|
http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/6585.html
10:12:59
РЕВА А.О.
З 2000 року 1 січня до 31 грудня 2017 року, стаж враховується по факту сплати незалежно від розміру, тому що розміри мінялися. Якщо людина хоч копійку платила, ми їй цей місяць зараховуємо повністю.
...Мы жили тогда на планете другой((((
Случаи бывают разные, а мне пересчитали за стаж после пенсии.Я писала заявление,бухгалтерия пересчитала и мне добавили к пенсии этот перерасчет,но он такой незначительный за 4 года,что я его не запомнила даже в цифрах.Надо на Портале посмотреть.Интересно там эти начисления отражены?Я там только зарегилась,еще не вникала.
Я работал на двух работах - на одной на полную ставку, на другой на полставки. Поэтому стаж шел как обычно месяц за месяц. Сейчас увольняюсь с полной ставки, останется работа на полставки. Поэтому и спрашиваю, как будут считать стаж при пересчете по стажу, если будет только полставки. Я то конечно потом увижу, но интересно сейчас![]()
ст. 24 ЗУ Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
3. Страховий стаж обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню або брала добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.
Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення в порядку, визначеному правлінням Пенсійного фонду, відповідної доплати до суми страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.
У разі якщо зазначену доплату не було здійснено, до страхового стажу зараховується період, визначений за кожний місяць сплати страхових внесків за формулою:
ТП = Св : В, де:
ТП - тривалість періоду, що зараховується до страхового стажу та визначається в місяцях;
Св - сума фактично сплачених страхових внесків за відповідний місяць з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати;
Добрый день.Не получается войти в портал электронных сервисов ПФ.У меня не получается или он не работает?
Портал работает нормально.
Социальные закладки