Тема: Восточно-славянский менталитет?

Ответить в теме
Страница 4 из 10 ПерваяПервая ... 2 3 4 5 6 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 61 по 80 из 185
  1. Вверх #61
    Постоялец форума
    conquer, шановний, я зрозумів вашу позицію і вона набагато не відрізняється від моєї. Відкіньте політичні інсинуації і все стане на свої місця. Якийсь час у нас з Росією була спільна історія, але теж саме можуть сказати німці, французи та італійці.
    ALKA, мова КР має небагато спільного як з сучасною українською так і сучасною російською. для цього достатньо почитати в оригіналі "Слово о полку..."

2. Вверх #62
    User banned Аватар для ALKA
    почитати в оригіналі "Слово о полку..."
    читали ?знаете старославянский?
    и если украинский сформировался в 16 веке а написано в 12-м причем тут украинцы вааще.

"Хощу бо,- рече,- копие приломити
    конець поля Половецкаго,
    съ вами, русици, хощу главу свою приложити,
    а любо испити шеломомь Дону"(с. 10-11).
    ...................
    "и поостри сердца своего мужествомъ;
    наплънився ратнаго духа,
    наведе своя храбрыя плъкы
    на землю ПоловЕцькую
    за землю Руськую (с. 10)".

мольфарчик!слова "русицы" и "Руськую" заметили ?....А почему , довольно легко читается.По крайней мере "копье" а не "спис","мужеством" а не "мужностью"

ALKA, мова КР має небагато спільного
    Шо такое ? так они чужаки,не наши предки ? не общие ?вообще квартиранты ?

небагато спільного як з сучасною українською так і сучасною російською.
    Дашовыгрите! Открытие.Только сучасна латынь соответствует оригиналу.

3. Вверх #63
    User banned
    ALKA,
    А какже !! все они знают , везде они были... (C)

4. Вверх #64
    Постоялец форума
    и если украинский сформировался в 16 веке а написано в 12-м причем тут украинцы вааще.
    Вопрос в том, что он до сих пор не сформировался ( только в учебниках). Человека с Закарпатья очень трудно понять, например, человеку из Винницкой области (знаю на примерах).

5. Вверх #65
    Посетитель
    Цитата Сообщение от conquer
    Вижу то , что говорю. Название есть название. Киевская Русь называлась именно так, как называлась и не надо придумывать ей новые названия. Кстати, историки вы наши, Киевская Русь и сучасна територія України, две разные вещи. :wink:
    Под фразой “историю начали переписывать на украинский лад” я понимаю уже хотя бы то, что написал выше.
    мольфар, я не являюсь противником государственности Украины, а наоборот полностью ее поддерживаю. Если Вы внимательно читаете этот форум, то давно должны были понять это. Другой вопрос, когда власти наплевательски относятся к ОГРОМНОМУ числу избпрателей, которые говорят на русском языке. Этот вопрос давно пора решить, тогда не будет возникать на горизонте такие кондидаты, как Янукович и имперские амбиции России не будут находить здесь поддержку.
    По перше якщо ви вважаєте що назва “Київська Русь” е суто історичною назвою ви дуже помиляєтесь. Цю назву використовують близько ста років, щоб окреслити всі землі та князівства одною назвою. А назва “Київська Русь-Україна” описує лише Українські землі Київської Русі, і ніяких історичних колізій у цьому немає. Якщо піти далі і спробувати відповісти на питання що на справді е Русь у вузькому розумінні цього слова, то відповідь буде така – це землі Київщини, Чернігівщини, Переяславля. http://litopys.org.ua/rizne/nason.png І це суто історичні землі України, наці прадіди мешкали на цих землях, з цих земель починалося наше існування як народу.

Як ви швидко перейшли від питання пов’язаного з історією до мовного питання. Давайте розглядати все по черзі, історія після мова, і якщо ви насправді е людиною яка, як ви написали - “я не являюсь противником государственности Украины, а наоборот полностью ее поддерживаю” то я сподіваюсь що мовне питання для вас буде вичерпане. Але про мову пізніше.

