Тема: Коронавирус. Новый вирус из Китая *

Ответить в теме
Страница 3285 из 7817 ПерваяПервая ... 2285 2785 3185 3235 3275 3283 3284 3285 3286 3287 3295 3335 3385 3785 4285 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 65,681 по 65,700 из 156329
  1. Вверх #1
    Постоялец форума Аватар для Шаки

По умолчанию Коронавирус. Новый вирус из Китая *

Рекомендации ВОЗ для населения в связи c распространением коронавирусной инфекции (COVID-19)

Украина:
    Коронавірус в Україні. Офіційний інформаційний портал Кабінету Міністрів України
    МОЗ. Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV
    ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ ЩОДО COVID-19 У РЕГІОНАХ УКРАЇНИ
    Апарат РНБО України. Система моніторингу поширення епідемії коронавірусу
    Візуалізація епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення

Одесса:
    Одесса. COVID-19. АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Ход вакцинации от коронавируса в мире

Актуальные статистические данные по заболеваемости:
    - Worldometers
    - Johns Hopkins University

Если есть врачи, кому нужна помощь добраться с/на работу или водители, готовые помочь врачам, присоединяйтесь к чату: https://t.me/HelpDoctorOd

Запись на вакцинацию по телефонам:

788-97-04

Запрет на общение в теме ФРОЛЯ
    Запрет на общение в теме БАР-КАС
    Запрет на общение в теме vsegdaodin2016
    Запрет на общение в теме Buzza
    Запрет на общение в теме Бозон
    Последний раз редактировалось Вселенская скорбь; 12.10.2021 в 10:33.

2. Вверх #65681
    Не покидает форум Аватар для Одессит007
    Цитата Сообщение от Juili Посмотреть сообщение
    Задачка. Я думаю что такой парень останется жив здоров и невредим.
    Потому что на ковид реагирует наша имунка, а у человека со спидом она ослаблена, поэтому и рецкция будет скромная. И вирус сам уйдет
    Ну, в этом случае для тех у кого СПИД не были бы страшны вообще ОРВИ, но на самом деле наоборот, они для них смертельно опасны.
    Это снова вопрос вероятности )

3. Вверх #65682
    Ковидофил

Тем, кто радуется российской вакцине.

Минздрав России зарегистрировал первую в мире вакцину от COVID-19

Министерство здравоохранения РФ 11 августа выдало регистрационное удостоверение с номером ЛП-006395 на вакцину для профилактики новой коронавирусной инфекции COVID-19, разработанную Национальным исследовательским центром эпидемиологии и микробиологии имени академика Н.Ф. Гамалеи Минздрава России.

"По результатам вакцина показала высокую эффективность и безопасность. У всех добровольцев выработались высокие титры антител к COVID-19, при этом ни у кого из них не отмечено серьезных осложнений иммунизации. По результатам экспертизы, данных клинических исследований эксперты министерства здравоохранения выдали заключение, и сегодня принято решение о государственной регистрации вакцины для профилактики новой коронавирусной инфекции, разработанной центром имени Гамалеи", - отметил Министр здравоохранения России Михаил Мурашко на совещании Президента Российской Федерации с членами Правительства.

Гам-КОВИД-Вак - векторная двухкомпонентная вакцина на основе аденовируса человека. Вакцина прошла все необходимые испытания безопасности и эффективности на нескольких видах животных (грызуны и приматы), позже вакцина была испытана на двух группах добровольцев (по 38 человек в каждой). Вакцина не содержит компонентов вируса COVID-19. Двукратная схема введения позволяет сформировать длительный иммунитет. Опыт применения векторных вакцин (при двукратной схеме введения) показывает, что иммунитет сохраняется до 2-х лет.
    Как они успели проверить сохранение иммунитета до 2-х лет? Машину времени изобрели?

Но:

Первый пошел: читаем инструкцию к российской вакцине от COVID-19
    Насколько вакцина безопасна?

Согласно инструкции по применению, в первые пару дней после вакцинации можно ожидать местные реакции (покраснение, отек, зуд) в области укола и «гриппоподобный симптом», реже — аллергические реакции и нарушение пищеварения, но все они сходят на нет в течение еще нескольких дней.

