Тема: Чому деякі російськомовні одесити такі агресивні?

Ответить в теме
Страница 3 из 12 ПерваяПервая 1 2 3 4 5 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 41 по 60 из 237
  1. Вверх #41
    Посетитель Аватар для Напівкровний одесит
    Цитата Сообщение от Проффесионал
    В усякому разі, такого хамства, яке зустрічав по відношенню до себе в Одесі, я собі ніколи не дозволяв...
    Напівкровний одесит, ну ка подробнее, житель киевщины, о каком хамстве и при каких обстоятельсвах ты говоришь?
    Профі, ти б спочатку визнав, що неправий, чи що... І що поводишся трохи негречно, кажучи що я не киянин і не одесит...

А щодо хамства - було пару випадків, коли в Одесі від мене в ультимативній формі вимагали перейти на російську. Цитую - "А что это вы по-украински разговариваете, говорите как все нормальные люди." Чим не хамство? Мене (а заодно і 2/3 населення України) визнали ненормальними тільки тому, що розмовляю "не тією" мовою. Втім, той хто так сказав, потім пожалів
    Знову ж повторю - в цілому це явище не масове... Що мене особисто радує і наводить на думку, що переважна більшість одеситів - нормальні люди, а не хами...

2. Вверх #42
    Конечный бенефициар
    Цитую - "А что это вы по-украински разговариваете, говорите как все нормальные люди."
    Чим не хамство?
    Напівкровний одесит, в Одессе надо включать чувство юмора. А не обижаться, как младенец, которому запретили сладкое.

Если ты это счел хамством, то сочувствую.

Втім, той хто так сказав, потім пожалів
    Отстой
    А что подумал Кролик - никто не узнал. Потому что он был очень воспитанный.

3. Вверх #43
    Зараз українська не диву нікого - читайте що я писав вище про українську у Києві...
    Согласен. 4/5 Киева - приезжие из регионов, причем не самых сытых. Догадайтесь, о каких регионах это я?
    Я так зрозумів з коментарів інших учасників форуму - ви переконані, що українською розмовляють тільки на Західній Україні?
    Я вас розчарую. В Києві не менше приїзджих, наприклад, з Миколаєва - маю до речі, про них найгидотніше враження, виникає така думка, що з Миколаєва їдуть лише наркомани і алкоголіки. Втім, є люди з усіх регіонів. Є з Донецька. З Дніпра. От з Одеси, до речі, не зустрічав - все-таки, мабуть, не хочеться їхати з приморського міста в Київ, де моря нема
    Щодо західняків - я легко відрізняю західняцьку вимову від інших регіональних говірок. Чув її (західну говірку) переважно у водіїв рейсових автобусів (заробітчани) і від менеджменту середньої та вищої ланки крупних українських фірм. Переважають у Києві або місцевий київський діалект, або літературна. Так що не мрійте Теза, що Київ "окупували західняки" "нє пракатіт". Просто кияни справді ЗНАЮТЬ українську мову, і ще кияни, як на мене, за останні роки сталим дуже толерантні щодо мов - як російської, так і української...

4. Вверх #44
    Цитую - "А что это вы по-украински разговариваете, говорите как все нормальные люди."
    Чим не хамство?
    Напівкровний одесит, в Одессе надо включать чувство юмора. А не обижаться, как младенец, которому запретили сладкое.

Если ты это счел хамством, то сочувствую.

Втім, той хто так сказав, потім пожалів
    Отстой

Це було елементарне хамство. Профі, бажаю, щоб тобі хтось сказав у Києві - "А чого це ти тут по-кацапськи чешеш? Ану, говори по-людськи." Відчуєш на своїй шкурі - зрозумієш.

Щодо "отстой" - Ти не правий, я в жодному разі його не бив.. Просто пояснив йому, що і про нього думаю... і навіть перейшов на російську

5. Вверх #45
    Конечный бенефициар
    і ще кияни, як на мене, за останні роки сталим дуже толерантні щодо мов - як російської, так і української...
    Да говори хоть на монгольском! Речь о том, что условно-коренные киевляне и одеситы (кто родился в Киеве и Одессе при СССР) русскоязычны. И дети этих людей русскоязычны. И внуки, вероятно, будут тоже. А кто приехал в Киев изначально с укаинским языком и родил там ребенка, то вполне вроятно, что этот ребенок тоже будет украиноязычным (и киевлянином по рождению).

6. Вверх #46
    Конечный бенефициар
    Напівкровний одесит, сказать можно с разным тоном и соттветственно разным смысловым тембром. Не думаю, что тебя специально хотели уколоть и оскорбить.

