов).Во первых,они подбирают его строго индивидуально,во вторых,может неприятно это звучит- от количества предстоящих еще человеку активных лет жизни.То есть,старшим по возрасту,ставят протез дешевле,с меньшим сроком службы.Что в принципе логично.
Добрий день всім. Хочу поділитися своїм досвідом по цій темі, можливо комусь стане в нагоді. 09.02.26 моя мама впала і зломала шийку бедра да так невдало, що вийшов вколочений перелом (це коли один кусок кістки увійшов в інший). На швидкій її привезли в Єврейську лікарню і після рентгену чергуючий лікар травматолог, Паренюк Костянтин Віталійович, одразу сказав, що в неї є тільки одна можливість, якщо вона хоче знову ходити - заміна кульшового суглоба.
Також він сказав, що безкоштовна державна програма по заміні такого суглобу в Єврейській не працює, і якщо в нас немає можливості зробити операцію, заплатив 3500 USD, то ми можемо звернутися в 10-ту лікарню на Вадатурського (колишня Малиновського) або ще в одну лікарню (нажаль зараз не можу згадати в яку). Це все відбувалося вже майже вночі, прийняти таке рішення одразу, не маючи ніякої інформації про такі операції, я не могла, тому ми домовилися, що маму покладуть на цю ніч в травматологічне відділення, і вранці вже будемо приймати остаточне рішення.
До речі травматологічне відділення в Єврейській нам сподобалося: чисто, тепло, привітні санітарки та медсестри, дівчата в палаті говорили, що гарно годують.
А далі я поїхала додому читати Одеській форум котрий вже стільки разів мене виручав при пошуку лікарів, тоді я і знайшла цю тему. Але червоною ниткою в цій темі тягнеться інформація, що такі операції гарно роблять тільки в Черновцях. Теж саме мені сказали родичі, котрі щось чули від знайомих, мол всі дороги ведуть до Чернівців. Можливо це реально, якщо людині потрібно зробити планову операцію, коли вона в змозі сісти на потяг і кудись їхати, але не в нашій ситуації, коли ногу не можна рухати, і коли кожен рух тіла визиває дуже сильний біль. Крім того я прочитала, що в такій ситуації операцію потрібно зробити в перші 24-72 години, інакше є великий ризик ускладнень.
Я почала шукати і знайшла в цій темі інфо про клініку Rehab, подзвонила, дізналася, що якщо я сьогодні привезу маму, то вони можуть прооперувати вже на наступний день. Ціни: 3300 USD на металевий імплант та 3500 на керамічний. Домовилася про консультацію, щоб поспілкуватися з лікарем і скласти своє особисте бачення, а поки знову поїхала в Єврейську.
Тож в мене вже теоретично було два варіанти де робити операцію в Одесі. Паренюк К.В. не міг мені сказати, коли він зможе прооперувати, бо після двох тижнів ожеледиці 18-ть пацієнтів, чекали свою чергу на операцію. Він навіть поговорити зі мною не зміг, бо після нічного чергування як раз біг в операційну, сказав тільки приходити у вівторок, якщо в мене є якісь питання. Взагалі не можу уявити, як ці бідні лікарі працюють в такому ритмі і як після нічного чергування можна робити операцію. Тому для мене цей варіант відпав.
В клініку Rehab я так і не доїхала, поки чекала на консультацію читала відгуки про них на Гугл і знайшла один відгук, в котрому говорилося про лікаря Альмуттаірі Рамі Хуссейна, котрий раніше працював та оперував в цій клініці, а зараз оперує в клініці KAF-International на Балківській 77/79. Подзвонила в цю клініку, і от тут якось все одразу склалося.
По-перше, секретарка мені відповіла, що вони зможуть прооперувати мою маму вже завтра, якщо я її сьогодні до них привезу і... якщо вони встигнуть взяти всі аналізи і не буде ніяких протипоказань для операції. От начебто майже така сама відповідь, як і в Rehab, але враження зовсім інше. Далі коли я попросила приїхати на консультацію до лікаря, вона сказала, що якщо я хочу, я можу приїхати, але є також можливість швидкої консультації по телефону. І якщо я зможу скинути їй рентгеновські знімки за 15 хвилин, то вона встигне організувати мені консультацію з лікарем до того, як він піде на операцію. Через 10 хвилин я вже говорила з лікарем. Те враження, котре я отримала від цієї телефонної розмови, дало мені можливість прийняти рішення, що ми їдемо саме до цієї клініки. Я подзвонила, вибачилась, і відмінила консультацію в Rehab.
Последний раз редактировалось divx; 19.02.2026 в 23:29.
Тепер про саму клініку та операцію.
Секретарка KAF-International сама визвала нам швидку, уточнив, в якому віділенні та на якому поверсі лежить моя мама, передзвонила мені і повідомила, коли приблизно вони приїдуть. Це був ще один складний для мене момент, бо я не уявляла, як я буду її перевозити. Кому потрібно можу надати телефони цієї організації, бо хлопці, котрі приїхали перенесли та перевезли моя маму, як на крилах.
За швидку вже заплатила сама клініка. Ціни на операцію: 9900 грн. за аналізи/дослідження та огляди різних лікарів до операції + 4150 USD - постановка металевого імпланта чи 4550 - кераміка. Тут я теж довго вагалася, але сам лікар сказав, що через вік мами (70 років), а також через те, що вона не веде дуже активний образ життя - плавання, біг, велосипед, можна без вагань ставити метал. Це ціни на імпланти Швейцарської та Американської фірм але самі імпланти роблять в Китаї. В них також є німецькі імпланти (мається на увазі саме німецького виробництва) з постановкою за допомогою робота, але і ціна відповідна, то такий варіант я навіть не розглядала.