З приводу “фальсифікації” історії – зараз ми маємо змогу читати ти моменти нашої історії, яки при радянському союзі були заборонені, тому що вони не співпадали з принципами “вічної єдності народів радянського союзу”, “провідної ролі Москви” та інше. Зараз ми маємо змогу вивчати ті моменти які раніше замовчувались. Але багато кому історія без радянських балачок не подобається, і я розумію чому – у деяких людей зруйнованій могутній історичний міф, і вони з цим не можуть змиритися. Наприклад у Російські Федерації погляд на історію практично не був переглянутий. Вони і досі вивчають що у часи Великого князівства Литовського український та білоруський народи дуже хотіли приєднатися до Москви, ну і таке інше.
    Зрозумійте одне, історія не повинна подобатись чи не подобатись, вона така як вона е, треба приймати Ії такою як вона е.

6. Вверх #66
    Постоялец форума
    ALKAнчик, Русь та Росія мають деякі відмінності. Мешканців Західної України до початку ХХ століття іноді називали русинами. Що з цього виходить? Була Русь московська, була Русь Київська, Новгородська, Біла... Нетреба грати термінологієй. Якщо б ви були мовознавцем то зрозуміли до якої мови ближче "Слово". "Приломити", "испити", "приложити" - нічого ненагадує?

7. Вверх #67
    Постоялец форума
    По перше якщо ви вважаєте що назва “Київська Русь” е суто історичною назвою ви дуже помиляєтесь.
    Нет не ошибаюсь.
    А назва “Київська Русь-Україна” описує лише Українські землі Київської Русі, і ніяких історичних колізій у цьому немає. Якщо піти далі і спробувати відповісти на питання що на справді е Русь у вузькому розумінні цього слова, то відповідь буде така – це землі Київщини, Чернігівщини, Переяславля.
    И все? А как же Великий Новгород, Москва, которую оснавал киевский князь, Ярославль и т.д.
    Давайте розглядати все по черзі, історія після мова, і якщо ви насправді е людиною яка, як ви написали - “я не являюсь противником государственности Украины, а наоборот полностью ее поддерживаю” то я сподіваюсь що мовне питання для вас буде вичерпане.
    Да я являюсь сторонником государственности Украины, и не вижу связи между своей позицией по поводу государственности и языковой проблемой. Так уж сложилось, что большинство граждан Украины родным считают русский язык, они на нем говорят, а главное ДУМАЮТ. И чем быстрее прийдет понимание того, что этот язык надо признать официальным, наравне с украинским, тем быстрее закончатся споры о сомой необходимости государственности Украины. Обратите внимание, что реакционные силы, пытающиеся прорваться во власть, разыгрывают именно языковую карту. И что не удивительно находят поддержку.

8. Вверх #68
    Цю назву використовують близько ста років, щоб окреслити всі землі та князівства одною назвою. А назва “Київська Русь-Україна” описує лише Українські землі Київської Русі,
    Без самого пресловутого учебника толчем воду в ступе!Есть у кгого?
    Но описывать Киевскую Русь только в пределах НЕСУЩЕСТВУЮЩИХ в то время границ мягко говоря странно.
    Политика,экономика,культура доходят до южных границ РСФСР и стоп !
    А как же немаловажные отношения с Новгородом,Войны с северными соседями, варяги,междуусобицы с рязанами и прочее, да даже образование Москвы! все это не история ????? Хотя как Ярослав дочку во "французский бордель" продал 100% написано.

9. Вверх #69
    Посетитель
    Україна є спадкоємницею КР і це є історичний факт, який незаперечували навіть радянські історики.
    Точно так же и Россия. И это тоже факт. У нас общая история и один народ. Другой вопрос, что у нас разные государства.
    Ще один міф єдності народів. Український та російський народ розділила прірва у багато століть яка звалась “Золота Орда”. Українці формувались як нація принципово в інших територіальних, кліматичних і культурних умовах ніж росіяни, який сформувався на угро-фінської основі з угро-фінським етносом. Після у часи панування Орди та же довго після цього був змішаний с монголо-татарським етносом. Назва міста Москва, річки Ока ... це суто фінські назви. А акаючий говір росіян має таке ж коріння.
    З приводу загальної історії – після часів як білоруси та українці опинилися в одній державі яка звалася - “Велике князівство Литовське, Руське та Жамойтскоє”, росіяни були під Золотою Ордою між нами практично не було важливих історичних відносин декілька сот років, і коли у кінці 17-го сторіччя українці попали до Московію, а саме у Москву їх там вважали ким завгодно але не представниками рідного народу!!!

