Тема: Ющенко вважає іслам частиною української культури

Ответить в теме
Страница 4 из 4 ПерваяПервая ... 2 3 4
Показано с 61 по 79 из 79
  1. Вверх #61
    Конечный бенефициар
    Проффесионал, "літературна" національність не цим визначається.
    Именно этим. Где жил и писал - той страны и писатель. Неважно о чем и о ком он писал. Вот Айзек Азимов тоже из наших, но числится американским писателем. А пишет вовсе о будущем. Или, например, В. Пикуля я бы никогда не назвал латвийским писателем, хотя он жил в Риге. Он - советский писатель, поскольку основное его творчество происходило именно в СССР, а не в латвийской советской республике.
    А что подумал Кролик - никто не узнал. Потому что он был очень воспитанный.

2. Вверх #62
    User banned Аватар для ALKA
    Alexin1987, А русскоязычная шевченковская живопись !!!

3. Вверх #63
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Alexin1987, по-перше, перекладами займають не журналісти, а спеціальні структури. Всі претензії до них.
    По-друге, наука "Літературознавсьво" ніяк не пов'язана з правилами та нормами українського правопису.
    По-третє, Шевченко таки писав російською мовою. Хто Вам "вдалблює" інше?!

ALKA,
    А Вы случайно не копутер с заданной программой: Украинознавство ?
    Хм... Наука "Літературознавсто" не належить до якоїсь конкретної літератури. Є свої закони, які працють для будь-яких літератур світу.
    и отдельно внутренний мир человека в котором совсем другие законы.
    Хм. А у Вас є точні відомості щодо того, ким вважав себе пан Гоголь і до якої літератури він свою творчість відносив?!

Я розумію про що Ви, але я про суто науковий підхід до справи. Хочеться комусь того чи ні, і це не моя особиста забаганка, але творчість Гоголя належить російському літературному процесу, тому його творчість - іноземна література.
    Навіть найкращі стають згодом катами

4. Вверх #64
    Iрися, Хорошо сформулирую в виде вопроса:
    Был ли Шевченко украинским художником ?
    Хм. А у Вас є точні відомості щодо того, ким вважав себе пан Гоголь
    Уже писал:
    Знал ее,понимал и наверное любил.

5. Вверх #65
    Проффесионал, літературознавець?!
    Где жил и писал - той страны и писатель.
    Бунін жив і писав у Франції. Французький письменник?!

ALKA,
    Был ли Шевченко украинским художником ?
    Художником?! Тут на 100% не знаю, бо спеціалзованої освіти в цій сфері не маю, але з того що знаю, можу сказати, що так.

Я прекрасно розумію про що Ви говорите. Чесно. Але правила не я вигадувала.

Пушкін 13 місяців прожив в Одесі. Чимало цікавого тут написав. Також нав, розумів і скоріш за все любив Одесу. Його можна вважати одеським письменником?!

Повторюю, не я вигадувала правила. Вони були сформульовані давно і далеко не українськими науковцями.

6. Вверх #66
    Конечный бенефициар
    але творчість Гоголя належить російському літературному процесу
    Iрися, что такое "литературній процесс" в привязке к конкретной стране?
    А что подумал Кролик - никто не узнал. Потому что он был очень воспитанный.

7. Вверх #67
    Проффесионал,
    Під літературним процесом найчастіше розуміють складний розвиток художньої літератури, закономірності якого вивчаються історією літератури та літературною критикою (елементами його є художні методи, напрями, стилі, школи, типи творчості, жанри тощо).

8. Вверх #68
    Під літературним процесом найчастіше розуміють складний розвиток художньої
    Ирися для Вас выделил,а к конкретной стране привязать,чего здесь кстати нет, Вааще фиг разберешься. :wink:

9. Вверх #69
    ALKA, Під літературним процесом найчастіше розуміють складний розвиток художньої літератури конкретної держави, закономірності якого вивчаються історією літератури та літературною критикою (елементами його є художні методи, напрями, стилі, школи, типи творчості, жанри тощо).
    Так зрозуміліше?!
    Щодо того, що Ви виділили, то продовження:

Однак, літературний процес не завжди дорівнює літературному розвиткові (поступові) (не правомірно говорити про „кращість" чи „гіршість" бароко чи класицизму, реалізму чи романтизму тощо).

10. Вверх #70
    Новичок
    Ірися, йоптіть, задовбала ти зі своїм літературознавством. От я літературознавець! Магістр, нах, філологічних наук! І в українському літературознавстві немає однозначної думки, щодо того, якій літературі (російській чи українській) належить творчість Гоголя. Емігранти типу Грабовича чи Шереха вважають його чужим, наші - своїм (зокрема, Забужко). Потрактування цьої проблеми залежить від наукової школи, в межах якої працює літературознавець. Є різні точки зору і немає жодної конче вірної. Якби ти не спала на лекціях в Нони Михайлівни, Чорноіваненка, Прісовського, Мостової, Пащенка, Полтавчука та усіх-усіх, ти би розуміла, що в гуманітарних науках взагалі не може бути ніякої єдино правильної думки! Тому що кожна продумана, логічно опрацьована і висловлена точка зору у філософії, богословії та іншому словоблудії вартісна уже тим, що вона існує і дає тобі певний новий спосіб осмислення проблеми.

ЗІ: Поверніться краще до ісламу, то було цікавіше

11. Вверх #71
    Посетитель Аватар для SuperSanya
    Санкт-Петербург (дальний пригород Одессы)
    Хохлы и ислам - вещи несовместимые. Сало-ж нельзя

12. Вверх #72
    Під літературним процесом найчастіше розуміють складний розвиток художньої літератури конкретної держави,
    Это тоже из учебника ? Как вы это понимаете ладно.
    Но раз уж закон так закон! Это Ваша идея.Процитируйте чтобы не было "начайстише" "складний" "не завжди" и чтобы было "конкретно державний".

