Сообщение от
TYOM
Якщо російській мові надати статус державної, то це буде великий крок до кінця України. Я зневажаю більшість білорусів за те, що їх президент публічно заявляє, що він не білорус. І я не хотівби, щоб так хтось ставився до українського народу. Я не можу осуджувати українських росіян, які не бажають втрачати свою автентичність, але таким як St-Andre скажу: не суйте до нас свого носа, бо можети дуже болісно по ньому отримати. Я трохи шкодую, що ця дискусія відбувається в онлайні, бо такий тип як Русский регион за свій останій окремий пост повинен отримати в пику, і цього буде мало. Припускаю, що серед тих, хто прагне надати російській державної, багато не росіян і не українців, а людей інших національностей, які бояться українського націоналізму. Ці люди, по-перше чинять непорядно, бо не можна бажати зла тій землі, на якій ти живеш, і не можна бажати зла тому народові, серед якого ти живеш; по-друге ви схожі на тих, хто зпилюя гілку, на якій він сидить.Ви вважаєте, що Україна не демократина, але краще спочатку подивіться на Росію, як в ній ставлятся до інших народів. Російська політика є виключно імперською ще з часів, мабудь Івана Грозного, коли почали по-варворському підкорювати слабіші сусідні царства. Я точно не знаю як в Росії ставлятся до інших народів, але можу привести два факти: в Росії проживає більше 2 млн. українців, причому є регіони де українська діаспора досить щільна (а в деяких місцях взагалі українці є основним етносом), а в Росії нема жодної(!) україномовної школи.
Я закликаю українців побистріше повертатися до української мови. Це не так складно як здається, головне розпочати. Я наприклад спочатку став користуватись українською вдома, потім в інституті, серед друзів по за інститутом спілкуюсь ще здебільшого російською, а також в магазині, на вулиці також, але в подальшому планую користуватись українською у всіх сферах.
Социальные закладки