Тема: Языковая проблема в Украине - II

Закрытая тема
Страница 3486 из 3883 ПерваяПервая ... 2486 2986 3386 3436 3476 3484 3485 3486 3487 3488 3496 3536 3586 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 69,701 по 69,720 из 77651
  1. Вверх #69701
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Лабик Посмотреть сообщение
    историю какой части украины вы имеете ввиду???))) или вы уверены что у нас единая история??))))
    Ні ваша проросійська, моя проукраїнська.

2. Вверх #69702
    Затейница

Цитата Сообщение от sklif Посмотреть сообщение

Брысь в школу.
    Там обостренное чувство принциповості. Ты ей: "брысь", а она тебе: "Дуже рада, що прийшла, більше приколів почую" (с)
    💙💛
    Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен

3. Вверх #69703
    Политический аналитик
    Цитата Сообщение от Olivi@ Посмотреть сообщение
    Там обостренное чувство принциповості. Ты ей: "брысь", а она тебе: "Дуже рада, що прийшла, більше приколів почую" (с)
    А!
      Показать скрытый текст
    >
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

4. Вверх #69704
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Olivi@ Посмотреть сообщение
    А ви б змогли у лігові ворога протриматись цілі сутки, та ще й однодумців знайти?

5. Вверх #69705
    User banned
    Цитата Сообщение от Західняк Посмотреть сообщение
    А що Ющенко про це писав? Скинь лінк.
    Да пожалуйста.

http://www.materik.ru/rubric/detail.php?ID=10973

Читайте, наслаждайтесь.
    Интересующий пассаж (если все читать надоест):
    В действительности для обеспечения двуязычия нужны большие расходы: на бумагу для ведения документации на двух языках, печать, марки, дорожные знаки, указатели улиц, населенных пунктов. А еще — названия предприятий, магазинов, бытовых помещений, больниц, объявления, личные карточки и тому подобное. Для этого необходимо огромное количество официальных переводчиков, а значит — новые бюджетные расходы.

В дополнительных расходах из государственного и местных бюджетов будут нуждаться свыше 20 норм законопроекта.

Поскольку в «многоязычном» государстве придется переводить довольно много официальной документации, в каждом отделении министерств, областных и районных администраций и тому подобное должен появиться переводчик. В результате, расходы на чиновнический аппарат увеличатся, по меньшей мере, на 10%. В масштабах государства это — сотни миллионов гривен ежегодно.

За такие деньги можно было бы решить множество социальных проблем; вложить их в новые дороги и транспортные развязки, новые больницы, детские сады и школы..
    Интересно, что на практически никому не нужный дубляж и титрование российских фильмов и сериалов для телевидения, дублированные же на украинский ответы граждан Украины (!!) на русском на УТ-1, а также на всякую прочую подобную мишуру денег не жалели и о больницах и школах не вспоминали. Ну как же, государственное дело ведь делали!

А вообще статья - набор штампов, вранья и прочих глупостей. Но пару оговорочек "по Фрейжу" все же имеется. К примеру, такая:
    Российский колониализм в Украине, конечно же, существенно отличался от классических «заморских» аналогов — в первую очередь тем, что не дискриминировал украинцев по этническому признаку, поскольку вообще не считал их отдельным этносом.
    А как же геноцидоголодомор? Неувязочка получается.
    Последний раз редактировалось Gottik; 09.10.2010 в 23:28.

6. Вверх #69706
    Посетитель
    А!
      Показать скрытый текст
    >
    Співчуваю,потерпіть.

7. Вверх #69707
    Не покидает форум
    Ні ваша проросійська, моя проукраїнська.
    ну так как я коренной Одессит, то меня интересует история моего края))))) что значит наша ваша, или вы незнаете что до 39 года история з.у и юга это две большие разницы, даже в первую мировую когда почти вся украина была окупирована немцами, в Одессе стояли войска Антанты))))

8. Вверх #69708
    User banned
    А ви б змогли у лігові ворога протриматись цілі сутки, та ще й однодумців знайти?

