| ||
це нотаріальне посвідчення письмової форми договору
Чет я тебя не пойму. Ты же сам выше писал, что до 850 грн. заключаются договора в письменной форме без нотариального удостоверения. Так почему такому договору место в WC? Я таких договоров на 850 грн. принесу пару тысячякщо він не посвідчений нотаріально, такій бумажці місце тільки у WC![]()
![]()
Всі взаємні домовленості повинні бути відображені у відповідному договорі, інакше адвокати точно без роботи не залишаться))))
Нікому?! )))) Так один з подружжя й побіжить притому в прискік, нехай тільки посваряться як слід! ))))
Ти бачиш - від тебе тільки пішов клієнт з таким договором...,
справа в тому, що з нормальними договорам по адвокатам як правило не ходять!
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
може посперечаємося ще, як правильно:
- нотаріальне посвідчення письмової форми договору
чи
- нотаріальна форма договору?)))
ось ціла тема про це... однозначного висновку не має... да і не має значення як його називати))
до речі ВСУ називає його: "не дотримали нотаріальної форми посвідчення договору" (ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ КОЛЕГІЯ СУДДІВ СУДОВОЇ ПАЛАТИ У ЦИВІЛЬНИХ СПРАВАХ УХВАЛА від 4 квітня 2007 року)... можеш з ним посперечатися
ну ми же не діти, так? нотаріус в будь-якому разі витрубує заяву від другого з подружжя, та може направити вас в суд доказувати, що дійсно такі договори проводились, т.я. на його думку ці договори липа (підстава - чому відразу проводилися 1000 договорів дарування по 850 грн, а не 1 на сумму всіх?), а суд нехай встановлює...
Зі мною сперечатися не треба. Посперечайтеся зі ст. 205 ЦК України та наведіть мені статтю ЦК де б було словосполучення "нотаріальна форма договору".
Те, що вказує ВСУ мені відомо, в мене є багато таких ухвал та рішень.
Але ж я маю свою думку, підтверджену статтею кодексу.
До недавнього часу ВСУ вважав усі підвали та чердаки власністю територіальної громади, а також визнавав недійсними договори купівлі-продажу цілим ланцюгом. 90% суддів апеляційного суду не задовольняли апеляційні скарги на ухвали про відмову у забезпеченні позову й т.і.
Усім властиво помилятися і ви з Штушею, тай я, не виняток.
Не сперечаюсь, що в ЦК 1963 року була фраза, щодо простої письмової та письмової нотаріальної форми договору, але ж треба вивчати й нові нормативні акти![]()
гаразд, виходячи з твого розуміння що "нотаріальне посвідчення це не форма договору, маємо:
тепер беремо приклад - я хочу укласти договір к-п квартири (байдуже продавець чи покупець):Стаття 245. Форма довіреності
1. Форма довіреності повинна відповідати формі, в якій
відповідно до закону має вчинятися правочин.
- пишу довіреність (від руки, не посвідчую нотаріально - на ваш погляд форму я додержав - письмова)
- повірений йде до нотаріальної контори (тому що договір к-п підлягає обовязковому нотаріальному посвідченню), де в нього АВЖЕЖ приймають мою довіреність, тому що форма (письмова) додержана, а нотаріальне посвідчення - це не форма
я правий?![]()
зато останутся без дохода некотрые нотариусы. потому что мне и в голову не приходило, что тут можно создать проблему клиентам и отказать им в нотариальной сделке на тех законных условиях, которые они бы хотели отразить в договоре. нотариусов, которые оформляют так договора (с указанием, что это личная собственность одного из супругов при согласии на то другого) очень много. и при этом доказательств происхождения денег не требуют. но это уже личное дело каждого нотариуса, благо их сейчас много, есть из кого выбирать.
да, я ж не дописал, почему продавец и покупатель приходили ко мне с тем договором. а приходили они для оформления сделки минуя АН. я им составил предварительный договор. у продавца в договоре указано, что это его личная собственность и ссылка на заявление супруга, что он с этим согласен. муж щас в рейсе. обзвонил трех нотариусов, оформят ли они сделку при таком договоре без мужа? все трое ответили, что оформят.
совершенно согласен. формы договоров две. письменная и устная. но в некоторых случаях письменные договора требуют нотариального оформления. это кстати касается правомерности заключения предварительных договоров по отчуждению недвижимости, которые заключены в письменной форме. вопрос - они требуют обязательного нотариального оформления? мое мнение - нет.
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
Верно!!!
Если прочитать по правилам грамматики и орфографии статью 657 ГК, которая определяет форму отдельных видов договоров, то там четко написано "укладається в письмовій формі, підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації".
