Подстрекатель :xСообщение от Павлик-Морозов
|
Подстрекатель :xСообщение от Павлик-Морозов
Встречу, покусаю!!!
Голосував "ні".
Навіть більше, вважаю будь-які локальні запровадження російської чи будь-якої іншої мови на рівні державної чинником дестабілізації для України. Розумію, що таким чином проблема національної самореалізації російськомовного населення (етнічних росіян) аж ніяк не буде розв'язана, але ... то моя думка. Навіть так - реакція самозахсту, бо "вдержавлена" російська на й без того надмірно русифікованих територіях загрожує існуванню української культури. ІМНО.
Дмитро ПАВЛИЧКО: “Мова - це кордон нації”
“Найстрашніше, що нас може чекати в новому парламенті, - це 300 голосів за другу державну мову”, - зазначив під час перебування на Полтавщині представник парламентської фракції Української народної партії, кандидат у народні депутати від Українського Народного Блоку КОСТЕНКА і ПЛЮЩА, поет Дмитро ПАВЛИЧКО.
“Якщо це станеться - буде крах. Як тільки ми втратимо одну державну мову, ми перестанемо бути народом”, - наголосив він.
Знаменитий майстер художнього слова і дипломат, колишній посол України в Словаччині й Польщі розглядає мову як “кордон нації, кордон нашої території, кордон повітря й неба”. “Коли ми переходимо кордон - це не лише колючий дріт і зелені кашкети прикордонників. Ми переходимо кордон мови. І наш кордон тут відкритий,” - застерігає Дмитро ПАВЛИЧКО.
Сам Дмитро ПАВЛИЧКО володіє десятьма мовами. Він підкреслив, що не є ворогом жодної з мов, поважає мову російську й нещодавно видав антологію російської поезії у власному перекладі. Він наголосив, що “в Україні немає перешкод для вільного розвитку російської мови, більше того, ми маємо багато російських шкіл, російськомовних університетів, переважна більшість газет, що видаються в Україні - російськомовні”.
“Ми повинні бути багатомовним народом. Але територію свою, своє повітря, свого КОТЛЯРЕВСЬКОГО й ШЕВЧЕНКА, свою культуру і свою майбутність ми повинні охороняти своєю мовою,” - підкреслив Дмитро ПАВЛИЧКО.
Навіть найкращі стають згодом катами
Ирыся , чего же тут удивительного , что Павлычко так разоряется . В Вашей цитате же ясно написано , что он кандидат по блоку Костенко и Плюща , кроме того , мастер слова . Конечно , он разлезется мысью по древу . От блока тягнибока , кроме мухи и мольфара, никого не процитируете? . Давайте , от самого лидера , "про жидів та москалів" , а мы с удовольствием почитаем .
гастарбайтер з пiд Мэлитополя - наш помирювач!
artur_105, з цієї цитати Ви зрозуміли лише те, що він кудись від якоїсь партії балотується?!
А в сенс того, що він сказав не пробували в'їхати?!
Мене паралельні всі боки і партії, я за жлдну не збираюсь голосувати й агітувати...
Я процитувала слова відомої і шановної людини, зі словами якої на разі погоджуюсь.
Ще якісь претензії?!
Чи якби ці слова сказав Кравчук, Янукович, Литвин чи ще хтось з "непронаціоналістих" партій Ви б до них краще поставились?!
Ирыся , не борзейте , все я зрозумив . Конечно , каждый человек имеет право на собственное мнение , тем более видома и шановна людина . Нет только права навязывать это мнение остальным . Вообще говоря , этот спор не стоит выеденного пирожка с яйцами - страна демократическая - говорят , что да . Тогда пусть решит референдум , плебисцит , назовите как хотите . Вопрос отвалится сам собой.
artur_105,А я шо це роблю?!Нет только права навязывать это мнение остальным .![]()
Я просто навела цитату. Хто захоче, прочитає і зробить свої висновки
По-перше, купа різноманітних сил щоразу з лозунгами "Зробимо російську другою державною!" лізуть до ВР, а безпосередньо там ані пальцем не поворохнуть, щоб підійняти це питання. Це питання аж ніяк їх бізнесу не допоможе, тому вони вирішують там свої проблеми, а російська мова в коло цих проблем не входить.Тогда пусть решит референдум , плебисцит , назовите как хотите . Вопрос отвалится сам собой.