какой консенсунс?
    эту страну спасет только федерализация

9. Вверх #69709
    Политический аналитик
    Цитата Сообщение от greenok Посмотреть сообщение

какой консенсунс?
    эту страну спасет только федерализация
    М.б., Вакарчука-старшего все-таки на кол?
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

10. Вверх #69710
    User banned
    зачем брать грех на душу?
    пусть забирают его себе
      Показать скрытый текст
    а если...

11. Вверх #69711
    Толераст Аватар для Сын полка
    кол жалко.
    Весна забыла, что есть осень
    14/88

12. Вверх #69712
    User banned
    Цитата Сообщение от greenok Посмотреть сообщение
    зачем брать грех на душу?
    пусть забирают его себе
    И тешут им голову?

13. Вверх #69713
    Постоялец форума Аватар для РА
    Отрабатываете, да?
    Мы знаем, что делать, задача ясна.
    Но ваши ошибки не наша вина.

14. Вверх #69714
    Посетитель
    ну так как я коренной Одессит, то меня интересует история моего края))))) что значит наша ваша, или вы незнаете что до 39 года история з.у и юга это две большие разницы, даже в первую мировую когда почти вся украина была окупирована немцами, в Одессе стояли войска Антанты))))
    Ось деякі лінки відносно народів, що населяли Україну. Одесити виходячи з цього були нащадками племен кіммерійців, це одне з племен, на основі яких виникла Україна.(Україна існує і сьогодні, тому не залежно від кількості національного населення воно повинно бути преорітетним)

http://folkblog.in.ua/index.php?newsid=181
    http://www.refine.org.ua/pageid-810-2.html
    http://www.aratta-ukraine.com/sacred_ua.php?id=58

15. Вверх #69715
    Не покидает форум
    накинулись на бедную женщину))))))))) тоже мне враги не гостеприимные)) усадилиб чай далиб, с московскими баранками)) так нет сразу пхать)))))

16. Вверх #69716
    Постоялец форума Аватар для Survivor
    О, Лабику интернет дали... Витя Мельник, наверное, поработал

Чого ти вчепилась Фаріон. Вона лінгвіст. Трохи переборщує. Але знати українську повинні всі. Скільки можна повторяти, ми повинні знати українську мову. Якби в Франції вводили другу державну Англійську, при тому що більша половина майже спілкувалась нею. Це ж абсурд. Кожна самодостатня країна має свою мову. І переважна більшість сильних економічно країн мають одну мову.
    Та с чого Ви взяли, що тут хтось української мови не знає? Особисто мені 100 років статус російської не потрібен, про це багато дискутували у цьому топіку раніше. Але читаю Ваші аргументи та дивуюсь просто... По-перше, чи можете Ви мені пояснити, чому так багато мешканців заходу України щиро переконані в тому, що Схід та Південь розмовляють російською виключно через те, що не знають української? Ви розумієте, що це маячня? Як Ви встигли побачити, я українську мову знаю й з україномовними співбесідниками переходжу на українську, хоча в остальному житті я людина російськомовна до мозку кісток.

Не шукайте чорної кішки в темній кімнаті. Українська мова має розвиватися. Для цього треба не причитати на форумах міст півдня та сходу України, мовля "Ви такі погані, української мови не знаєте". Для цього треба підвищувати конкурентоспроможність української мови: має видаватися якісна література українських авторів, мають робитися якісні переклади іноземної літератури, маємо знімати якісне українськомовне кіно (яке, до речі, взагалі відсутнє у незалежній Україні. "Залізна сотня" - непоганий фільм, але до шедевру його віднести важко), українська музика, тощо. Якщо все це буде, то буде реальний результат. А заборони в цій справі - останній метод. Який має зворотній ефект. Виникає певне дратування до мови, на користь якої робляться заборони, та, врешті-решт, це призводить до агресії й несприйняття. І винні в цьому не носії іншої мови, а автори заборон.
    Tempora mutantur et nos mutantur in illis.

