cape, Я не раз поднимал этот вопрос о второй букве "Г". Сам не могу понять - я русский. говорят, что украинцы понимают зачем...![]()
| ||
cape, Я не раз поднимал этот вопрос о второй букве "Г". Сам не могу понять - я русский. говорят, что украинцы понимают зачем...![]()
Кому тут в телевизор?
cape
Смотря что понимать под противоправностью.Вы насчет противоправности наверное подзагнули. Как раз все в рамках. Другой разговор, что эти рамки сформированы для нарушения реальногосуществующего положения вещей.
Мнение юриста правозащитника Донцова А.С. из Одессы http://liga-prav.narod.ru/3.html
Из письма президенту и председателю Верховного Совета
Только проведение всеукраинского референдума о статусе русского языка в Украине и отрицательного результата для русского языка, позволяет вам принимать такой административно-процессуальный кодекс. Неужели вы оба этого не понимаете?! Рассмотрение всех судебных дел в Украине приостановлено. Почему ничтожное меньшинство националистов Украины, через государственную власть, диктует большинству народа Украины свою волю?!
Да забыл графа о национальности в паспорте не имеет никакого отношения к тому какой язык человек считает родным.
Остались еще такие паспорта?!графа о национальности в паспорте не имеет никакого отношения к тому какой язык человек считает родным
А что подумал Кролик - никто не узнал. Потому что он был очень воспитанный.
shimnik, ви читали той кодекс?!
І взагалі, якщо я, наприклад, італійка, і мені відповідно зрозуміліша італійська мова то фіг судочинство переведуть італійською мовою. Воно буде вести державною мовою. І так в будь-якій країні світу.
І взагалі, новий кодекс аж ніяк не обмежує право на використання російської мови, він просто захищає права української.
cape, літеру ґ вигадали не сьогодні, щоб так іронізувати. Той алфавіт, який існує зараз, сформований не рік тому і не існує причин для збільшення чи зменшення їх кількості. Не бачу приводу для іронії.
shimnik, та в тому то і проблема, що більшість хоче всидіти на кількох стільцях одночасно. Національність в мене одна, а рідна мова- інша.
Навіть найкращі стають згодом катами
Iрися, А что Вы посоветуете негритянскому мальчику родившемуся на Украине у русскоговорящей мамы. На какой стульчик забраться...
ALKA, а чого я маю йому щось радити?! Повинен сам вирішувати. Чи національність визначається кольором шкіри чи рідною мовою мами?!
До речі, є знайомі афроукраїнці... І нічого, в них проблем не виникало... Нещодавно бачила чудову картину: чорношкірий хлопець гуляву вишиванці.... Виглядало суперські...
Головне, не шукати проблем на свою та чужі голови.
Iрися, Так отож живем себе спилкуемся на русском а Вы уже 14 страницах доказываете нам что так низзя,14 лет заблуждений.Головне, не шукати проблем на свою та чужі голови.
А в Вашем гардеробе вишиванця есть ?бачила чудову картину: чорношкірий хлопець гуляву вишиванці....
ALKA, здрасьті... Я ніколи не казала, що нізя спілкуватися російською мовою. Я просто виступаю проти надання російській мові статусу державного.
Вишиванки поки що нема. Вишити власноруч часу нема, а купити тут страшенно дорого. Краще я якось найближчим часом поїду кудись на Західну Україну і там собі куплю. Там вони і дешевші, і вибір кращий.
Iрися,cape, літеру ґ вигадали не сьогодні, щоб так іронізувати. Той алфавіт, який існує зараз, сформований не рік тому і не існує причин для збільшення чи зменшення їх кількості. Не бачу приводу для іронії.
Никакой иронии. Все предельно серьезно. Это не тот вопрос, по которому можно иронизировать. По крайней мере для меня. Я просто все-равно не понял "на фига?" - поэтому и понадеялся, что пример ЮВА мы не последуем. Кроме того, чистый субъектив, я просто не вижу этой самой второй г где либо в прессе или том-же интернете. Вы были первая, кто это мне продемонстрировал на экране!
shimnik, под противоправностью в отношении языка в данный момент, я понимаю тот комплекс действий, который не отвечает действующему законодательству. А вот то, что законодательство у нас, как бы так помягче выразиться? Все равно не получается прилично, поэтому скажу так: законодательство у нас создается мало-мало в соответствии со здравым смыслом, логикой и учетом интересов населения страны, защищать которое оно собственно и призвано. То, что это не приведет ни к какому положительному результату - никого не колышит. Обалдевшие от власти будут держаться за свои кресла любой ценой. И такую мелочь как лишение страны знания языка межнационального общения (говорю вполне серьезно) даже не заметят, принеся его в угоду националистам всех оттенков. Пока не дойдет дело до чего плохого. А такая вероятность, на мой взгляд, существует. Так потом еще и людей крайними сделают ...
cape, а ви всі літери в словах вимовляєте спілкуючись російьскою?! Сумніваюсь... Але ж вони там для чогось є... Не треба поширювати подвійних стандартів.