Участники клинических испытаний с ними столкнулись: в ходе исследования врачи зафиксировали почти 200 «нежелательных явлений», то есть в среднем около пяти побочных эффектов на человека. Впрочем, среди них встречались и совсем незначительные, вроде повышения температуры в месте инъекции, а тяжелых осложнений ни у кого не возникло. К 42-му дню испытаний 144 нежелательных явлений исчезли без последствий, и сохранялись еще несколько десятков явлений, которые авторы инструкции охарактеризовали как «лабораторные отклонения иммунологических показателей, что не имеет клинического значения». В инструкции приводится длинный список этих отклонений, в их числе, например, повышение концентрации лимфоцитов в крови, отклонения, связанные с количеством антител и так далее.
    Глава Минздрава ФРГ о вакцине: российские власти действуют не очень прозрачно

"Речь идет не о том, чтобы быть первым, но о том, чтобы иметь эффективную, проверенную и, следовательно, безопасную вакцину, с помощью которой - и это особенно важно - будут привиты 100 млн, если не миллиарды людей", - подчеркнул Шпан.

"Если мы хотим быть уверены в такой вакцине, то, с моей точки зрения, очень важно даже во время подобной пандемии тщательно провести исследования, соответствующие испытания, и довести их до широкой публики", - полагает германский министр.

По его мнению, применительно к препарату из РФ "проблема заключается в том, что мы знаем очень мало, потому что российские власти действуют не очень прозрачно".
    "Мало информации", разработки "недостаточно испытаны"

Йенс Шпан обратил внимание на то, что третья фаза клинических испытаний с участием тысяч добровольцев в отношении "Спутник V" пока не проводилась. "Может быть опасно слишком рано начать вакцинацию миллионов, если не миллиардов людей, потому что это, безусловно, может быть довольно фатальным , если что-то пойдет не так, как надо", - указал министр. "В этой связи я скептически смотрю на то, что происходит в России", - резюмировал он, добавив, что основная проблема - в том, что российские коллеги "доводят до нас слишком мало информации", а сами разработки "недостаточно испытаны".
    "Джерелом влади в Україні є людина з картонкою."

4. Вверх #65683
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Feline Посмотреть сообщение
    Так COVID и не убивает. Убивает ответ организма на присутствие этого вируса.
    Я знаю,но вопрос в другом -сыграл
    Ли Ковид хоть какую-то роль. Так можно и глистов во всем обвинять

5. Вверх #65684
    Не покидает форум Аватар для Narelen
    Цитата Сообщение от Одессит007 Посмотреть сообщение
    А если у человека СПИД и он заразился Ковид, то умрет от чего?
    А что доктор в справке напишет...:

Довідка про причину смерті

(до форми N 106/о N ____
    ____, видається для поховання)

1. Прізвище, ім'я, по батькові померлого _____________________________________________
    __________________________________________________ __________________

2. Вік померлого ________ 3. Дата смерті "___" ____________ 20__ р.
    (число, місяць, рік)

4. Причина смерті __________________________________________________ ______________
    __________________________________________________ __________________
    (основна причина смерті)

Прізвище, ім'я, по батькові лікаря, який видав довідку __________________________________

"___" ____________ 20__ р. М. П. ______________
    (дата видачі) (підпис лікаря)

9. Смерть настала внаслідок: захворювання - 1, неуточненої причини смерті - 2, нещасного випадку поза виробництвом - 3, нещасного випадку у зв'язку з виробництвом - 4, навмисного самоушкодження - 5, нападу з метою убивства чи нанесення ушкодження - 6, випадків ушкодження з невизначеним наміром - 7, ушкодження внаслідок дій, передбачених законом, та воєнних операцій - 8, ускладнення внаслідок терапевтичної та хірургічної допомоги - 9, віддалених наслідків зовнішніх причин захворюваності та смертності - 10 (підкреслити).