По-друге, лізуть вони не з пропозиціями: давайте проведемо референдум, а просто заявляють: ми зробимо. Тобто вони перші порушують принципи демократії.
По-третє, якби в Україні про обмежажання прав кричали болгари, румуни, євреї та інші я б ще повірила, що в нас якось обмежують бажання людей вивчати рідну мову, спілкуватися нею.
По всьому світу кричать тільки росіяни. Я не вітаю мовну політику, наприклад, Латвії, але протестують виключно росіяни. Чи там живуть тільки латиши і росіяни?!
Чому болгарам ніхто не заважає розвивати свою мову, культуру в Україні?! Румунам, полякам, євреям, німцям не заважають. А заважають тільки росіянам.
Вибачте, але це якось дивно, що всім в Україні, окрім росіян живеться добре...
По-четверте, ну пройде референдум, ну проголосує більша частина України "проти". І що далі?! Ви такий розвиток подій прораховували?!
Реально, що далі?! Які питання це вирішить?! Тоді вже не буде "українізації" та обмежання російської мови?!
Це смішно...
Как обычно , демагогия.
artur_105, а, ну звісно ж... :lol:
Відповісти хоча б тією ж самою демагогію важко...
Я так також може кожен пост, на який не можу відповісти називати... А чому б і ні...
Єх, і подескутувати нема з ким... Навкруги лише слАбАки... :twisted:
с Вами Ирыся , дыскутувать - даром тратить время . На все аргументы у Вас либо игнорирование , либо демагогия . успехов Вам в Вашем нелегком ремесле.
artur_105, як ти з дівчиною розмовляєш ублюдок поганий, "не борзей" - своїм кацапкам будеш казати.
artur_105, а від Вас окрім "демагогія" взагалі нічого не дочекаєшся...
Суцільні наїзди на незрозуміло кого і жодної чіткої позиції. :twisted:
muha, дякую, але мені захисники не потрібні. :wink:
Iрися, Давай я начну доказывать нарочито другую точку зрения, как в универе часто практиковалось, чтобы отвлечь преподавателя от диктования конспекта.
Я достоин? Попрактикуемся?
"Русский язык должон быть официальным, ибо я, как представитель русскаго народа, выступающий за братство и равенство, хочу получать образование и юридическую помощь на ррродном языке!"Начало хорошее?
![]()
Кому тут в телевизор?
Скептик, та ну, з тобою не цікаво...
За 5 років вже вдосталь подискутували... :wink:
До того, ти тут в іншій темі сказав, що ти маньяк... А я з такими не спілкуюся... Мама не дозволяє... :roll:
Iрися, Я не утверждал этого. Почитай внимательно...)
Кому тут в телевизор?
Скептик, а я тебе можна подумати не знаю?!
Справжнісінький маньяк!!! :wink:
Ще й виступає за надання російьскій мові статусу державної!!!
З такими я не товаришую!!! :twisted:
Iрися, ВВВот Ваше украинское коварство! Дружить с нами не хотите, помогать нам не хотите и вообще порочите славные часы браства славянских народов!![]()
![]()
Кому тут в телевизор?
Скептик . Якого такого братства слав`янськіх народів. Його ніколи небуло й небуде.Сообщение от Скептик
Це ти голодомори називаешь братством, моя бабуся пережила 2 з них, вона народилася в 32 році на початку голодомора, в 47 вона в же була досить доросла і все пам`ятає, як приходили штрихали шпичками шукали де заховане зерно (забирали все що можна їсти), залишаючи людей помирати з голоду.
І таких прикладів братства дуже багато. Якщо захочеш можу привести приклади.
І зараз тільки і можете що вказувати як нам жити. Як що ти москаль так їдь у свою росію, там тебе чекають отримаєшь громадянство і будеш розказувати які Українці погані.
andriyBog, Еееееееее...
Шановний, не тре такими словами кидатися... Спочатку треба розібратися шо до чого, а потім наїжджати... :evil:
Ми зі Скептиком просто дурку валяли...
Мені не подобається фраза "браства славянских народов" його ніколи не було й не буде, з кожним роком стає більше українців які усвідомлюють хто вони. А хто такі москалі.
Социальные закладки