Щодо безпосередньо літери, то просто її зазвичай нема на раскладці клавіатури, тому і не використовується. В мене вона є, тому зараз використовую. Але колись було влом лізти в Ворд, її писати там, а потім копіювати сюди на форум.
Просто не адаптована ще техніка до норм українського правопису. От в мене в мобільному є всі літери українського алфавіту окрім ґ. Тому і не використовую...
Билеты во Львов туда-обратно гривен 150...На Привозе дешевле.Краще я якось найближчим часом поїду кудись на Західну Україну і там собі куплю. Там вони і дешевші, і вибір кращий.
А почему ? Раньше в СССР- Русский и Укранский , все были довольны. Ваши правила всего-то 14 лет действуют а сколько шума ,протестов. Хотите Укранский - Русский , пусть так ,но сколько болтовни с обеих сторон .Об украх и единых славянских корнях. Или непонятные принципs важнее спокойствия в обществе.виступаю проти надання російській мові статусу державного.
Iрися, во, даже техника не адаптирована. А было-бы два государственных - проблем бы не было.
Т.е. Вы имеете ввиду, что я половину букв русского алфавита не выговариваю? Ухм, ну спасибо ...![]()
ALKA, 150 гривень?! Нє, дешевше однозначно... До того ж, в мене там тітка живе і я просто люблю Львів, гарне місто... До того ж, там і справді вибір набагато кращий...
Та не бачу причин. Не бачу я в тому реальної потреби.А почему ?
А якщо російська мова стане державною то спокою в суспільстві буде більше?! А Ви ніколи не думали, що акивно почне виступати противники цього рішення?! І фіг зна чим це може закінчитися...Или непонятные принципs важнее спокойствия в обществе.
Як на мене, зараз все ж таки спокійніше залишити так як є. Я не кажу, що це добре чи погано. Просто, як на мене, на сьогодні, так і справді краще.
cape, тобто проблем не було б?! Якщо російську мову зроблять другою державною то на разкладці клавіатури з'явиться літера Ґ?!
А мені цікаво, ви слово "счастье" так і вимовляєте з буквосполученням СЧ?!
Iрися, нет, тогда-бы Вы с чистой национальносознательной совестью говорили-бы по русски
Я еще и Щёт пишу пишу с двумя ошибками.![]()
Нехорошо! Миллионы людей ,Ваших сограждан для Вас это не потреба !?!!!Та не бачу причин. Не бачу я в тому реальної потреби.
Да!Да! и да! Спросите у вашего батьки много ли было проблем на национальной почве при СССРе.А якщо російська мова стане державною то спокою в суспільстві буде більше?!
По крайней мере в Одессе! Да и в Карпаты еще школьником регулярно ездил ни разу слова плохого не слышал на мою русскую речь.
cape, Щет это от Щетка ?
ALKA, ага, мужескага рода![]()
cape, коли "тоді" і з якої б це радості я почала б розмовляти російською?!
Ну... Молодець...Я еще и Щёт пишу пишу с двумя ошибками.
А що з ними, з тими мільйонами?!Миллионы людей ,Ваших сограждан для Вас это не потреба !?!!!
А проблем абсолютно ніяких не було... Українських діячів просто так садили до в'язниці...Спросите у вашего батьки много было проблем на национальной почве при СССРе.
І взагалі, Ви можете собі уявити хоч один мітинг на підтримку української мови за часів СРСР?! Увесь той вільний розвиток української мови за часів СрСр - це гарна казочка... так, замилювання очей... Запитайте зараз у людей, які насправді прагнули не просто номінально вивчати, а дещо більше, як їм було легко. Вони, всі як один скажуть, що тоді їх права обмежували.
Але ж Ви все одно будете заперечувати і кричати що то неправда. То з якої радості я маю Вам вірити, що сьогодні якимось чином обмежуються права російської мови?! Як на мене, то ніяк...
Iрися,Ага, я знаюНу... Молодець...)))))))))
Социальные закладки