10. Причина смерті встановлена: лікарем, який тільки встановив смерть, - 1, лікарем, який лікував померлого, - 2, патологоанатомом - 3, судово-медичним експертом - 4 (підкреслити)

11. Я, лікар __________________________________________________ __________________ (прізвище, ім'я, по батькові)
    посада __________________________________________________ _________________,

засвідчую, що на підставі: огляду трупа - 1, записів лікаря в медичній документації - 2, попереднього нагляду за хворим - 3, розтину - 4 (підкреслити) мною визначена послідовність патологічних процесів (станів), які призвели до смерті, та встановлена така причина смерті:

I. Хвороба (патологічні стани), що призвела до смерті:

а) __________________________________________________ ________
    (безпосередня причина смерті)

Приблизний час між початком захворювання і смертю

б) __________________________________________________ ________

в) __________________________________________________ ________

г) __________________________________________________ ________

(б, в, г - захворювання та патологічні стани, що зумовили безпосередню причину смерті; основна причина смерті вказується в останню чергу)

II. Інші суттєві стани (конкуруючі, поєднані, фонові, підкреслити), які сприяли смерті, але не пов'язані із захворюванням чи його ускладненням, яке безпосередньо є причиною смерті __________________________________________________ _______________________.

У разі смерті жінок під час вагітності або після пологів у період до одного року зазначити тиждень вагітності _____, день післяпологового періоду ______, тиждень після пологів _____

12. У випадках смерті від травми, отруєння та дії зовнішніх чинників:

а) дата травми (отруєння): рік ____________, місяць ______________, число ______________;

б) місце й обставини, при яких відбулася травма (отруєння) ____________________________

13. Якщо померлий (а) відноситься до осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зазначити категорію ____________, серію _____________ посвідчення (вписати).

Підпис лікаря, який
    заповнив свідоцтво __________________
    М. П.
    _________________________________ _______________ "___" _____________ 20__ р.
    (прізвище, ім'я, по батькові одержувача) (підпис)

П.С. Зацените все нюансы...
    Последний раз редактировалось Narelen; 12.08.2020 в 13:31.
    Decipimur specie recti (Horatius).

6. Вверх #65685
    Ковидофил

Цитата Сообщение от vsegdaodin2016 Посмотреть сообщение
    Я знаю,но вопрос в другом -сыграл
    Ли Ковид
    хоть какую-то роль. Так можно и глистов во всем обвинять
    Предлагаете организовать референдум или онлайн голосование? Или пусть специалисты решают что-то там про Ли Ковид?

7. Вверх #65686
    Не покидает форум Аватар для Alexcat
    Цитата Сообщение от Rus Посмотреть сообщение
    Ковид не передается через желудок.
    Глупость сказал, вирусу достаточно слизистой ротовой полости, полежи тарелку на которую чихнули и готов.
    Sons Of Anarchy

8. Вверх #65687
    Ковидофил

Як я вилікувався від коронавірусу

Юрій Бутусов, головний редактор Цензор.нет

Вірус ударить по всіх. Багато людей з вірусом серед нас не мають симптомів, або хворіють, але не роблять тести, тому ви напевно зіткнетеся або вже неодноразово стикалися з носієм коронавірусу
    1. Які симптоми змусили зробити тест?
    2. Перебіг моєї хвороби і як я лікувався.
    3. Чи небезпечний коронавірус, і чи варто його боятися?
    4. Мої особисті рекомендації з лікування
    5. Контроль коронавиірусу державою — що треба знати?
    6. Кошти Фонду по боротьбі з коронавірусом спрямувати не на дороги, а на тести

1. Два дні трималась температура 37 у моєї старшої доньки, якій 12 років. Жодних симптомів хвороби у неї не було, лікарі вважають таке невелике підвищення температури нормою, тому ми не турбувалися. І ось я відчув незвичайну ломоту в суглобах і стомленість із самого ранку. Поміряв температуру — 37. Нежитю немає, кашлю немає. Наступного дня виспався, стало легше, температура минула.

Але на третій день від самого ранку знову з’явилася сильна ломота, велика стомленість і температура 37. Це для мене незвично. Оскільки я контактую з людьми у віці, які можуть бути в групі ризику, я вирішив зробити тест. Тест виявився позитивним. Мені рекомендували зробити повторний, оскільки бувають помилки на ПЛР-тестах також. Але я вирішив зробити тести сім'ї — якщо я хворий, тож позитивні тести мають бути і в них. Виявилося, що коронавірус у дружини, старшої доньки і в молодшої дочки 6 років. При цьому у дружини із симптомів була тільки втома, втрата запахів і більше нічого, а в молодшої дочки взагалі ніяких симптомів і зниження активності не було. Середня донька 9 років виявилася повністю здорова. При цьому взимку вона кілька разів хворіла легкими респіраторними захворюваннями, на відміну від всіх інших, і звідси я зробив висновок, що у неї є імунітет.

