| ||
Є варіанти, що принесе. Його рішення об`єднати Ужгородський національний університет, Закарпатський державний університет і Мукачівський технологічний університет - це просто бред сивої кобили. Такий крок є просто нечуваним ідіотизмом, бо УжНУ давно є самостійним повноцінним навчальним закладом з хорошоим викладацьким складом. Наскільки можна називати ЗДУ чи МТУ - університетом - це вже інша справа. Тому бажаю Табачнику якнайшвидшого звільнення з посади міністра і, якщо потрібно, буду особисто намагатися прикласти до цього зусиль.
ПС: зверніь увагу, що я не використовую риторику з використанням терміну "україножер", "українофоб", я просто говорю про його профнепридатність. Ці закриття шкіл, об`єднання ВУЗів, відсутність бодай мінімального підвищення заробітних плат для освітнього сектору, сумнівні ініціативи з електронними книгами виглядають, як на мене, просто смішно.
Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)
Понятно, понятно. В результате действий предыдущих министров образования у нас развелось столько ВУЗов и такое количество дипломированных специалистов, что наше образование поднялось на абсолютно небывалую высоту..
Вот интересно, когда все эти институты и университеты открывали... На базе бывших ПТУ. У Вас никаких приступов отчаяния не случалось?
Зато теперь каждый закрываемый институт - как от сердца отрывают...
/* мерзко хихикает */
Нет, к сожалению не готов дать исчерпывающий ответ. У меня есть знакомый, который преподает в Плехановском, но он типа "приглашенный гость", и получает неплохо, около 400$ за лекцию . Но это не показатель, штатные преподаватели, ведущие семинары (не лекции), думаю в р-не 700-800$ в м-ц, не больше... Но они репетиторством себе помогают.
Никогда не откладывай на завтра то, что можно сделать послезавтра...
А по-моему, неслыханный идиотизм - иметь в небольшом городе Ужгороде два классических университета (или с претензией на таковые), причем один назвать Ужгородским, а другой - Закарпатским. Скоро уже по районам города университеты начнут открывать?
Вы считаете себя достаточно компетентным в такого рода вещах, чтобы судить о том, как они выглядят либо о чьей-то профнепригодности?я просто говорю про його профнепридатність. Ці закриття шкіл, об`єднання ВУЗів, відсутність бодай мінімального підвищення заробітних плат для освітнього сектору, сумнівні ініціативи з електронними книгами виглядають, як на мене, просто смішно.
Последний раз редактировалось Gottik; 27.03.2011 в 17:36.
Угу...для справки...ВУЗы Закарпатья...
И для сравнения...количественное и качественное наполнениеЗакарпатська область
Закарпатський державний університет
Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ
Закарпатський художній інститут
Карпатський університет імені Августина Волошина
Мукачівський державний університет
Ужгородський навчальний центр Київського національного торговельно-економічного університету
Ужгородський національний університет, ДВНЗ
Закарпатський НКЦ Національного університету водного господарства та природокористування
Карпатський інститут підприємництва Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»
Факультет Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка в м. Берегово Закарпатської області
НКЦ Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка в м. Хуст Закарпатської області
Ужгородський факультет Київського національного університету культури і мистецтв
Ужгородський факультет менеджменту і бізнесу Київського університету культури
Ужгородський заочний факультет Донецької державної музичної академії імені С.С.Прокоф'єва
ОНУ им.Мечникова и ЗГУ
упс....
для полноты картины.....
МГУ
Последний раз редактировалось *КЕКС_ЛЕДИ*; 27.03.2011 в 19:38.
Я вже писав вище, що не вважаю ЗГУ та МГУ універститетами, це стандартні інститути, які отримали звання університета "на шару". Я маю на увазі, що сама думка про злиття цих закладів разом з повноцінним УжНУ видається мені просто дикою і ні до чого доброго не приведе, крім війн ректорів і боротьбу за посади, ставки і тп.
Социальные закладки