– Пане Кошулинський, все ж виборці підтримали ВО «Свобода» за гасла, але тепер люди очікують реальних кроків. Із яким пакетом законодавчих актів ВО «Свобода» прийшла у Верховну Раду?
– Я переконаний, що не тільки за гасла голосували за нас українці.
– Мається на увазі, що ВО «Свобода» не працювала як парламентська сила і тому їхньої роботи у парламенті ніхто не бачив. За вас голосувало багато російськомовних людей із різних регіонів, де ВО «Свобода» не мала широкого представництва. А я питаю, з чим ви прийшли до парламенту?
Ми реалісти й розуміємо наші противники – комуністи і регіони – ніколи не голосуватимуть за наші законопроекти
– Отож, які завдання сьогодні стоять перед ВО «Свобода», як опозиційною фракцією, яка входить, скажімо, в групу опозиційних сил? Звісно, що ми розуміємо, що нам не вистачатиме голосів для ухвалення наших законопроектів. Ми реалісти й розуміємо наші противники – комуністи і регіони – ніколи не голосуватимуть за наші законопроекти. Але наше завдання, окрім парламентського контролю ще й захист прав людей. Два основних засадничих наших положення – це захист прав українців і контроль за діями влади, зокрема, виконавчої влади. Ми можемо як народні депутати виконувати певні контролюючі функції.
Тепер третя частина – законотворча, про яку ми зараз з Вами говоримо. Звісна річ, окрім стратегічних програмових засад, які в нас є, по кожному пункту, розділу програми – ми висуватимемо свій законопроект. Ми говоримо, я б навіть сказав, про тактичні законопроекти. Наприклад, ми хочемо змінити таку галузь державотворення, як місцеве самоврядування – невід’ємну від демократичного суспільства.
Социальные закладки