Операцію зробили на наступний день, після того, як я перевезла маму до клініки. А на наступний день після операції мама вже піднімалася за допомогою реабілітолога і ходила з ходунками. На другий день після операції мама ходила спочатку за допомогою двох милиць, а потім - однієї, а також піднімалася по сходинах, тримаючись за перила, та спираючись на одну милицю. На третій день нас виписали до дому. За день перед мамою оперували професора (71 рік), картина була така сама: спочатку ходунки, потім дві милиці, потім одна, потім виписка додому з пошаговими рекомендаціями, що і як потрібно робити вдома, тож ми кожен день бачили, що нас очікує завтра.
Реабілітолог працює з пацієнтами 4-5 разів за день: наново вчить ходити, правильно повертатися та рухатися, а також, що теж дуже важливо, позбавляє страху ходити.
Через 2 тижні після операції знімають шви. Цей етап в нас тільки попереду. Скажу, що шов великий, по формі як місяць. Але мабуть він і не може бути маленьким, якщо внутрь потрібно вставити такий імплант, та ще й забити його в кістку. Що ще важливо: і в Rehab, і в KAF-International роблять операцію менш травмуючим способом, при котрому майже не травмуються м'язи та зв'язки, котрі не ріжуться, а зсуються в сторону. Дізналася про цю технологію, коли читала про Rehab, але забула, як вона називається.
Також цікаво: коли я шукала информацію про ці операції, читала, що пацієнтам з остеопорозом ставлять імплант на цемент. В моєї мами виявили остеопороз 2 ступеню під час операції, але Рамі Хусейн зробив операцію без цементу і сказав, що з цементом він не працює, тому що це по суті клей, який все одно розпадеться, і тоді виникнуть проблеми з суглобом. Також він призначив їй ліки для лікування остеопорозу.
На суглоби, котрі використовує KAF-International дають гарантію 20 років. І ще нам сказали, що вони витримують навантаження до 300 кг.
Період реабілітації, коли кісткова тканина має зростися з імплантом складає 3 місяці. Після цього періоду, якщо все пройде добре, вже не буде ризику щось вивернути чи пошкодити.
Після виписки до дому Вам ще знадобиться милиця (під лікоть), котру можна взяти десь в аренду (брат знайшов такий у знайомих), бо вона теоретично знадобиться тільки перші 2 тижні. Та скоріш за все - спеціальне сидіння на унітаз (це залежить від зросту людини та висоти унітазу). Справа в тому, що після операції можна згинати ногу в коліні тільки так, щоб кут був не менше 90 градусів. Бажано, щоб на сидінні були ручки, щоб людина могла на них спертися, коли сідає. Також потрібно перевірити ліжко, воно теж має бути таким по висоті, щоб був цей кут в 90 градусів, коли людина сідає і звішує ноги до підлоги. І ще потрібен валік, котрий кладеться між ніг, коли людина спить, щоб вона не могла перевернутися зі спини на бік.
Також потрібно бути дуже обережним, щоб не занести інфекцію в шов (в клініці є стерильна зона, вдома з цим складніше). Нас попередили, що перев'язку потрібно робити в стерильних рукавичках зі стерильними матеріалами. Також шов не можна мочити. Бажано, щоб навколо в цей період не було котів та собак, бо підвищується ризик зараження.
Здається про все важливе, що турбувало мене перед, під час та після операції я написала, якщо будуть якісь питання, пишіть в особисті, поки все це свіжо у пам'яті, зможу відповісти.
Окремо хочу сказати про чудовий медичний персонал в клініці KAF-International. Санітарки, медсестри, лікарі - всі відносилися до мами настільки дбайливо, привітно, по-людські, що я навіть такого не очікувала. А це дуже важливо в такий непростий період життя.
Тож я ще один раз впевнилася, що в Одесі є чудові лікарі і клініки, і не потрібно нікуди далеко їхати. Так саме, як півроку тому, коли моєму свекру потрібно було робити шунтування серця, і всі в один голос мені говорили, що потрібно їхати на реаномобілі до Києва, бо в Одесі таку операцію не зроблять. А виявилося, що в нас такі операції поставлені на поток в Обласній лікарні, де проходять по декілька операцій в день. І свекор вже після 2-х місячної реабілітації зміг жити самостійно, як і до операції. Зараз він майже кожен день ходить по 7 км.
Последний раз редактировалось divx; 20.02.2026 в 14:30.
Добрый день. Мы сделали замену ТБ сустава в 11 больнице, мама еще в больнице и пока не в самом хорошем состоянии. Прочитав эту ветку, я стала еще больше переживать, как теперь понять, что сустав поставили тот, о котором мы договаривались. На мой вопрос о документах, сказали, что при выписке. Наверное, всё так и должно быть, но наш доктор как то все время юлит и не договаривает инфо, аеще я тут увидела его фамилию и руки совсем опустились ((. Можно ли по снимку понять , качество протеза и работы по установке протеза?
Тихо носиком сопит-маму обнимая, вот он рядышком лежит-мой кусочек рая
Добрый вечер! Кто может подсказать. где в Одессе можно сделать в тазобедренный сустав под "телевизором" укол гиалуроновой кислоты.Я в Черновцах в 2019 году поставил эндопротез на правой ноге, а теперь начинаются проблемы с левой ногой. В 2020 году в Черновцах я делал укол в левый сустав, может. срок действия кончился?
Социальные закладки