|
Слава Україні! Героям слава!
"Здесь" - это нынче Украина называется, если что-то пропустил или не понял. И, как в абсолютно каждой стране, люди просто боровшиеся за свободу и независимость своей страны будут считаться героями.
А если это принципиально не получается воспринять, придется или вещички собирать, или сепаратизмом заниматься что ли
А это что ?А я вроде ей сюда и не тыкал.... или уже мерещится ?
Микита Швачка
Ой не п'ється горілочка, не п'ються й меди.
Не будете шинкувати, прокляті жиди.
Ой не п'ється теє пиво, а я буду пить.
Не дам же я вражим ляхам в Україні жить.Рыжий какаду
Пляшет на гробу,
Наше мясо в жарких странах-
Это к миру и добру.Я тоже умеюМоже, й справді!
Нехай так і буде!
Так сміються ж з України
Стороннії люди!
Не смійтеся, чужі люде!
Церков-домовина
Розвалиться… і з-під неї
Встане Україна.
І розвіє тьму неволі
Страдал Гаврила от ОУН
Гаврила благотворил УПУ
Я попробую найти время на починку сканера (но не раньше пятницы). Если получится начну размещать документы. Потому что надоел сплошной поток вранья.
О том что ОУН действовало почти по все территории Украины
Німеччина оголошувалася споконвічним ворогом українців. У серпні 1942 р. націоналістичне середовище окреслювалося німцями так: "ОУНівські мельниківські групи створюють враження більш поміркованого націоналістичного руху, але в дійсності стосовно пропаганди і методів здійснення цілей їх можна порівняти з бандерівським рухом. Якщо врахувати ту обставину, що вони намагаються бути льояльними, то фактично вони є більш небезпечними, аніж бандерівський рух, який з самого початку виступає відкрито проти Німеччини. Останнім часом і мельниківський рух також почав вести відкриту пропаганду проти Німеччини".
Ще з початком німецько-совєтської війни в східну Україну рушили похідні групи, організовані на найзахідніших українських землях і в еміграції. Вони були розподілені на краї та області, просувалися одразу ж за лінією фронту, вели в селах і містах широку самостійницьку пропаганду. Прибувши на призначені місця, займались організацією адміністрації, господарського управління, а найперше — створенням організаційної мережі з місцевого елементу. У донесенні наркома держбезпеки УССР Савченка на ім'я начальника Українського штабу партизанського руху Строкача від 24 травня 1943 року повідомлялося: "Ряд джерел і захоплених нами документів свідчать про те, що, незважаючи на масові репресії німців серед оунівців, зокрема серед прихильників Бандери, останні не тільки не згорнули своєї роботи, а навпаки, перейшовши в підпілля, значно посилили її. Встановлено, що ОУН поширила свою діяльність на всю окуповану територію України. В усі області УССР ОУН направляє своїх емісарів, створює підпільні організації, центри і легіони, закладає склади зброї, боєприпасів і друкарні; готує кадри для збройної боротьби. Про діяльність ОУН у східніх областях України відомо, що в ряді пунктів Київської, Житомирської, Полтавської, Запорізької, Кіровоградської, Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Одеської та інш. областей оунівці заклали свої підпільні організації, керовані націоналістами-нелегалами, які прибули із західніх областей України. У звітній доповіді гестапа м. Харкова за грудень 1942 року, захопленому нами, повідомлялося: "Дії українських націоналістів посилились, про що повідомляють з усіх сторін, їхній клич — "Свобода без Совєтів і без німців" нині у багатьох на язиці". Цікаво, що совєтські спецслужби радили своїм агентам використовувати на окупованій українській території націоналістичні гасла як такі, що "найбільше мобілізують маси на боротьбу з нацистськими окупантами, оскільки цього неможливо добитися на плятформі совєтської влади, до якої населення ставиться вороже". ОУНівці, які перебували на Сході України, також запевняють, що в індустріальних регіонах Східної України вплив націоналістичного підпілля був значно сильнішим, аніж вплив комуністичних груп.
Слава Україні! Героям слава!
2 RASmUS
Ссылки на книги, из которых это "вранье" берется.
2 Валентин
Спорим, ты не коренной Одессит?
Дай иформацию по поводу того, от куда этот материал взял.
Социальные закладки