2. Я не займався самолікуванням. Насамперед я звернувся до компетентного лікаря — мого приятеля Ельшада Байрамова, він працює в кардіоцентрі, і стикався з випадками захворювань коронавірусом серед лікарів. Ельшад з’ясував мій стан і надіслав мені рекомендації Європейської асоціації інфекціоністів з контролю COVID-19, 1-й етап, амбулаторне лікування, де на кожен симптом визначені відповідні ліки:

1. Азитроміцин (Сумамед) 500 мг х 1 р / д, 2:00 після їжі, 6 днів. (6 таблеток)
    2. Аспірин кардіо 100 мг. Перший день прийому 300 мг.
    3. Парацетамол якщо температура вище 38,0 — 500 мг х 3 р / д.
    4. Вітамін С 2,0 гр на добу
    5. Дихальна гімнастика (надувати кульки).
    6. Пиття — 3,0−3,5 літра рідини (з них мінімум 1,5 л чистої води).
    7. Спати і лежати більше на животі.
    8. Подорожник (кашель).
    9. Аква маріс плюс (зволоження слизової носоглотки, можна просто сольовий розчин).
    10. АЦЦ 200 мг х 3 р / д — 14 днів (кашель).
    12. Декатилен в таблетках 1 табл. х 3 рази на добу (кашель, першіння в горлі)
    13. Верде аерозоль (першіння в горлі).

Наголошую — цю рекомендацію мені надав компетентний лікар, коронавірус проявляється по-різному, в інших випадках може бути інше лікування, не забувайте! Ліки ці всі загальнодоступні, дефіциту немає. Ельшад попередив, що треба виконувати кожен пункт в разі виникнення симптомів, щоб знизити ризик бактеріальної пневмонії. При цьому вірусна інфільтрація легенів у разі коронавірусу виникає в будь-якому випадку, це його помітна риса.

На четвертий день температура у мене зникла взагалі і більше не підвищувалася. Однак я відчув, що таке вірусна інфільтрація. Більше 10 років я займався дихально-медитативною технікою в клубі «Люпус» у Юрія Павловича Липка, володіючи деякими видами дихання, проте в результаті коронавірусу відчув в легенях стиснення. Для насичення крові киснем я почав робити активні вправи весь день на сонці. З ліків — почав приймати сумамед разом з аспірином кардіо. Сумамед — сильний антибіотик, він хилить до сну вдень, провокує сильне потовиділення. Це добре, треба спати, так і має бути. Інші ліки мені не потрібні були, оскільки симптомів не було. Запах став відчувати слабкіше, хоча амбре від сусідської корови ніякий вірус перебити не зміг.

Сумамед на цьому етапі спрацював добре — через шість днів дня я відчув, що дихання знову стало абсолютно вільним, і колишня енергія повернулася в повному обсязі. За рекомендацією лікарів я два тижні пробув на самоізоляції, вже без ліків, але з вправами просто неба. Зробив два тести на коронавірус, обидва негативні. Потім негативні тести зробила вся сім'я. Відчуваю себе здоровим, почав бігати поки що по 6 кілометрів.

3. Коронавірус — небезпечна хвороба і його варто побоюватися. Ви здивуєтеся, скільки людей почали писати і говорити, що вони перехворіли без тестів і без звернень до лікаря за цей рік, скільки погано себе почувають, але не заявляють. Реальна статистика хворих в рази вища, ніж встановлена кількість хворих. Треба розуміти — вірус вдарить по всіх. Тому багато людей з вірусом серед нас не мають симптомів, або хворіють, але не роблять тести, тому ви напевно зіткнетеся або вже не раз стикалися з носієм коронавірусу. Один з моїх друзів, молодший за мене, лежить зараз в реанімації Олександрівської лікарні вже третій тиждень, дуже серйозно були уражені легені, йому необхідний постійно апарат ШВЛ. Будьте обережні в місцях, де багато людей — краще обійти осторонь, ніж потім лежати в реанімації або передати вірус близьким.

4. Мої рекомендації.
    а) Коронавірус ускладнює дихання, тож бігайте, плавайте, швидко ходіть, бажано щодня.