Пока Вы все время скатываетесь к "Что думают об этом..." ,т.е. личному восприятию:
    и отдельно внутренний мир человека в котором совсем другие законы.
    :wink:

13. Вверх #73
    kasim, по-більше поваги, шановний... :evil:
    І в українському літературознавстві немає однозначної думки, щодо того, якій літературі (російській чи українській) належить творчість Гоголя. Емігранти типу Грабовича чи Шереха вважають його чужим, наші - своїм (зокрема, Забужко). Потрактування цьої проблеми залежить від наукової школи, в межах якої працює літературознавець. Є різні точки зору і немає жодної конче вірної.
    Я і не претендувала на істину в останній інстанції. Не я перша почала приписувати Гоголя лише одній літературі.
    Якби ти не спала на лекціях в Нони Михайлівни, Чорноіваненка, Прісовського, Мостової, Пащенка, Полтавчука та усіх-усіх, ти би розуміла, що в гуманітарних науках взагалі не може бути ніякої єдино правильної думки!
    Хм... Лекції Нони Михайлівни, Мостової, Пащенка та Полтавчука апріорі не могла проспати, бо в мене їх не було.
    Щодо єдиноправильної думки, то її не тільки в гуманітраних науках немає.
    Знаю, що є різні школи й різні підходи. Тим не менш, це не заважає погляди якоїсь школи не приймати. Чи не так?! Кожен науковець бере ту схему, яка буде працювати на нього та на підтвердження його думки. І якщо переконаєш з посиланнями на залізобетних постатей, що на Марсі яблуні квітнуть - молодець.
    Я знаю як і які наукові роботи зараз захищають. При бажанні і Ісуса можна зробити українцем. З доказами. А сенс?!

Тому дозволю собі не погодитись з твердженням, що Гоголь український письменник.
    Тим більше, що сперичались зі мною доводами аля "де жив тієї країни і письменник". Як літературознавець можете самі оцінити силу подібних доводів.

14. Вверх #74
    Новичок
    Повторюю, не я вигадувала правила. Вони були сформульовані давно і далеко не українськими науковцями.
    Ірися, як це твердження співвідноситься з відмовою від претензій на "єдиноправильну думку"? Якщо належність Гоголя певній національній літературі - дискусійне питання, то про які "правила" може йти мова?

Проффесионал, літературознавець?!
    Alexin1987, ще один літературознавець. Laughing
    Аби вимагати поваги, позбавтеся від такої манери спілкування. Хизуватися освітою недоречно. Гоголя читали усі, відтак він є надбанням усіх, а не лише літературознавців.

15. Вверх #75
    kasim,
    як це твердження співвідноситься з відмовою від претензій на "єдиноправильну думку"? Якщо належність Гоголя певній національній літературі - дискусійне питання, то про які "правила" може йти мова?
    Тобто Ви хочете сказати, що, наприклад, жодна з шкіл не формулювала правила і повпихувала творчість письменників аби-як?!
    На захист своєї думки я оперую правилами, які вигадала не я.

Аби вимагати поваги, позбавтеся від такої манери спілкування. Хизуватися освітою недоречно.
    Як на мене, не ввічливо у першому ж повідомлення до людини її ображати. Якщо вважаєте інакше, то в нас просто різні рівні культури спілкування.
    До того ж, я не хизувалася.
    Я не буду доводити щось зі сфери машинобудування, бо з нею незнайома.

Гоголя читали усі, відтак він є надбанням усіх, а не лише літературознавців.
    хоча й так само як і спеціалісти з машинобудування буду їздити на машинах.

Якщо в мене болить зуб, то я йду до стоматолога. Якщо хтось займається самолікуванням - його право.

16. Вверх #76
    Магістр, нах, філологічних наук!
    Чистое любопытство.Магистр это тот кто доучился в институте до самого конца ?
    А то балаклавы,спецы,...запутался в болонском лесу.

17. Вверх #77
    User banned Аватар для Observer
    Цитата Сообщение от ALKA
    Павлик на данным момент она таки иностранка.Живет в Ялте.
    Я думаю об этом лучше ее саму спросить, а твое мнение о ней мне строго перпендикулярно. Как, впрочем, и ты сам. Если хочешь, чтобы к тебе в России относились как к иностранцу - твое личное дело.
    BTW я через несколько дней встречаюсь с знакомыми из Херсона и Одессы и поспрашаю их, кто и как себя чувствует в России и как они рассматривают россиян, вот тогда и поговорим.

18. Вверх #78
    BTW я через несколько дней встречаюсь с знакомыми из Херсона
    Поделитесь впечатлениями ASAP.
    Ждем,только без нетерпения.
    FYI Знакомых из одессы вижу ежедневно,из Херсона по случаю.
    Только сущности это не изменит,живем в разных государствах,хотя B4 были вместе.

Черт возьми,приятно поговорить с умным человеком!

19. Вверх #79
    Местный правдолюб Аватар для Indeets
    Цитата Сообщение от Павлик-Морозов
    я через несколько дней встречаюсь с знакомыми из Херсона и Одессы и поспрашаю их, кто и как себя чувствует в России и как они рассматривают россиян, вот тогда и поговорим.
    Опять врать будете ? Скучно, офицерик....
    Мне не 40, мне 18+22 года опыта :)...

Ответить в теме
Страница 4 из 4 ПерваяПервая ... 2 3 4

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права