|
В Средневековье, французские крестоносцы с Севера учинили страшную резню на Юге - десятки тысяч жертв, среди вольных катарцев. Тогда же появился знаменитый лозунг : "Убивайте их всех, а уж Бог своих распознает !". Это не мешает сегодня парижанам и тулузцам жить в мире и согласии.
Так и москвичи с новгородцами. И нет им дела до невежественных и злобных хуторян из Галиции, которые хотят испоганить хорошее слово - "русский".
В случае Москвы и Новгорода - это была не просто резня или грабеж. Это была целенаправленная акция унижения. "Раб мечтает не о свободе, а о своих рабах". Так и первые московские самодержцы, после трехсотетнего рабского унижения перед ханами Золотой Орды несли рабство всем вокруг.
Как-так - "разделить" ? - это уже давно два разных народа.
А дружбе мешает всего один лагерь - галицийские любители предателей - от бухгалтера-маразматика Мазепы до бухгалтера-унтерштурмфюрера Шухевича. И от этой мании - обожания любого предательства перед Русью - и идёт это мелочное и мерзкое отыскивание грязи в русской истории. Грязи-то предостаточно, но делают это ваши фанатики с одной единственной целью - сеять ненависть между двумя народами, с общей историей.
Що саме вони знають - де був центр Русі чи кому про це судити?Знову, в котрий раз - Москва до Русі має дуже віддалене відношення. Москва - це Московія, Росія. Київ - Русь, Україна. А титул Князя Київського був найповажнішим на Русі. Все. Крапка, енд оф сторі. Тут і сперечатися немає про що.
Ну а якщо це я "галицийский хуторянин", то мимо, хоч порівняння непогане )). Я народився в Одесі і є українцем-русином, якщо тобі це буде цікаво. Я просто поважаю свою історію та культуру. І не хочу нікого ображати, але росіяни та українці об'єктивно різні народи, один не гірший за іншого, просто. Це не означає, що ми не можемо жити мирно, бо змогли ж жити мирно французи та англійці, а тепер і серби з хорватами, хоч спільного в хорватів з сербами набагато більше ніж в українців та росіян.різні
ЗІ Мені іноді шкода вас росіян шовіністів, бо дійсно, історії своєї в вас немає, герої у вас усілякі Боголюбські та Довгорукі, які паплюжили Русь по чем зря, а в той же час, вєлічіє підтримувати треба.... От і доводиться вам брехати про київську спадщину та про нібито "спільну" мову ВКЛ та Московського царства, хоч навіть російські історики вже давно визнали ці мови різними. Дивуюсь я тобі, друже - розумна людина, на перший погляд, про-європейська навіть (sic!), а шовінізмом російським хвора невиліковно... Чому так?
От така {censored}, малята...
Эту дичь вам вбивают в голову невежды-идеологи. Одна каша.
"Московия" = "Moscovia" - так называется город Москва по-латыни. Это уже сто раз вам втолковывают, никак до вас не может дойти.
Этого латинского названия никогда не употребляли на Руси.
"Русь" = "Русия" = "Росия" = "Россия" - как вы ни выкручиваетесь с вашими идиотскими играми в слова, это равенство испокон веков было и есть известно всем людям, которые хотя бы чуть-чуть заглядывали в историю и имеют представление об "исторической лингвистике".
"Украина" - это современное слово, придуманное для тех, кто рвался отречься от своего исторического названия - "русский".
Бинго.
The name of Romania, România, comes from român (previously rumân), "Romanian", which in turn is a derivative of the Latin romanus, meaning "citizen of Rome". The fact that Romanians call themselves a derivative of romanus is first mentioned in the 16th century by Italian humanists travelling in Transylvania, Moldavia and Wallachia
Да все это знают...
Румунія веде своє існування з 753-го року до н.е., оскільки є прямою спадкоємицею Римської імперії (яка є спадкоємицею Римської республіки, а та, у свою чергу, стародавнього Риму).
1. Румунія є єдиною законною спадкоємицею Римської імперії і має право на збирання її земель, оскільки вона єдина зберегла історичну назву цієї держави і її мову (щоправда, дещо видозмінену), а тому має володіти усіма колишніми землями, що колись належали Римові.
2. Італійці є т. зв. "малорумунами", штучно створеним за сприяння Паризького ґенштабу народом, який було фактично створено у XIX сторіччі під час Рісорджименто. Джузеппе Гарібальді — зрадник Румунії і пруський аґент.
3. Отже, Італія — центр формування румунської нації, звідки римляни пішли на територію сучасної Румунії під тиском варварів. Тому території Італії є споконвічно румунськими. П'ємонт (за іншими даними — уся Паданія, або Північна Італія) також є румунськими територіями, але галлізованими та германізованими, тому на цих територіях особливо поширена відраза до румунських амбіцій.
4. Православна віра є істинною вірою, а румунський патріарх — Вселенським. Нині цей титул незаконно узурпує Константинопільский патріарх.
Совсем, похоже, перестали преподавать историю в Незалежной. Потрясающее невежество !
Вы бы хоть глянули в справочник : кого величали "Великим Князем Всея РУСИ" в 13-14-м веках (я уж не говорю о более позднем периоде) ?
Последний раз редактировалось Гудвин; 27.01.2012 в 01:01.
Да, это не Рио-де-Жанейро!
И не говори! Точно как и россияне на руских похожи.
Андрей Боголюбский.
Реконструкция антрополога Герасимова по реальному черепу из захоронения.
Киевский исторический музей. Зал "Киевская Русь".
По многим причинам Андрей Боголюбский может считаться первым подлинным великорусским государем.
Социальные закладки