б) Намагайтеся тримати дистанцію і не контактуйте з людьми, які на вас дихають, не прикрившись маскою. Абсолютного захисту дихання немає, головне, що ви скорочуєте ймовірність і масштаб впливу вірусу.

в) Слідкуйте за собою — стомленість, ломота, поганий стан — це привід виміряти температуру. Температура 37 протягом декількох днів — це привід зробити тест. Головна причина ускладнень — це прихований розвиток хвороби, на яке ми не звертаємо уваги.

г) Швидка діагностика дозволить вам швидко розпочати лікування на амбулаторній стадії, і якщо ви швидко приймаєте сильні антибіотики, ви ефективно блокуєте розвиток хвороби.

д) Необхідно багато пити для прискорення обміну речовин. Начебто всі це знають, але на практиці, кажуть лікарі Олександрівської лікарні, серед пацієнтів, які до них доправляють, багато хто страждає на зневоднення. Треба пити навіть без будь-якої хвороби мінімум три літри рідини на день, причому не менше половини — чисту воду.

е) Люди, які ведуть малорухливий спосіб життя, перебувають у зоні ризику. Сидіти вдома і не виходити — це не варіант. Треба постійно перебувати на свіжому повітрі, але не зближуватися з людьми і не заходити в натовп. Від вірусу не вберегтися — треба зустріти його якомога пізніше, коли він буде максимально ослаблений імунними системами людей, які перехворіли.

ж) Якщо відчуваєте ускладнення — не зволікаючи, звертайтеся до лікарні, вам потрібні інфекціоністи, потрібні апарати ШВЛ, приватні клініки інфекційних відділень не мають. Багато людей, які лікуються вдома без нагляду лікарів, отримують ускладнення! Не варто недооцінювати коронавірус!
    5. Державної системи по боротьбі з коронавірусом немає, не покладайтеся, що хтось буде вами займатися, не чекайте, що у когось в МОЗ є час зараз приділяти його вам. Ні. Після підтвердження діагнозу ніхто не буде вам телефонувати і консультувати. У селах і невеликих містах тести ніде робити і консультувати нікому. Лікарі в районних поліклініках об'єктивно перевантажені, інфекційні лікарні займаються важкими випадками і порятунком життів, небагато професійних інфекціоністів, такі, як Ольга Голубовська також працюють на виснаження щодо важких випадків. Якщо у вас легка форма і є можливість зібрати гроші на тест ПЛР в платній клініці (а це від 1800 гривень) — робіть там, на безкоштовні тести в районних поліклініках великі черги. При цьому державна система не забезпечена всім необхідним — масками, ліками, тести там роблять, тільки якщо у вас наявні ознаки хвороби, і треба підтвердить діагноз.

6. Що робити державі? Стратегії боротьби з коронавірусом немає, це вже нецікаво президенту і прем'єр-міністру. А насправді, мені здається очевидним наступне:

1. Під час пандемії витрата коштів з фонду боротьби з коронавірусом тільки на дороги — це просто злочин
    , і безвідповідальне ставлення до здоров’я мільйонів українців. Держава повинна дотувати бодай частину витрат на тестування коронавірусу, щоб ПЛР-тести стали дешевими, хоча б по 200 гривень, щоб могло собі дозволити робити більшість населення в приватних лабораторіях. Це розвантажить державні поліклініки, де зараз величезні черги на прийом і тривалий час тестування, і забезпечить коректну статистику поширення вірусу, якої зараз немає.

2. Необхідно забезпечити медиків, пацієнтів і відвідувачів в державних клініках хоча б медичними масками! Маски треба змінювати регулярно. Треба виділяти маски безкоштовно бодай тим, хто заявляє про проблеми зі здоров’ям — це дозволило би збільшити число заявників і сформувати більш об'єктивну статистику тих, хто займається самолікуванням або не звертає уваги на симптоми.

3. Необхідна інформаційна кампанія за симптомами коронавірусу, щоб люди при ознаках захворювання знали, до якого лікаря можна швидко звернутися за консультацією в їхньому районі, якомога швидше вживали профілактичних заходів, самоізолювались, приймали антибіотики, пили максимально воду, брали аспірин кардіо.

4. Не гайте часу на так звані експрес-тести — це абсолютно ненадійний спосіб, треба використовувати тільки тест ПЛР. Він також дає похибку, але рідко.