10. Вверх #70
    Що з цього виходить? Була Русь московська, була Русь Київська, Новгородська, Біла...
    мольфар,Дык и говорят Вам что история общая !
    Государства разные! Не раз тут повторяли,ррррррррр.
    И маниакально искать 10 отличий в наших народах чистейший КОМПЛЕКС НЕПОЛНОЦЕННОСТИ!!!

11. Вверх #71
    Постоялец форума
    ALKA, все це розмови німого з глухим...Набридло...

12. Вверх #72
    Посетитель
    А назва “Київська Русь-Україна” описує лише Українські землі Київської Русі, і ніяких історичних колізій у цьому немає. Якщо піти далі і спробувати відповісти на питання що на справді е Русь у вузькому розумінні цього слова, то відповідь буде така – це землі Київщини, Чернігівщини, Переяславля.
    И все? А как же Великий Новгород, Москва, которую оснавал киевский князь, Ярославль и т.д.
    У різних літописах дуже багато згадувань слова Русь, але ні Великий Новгород ні Москва в них Руссю не називаються!!!

Новгородський літопис
    1149 рік “Иде архиепископ Новгородський Нифонт в Русь”
    Суздальський літопис
    1152 рік “В то же літо поіде Гюрзі с синами своїми и с Ростовці с Суждалци и с Рязанци и со князя Рязанськими в Русь”
    Київський літопис
    1155 рік “йде из Суздаль в Русь и приде Киеву”

13. Вверх #73
    Посетитель
    Да я являюсь сторонником государственности Украины, и не вижу связи между своей позицией по поводу государственности и языковой проблемой. Так уж сложилось, что большинство граждан Украины родным считают русский язык, они на нем говорят, а главное ДУМАЮТ. И чем быстрее прийдет понимание того, что этот язык надо признать официальным, наравне с украинским, тем быстрее закончатся споры о сомой необходимости государственности Украины. Обратите внимание, что реакционные силы, пытающиеся прорваться во власть, разыгрывают именно языковую карту. И что не удивительно находят поддержку.
    В мене до вас одне запитання, за кого ви віддали свій голос на президентських виборах в кінці минулого року?

14. Вверх #74
    Українці формувались як нація принципово в інших територіальних, кліматичних і культурних умовах ніж росіяни, який сформувався на угро-фінської основі з угро-фінським етносом. Після у часи панування Орди та же довго після цього був змішаний с монголо-татарським етносом.
    Вас не понять Украина то в границах нынешней Украины то "иньши территориальни умови"
    О чем Вы шепчете в нынешней Украине 4 области из 25.Это ее малая часть по которым татары кстати тоже проехались
    Про Вашу Орду. Так и Киев то зачах из-за монголов.Ценр и религиозный,и политический как раз в то время в москву и перебрался,какие в ж....особые условия.

15. Вверх #75
    до якої мови ближче "Слово". "Приломити", "испити", "приложити" - нічого ненагадує?
    На мои примеры скромно промолчавши.
    Слово-слово тут ни фига не понял !
    В сто двадцать первый раз говорят общий предок.Очевиднее не бывает.
    Я уже где-то писал в словенском городе Коппер на дверях пивбара надпись(конечно очень приблизительно) zachiny vrata a to duet! типа такого. Тоже Понедельник,Вторник....

16. Вверх #76
    Постоялец форума
    Ще один міф єдності народів. Український та російський народ розділила прірва у багато століть яка звалась “Золота Орда”. Українці формувались як нація принципово в інших територіальних, кліматичних і культурних умовах ніж росіяни, який сформувався на угро-фінської основі з угро-фінським етносом. Після у часи панування Орди та же довго після цього був змішаний с монголо-татарським етносом. Назва міста Москва, річки Ока ... це суто фінські назви. А акаючий говір росіян має таке ж коріння.
    Другими словами, если Вы не будете по разным причинам общаться с братом или сестрой или с родителями несколько лет, то они Вам не будут являться родственниками?

У різних літописах дуже багато згадувань слова Русь, але ні Великий Новгород ні Москва в них Руссю не називаються!!!
    Павлик! Вы живете не в России, а хрен знает где! (это я Павлику-Морозову)

В мене до вас одне запитання, за кого ви віддали свій голос на президентських виборах в кінці минулого року?
    За Ющенко. На следующих выборах буду голосовать за НСНУ или БЮТ, еще не определился.

