ну за рентген по направлению в 20 поликлинике с меня взяли 50 грн на пленку
|
ну за рентген по направлению в 20 поликлинике с меня взяли 50 грн на пленку
ну вы же не сопротивлялись, верно?![]()
ну вот ) так мы моем до посинения реформироваться![]()
Знаете, так болела нога, что не до реформирования![]()
Рентген не является бесплатной услугой согласно реформе с направлением или без него.
Свое место в жизни найти не трудно - трудно его занять! 😉
https://www.facebook.com/pavlo.kovtonyuk/videos/2021166161254838/
https://life.pravda.com.ua/columns/2018/10/2/233396/Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, з другої половини 2019 року в Україні почне працювати програма «Безкоштовна діагностика». Вона буде частиною медичної реформи спеціалізованої медичної допомоги та гарантуватиме безкоштовні дослідження у напрямку від сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.
ХТО ЗАПЛАТИТЬ? Якщо направлення від лікаря первинної ланки не буде, то пацієнту доведеться заплатити за послуги діагностики, призначеної вузьким фахівцем, за встановленим тарифом (ціни ще в розробці в МОЗ). Тобто: з моменту початку другого етапу медреформи українцям буде невигідно йти безпосередньо до вузького спеціаліста, минаючи свого сімейного лікаря.
ЯКІ ПОСЛУГИ? До діагностичних досліджень, які будуть безкоштовними для пацієнтів з направленням, відносяться: рентген, УЗД, мамографія, ехокардіографія серця та інші інструментальні дослідження, необхідні для постановки точного діагнозу. Крім того, на цьому рівні буде доступний більш широкий перелік аналізів (на додаток до базових, які надаються безкоштовно в сімейних амбулаторіях). Консультація вузького спеціаліста також буде включена в програму.
ХТО ЗРОБИТЬ? За словами Ковтонюка, діагностику, яку призначить вузький фахівець, можна буде пройти на вибір у будь-якому медичному закладі, який на той момент приєднається до медреформи. Це означає, що діагностичний центр (поліклініка, лабораторія) повинен укласти договір з Національною службою здоров’я та отримувати від неї фінансову компенсацію за надані українцям послуги. При цьому не буде мати значення, комунальний цей заклад чи приватний – співпраця з НСЗУ буде відбуватися за одними і тими ж правилами.
ПЛАТНІ ПОСЛУГИ
Послуги поліклінік, ефективність яких недоведена або вони є застарілими, а також послуги, які відносяться не до медицини, а до сфери естетики та косметології – бальнеолікування, масаж та інші – стануть платними.
Медзаклади зможуть надавати ці послуги платно офіційно.
Це вивільнить ресурси на послуги лікування, критичні для здоров’я українців.
Єдиний на всю країну перелік платних послуг у поліклініках та лікарнях буде уже скоро винесений на громадське обговорення.
Последний раз редактировалось Juri; 30.04.2019 в 13:13.
Сколько все же семейный может подписывать деклараций? 2000 или 1800? А то хотела перезаключить договор а у врача к которому хочу уже набрано 1820 и я не знаю могу ли с ним заключить договор или нет
А что насчёт гинекологов ? Насколько я знаю,обратиться можно в любую жк ,но они продолжают требовать по прописке . Если я снимаю и каждый месяц меняю квартиру,то что тоже менять жк? Бред. Какие есть документы аргументировать ,что могу обратиться в любую ? Также надоели эти постоянные благодарности , все мазки бесплатны (цитология,флора и т.д),а в Одессе почему-то требуют за это деньги,и типа чтоб быстрее сделать надо заплатить . Также есть какой-то документ подтверждающий это ? В других городах бесплатно,а здесь нет. Я не люблю тупо молча платить если мне говорят. Естественно коррупцию не искоренить если вас просят вы даёте.
Социальные закладки