5. Необхідний аналіз і публікація даних про фактори, які призводять до одужання і до ускладнень — коли була діагностика, коли приймали антибіотики, які були методи лікування. Людям потрібні приклади, як боротися, як долати, як реагувати на симптоми.

Буду радий, якщо моя особиста думка стала для вас корисною. Консультуйтеся у лікарів, не займайтеся самолікуванням і не піддавайте ризику тих, хто вас оточуючує, адже наслідки можуть бути важкими.

9. Вверх #65688
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Rus Посмотреть сообщение
    Предлагаете организовать референдум или онлайн голосование? Или пусть специалисты решают что-то там про Ли Ковид?
    Спецы говорят разное, паникеры выбирают то,что хотят слышать

10. Вверх #65689
    Не покидает форум Аватар для Gold_Stone
    Цитата Сообщение от Одессит007 Посмотреть сообщение
    А если у человека СПИД и он заразился Ковид, то умрет от чего?
    От собственных болезней

11. Вверх #65690
    Боже, за какие деньги люди испытывают на себе вакцины брррр

12. Вверх #65691
    Постоялец форума
    Какое средневековье настало.
    Половина сайтов дает лунное затмение на одну дату, половина месяцем позже. А когда-то в космических программах участвовали.
    Чихни в общественном месте, и тебя распнут.
    По телеку кашпировские выступают, говорят Святая Маска от всех болезней помогает.
    Какое мракобесие.

13. Вверх #65692
    Не покидает форум Аватар для вячек
    Цитата Сообщение от vsegdaodin2016 Посмотреть сообщение
    Так можно и глистов во всем обвинять
    ЛЕТ 10 ТОМУ БЫЛА МАДА НА БРОМЕЛАЙН И ОБВИНЕНИЕ ГЛИСТОВ ВО ВСЕХ БОЛЕЗНЯХ, ДАЖЕ АППАРАТ ТАКОЙ БЫЛ К ВРАЧА-ШАРЛАТАНА бабло косил немеряно
    dum spiro spero

14. Вверх #65693
    User banned
    Цитата Сообщение от KostyOd Посмотреть сообщение
    у меня легкая форма сезонной аллергии, приходится чихать в общественных местах иногда. вообще никто внимания не обращает )))
    я, правда, делаю это тихо, как кошечка )

15. Вверх #65694
    Живёт на форуме Аватар для Juili
    Кстати о птичках. Кто тут громко кричал я вам говорю вакцины не будет? И что?
    Украдена, найдена, разработана, но официально то есть.
    Германия сказала до конца годы выйдет их вариант.
    Китайцы, японцы. Кто следующий?

Как вы думаете когда и кто будет следующим?

16. Вверх #65695

Писали что два года надо на испытания, если её выпустили ни о чем не говорит

17. Вверх #65696
    Живёт на форуме Аватар для Juili
    Цитата Сообщение от Gold_Stone Посмотреть сообщение
    Писали что два года надо на испытания, если её выпустили ни о чем не говорит
    Вам как вирусологу конечно виднее всех

18. Вверх #65697
    Вам как вирусологу конечно виднее всех
    Ну можете записаться в испытатели прямо сейчас, кто вам мешает

19. Вверх #65698
    Постоялец форума Аватар для Шаки
    Цитата Сообщение от KostyOd Посмотреть сообщение
    Какое средневековье настало.
    Половина сайтов дает лунное затмение на одну дату, половина месяцем позже. А когда-то в космических программах участвовали.
    По телеку кашпировские выступают, говорят Святая Маска от всех болезней помогает.
    Какое мракобесие.

Карантин показал, что люди добровольно хотят быть рабами.
    Но самое страшное, что молодежь с этим соглашается.(

20. Вверх #65699
    Не покидает форум

Колоть росиянскую вакцину, это все равно ,что к реактору в Чернобыль съездить)

21. Вверх #65700
    Цитата Сообщение от Alfa-omega Посмотреть сообщение
    Колоть росиянскую вакцину, это все равно ,что к реактору в Чернобыль съездить)
    В Чернобыль сейчас экскурсии из Киева, одно из самых модных направлений. И цена что-то около 100$

Ответить в теме
Страница 3285 из 7817 ПерваяПервая ... 2285 2785 3185 3235 3275 3283 3284 3285 3286 3287 3295 3335 3385 3785 4285 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права