17. Вверх #77
    Посетитель
    Сonquer, Україна пройшли дуже великий шлях у декілька століть на протязі якого українська мова як головний вираз нації потерпала від постійних утискань. Пройшло дуже багато років, на протязі яких людей які розмовляли українською вважали людьми другого сорту. У часи радянського союзу ставлення до української мови суттєво не змінилося, і використання української мови йшло постійно на спад. У роки незалежності стан речей також суттєво не змінився – українська мова слабше за російську, вона слабша як по кількості інформації на ній, так і виходячи із суто психологічного аспекту. І якщо, при такому стані речей, зараз ввести другу офіційну мову – російську, українська мова не витримає конкуренції. На мій погляд майже основна мета влади зараз – це підтримка української мови, ії інформаційної та психологічної складової. Якщо цього не почати робити, то українська мова перетвориться на суто формальну річ і ваші діти чи внуки conquer, будуть читати у книжках про якісь міфічну українську солов’їну мову, і будуть робити це виключно російською. І я, людина, яка народилася в Одесі і яка все життя розмовляла і розмовляє російською з цим упокоритись не можу.

18. Вверх #78
    Постоялец форума
    Сonquer, Україна пройшли дуже великий шлях у декілька століть на протязі якого українська мова як головний вираз нації потерпала від постійних утискань. Пройшло дуже багато років, на протязі яких людей які розмовляли українською вважали людьми другого сорту.
    Вот именно! Как угнетаемая нация в прошлом, в настоящем украинская нация сама становится угнетателем.
    У часи радянського союзу ставлення до української мови суттєво не змінилося, і використання української мови йшло постійно на спад. У роки незалежності стан речей також суттєво не змінився – українська мова слабше за російську, вона слабша як по кількості інформації на ній, так і виходячи із суто психологічного аспекту. І якщо, при такому стані речей, зараз ввести другу офіційну мову – російську, українська мова не витримає конкуренції. На мій погляд майже основна мета влади зараз – це підтримка української мови, ії інформаційної та психологічної складової. Якщо цього не почати робити, то українська мова перетвориться на суто формальну річ і ваші діти чи внуки conquer, будуть читати у книжках про якісь міфічну українську солов’їну мову, і будуть робити це виключно російською. І я, людина, яка народилася в Одесі і яка все життя розмовляла і розмовляє російською з цим упокоритись не можу.
    Не могу согласиться с вами в целом. В СССР изучение украинского языка (в школах на территории УССР) было обязательным. А к языку я отношусь как к товару: какой востребован, на таком и будут говорить. Не исключено, что наши внуки будут говорить на английском.

19. Вверх #79
    Посетитель
    Цитата Сообщение от ALKA
    Українці формувались як нація принципово в інших територіальних, кліматичних і культурних умовах ніж росіяни, який сформувався на угро-фінської основі з угро-фінським етносом. Після у часи панування Орди та же довго після цього був змішаний с монголо-татарським етносом.
    Вас не понять Украина то в границах нынешней Украины то "иньши территориальни умови"
    О чем Вы шепчете в нынешней Украине 4 области из 25.Это ее малая часть по которым татары кстати тоже проехались
    Про Вашу Орду. Так и Киев то зачах из-за монголов.Ценр и религиозный,и политический как раз в то время в москву и перебрался,какие в ж....особые условия.
    Русь-Україна та суміжні землі (1220-1240 рр.)

мапа велика, але дочекайтесь коли вона загрузитися і питання про 4 області з 25 відпаде саме собою. Тому розміри цих областей набагато більше за їх теперішні аналоги.

http://litopys.org.ua/litop/pics/map_1240.jpg

20. Вверх #80
    Прям языки вам отрезали за укр. мову. Ну, хватит спекулировать фактами и историей, грамотэи
    Зачем раздувать национальные принадлежности людей и определять их по той или иной нации? Скинхед Мольфар пусть этим занимается и все его тягнибоки, у которых большие щёки! Вин в нас щырый украйинэцъ, без штанов, извиняюсь шаровар , почти голый, зато орет, что он такой раз такой! Смешно.

Ответить в теме
Страница 4 из 10 ПерваяПервая ... 2 3 4 5 6 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права