|
Уважаемые, а давайте возьмем да все и заселимся, на месте легче собираться, контролировать и капать на мозги обещающим.
Теоретически, могу к сентябрю-октябрю въехать.
А как решить вопрос с постоянно моргающим светом? Ведь электроприборы не выдержат. Вероятно, необходимо ставить стабилизаторы за немалые деньги?
Соседи вопрос не по теме обсуждения!!!!можно ли делать ремонт в воскресенье??? и можно ли жить строителям в квартире где делается ремонт ????если нет то может вопрос решается??!
Ответ на наше коллективное письмо М.Саакашвили должен подойти до 15 июля с.г.Но многие из нас письмо не видели и содержание знаем приблизительно.
Просьба к людям . знающим ,о чём говорилось в письме ,осветить вопрос вкратце здесь для общего загала .Тогда и сможем поговорить ,обменяться мнениями,что-то решить !
А с ответом М. Саакашвили на наше письмо -нас сразу же ознакомят !
Лист зачитували на колективній зустрічі (принципово не називаю цей захід «зборами»). Суть листа дуже проста: коротка історія будівництва НЧ, хто починав, хто обікрав, відновлення будівництва; про кількість погоджень, які стосуються готовності НЧ до здачі і тільки є один «бар'єр», який не дозволяє отримати сертифікат. Ось і написали листа з колективним зверненням ( лист з колективним зверненням під контроль особисто бере голова обладміністрації), щоб сприяли отриманню сертифікати. Далі «з повагою», дата, підписи (як за Висоцьким: «єслі Ви нє отзовьотєсь, ми напішем в спортлото). «Усьо».
Цікаво, як хто думає: це «благо», що ми теоретично можемо отримати сертифікат на ж/б в стані, в якому він знаходиться чи це вимальовується «нова/стара» проблема? Хтось модулював ймовірний подальший процес, виходячи з тієї інформації, що є?
А чи Ви знаєте, щоб утворити ОСББ потрібно провести реорганізацію кооперативу (не зазначаю нюанси дефініцій: "житлово-будівельний"-"обслуговуючий" кооператив), а для цього потрібний кворум на зборах?
Ця проблема вирішується "сьогодні", "завтра" її буде вирішити на порядок складніше.
Проаналізуй задачу, оціни ситуацію, прийми рішення
Нащо зараз потрібне формування ініціативної групи? Відповідь багатостороння. Крім організації зборів, ведення переговорів, складання звернення, систематизація проблематики потрібно думати про найближче майбутнє. Саме ініціативна група скликає установчі збори для утворення ОСББ, яка повинна складатись не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень. На мій погляд потрібно 5 або 7 чоловік.
ОСББ – не прибуткова організація. Невже хтось хоче сплачувати обслуговуючій компанії рівень прибутку приблизно 7% від собівартості робіт. А в собівартість входить ще й витрати стороннім організаціям: охорона; садівники і придумати багато чого можна. Не вже ніхто не бажає впливати і бути проінформованим про витрати нашого житлового будинку? Чи в когось відсутнє бажання РЕАЛЬНО голосувати про порядок прийняття кошторису, створення та використання фондів, порядок оплати спільних витрат. Реально вибирати на зборах правління, слухати звіти і задавати питання? Загалом – впливати на процес.
Нащо потрібна інформація про асоційованих членів НЧ 50%+1? Установчі збори для створення ОСББ можуть бути проведені після державної реєстрації права власності на більше половини квартир та нежитлових приміщень. Крім того, така кількість, якщо не помиляюсь, потрібна для прийняття рішення про реорганізацію кооперативу. Але потрібно розуміти, що 50%+1 – це не критерій. В ідеалі потрібні голоси 50%+1 частки від загальної площі ж.будинку в тому числі нежитлових, тому потрібно інформація про загальну площу всієї нерухомості в житловому будинку.
Можливо хтось хоче мати обслуговуючу невідому компанію з керівником, при цьому реальні проблеми вирішувати записуючись на прийом за знайомою вже адресою? Сумніваюсь.
Якщо ОСББ нікому не потрібне, тоді зрозуміло. Тим паче, що обслуговуючу компанію вже створили і нікого з Вас не запитали. А навіщо? Хто ми? Просто інвестори, яким розподіляють квадратні метри. Все інше – «тихо, ша». Перепрошую за сарказм.
Якщо виникає питання на кшталт того, що зараз не про ОСББ потрібно думати, а як завершити будівництво і переписати всі «нєдодєлкі» (не вже хтось думає, що в керівництві не знають де і що «нєдодєлано»?). Теж вірно. Тільки ось сталось так, що реально педалюють питання отримання сертифікату, а після цього ж/будинок передається в експлуатацію «управляючої компанії». Хто буде добудовувати те, що не добудували? На чий баланс будуть іти придбане обладнання, конструктивні елементи за те, що ми заплатили, коли купували квартири (вірніше вносили свою частку паю в кооператив)? Я цих відповідей не знаю (можу тільки здогадуватись) і навряд мені, якась стороння «управляюча компанію» буде розповідати, а ще й може звинуватити в перешкоджанні господарської діяльності і т.д.
Якщо я не правий, можете скорегувати моє бачення.
Последний раз редактировалось Сварог1; 12.07.2015 в 15:24.
Пан Сварог 1, будьте так добры ,не всем инвесторам понятно -что за "БАРЪЕР " не позволяет получить сертификат на готовый дом ?В то время как около 1500 жильцов ждут его уже много лет! ?
