Сообщение от
wolfmark
Олег Царан урятував дружину і двох дітей
Сам загинув від вибуху
20 лютого уночі в приватному будинку №38 по вулиці «11 лінія» в Одесі сталася пожежа.
- Повідомлення надійшло о 3.48 ранку. – кажуть в одеському МНС. – Ми за 6 хвилин уже були там. Горів приватний будинок. До цього там вибухнув газовий балон. За годину усе погасили.
У будинку жили подружжя Світлана та Олег Царан з дітьми – дворічною Кірою та п’ятимісячним Михайлом. 35-річний Олег устиг вивести на вулицю дружину й дітей. Сам загинув від вибуху газового балону.
26-річну Світлану Царан поклали в опікове відділення Одеської лікарні №10. Діагностували опіки спини та отруєння продуктами горіння. Її стан оцінюють, як стабільно важкий. Діти на пожежі не постраждали. Разом з матір’ю Світлани, Людмилою Шибаєвою вони зараз перебувають у сусідів.
- Ми жили там уп’ятьох. – каже 49-річна Людмила Леонідівна.– Свєта, Олєжка, діти і я. Як усе сталося, я в Харкові у родичів була. Світлана розказала, що прокинулися серед ночі. Побачили, що повна хата диму. Кинулися – проводка коло лічильника і сам лічильник горить. Почали дітей шукати. Дуже перелякалася, бо за димом не могли знайти кроватку, де Кіра спала. Витягнули дітей на вулицю. Олєжка кинувся в хату по мобілку, аби з неї пожежників викликати. І в цей момент рвонув балон.
Світлана з дітьми стояла спиною до хати. В нічній сорочці. Через вибух опекла спину. Її без тями на «швидкій» доправили в клінічну лікарню №10. У лікарні кажуть, що попечено 5% шкіри.
- На ранок пожежники витягнули половину тіла Олега. – плаче Людмила Леонідівна. – Іншої не знайшли. Зараз тіло у морзі. Кажуть, що віддадуть десь у четвер-пятницю.
- Олєг був хорошим компанійським хлопцем. – каже приятель загиблого Олександр, 30 років. – Сам з Молдавії. Скільки його знаю, завжди хотів сім’ю, діток. З Свєтою зійшлися незабаром після знайомства.
Царани прожили в цивільному шлюбі три роки. Народилася донька Кіра. Коли жінка завагітніла вдруге – вирішили побратися. Одружилися у вересні минулого року.
- Зять у нас взагалі не пив. Трудяга був. Раніше робив слюсарем в ЖЕКу, потім пішов на будівництво працювати. – каже Людмила Шибаєва. - Як дізналися, що друга дитинка буде, зробили капітальний ремонт у хаті. Купили й побутової техніки, й бойлера встановили.
У погорільців не лиши лося нічого. Усі речі та документи згоріли, хата зруйнована. Сусіди скинулися на похорони Олега Царана, принесли старі дитячі речі та коляску. Людмила Леонідівна каже., що потрібні памперси та дитяче харчування. Родичі шукають одяг, аби занести у лікарню постраждалій жінці. Через згорілі документи родина не може отримати допомогу на дітей від держави.
- Я з дітьми зараз сиджу у сусідів. – розказує матір постраждалої. – Родичі восстановлюють документи, займаються похоронами. Кіра дєвочка спокійна. А Мішаня постійно плаче. Дочка його груддю годувала, а я зараз варю йому каші і суміші. Після того, як усе сталося – першу ніч взагалі не спав, тільки плакав. Обоє діток дуже за мамою трусяться. Але лікарі до неї не впускають.
Світлані Царан і досі не сказали, що її чоловік загинув.
- Ймовірно, коли прийде до тями, знадобиться допомога психолога. Зараз лікуємо попечену спину і ставимо крапельниці, бо жінка надихалася димом. Періодично вона приходить до тями, марить. Весь час повторює імена дітей. – кажуть в опіковому відділенні, де перебуває Світлана.
Родина просить допомогти.
Номер картки Приватбанку: 5577 2129 1816 4230
(Жамкова Надія Сергіївна – рідна сестра потерпілої)
Олена Гордієва
Социальные закладки