Лікар-епідеміолог Андрій Александрін заявив що на Україну чекає досить серйозне зростання захворюваності на коронавірус.
В інтерв'ю Obozrevatel TV він сказав, що в листопаді в Україні можуть виявляти до 12 тисяч випадків зараження за добу.
«ВООЗ прогнозує, що очікується виявлення COVID-19 на рівні 9 тисяч щодня. Але я думаю, це не межа… Якщо у нас будуть дозволяти можливості лабораторної діагностики, то думаю, що у нас буде показувати і більше даних… Я думаю, що в листопаді місяці ми будемо спостерігати захворюваність не менше 10−12 тисяч щодня», — зазначив лікар.
Александрін додав, що вже почався сезон гострих респіраторних захворювань і на сьогоднішній день висока ймовірність заразитися не тільки COVID-19. А це все дає додаткове навантаження на медичну систему.
За його словами, щоб мінімізувати ризики, необхідно дотримуватися основних рекомендацій: «дотримання фізичної дистанції 2 метри, постійне і правильне провітрювання приміщень, гігієна рук. І все-таки менше перебувати в приміщеннях з великим скупченням людей».
Також епідеміолог не виключає повернення жорсткого карантину в Україні.
Социальные закладки