Тема: Русский язык на радио и оранжевый цвет

Ответить в теме
Страница 27 из 38 ПерваяПервая ... 17 25 26 27 28 29 37 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 521 по 540 из 754
  1. Вверх #521
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Ну а у кого мне спрашивать? Ведь Вы это приводите как аргумент, а не я.
    Я не наводжу це як аргумент. Я наводжу факт.
    І це не в моїй компетенції вирішувати. Ви ж за когось голосували?! В сенсі депутата?! Маєте повне право зайти до нього в приймальню і сказати: шановний, а підійміть таке от питання у ВР.
    Але я поки що не депутат, тому... Соррі...

Почему это приведет к хаосу?
    Елементарно. Ніхто не буде знати якою мовою що робити.
    Ни разу не видел аргументирования неперспективности, извините. Помоему наоборот, для страны и народа лучше, когда этот самый народ знает больше и может свободно общаться с другими народами. Так что в отношении перспективности - извините. Если Вы знаете английский - треть мира минимум к Вашим услугам, а плюс еще и русский со странами СНГ - разве от этого кому-тобудет хуже?
    По-перше, я знову у Вас запитую: що вам ЗАРАЗ заважає вчити і знати російську мову?!
    По-друге, я САМА наголошувала, що потрібно знати багато мов. Але для цього не обов'язково робити їх державними.

Вы все время переводите ударение, на развитие украинского и счастливого будущего Ваших детей при возможности купить газету на нем. А мои дети хотят покупать газеты на русском. Ну и?
    І Ви це не можете сьогодні зробити?! Чи це Ви не зможете зробити завтра?!
    Якщо російськомовна громада буде великою, то відповідно буде попит на російськомовну пресу і відповідно вона буде. Не бачу проблеми.

И никто не говорит, что украинский должен быть в загоне. Такое ощущение, что Вы именно этого панически боитесь: что украинский может умереть, не выдержав конкуренции. Если это так, то это вообще, извините, глупость. Никуда он не денется этот украинский. Будет он спокойно и счастливо развиваться, збагачуватыся и еще ченить делать.
    Та ти шо?!
    А чи не Ви мені казали, що не всі в Україні розуміють українську мову?! Значить людина за 14 років не вважала за потрібне вивчити ДЕРЖАВНУ мову. З якої це радості вона захоче вивчити її?! А тільки з примусової. І в цьому випадку інакше неможна.
    Ніхто ж не кричить, що не треба вивчати в школі хімію. А може вона мені в житті також ніколи не згодиться, але всі батькі кажуть: нє, дитино, треба вчити!!! А от щодо української мови, то тут вже починається: а нафіг?! мені й російської вистачає.
    А сьогодні я не можу вільно спілкуватися українською. Якщо, наприклад, в магазині щось запитаєш, то не завжди люди адекватно зрозуміють.

До того ж, будьте певні, що я аж ніяк не боюся, що українська мова зникне. І референдуму я не боюся. Я навіть абсолютно ЗА!!! Адже впевнена, що більшість населення України проголосує проти. І справа навіть не в тих, хто розмовляє українською. Я знаю чимало людей, які розмовляють російською, але ніколи не проголосують за надання російській мові статусу державної.

Почувствуйте наконец прелесть: ДВА! ДВА языка на которых Вы можете общаться совершенно свободно в любой госзабегаловке!
    Див. вище як вільно зараз я можу розмовляти російською. До того ж, хто Вам сказав, що якщо російській мові дадуть цей статус, це позбавить Вас і Ваших дітей від вивчення української?!
    Ту саму документацію Вам все одно треба буде заповнювати українською мовою. Просто треба буде робити такий самий примірник тільки російською.
    Дві мови ще не означають одну на вибір, як вважає більшість.

Если будуту отвечать, пожалуйста, конкретно. А не так как прошлый раз Т.е. почему? Я Вам написал почему конкретно считаю то-то и это-то. Пожалйста, будьте взаимно вежливы
    Я завжди відповідаю конкретно і коректно на відміну від багатьох на цьому форумі. Я ще до жодної людини на цьому форумі зневажливо не звернулася, натомість на свою адресу вже чула чимало образ.

Проблема в тому, що я не чую відповіді на питання: навіщо російську мову робити другою державною. Дайте мені її і я погоджусь.

