Я не наводжу це як аргумент. Я наводжу факт.Ну а у кого мне спрашивать? Ведь Вы это приводите как аргумент, а не я.
І це не в моїй компетенції вирішувати. Ви ж за когось голосували?! В сенсі депутата?! Маєте повне право зайти до нього в приймальню і сказати: шановний, а підійміть таке от питання у ВР.
Але я поки що не депутат, тому... Соррі...
Елементарно. Ніхто не буде знати якою мовою що робити.Почему это приведет к хаосу?
По-перше, я знову у Вас запитую: що вам ЗАРАЗ заважає вчити і знати російську мову?!Ни разу не видел аргументирования неперспективности, извините. Помоему наоборот, для страны и народа лучше, когда этот самый народ знает больше и может свободно общаться с другими народами. Так что в отношении перспективности - извините. Если Вы знаете английский - треть мира минимум к Вашим услугам, а плюс еще и русский со странами СНГ - разве от этого кому-тобудет хуже?
По-друге, я САМА наголошувала, що потрібно знати багато мов. Але для цього не обов'язково робити їх державними.
І Ви це не можете сьогодні зробити?! Чи це Ви не зможете зробити завтра?!Вы все время переводите ударение, на развитие украинского и счастливого будущего Ваших детей при возможности купить газету на нем. А мои дети хотят покупать газеты на русском. Ну и?
Якщо російськомовна громада буде великою, то відповідно буде попит на російськомовну пресу і відповідно вона буде. Не бачу проблеми.
Та ти шо?!И никто не говорит, что украинский должен быть в загоне. Такое ощущение, что Вы именно этого панически боитесь: что украинский может умереть, не выдержав конкуренции. Если это так, то это вообще, извините, глупость. Никуда он не денется этот украинский. Будет он спокойно и счастливо развиваться, збагачуватыся и еще ченить делать.
А чи не Ви мені казали, що не всі в Україні розуміють українську мову?! Значить людина за 14 років не вважала за потрібне вивчити ДЕРЖАВНУ мову. З якої це радості вона захоче вивчити її?! А тільки з примусової. І в цьому випадку інакше неможна.
Ніхто ж не кричить, що не треба вивчати в школі хімію. А може вона мені в житті також ніколи не згодиться, але всі батькі кажуть: нє, дитино, треба вчити!!! А от щодо української мови, то тут вже починається: а нафіг?! мені й російської вистачає.
А сьогодні я не можу вільно спілкуватися українською. Якщо, наприклад, в магазині щось запитаєш, то не завжди люди адекватно зрозуміють.
До того ж, будьте певні, що я аж ніяк не боюся, що українська мова зникне. І референдуму я не боюся. Я навіть абсолютно ЗА!!! Адже впевнена, що більшість населення України проголосує проти. І справа навіть не в тих, хто розмовляє українською. Я знаю чимало людей, які розмовляють російською, але ніколи не проголосують за надання російській мові статусу державної.
Див. вище як вільно зараз я можу розмовляти російською. До того ж, хто Вам сказав, що якщо російській мові дадуть цей статус, це позбавить Вас і Ваших дітей від вивчення української?!Почувствуйте наконец прелесть: ДВА! ДВА языка на которых Вы можете общаться совершенно свободно в любой госзабегаловке!
Ту саму документацію Вам все одно треба буде заповнювати українською мовою. Просто треба буде робити такий самий примірник тільки російською.
Дві мови ще не означають одну на вибір, як вважає більшість.
Я завжди відповідаю конкретно і коректно на відміну від багатьох на цьому форумі. Я ще до жодної людини на цьому форумі зневажливо не звернулася, натомість на свою адресу вже чула чимало образ.Если будуту отвечать, пожалуйста, конкретно. А не так как прошлый раз Т.е. почему? Я Вам написал почему конкретно считаю то-то и это-то. Пожалйста, будьте взаимно вежливы
Проблема в тому, що я не чую відповіді на питання: навіщо російську мову робити другою державною. Дайте мені її і я погоджусь.
Наведу аналогію, щоб Ви зрозуміли. Скажімо, я Вам задаю питання: навіщо збірній України з футболу було вигравати матчі відбіркового туру до ЧС в Німеччині. Ви відповідаєте: щоб потішити вболівальників, щоб підняти рейтинг збірної і свій, щоб отримати преміальні, щоб не зупиняти безпрограшну серію, щоб обламати конкурентів тощо. Чи є це правильними відповідями?! В певному розумінні - так. І я з ними так чи інакше можу погодитися. Але я чекаю відповіді: щоб зіграти на чемпіонаті світу. Все просто.
Мені ще ніхто не дав саме такою відповіді.
Я це і не використовувала саме до Вас. Якщо це Ви так подумали, то це вже Ваші проблеми.Iрися, я бы вас очень попросила высказывания типа "вмикнути розум" или "багато хто думає не головою, а іншим місцем" , в отношении меня не употреблять. Создается впечатление, что всех, кто говорит на русском, вы считаете за умственно отсталых.
