|
Да пожалуйста.
http://www.materik.ru/rubric/detail.php?ID=10973
Читайте, наслаждайтесь.
Интересующий пассаж (если все читать надоест):
Интересно, что на практически никому не нужный дубляж и титрование российских фильмов и сериалов для телевидения, дублированные же на украинский ответы граждан Украины (!!) на русском на УТ-1, а также на всякую прочую подобную мишуру денег не жалели и о больницах и школах не вспоминали. Ну как же, государственное дело ведь делали!В действительности для обеспечения двуязычия нужны большие расходы: на бумагу для ведения документации на двух языках, печать, марки, дорожные знаки, указатели улиц, населенных пунктов. А еще — названия предприятий, магазинов, бытовых помещений, больниц, объявления, личные карточки и тому подобное. Для этого необходимо огромное количество официальных переводчиков, а значит — новые бюджетные расходы.
В дополнительных расходах из государственного и местных бюджетов будут нуждаться свыше 20 норм законопроекта.
Поскольку в «многоязычном» государстве придется переводить довольно много официальной документации, в каждом отделении министерств, областных и районных администраций и тому подобное должен появиться переводчик. В результате, расходы на чиновнический аппарат увеличатся, по меньшей мере, на 10%. В масштабах государства это — сотни миллионов гривен ежегодно.
За такие деньги можно было бы решить множество социальных проблем; вложить их в новые дороги и транспортные развязки, новые больницы, детские сады и школы..
А вообще статья - набор штампов, вранья и прочих глупостей. Но пару оговорочек "по Фрейжу" все же имеется. К примеру, такая:
А как же геноцидоголодомор? Неувязочка получается.Российский колониализм в Украине, конечно же, существенно отличался от классических «заморских» аналогов — в первую очередь тем, что не дискриминировал украинцев по этническому признаку, поскольку вообще не считал их отдельным этносом.![]()
Последний раз редактировалось Gottik; 09.10.2010 в 23:28.
Ось деякі лінки відносно народів, що населяли Україну. Одесити виходячи з цього були нащадками племен кіммерійців, це одне з племен, на основі яких виникла Україна.(Україна існує і сьогодні, тому не залежно від кількості національного населення воно повинно бути преорітетним)
http://folkblog.in.ua/index.php?newsid=181
http://www.refine.org.ua/pageid-810-2.html
http://www.aratta-ukraine.com/sacred_ua.php?id=58
накинулись на бедную женщину))))))))) тоже мне враги не гостеприимные)) усадилиб чай далиб, с московскими баранками)) так нет сразу пхать)))))![]()
О, Лабику интернет дали...Витя Мельник, наверное, поработал
Та с чого Ви взяли, що тут хтось української мови не знає? Особисто мені 100 років статус російської не потрібен, про це багато дискутували у цьому топіку раніше. Але читаю Ваші аргументи та дивуюсь просто... По-перше, чи можете Ви мені пояснити, чому так багато мешканців заходу України щиро переконані в тому, що Схід та Південь розмовляють російською виключно через те, що не знають української? Ви розумієте, що це маячня? Як Ви встигли побачити, я українську мову знаю й з україномовними співбесідниками переходжу на українську, хоча в остальному житті я людина російськомовна до мозку кісток.![]()
Не шукайте чорної кішки в темній кімнаті. Українська мова має розвиватися. Для цього треба не причитати на форумах міст півдня та сходу України, мовля "Ви такі погані, української мови не знаєте". Для цього треба підвищувати конкурентоспроможність української мови: має видаватися якісна література українських авторів, мають робитися якісні переклади іноземної літератури, маємо знімати якісне українськомовне кіно (яке, до речі, взагалі відсутнє у незалежній Україні. "Залізна сотня" - непоганий фільм, але до шедевру його віднести важко), українська музика, тощо. Якщо все це буде, то буде реальний результат. А заборони в цій справі - останній метод. Який має зворотній ефект. Виникає певне дратування до мови, на користь якої робляться заборони, та, врешті-решт, це призводить до агресії й несприйняття. І винні в цьому не носії іншої мови, а автори заборон.
Tempora mutantur et nos mutantur in illis.
Я не говорю, що вони погані, не я а вони шукають конфліктів. Я б і не мала на що відповісти, якби не зачепляли мене образами українства. На мою думку на цьому форумі більше образ прозвучало в мою сторону і в сторону ЗУ ніж я образила східняків. У мене походження наполовину східне, чому мені себе ображати? Відносно фільмів, книжок ви 100% праві, але це питання не моєї компетенції. Я як українка виконую свій обов"язок, я спілкуюсь українською і ніколи не переходжу на російську, коли розмовляю з українцем, хоч і російськомовним. Мої діти поступають аналогічно, не дивлячись на те що навчаються в Києві. І навіть росіяни до цього ставляться з повагою. Зауваження росіян переважно стосуються українців перекінчиків, які щоб показати свою "інтелігентність" переходять на російську мову. В Києві я зустрічала людей російської національності, які дуже гарно говорять українською, і вважають її рідною, бо хоч вони росіяни, але виросли в Україні. Я не можу нікого заставляти розмовляти українською, але єдине, що хочу достукатись до наших українців, щоб поважали себе і своє. Бо російська інтелігенція нас не розуміє, засуджує, а також не поважає. І ми в тому самі собі винні.
Социальные закладки