Шановний Вікторе Володимировичу!
Сьогодні, 12 травня 2009 року о 10:40 на Французькому бульварі в м. Одесі мій автомобіль (держаний номерний знак ******) було зупинено Вашим співробітником Шпанагелем Павлом Костянтиновичем, нагрудний знак № ОД 0849 для нібито перевіряння моїх документів водія.
Після отримання документів інспектор вимагав від мене пересісти до його автомобіля, підморгуючи мені очима. Я думаю, що то був або натяк на хабар, або спокушання до інтимної близькості шляхом використання службового становища.
За 10 хвилин до мене підійшов напарник Шпанагеля і повідомив, що Шпанагель на мене чекає в службовому автомобілі, що тільки посилило мої підозри щодо планів Шпанагеля отримати від мене хабара чи задовольнити свої похітливі потреби.
Ще за 5 хвилин до мене знову підійшов Шпанагель і знову запросив до службового автомобіля. Я відмовився, тоді Шпанагель повернув мені документи і завявив, що на мене нібито складено протокол про порушення правил проїзду перехрестя і створення перешкод для пішоходів, що він нібито зафільмував, який я отримаю поштою.
Оскільки Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено складання протоколу за участі особи, яку підозрюють у скоєні адміністративного правопо-рушення, так чином було зухвало порушено вимоги закону. Також розсилання прото-колів поштою є власним ноу-хау Шпанагеля, оскільки не передбачено ані законом, ані іншими нормативними актами.
Про всяк випадок повідомляю Вас, що від підпису в протоколі чи постанові я не відмовлявся, а вимагав надати мені можливість включити мої пояснення до протоколу!
Оскільки я заявив заперечення з нібито правопорушенням, а розгляд справ і винесення постанов за фото-, відео-, кінодоказами відбувається в приміщенні ДАІ, прошу Вас:
1. Надати мені можливість ознайомитися з матеріалами справи до винесення рішення по справі і роз’яснити порядок такого ознайомлення.
2. Особисто проконтролювати долучення до матеріалів справи документів на прилади, покази яких відповідно до ст. 251 стануть доказами у справі: сертифікатів, свідоцтв про повірку, технічних паспортів, інструкцій щодо використання, висновків компетентного органу щодо неможливості внесення несанкціонованих змін у покази (наявність фіскальної пам’яті) тощо.
3. Заздалегідь повідомити мене про розгляд справи і запросити мене на розглядання справи.
4. Забезпечити фіксацію розгляду справи технічними засобами.
5. Провести службову перевірку щодо хабарництва Шпанагеля.
6. Провести службову перевірку щодо примушення Шпанагелем осіб до інтимної близькості шляхом використання ним службового становища.
7. Повідомити мене письмово про результати розгляду цього звернення, надавши відповідь у порядку, передбаченому Законом України «Про звернення громадян» щодо пункту 2, Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо пунктів 1, 3, 4, Закону України «Про інформацію» щодо причин, які спричинили поведінку Шпанагеля чи то як хабарника, чи то як потенційного ґвалтівника (пункти 5, 6).
Социальные закладки