7. Вверх #47
    Цитата Сообщение от YOKO
    Напівкровний одесит,
    А ты поговорить по украински ещё никому не предлагал?
    Это экстрим в полный рост...

Я как то пытался.
    https://forum.homei.net.ua/index.php?showtopic=14032&st=0

Многие после этого писали на неправильном английской, типа в знак протеста.
    YOKO, я прочитав цю твою гілку невдовзі після того, як набрів на це форум кілька тижнів тому.
    Знаєш, що я тобі пораджу? - на дніпровському форумі є такий класний персонаж Ґонта.
    От сходи на http://gorod.dp.ua , подивишися, він там веде гілку про те, як правильно розмовляти українською. От і відкрий, як місцевий житель, таку гілку і на одеському форумі. Заодно і сам підтягнешся, бо в тебе русизми проскакують аж надто часто. І місцевих форумців підтягнеш...

P.S. Я у вас буваю "набігами", але обіцяю також давати консультації в такій гілці в разі потреби...

8. Вверх #48
    і ще кияни, як на мене, за останні роки сталим дуже толерантні щодо мов - як російської, так і української...
    Да говори хоть на монгольском! Речь о том, что условно-коренные киевляне и одеситы (кто родился в Киеве и Одессе при СССР) русскоязычны. И дети этих людей русскоязычны. И внуки, вероятно, будут тоже. А кто приехал в Киев изначально с укаинским языком и родил там ребенка, то вполне вроятно, что этот ребенок тоже будет украиноязычным (и киевлянином по рождению).
    Свист - серед корінних киян дуже багато україномовних. Просто в останні роки в Києві щез тиск на українську мову. І люди стали говорити не лише в родинах, а й у громадських місцях.
    Про колишню та нинішню русифікацію навіть не згадуватиму - по-моєму, на цьому форумі вже достатньо писали на цю тему...

9. Вверх #49
    Напівкровний одесит, сказать можно с разным тоном и соттветственно разным смысловым тембром. Не думаю, что тебя специально хотели уколоть и оскорбить.
    думай що завгодно - це твоє природне право. Профі, можеш мені повірити, я дуже чітко відрізняю де жарт, а де хамство.

10. Вверх #50
    пожалів
    Отстой [/quote]

Угу "пошкодував" - замість консультацій пропоную просто спілкуватися вільно. До речі, нещодавно я вперше почув конструктивну думку про необхідність загальнодоступних курсів з вивчення мови - ото справа потрібна, а не з'ясквання, хто тут агресивний, бо агресія народжується з безсилля...

11. Вверх #51
    Цитата Сообщение от xobbit
    пожалів
    Отстой
    Угу "пошкодував" - замість консультацій пропоную просто спілкуватися вільно. До речі, нещодавно я вперше почув конструктивну думку про необхідність загальнодоступних курсів з вивчення мови - ото справа потрібна, а не з'ясквання, хто тут агресивний, бо агресія народжується з безсилля...[/quote]

Ну, ніхто в цьому світі не досконалий.

А щодо "просвітницької" гілки - я б радив місцевим україномовним форумцям задуматися. Серед російськомовних форумців напевно будуть люди, які захочуть вчити чи покращит свою українську. Може, згодом ще й пивом вас почастують

12. Вверх #52
    Цитата Сообщение от xobbit
    пожалів
    Отстой
    Угу "пошкодував" - замість консультацій пропоную просто спілкуватися вільно. До речі, нещодавно я вперше почув конструктивну думку про необхідність загальнодоступних курсів з вивчення мови - ото справа потрібна, а не з'ясквання, хто тут агресивний, бо агресія народжується з безсилля...[/quote]

Ну, ніхто в цьому світі не досконалий.

А щодо "просвітницької" гілки - я б радив місцевим україномовним форумцям задуматися. Серед російськомовних форумців напевно будуть люди, які захочуть вчити чи покращит свою українську. Може, згодом ще й пивом вас почастують

13. Вверх #53
    усьо, записуюся волонтером - навчати народ мові 8)

14. Вверх #54
    Дак хіба хто проти?

Зробіть таку гілку на парау з ЙОКО, а для обміну досвідом загляньте таки до Ґонти в Дінпропетровськ.

Ось точна адреса:

http://gorod.dp.ua/forum/viewtopic.php?p=524280#524280

Я, як не місцевий, робити таку гілку не беруся...
    Але в разі питань, намагатимуся консультувати...)

