| ||
Здравствуйте уважаемые юристы. И снова я к Вам за советом.
29 апреля моей сестре подарили телефон. За эти 4 дня он уже 2 раза зависал. Конечно же уже такого телефона и не хочется. Пришла она в магазин, обратилась к администратору с просьбой вернуть ей деньги, он он отправил ее в Сервисный центр за справкой того что это не она его роняла и не била им ничего. Поехала она туда, но до 5 числа они не работают.
Прочитала я несколько форумов (сама уже запуталась): одни говорят, что продавцы обязаны отправить в сервисный центр, другие - что в течении 14 дней можно обменять товар или вернуть деньги в самом магазине. После неприятного опыта общения (а точнее многомесячной нервотрепки) с сервисным центром, хочется для сестры облегчить участь.
Подскажите, на какой пункт закона надо указывать продавцу, чтобы он вернул деньги за телефон, или все-таки ждать от сервисного центра милости, в надежде, что там таки выпишут эту справку, на возвращение денег (ремонтировать или менять его мы не хотим)?
Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної
якості
1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням.
Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі.
Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.
Сервис центр даст справку что товар нормальный и вы его либо поменяете либо пишите заявление на возврат. Форма в магазине может быть.
Последний раз редактировалось Милкейн; 03.05.2010 в 06:09.
До чого тут ст. 9???
Її що колір чи форма не задовольнила?! )))) Його ж глючить!
див. ст. 8 ЗУ Про захист прав споживачів:
Стаття 8. Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості
...
У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у
строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:
1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;
2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.
Нехай надають висновок експертизи, що це не з її вини, та на підставі цього повертають сплачені гроші.
Особисто у мене зовсім недавно тільки був такий випадок. На голову продавців з двома телефонами підряд.
Я їм спокійнесенько все роз’яснила, вони мене зрозуміли, майже одразу.
І нічого так, дуже добре розійшлися...Книга скарг залишилась порожньою, звернення до управління захисту споживачів не було, позову до суду теж.
До речі, ви маєте права вимагати особистої присутності на проведені експертизи згідно ст. 8 ЗУ Про захист прав споживачів!!!
14. Вимоги споживача, передбачені цією статтею, не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання.
Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника.
Та згідно ст. 17 Це має відбуватиметься саме за рахунок продавця:
У разі коли під час гарантійного строку необхідно визначити причини втрати якості продукції, продавець (виконавець, виробник) зобов'язаний у триденний строк з дня одержання від споживача письмової згоди організувати проведення експертизи продукції. Експертиза проводиться за рахунок продавця (виконавця, виробника).
підприємству, яке виконує його функції) витрати на проведення експертизи. Споживач, продавець (виконавець, виробник) мають право на оскарження висновків експертизи у судовому порядку.
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
Добрый день, господа юристы!!!
Сейчас переезжаем на свежеарендованное жилье.Хочется знать как правильно оформить договор с арендодателем, чтоб все было по закону, а также на какой максимально длительный период можно оформлять такие договора?
Жилье нашли не через посредника, а напрямую, потому интересно узнать побольше.
Заранее благодарна.
С уважением,Наталья)))
Супер-вжжжик.
Здравствуйте, Наталья
Максимальный срок оговаривается сторонами по их желанию. Дговор заключается сторонами в письменной форме. По желанию договора заключаемые на срок до 3 лет могут быть удостоверены нотариально.
Договора аренды заключаемые на 3 года и более подлежат нотариальному удостоверению. По Закону (Гражданский кодекс ст 794) При заключении договора на 3 и более лет необходимо будет пройти государственную регистрацию такого договора.
По закону арендодатель должен иметь прежде всего право сдавать квартиру - т.е. быть собственником указанного жилья или иметь полномочия от собственника (подтверждается соответствующим документом - ноатриально оформенной доверенностью).
Также по закону арендодатель (это касается больше его должен быть СПД с видом деятельности сдача в аренду или уплачивать 15% с платы которую вы будете платить - это обязательно указывается в договоре иначе не исключено, что эти 15% прийдется платить Вам.
В договоре должны быть прописаны обязательные условия -
что арендуется, для каки целей, характеристика помещения, стоимость аренды в месяц, срок аренды, (срок действия договора), порядок и условия досрочного расторжения договора, реквизиты сторон, ответственность за досрочное расторжение (или отсутствие таковой) с вашей стороны и со стороны арендодателя. А главное для Васусловия пеесмотра размера арендной платы или запрет на увеличение таковой.
Обязательным является подписание акта-приема передачи помещения в котором указывается дата принятия и при возврате - дата возврата пмещения, реальное состояние арендуемого помещения - для того чтобы Вам потом не пришлось делать восстановительый ремонт (кстати условия и порядок такого ремонта и вообще его необходимость также оговариваются в договоре). Также имеет смысл в акте приема-передачи и акте возврата указывать показания приборов учета (вода, свет, газ)
Внимательно посмотрите правоустанавливающие документы на квартиру - является ли арендодатель ее собственником. Также не мешает уточнить имеются ли какие-либо аресты и суды по указанной квартире - а то Вам кредиторы собственника жить спокойно не дадут.
Удачи
Чтобы стать сильным надо научиться выживать и ..... верить в чудеса :)
Подскажите как правильно составить иск о вселении и устранении препятствий в пользовании жилым помещением?
Lififi
Стаття 119. Форма і зміст позовної заяви
1. Позовна заява подається в письмовій формі.
2. Позовна заява повинна містити:
1) найменування суду, до якого подається заява;
2) ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я
представника позивача, якщо позовна заява подається представником,
їх місце проживання або місцезнаходження, поштовий індекс, номер
засобів зв'язку, якщо такий відомий;
3) зміст позовних вимог;
4) ціну позову щодо вимог майнового характеру;
5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги;
6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину,
наявність підстав для звільнення від доказування;
7) перелік документів, що додаються до заяви.
3. Позовна заява підписується позивачем або його
представником із зазначенням дати її подання.
4. Позовна заява повинна відповідати іншим вимогам,
встановленим законом.
5. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують
сплату судового збору та оплату витрат на інформаційно-технічне
забезпечення розгляду справи.
есть ОСМД. организовано около 15-16 месяцев назад.
нужно провести аудиторскую проверку (наверное, аудиторскую?)
какие сейчас цены?
Здравствуйте дорогие юристы!)Очень прошу ответить на мой вопрос.
Меня избрали главой попечительского совета детского сада.Теперь все благотворительные взносы заявления будет писать на мое имя и брать их буду я.Могут ли меня подставить и эти деньги оформить как взятку?
Заведующая говорит,что её могут,она лицо решающее брать ребенка в сад или нет,а меня нет.Потом эти деньги я отдаю заведующей и она их использует на нужды сада,по каким документам это должно проходить?
вам ніхто так не порахує: все залежить від методології обліку, взагілі його наявності... обсягу роботи, який треба бачити, коротше кажучі
якщо ця рада є юридичною особою, то це добре і все по винно проходити за відповідними касовими ордерами... але, нажаль, це - навряд, тому, що Ваша завідуюча хоче отримувати від Вас ці кошти, а не щоб рада їх витрачала за відповідним кошторисом...![]()
единственный законный способ брать с родителей деньги для оказания помощи ДС или школе, это создать благотворительный фонд с целями и задачами - материальное поощрение лучших работников и выделение средств для улучшения материально-технической базы. родители становятся членами БФ, избирается правление и наблюдательный совет, контролируются расходы. все иное - на грани УК
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
Социальные закладки