17. Вверх #69717
    Не покидает форум
    Ось деякі лінки відносно народів, що населяли Україну. Одесити виходячи з цього були нащадками племен кіммерійців, це одне з племен, на основі яких виникла Україна.(Україна існує і сьогодні, тому не залежно від кількості національного населення воно повинно бути преорітетним)

http://folkblog.in.ua/index.php?newsid=181
    http://www.refine.org.ua/pageid-810-2.html
    http://www.aratta-ukraine.com/sacred_ua.php?id=58
    воно, это что???? украина?????одэсыты может и из киримейцев вышли, я не знаю, одесситы точно не оттуда)))))барышня та вам действительно в школу немного надо
    И совет, не верьте интернету, тут пишут что Иисус был украинцем

18. Вверх #69718
    Частый гость Аватар для Авось
    накинулись на бедную женщину))))))))) тоже мне враги не гостеприимные)) усадилиб чай далиб, с московскими баранками)) так нет сразу пхать)))))
    ЭтА сущность не женщина. К тому же наврядли украинской национальности. Уж больно тексты корявые - маш.перевод рулит? Эт скорей всего нас какой-то орган типа "просвіта" тролит.

19. Вверх #69719
    Толераст Аватар для Сын полка
    Цитата Сообщение от Survivor Посмотреть сообщение
    Не шукайте чорної кішки в темній кімнаті. Українська мова має розвиватися. Для цього треба не причитати на форумах міст півдня та сходу України, мовля "Ви такі погані, української мови не знаєте". Для цього треба підвищувати конкурентоспроможність української мови: має видаватися якісна література українських авторів, мають робитися якісні переклади іноземної літератури, маємо знімати якісне українськомовне кіно (яке, до речі, взагалі відсутнє у незалежній Україні. "Залізна сотня" - непоганий фільм, але до шедевру його віднести важко), українська музика, тощо. Якщо все це буде, то буде реальний результат. А заборони в цій справі - останній метод. Який має зворотній ефект. Виникає певне дратування до мови, на користь якої робляться заборони, та, врешті-решт, це призводить до агресії й несприйняття. І винні в цьому не носії іншої мови, а автори заборон.
    так никто же не спорит.
    но почему не пользоваться, пока своего нету, русской литературой...
    Весна забыла, что есть осень
    14/88

20. Вверх #69720
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Survivor Посмотреть сообщение
    О, Лабику интернет дали... Витя Мельник, наверное, поработал

Та с чого Ви взяли, що тут хтось української мови не знає? Особисто мені 100 років статус російської не потрібен, про це багато дискутували у цьому топіку раніше. Але читаю Ваші аргументи та дивуюсь просто... По-перше, чи можете Ви мені пояснити, чому так багато мешканців заходу України щиро переконані в тому, що Схід та Південь розмовляють російською виключно через те, що не знають української? Ви розумієте, що це маячня? Як Ви встигли побачити, я українську мову знаю й з україномовними співбесідниками переходжу на українську, хоча в остальному житті я людина російськомовна до мозку кісток.

Я не говорю, що вони погані, не я а вони шукають конфліктів. Я б і не мала на що відповісти, якби не зачепляли мене образами українства. На мою думку на цьому форумі більше образ прозвучало в мою сторону і в сторону ЗУ ніж я образила східняків. У мене походження наполовину східне, чому мені себе ображати? Відносно фільмів, книжок ви 100% праві, але це питання не моєї компетенції. Я як українка виконую свій обов"язок, я спілкуюсь українською і ніколи не переходжу на російську, коли розмовляю з українцем, хоч і російськомовним. Мої діти поступають аналогічно, не дивлячись на те що навчаються в Києві. І навіть росіяни до цього ставляться з повагою. Зауваження росіян переважно стосуються українців перекінчиків, які щоб показати свою "інтелігентність" переходять на російську мову. В Києві я зустрічала людей російської національності, які дуже гарно говорять українською, і вважають її рідною, бо хоч вони росіяни, але виросли в Україні. Я не можу нікого заставляти розмовляти українською, але єдине, що хочу достукатись до наших українців, щоб поважали себе і своє. Бо російська інтелігенція нас не розуміє, засуджує, а також не поважає. І ми в тому самі собі винні.

Закрытая тема
Страница 3486 из 3883 ПерваяПервая ... 2486 2986 3386 3436 3476 3484 3485 3486 3487 3488 3496 3536 3586 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права