| ||
Тема: Памятники и политика
С юбилейной страницей вас!!!Да здравствует Екатерина!!!
![]()
Не проголосовал ни за один из предложенных вариантов. Я бы поставил памятник Анне Ахматовой. Она одесситка, великая поэтесса, а мы до сих пор никак не увековечили ее. Уверен если бы памятники ставили не политическим деятелям, а великим людям искусства - это было бы существенно лучше.
Есть он там и сейчас. Но это - скорее не памятник, а барельеф, мемориальная доска.
(Фото взяты отсюда: http://odportal.com.ua/foto/ )
Последний раз редактировалось mlch; 21.01.2008 в 21:28.
еще 4 поста до 6000С юбилейной страницей вас!!!![]()
Я гадаю що Пам"ятник родині Липа в Одесі буде доречним*
Юрій Липа — одна з найвеличніших зірок, що з'явилась на суспільно-політичному та літературному небосхилі України XX століття. Свій життєвий шлях розпочав він під щедрим полудневим сонцем Одеси 5 травня 1900 року.
Батьком Юрія був видатний український письменник, лікар і борець за самостійність України Іван Липа — комісар Одеси від Центральної Ради (1917), міністр культів і віросповідань Директорії УНР та автор проекту її першої Конституції (1918), міністр здоров'я уряду УНР в екзилі (1921). Початкову освіту майбутній письменник здобув у гімназії №4 м.Одеси. Тут же вступив до Новоросійського (Одеського) університету. У 1917 р. Ю.Липа робить свої перші кроки на літературній ниві — він є редактором часопису “Вісник Одеси”, пише свої перші брошури: “Союз визволення України” (історія і діяльність), “Королів- ство Київське за проектом Бісмарка”, “Носіть свої відзнаки”, “Гетьман Іван Мазепа”, які побачили світ у заснованому батьком видавництві “Народний стяг”. Тоді ж, з огляду на загрозу більшо-вицького перевороту в м.Одесі, вступає до лав організованої полковником І.Луценком та підполковником В.Змієнком Гайдамацької дивізії, у перший курінь, бере участь у січневих боях на вулицях Одеси
МИ САМОТНІ В БЕЗМЕЖЖІ
ХАЙ НАМ СНЯТЬСЯ СТЕПИ
Петлюра!
Так что там по поводу мифического памятника "Поверженной Польше" в Херсонском сквере?![]()
Социальные закладки