15. Вверх #55
    ырше рфззуты Аватар для NRG
    удивительный сабж - автор встретился с парой хамов, и появился топик "Чому російськомовні одесити такі агресивні?". Потом, конечно, дается пояснение, что автор имел ввиду лишь некоторых отдельных перснажей, но суть-то топика не изменилась на "Чому деякi російськомовні одесити такі агресивні?".
    Вопрос к автору, отчего продолжается совершенно ненужная терка в отношении "агрессивных русскоязычных одесситов"?
    проблема-то и яица выкинутого не стоит, ан нет, стремится перерости, как сейчас принято, в жуткое щемление украиноязычных людей на их собственной территории.

новости недавно смотрел одесские, сюжет выцепил замечательный. некие украинопищущие писатели возмущаются тем, что так мало книг на украинском представлено на полках книжных магазинов. почему? - да не закупают их магазины. соответственно выход - заставить закупать. угу, а потом заставить читателей покупать в нагрузку какую-то укрианоязычную книгу. а потом еще заставить ее читать, и экзамен устраивать.
    ырше рфззуты

16. Вверх #56
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Проффесионал,
    Речь о том, что условно-коренные киевляне и одеситы (кто родился в Киеве и Одессе при СССР) русскоязычны. И дети этих людей русскоязычны. И внуки, вероятно, будут тоже.
    Фігня. Це Ваші особисті ілюзії, які до сучасних реалій не мають жодного відношення.
    Є в мене дві подруги. Киянки. При чому в усіх можливих поколіннях (які можна дослідити). І в усіх родинах розмовляють українською мовою. Тому я точно знаю, що Ваша заява є нічим іншим як неправдою.

До того ж, не все в світі так однозначно як здається. У мене є дві подруги. Одна з Донецька. Навчається на українського філолога і розмовляє чистою українською. При чому такою чистою, що диву даєшся. Є інша подруга - з Вінниці. Навчається на російського філолога і розмовляє російською мовою. І куди мені в такому випадку дівати стереотипи щодо Донецька та Вінниці?!
    Навіть найкращі стають згодом катами

17. Вверх #57
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    NRG,
    а потом заставить читателей покупать в нагрузку какую-то укрианоязычную книгу. а потом еще заставить ее читать, и экзамен устраивать.
    Це вже Ваші особисті домисли. Чи не так?!
    А що робити тим людям, які хочуть купити книжку українського автора в Одесі?!

Чому це Вас так зачепило?! Що поганого в тому, що в одеських книжкових крамницях з'являться книжки українських авторів?! Якщо їх не купуватимуть, то тоді у Вас буде цілком законний привід сказати? от бачите, я ж попереджав, що попиту немає, що нафіг воно нікому не потрібно. А якщо купуватимуть, то що в тому поганого?!
    Навіть найкращі стають згодом катами

18. Вверх #58
    User banned
    2/3 населення України)
    Две трети?Ой не смешите мои тапочки, от силы процентов 40.

19. Вверх #59
    Цитата Сообщение от NRG
    удивительный сабж - автор встретился с парой хамов, и появился топик "Чому російськомовні одесити такі агресивні?". Потом, конечно, дается пояснение, что автор имел ввиду лишь некоторых отдельных перснажей, но суть-то топика не изменилась на "Чому деякi російськомовні одесити такі агресивні?".
    Вопрос к автору, отчего продолжается совершенно ненужная терка в отношении "агрессивных русскоязычных одесситов"?
    Не було б хамства - не було б теми.

Наприклад, про Чернігів скажу, що там такої агресії нема, хоча місто теж переважно російськомовне...

20. Вверх #60
    User banned
    Цитата Сообщение от Iрися
    NRG,
    а потом заставить читателей покупать в нагрузку какую-то укрианоязычную книгу. а потом еще заставить ее читать, и экзамен устраивать.
    Це вже Ваші особисті домисли. Чи не так?!
    А що робити тим людям, які хочуть купити книжку українського автора в Одесі?!

Чому це Вас так зачепило?! Що поганого в тому, що в одеських книжкових крамницях з'являться книжки українських авторів?! Якщо їх не купуватимуть, то тоді у Вас буде цілком законний привід сказати? от бачите, я ж попереджав, що попиту немає, що нафіг воно нікому не потрібно. А якщо купуватимуть, то що в тому поганого?!
    Точнее мысль надо улавливать, речь идёт об обязательных закупках украиноязычных учебниках , а на остальные книги, баллетристику естественно спроса нет.Вывод какой?

Ответить в теме
Страница 3 из 12 ПерваяПервая 1 2 3 4 5 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права