Обращаю внимание, что после словосочетания "письмова форма" стоит запятая, а после словосочетания "підлягає нотаріальному посвідченнню" стоит сполучник "та".
Сполучник — незмінне службове слово, яке виражає синтак*сичні зв'язки речень або слів і семантично-синтаксичні відно*шення між ними. Основна функція сполучника — вираження синтаксичного зв'язку.
То есть, законодатель в статье выделил отдельно письменную форму и отдельно нотариальное удостоверение и государственную регистрацию, связав последних сполучником "та".
Таким образом, если считать нотариальное удостоверение формой, то и государственная регистрация так же должна являться формой договора.
так що, виходить довіреності на продаж нерухомості можно видавати в простій письмові формі?![]()
Я згодна, що взагалі 2 форми - або письмова, або усна форма договору, письмова
у визначених законодавством випадках підлягає нотаріальному посвідченню, але наш законодавець таке чудить…
ст. 54. ЗУ Про нотаріат
Угоди, що посвідчуються у нотаріальному порядку
Нотаріуси та посадові особи органів місцевого самоврядування,
які вчиняють нотаріальні дії, посвідчують угоди, щодо яких
законодавством встановлено обов'язкову нотаріальну форму, а також
за бажанням сторін й інші угоди.
…
Повний триндец! ЦКУ - в мотлох...
С таким успіхом можна казати що й договорам купівлі-продажу нотаріальна форма зайва!
Економимо на чорнилах - у простій усній! )))))![]()
а я бы тоже присоединилась к этому вопросу.хочу вернуть себе девечью фамилиюи еще заодно поменять фамилию ребенку маленькому своему.я типа мать - одиночка.согласие отца не надо)кто скажет?
. и если меняешь фамилию надо ли менять все документы?типа на недвижимость,права водительские,загранпасторт(его наверное придется) документы в налоговой-частного предпринемателя и др?или достаточно будет иметь документ о смене фамилии?
![]()
так хочется быть нежной..а избы все горят и горят,а кони все бегут и бегут.
а чего ж вы (нотариусы) в доверенности на ведение дела в суде пишете: на основании устного договора? хотя второй участник этого договора при этом не присутствуетвот щас один умник и подал иск о признании сделки (договора купли-продажи квартиры) недействительной. ее продал человек на основании доверенности собственника. собственник подал иск о признании сделки недействительной и об истребовании квартиры у последнего собственника (была еще одна сделка). обоснование иска: в доверенности нотариус указал, что доверенность выдана на основании устной договоренности между доверителем и повереным. а условия этой договоренности в ней не указаны. я на стороне последнего собственника, суд только начался. как вам обоснование иска?
![]()
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
Маразм.
ЦКУ встановлено, що договір доручення може укладатися саме в усній формі. На підставі укладеного договору для представництва перед третіми особами оформлюється довіреність, котра є – одностороннім правочином, та містить в собі конкретні дії, що повинні вчиняться представником. Візит довірителя до нотаріуса за посвідченням цієї довіреності як раз і є ознакою наявності усного договору між довірителем та повіреною особою, крім того - висловленням його власного бажання! Чи він просто так уповноважив, випадково передав довіреність і не замислювався що продати квартиру те саме і означає?
Взагалі то можна подати позов з будь-яких підстав, й це ще не верхівка маразму.
да это тот, про которого я писал в теме про махинации с недвижимостью. вначале подал иск мотивируя тем, что его оппоили психотропным чаем, и он не понимал значение своих действий. в суде его хорошо допосили, выяснили, что он не понял только одного, почему доверенность на три года. назначили психиатрическую экспертизу, у него была контузия в 80х (служил солдатом в Афгане). там сказали, что надо ложить на стационарную экспертизу на 21 день. он посмотрел условия содержания и отказался быть психом. нанял нового адвоката, и тот ему изменил основания иска, написав этот бредна мой вопрос, как он собирается истребовать квартиру у последнего добросовестного приобретателя, если версию с чаем он сам отвергает, следовательно был вменяемым и квартира выбыла из его собственности с его воли, пока не отвечает, говорит загадочно - потом обосную. может он знает, что ГК должен измениться?
![]()
Нажаль, не читала.
Про зміни в ЦКУ, так я ще в кінці минулого року була в Києві, спілкувалася з пані Ромовською, котра казала, що ВР має намір внести деякі зміни в ЦК, а саме: встановити строк договору доручення до 3 років, а термін довіреностей обмежити до 2-х років. Отака світла ідея!
Мдя...
Социальные закладки