І взагалі, моє ставлення до людини ніколи не залежело, не залежить і не залежатиме від мови, якої вона розмовляє.
Просто тут на форумі люди, здебільшого, плутають поняття. Розмовляти російською мовою не дорівнює бажанню бачити її другою державною.
Правильною українською, як і правильною російською говорять, скоріше за все тільки професори з цих мов.А мне интересно , где в Украине говорят на ПАВИЛЬНОМ украинском языке? По моему только в книжках и новостях, а в жизни сплошной суржик. На западной Украине это вообще помесь восточноевропейских языков на основе украинского. И нафиг нам учить этот сурогат?
Вчора Сака Кольцова сказала цілком правильно, що в Україні 80% населення говориь на суржику. І лише 10% десь на заході розмовляє правильною українською, а 10% на сході ще не забули правильну російську. Проблема в тому, що "свій" суржик хтось називає українською мовою, а хтось російською.
Між іншим, саре, бачите, я таки була права. От вже знайшовся небажаючий вивчати українську мову.
До речі, а чому вивчення російською мови тут кожним подається як величезний плюс для розвитку людини, а от вивчення української як щось зайве?!
Де хоч якась повага до мови тієї держави, в якій ви живете?!
Ой, це Ви про мене?! Вау... Як цікаво... А Ви лікар, щоб ставити мені діагноз?! :twisted:Комплекс полноценности есть не что иное как комплекс неполноценности.
Все простіше і пояснюється досить легко. Звичка писати цим кольором з'явилася в мене давно, і була взята з іншого форуму. Там всі якось намагаються виділится кольором, шрифтом тощо. Тоді я обрала собі саме цей колір, бо він мені подобається ну і роблю свій текст жирнішим вже просто від себе. До речі, дуже зручно, як виявилось. тепер без проблем на кожному форумі де б я не була я можу знайти свої повідомлення: за кольором і шрифтом.Сюда же относится комплекс боязни быть неуслышанной, о коем красноречиво свидетельствует не такой как у других шрифт написания.
Див. вище. Все елементарно просто.Но это же выделение наталкивает на ... манию величия, о чем в свою очередь свидетельствует проскальзывающий менторский тон.
Шукайте простіші відповіді, найчастіше вони і є вірними.
Вау... Як цікаво... Буду знати......Проповедница, миссионерша, проводница всего УКРАИНСКОГО для нас, неграммотных, упрямых и непокорных аборигенов. Правильная и непорочная. Вот как это выглядит со стороны.
та лана... Я звичайна людина. Просто так вийшло, що у нас на певні речі різні точки зору. От і все.Она хотела бы, да возможно и чувствует себя эдакой героиней местного масштаба: во-первых потому что в меньшинстве, а во-вторых... а во вторых как раз и не состоялось! Идеология изучаемого объекта не противоречит официальной государственной. Более того -- налицо перегиб и нетерпение, даже нетерпимость, все чаще проскальзывающая в постах объекта. Неувязочка...
Щодо нетерпимості, то, якщо вона і є (чесно кажучи сумніваюсь, що така є), то її не більше ніж в інших відвідувачів цього форумі.
Ги... От де б знайти таку людину, яка б ще мені та за мої власні думки та ще й б платила!!! Не підкажете?!Не удивлюсь, если данные этого форума, означенная особа демонстрирует заказчикам и/или руководителям. Тут пахнет если не коммерцией, то политическими девидентами, пусть даже малюсенькими, но ведь они накапливаются -- чем не база для будущего карьерного роста в гумманитарной области, или просто аналитических наработок. Наверное примерно также, никому ранее не известный, серейший в своей посредственности, г. Томенко начинал свое головокружительное восхождение к вершинам бюрократии от болтологии. В итоге родился почти украинский ГЕББЕЛЬС. Почти, потому что Геббельс был все-таки одаренным, в отличие от Томенко. Не в эти ли высоты (или скорее -- зловонные глубины демагогии) мечтает выстрелить собою изучаемая особа?
Хоча ні, таки частка правди тут є. За інтернет не я сплачую... :wink:
Щодо Томенка, то... Ну не знаю... Такий собі політик. Правда тільки що подивиася на стінку навпроти, і додам: симпатичний політик... :roll:
Інтелегентний він і простий, без будь-яких понтів. Непогана якість для політика.
І за часів свого віце-прем'єрства чимало корисних ініциатив заявив.
"Об'єкт" завжди відповідає на питання, на відміну від опонентів, які багато моїх питань та коментарів ігноруютьО чем спорить, о чем говорить? Человеку задают простые логичные вопросы, а в ответ -- демагогия. Даже если задать вопрос-предположение: "А может ли быть в стране_X язык_Y вторым (даже не 1-м) государственным, если на нем де факто говорит 99% населения, а только 1% говорит на историческом, идеологически "правильном"? " Не сомневаюсь, что ответ ОБЪЕКТА будет: "НЕТ". Так стоит ли еще подкидывать аргументы, тратить свое время, поддерживая на плаву сию ветку, фактически РАБОТАЯ НА ОБЪЕКТА?