«Бар'єр», умовно кажучи – це один із багатьох підписів одного чиновника, який його не ставить принципово або ставить, але за великі гроші. І як я зрозумів, ця організація називається - державна архітектурно-будівельна інспекція. Так, щоб представити собі цей процес візуально, то згадайте фільм «Ми ніжеподпісавшиєся», коли за незначні недоліки будівництва хлібокомбінату не ставив підпис голова комісії. На закон і постанову щодо порядку прийняття будинку в експлуатації посилатись не буду, хоча коли їх прочитати то стає зрозумілим як ділити інформацію на «зерна і полову». Відповідно, суто «по-закону», наш будинок далекий від готовності. Міг би підрахувати приблизний показник готовності будинку згідно даних УПВВ№4 та суть від цього не зміниться, будинок далекий від готовності для здачі.
Шановна Лоза, я в житті «див» передивився немало в т.ч. и об'єктів нерухомості і прав власності на них.
Трохи ліричної мудрості. Ще в далекій юності у нас був викладач, який навчав: «Товариши курсанти за бойовим статутом потрібно робити це ось так-то і так, а у військах це роблять ось так, а я вам рекомендую робити це ось так. Перед сесією даного викладача замінили і на питання до ротного, а як же правильно відповідати він сказав фразу, якою я керуюсь все життя: «Спочатку робіть і відповідайте так як написано по статуту (закону), а там на місті розберетесь».
Можливо із словом «далекий» я перебільшив, все можна завершити за лічені місяці згідно норм ДБН. Але наші темпи завершення будівництва не дають підстави, що норми ДБН будуть виконані.
Що для мене поняття "готовий будинок"? Будинок, який має стан «Пошкоджень і деформацій немає. Є окремі несправності, що не впливають на експлуатацію елемента та будівлі в цілому в т.ч. і прибудинкова територія». Ви вважаєте, що будинок готовий до експлуатації? Степінь готовності будинку приблизно 90%. Де-юре: будинок не готовий до здачі. Все інше це питання «розміру хабара». Степінь і стан ж/будинку при здачі повинен відповідати ген.плану при якому давали дозвіл на будівництво, - це знову не я говорю, а цитую норми законодавства.
Так, що «явно там другіє проблеми» - ця проблема має чіткі виміри грошових знаків.
Последний раз редактировалось Сварог1; 14.07.2015 в 10:42.
Завтра-послезавтра нужно найти информацию-ответ на наше письмо и организовать его обсуждение здесь! Опубликовать !
Соседи!!! Кто то вешал бойлер на 80.. 100 литров на газобетон 7 см??
Між ділом
http://slovo.odessa.ua/news/5008-vst...s-nim-byt.html
Цитати:
"Государство очень долго воспитывало в человеке потребителя, — считает Сергей Дедов. — Мол, оно о тебе и подумает, и все решит. Люди привыкли ничего не делать и не проявлять инициативу. Особенно старшее поколение". И у многих остается соблазн продолжить все в том же духе: "Пусть местные власти думают о том, как лучше устроить нашу жизнь. А если что получится не так — мы будем возмущаться и протестовать".
Часть участников готова платить больше, чтобы решить какую-то проблему или просто улучшить комфортность обитания, а для другой части эта плата непосильна. Поэтому нередко можно встретить ОСМД, в которых самые малоимущие участники либо платят меньше, либо вообще освобождены от взносов в общий котел
Но кроме взносов, ОСМД может иметь и другие источники доходов. Например, сдавать в аренду нежилые помещения, размещать на своих фасадах рекламу, и т. д. — насколько хватает фантазии и предпринимательского задора. За счет таких доходов ОСМД может либо решать какие-то дополнительные задачи, не привлекая деньги совладельцев, либо снизить взносы
Последний раз редактировалось Сварог1; 15.07.2015 в 10:20.
Судя по фото начали делать 3 секцию второй очереди, а до нашей 4 секции никак не дойдут блин...
Уважаемый Сварог поставьте вопрос для соседей форумчан более конкретно: кто из инвесторов готов быть в составе ОСМД? p.s.В последнем сообщении вовсе не хотела Вас обидеть, и не имела именно Вас ввиду, всего лишь заметила и озвучила то, что реплик и умных высказываний по теме много, а действий полное отсутствие! Я за создание ОСМД, за собрание, которое хоть немного сдвинет дело с точки неопределенности...
Также по поводу батарей и счетчиков писала только ввиде информации, но вовсе не с возмущением либо предложением не покупать не устанавливать и т.д.
Добрый вечер, соседи! Так что там по поводу ответа облгосадминистарции на обращение? Кто-то его уже видел? Интересно что ответили... Хотя на какую - то реальную помощь, я почему -то, не рассчитываю. Почему? Потому - что проблема не в нежелании принимать объект ГАСКом, а в отсутствии каких - либо конкретных движений в этом направлении застойщика!!! Для того что бы объект был принят, он должен быть полностью завершён, а как мы видим наша стройка явно не на стадии завершения. При этом представители застойщика каждый раз кивают на Гаск и на их нежелание принимать объект... Если это так, так почему же товарищ Желясков ниразу сам лично не явился на собрание и не показал письменный отказ ГАСКа??? Так что, дорогие соседи, дело совсем не в Гаске, а в отсутствии инициативы в этом насправлении самого застройщика!!!
Социальные закладки