Сообщение от
Сварог1
Maliwki
Все правильно пишете, молодці, що створили ОСМД і т.д. Тема заслуговує на обговорення. Тільки ситуації одна-на-одну не схожа. Ви напевно з «Еталону»? Якщо так, то Ви прийшли на «свято місце», яке пустим ніколи не буває.
У нашому випадку:
1. На даному етапі ми не можемо приймати ніяких рішень, так як у нас форма власності – кооператив, а ми асоційовані члени. Якщо вже створене ОСМД то потрібно буде чикати події, коли ми станемо членами кооперативу, тобто після здачі. І щоб змінити вже існуюче ОСМД потрібні не тільки амбіції «хочу змінити бо хочу», а суттєві причини на кшталт тому прикладу, що Ви навели.
2. Якщо в будинку передбачені індивідуальні лічильники тепла (а у нас передбачені) і їх без проблем дозволять встановити, то яка буде обслуговуюча компанія, за великим рахунком, мало на що впливає. Поясню. Згідно ЗУ «Про ЖКП» існують три групи ціноутворення. Ціни за І гр.. встановлюють центральні органи (НКРЄ і т.д), за ІІ гр.. місцеві виконкоми та організації (Інфоксводоканал) і тільки ІІІ гр.. - обслуговуючі компанії ж/б, і то – за договором. Якщо у мене будуть лічильники: газу; води; тепла, то я буду платити і економити самостійно, без впливу на «цінник» буд-якого ОСМД. І ніхто з мене більше встановленої ціни не візьме, якщо я сам не дам на : огорожу, охорону і т.д., але це буде моє власне бажання.
Якщо уважно, щонайменше, прочитати чинне законодавство відносно цієї теми і робити все за правилами, то ОСМД – це не такий вже легкий «хліб».
Ну, це так – думки «в слух». Прийде час і «по справам судити їх будемо».
Социальные закладки