Проблема в тому, що є в мене погана, як для вас, характеристика моєї особи: я журналіст. Журналістів вчать, що не може бути однієї думки. Якщо в матеріалі подається одна думка - це поганий матеріал. Журналіст на будь-що має подавати як мінімум 2 точки зору. У мене на роботі вимагають коментарів як мінімум у 3-х.
Ви тут всі мені доводите, що моя позиція не правильна. А хто Вам сказав, що правильна Ваша?! Я не стверджую, що правильна моя. Вона є просто альтернативною вашій. Істина все одно десь посередині.
Це ви не налаштовані на конструктивний діалог. У Вас одна позиція: треба зробити російську мову другою державною. І все. І крапка.
Діалог на цьому не побудуєш.
Так сталося, що в нашої з вами ОДНІЄЇ країни ось такі от проблеми. Значить треба СПІЛЬНО щось вирішувати враховуючи інтереси ВСІХ, а не тільки свої.
Я повторюю, що логічним було б надання російській мові статусу державного у 1992 році, коли майже все убло або російськомовним, або двомовним.
Сьогодні це робити безглуздо. Ви намагаєтесь зупинити подяг, який вже набрав швидкість. І Вам пофіг, що станеться пофіг. Вам пофіг, якщо потяг розіб'ється, що можуть постраждати люди. Це звісно також не факт, але ймовірно. В цьому потягу ВЖЕ їде чимало людей. Ви стоїте на тій позиції, що треба хвататися за "стоп-кран", зупинятись і повертатись на вокзал, бо цей потяг вас не влаштовує і вам потрібен інший. Тим більше, що далеко не факт, що інший потяг вас задовольнить.
Я пропоную вже їхати на тому потягу, який є і спільними зусиллями зробити його кращим і таким, який би задовольняв усіх.
Боже... Мама мія... Мене одна штука. І я звичайний відвідувач цього форуму як і решта. Не вірите мені, запитайте у Скептика, він мене вже 5 років знає.Может быть это отработка модели идеологической инет-манипуляции, и под кодом "ЫРЫСЯ" скрывается целый отдел, со своими дежурными? Может цель проекта -- изучение мнения, поиски аргументов, и т.д.? И кто занимается этим -- редакция, спецслужбы, одиночка активист-провокатор?
Я всего лишь предполагаю, почти шучу, но смешной смайлик вешать что-то нет настроения. Потому что все это не смешно.
Не сомневаюсь, что одесская русскоязычность как кость в горле для определенных ультраправых украинских политиков, как и классный повод спекуляций для других, костусе-подобных. Региончик у нас ключевой, эдакий золотой треугольник. Как в политическом, так и в экономическом плане. Возможно еще и поэтому в западенщину переводят артучилище. Расчищают территорию для возможных будущих силовых акций, которым одесский институт сухопутных войск мог бы оказать сопротивление. Ведь преподаватели и многие учащиеся в нем одесситы, а значит присяга может не сработать при выполнении преступных приказов или приказа о невмешательстве. Есть конечно и экономический аспект...
Не шукайте політику там, де її скоріш за все немає.
До речі, хочу навести один приклад. Нещодавно до нас в гості заходив Дізель з гурту Грін Грей. В ефірі він бив себе в груди і кричав, що їх російськомовних так обмежують. Що сьогодні ані на радіо не беруть пісні російською мовою, ані на ТБ кліпи. На концерти їх не запрошують, бо вони російськомовні. І взагалі, їх таких класних так ображають. Ведуча задала елементарне питання: як ВАС КОНКРЕТНО обмежували. Дізель випалив: не вистачало тільки, щоб ще їх хтось обмежував. Логічне питання від ведучої: тоді нафіг вся ця акція "Наше право" Дізель відповів: а ми не для себе, ми для інших російськомовних гуртів стараємося.
Не може бідний Дізель зрозуміти, що для того щоб їх пісні і кліпи крутили, щоб їх запрошували на концерти однієї старої слави замало. Якщо в тебе зменшується кількість шанувальників, це ще не значить, що в усьому винна політика держави. Просто Грін Грей перестали писати класні пісні. Все ДУЖЕ просто.
І зараз, в агонії, намагаючись таким дешевим (хоча, гадаю, їм чимало за нього заплатили) піаром підняти собі популярність. А поряд є приклад гурту 5'ніцца, який співає російською мовою і ніколи не світився чи піарився, а просто створював класну музику.
Російськомовна громада України, яка так настрливо вимагає надати російській мові статусу державної нагадує мені той самий гурт ГрінГрей. Яким як поганому танцору заважає все, окрім них самих.
Социальные закладки