Наведу аналогію, щоб Ви зрозуміли. Скажімо, я Вам задаю питання: навіщо збірній України з футболу було вигравати матчі відбіркового туру до ЧС в Німеччині. Ви відповідаєте: щоб потішити вболівальників, щоб підняти рейтинг збірної і свій, щоб отримати преміальні, щоб не зупиняти безпрограшну серію, щоб обламати конкурентів тощо. Чи є це правильними відповідями?! В певному розумінні - так. І я з ними так чи інакше можу погодитися. Але я чекаю відповіді: щоб зіграти на чемпіонаті світу. Все просто.
    Мені ще ніхто не дав саме такою відповіді.

Iрися, я бы вас очень попросила высказывания типа "вмикнути розум" или "багато хто думає не головою, а іншим місцем" , в отношении меня не употреблять. Создается впечатление, что всех, кто говорит на русском, вы считаете за умственно отсталых.
    Я це і не використовувала саме до Вас. Якщо це Ви так подумали, то це вже Ваші проблеми.
    І взагалі, моє ставлення до людини ніколи не залежело, не залежить і не залежатиме від мови, якої вона розмовляє.

Просто тут на форумі люди, здебільшого, плутають поняття. Розмовляти російською мовою не дорівнює бажанню бачити її другою державною.

А мне интересно , где в Украине говорят на ПАВИЛЬНОМ украинском языке? По моему только в книжках и новостях, а в жизни сплошной суржик. На западной Украине это вообще помесь восточноевропейских языков на основе украинского. И нафиг нам учить этот сурогат?
    Правильною українською, як і правильною російською говорять, скоріше за все тільки професори з цих мов.
    Вчора Сака Кольцова сказала цілком правильно, що в Україні 80% населення говориь на суржику. І лише 10% десь на заході розмовляє правильною українською, а 10% на сході ще не забули правильну російську. Проблема в тому, що "свій" суржик хтось називає українською мовою, а хтось російською.

Між іншим, саре, бачите, я таки була права. От вже знайшовся небажаючий вивчати українську мову.
    До речі, а чому вивчення російською мови тут кожним подається як величезний плюс для розвитку людини, а от вивчення української як щось зайве?!
    Де хоч якась повага до мови тієї держави, в якій ви живете?!

Комплекс полноценности есть не что иное как комплекс неполноценности.
    Ой, це Ви про мене?! Вау... Як цікаво... А Ви лікар, щоб ставити мені діагноз?! :twisted:
    Сюда же относится комплекс боязни быть неуслышанной, о коем красноречиво свидетельствует не такой как у других шрифт написания.
    Все простіше і пояснюється досить легко. Звичка писати цим кольором з'явилася в мене давно, і була взята з іншого форуму. Там всі якось намагаються виділится кольором, шрифтом тощо. Тоді я обрала собі саме цей колір, бо він мені подобається ну і роблю свій текст жирнішим вже просто від себе. До речі, дуже зручно, як виявилось. тепер без проблем на кожному форумі де б я не була я можу знайти свої повідомлення: за кольором і шрифтом.
    Но это же выделение наталкивает на ... манию величия, о чем в свою очередь свидетельствует проскальзывающий менторский тон.
    Див. вище. Все елементарно просто.
    Шукайте простіші відповіді, найчастіше вони і є вірними.

...Проповедница, миссионерша, проводница всего УКРАИНСКОГО для нас, неграммотных, упрямых и непокорных аборигенов. Правильная и непорочная. Вот как это выглядит со стороны.
    Вау... Як цікаво... Буду знати...
    Она хотела бы, да возможно и чувствует себя эдакой героиней местного масштаба: во-первых потому что в меньшинстве, а во-вторых... а во вторых как раз и не состоялось! Идеология изучаемого объекта не противоречит официальной государственной. Более того -- налицо перегиб и нетерпение, даже нетерпимость, все чаще проскальзывающая в постах объекта. Неувязочка...
    та лана... Я звичайна людина. Просто так вийшло, що у нас на певні речі різні точки зору. От і все.
    Щодо нетерпимості, то, якщо вона і є (чесно кажучи сумніваюсь, що така є), то її не більше ніж в інших відвідувачів цього форумі.

Не удивлюсь, если данные этого форума, означенная особа демонстрирует заказчикам и/или руководителям. Тут пахнет если не коммерцией, то политическими девидентами, пусть даже малюсенькими, но ведь они накапливаются -- чем не база для будущего карьерного роста в гумманитарной области, или просто аналитических наработок. Наверное примерно также, никому ранее не известный, серейший в своей посредственности, г. Томенко начинал свое головокружительное восхождение к вершинам бюрократии от болтологии. В итоге родился почти украинский ГЕББЕЛЬС. Почти, потому что Геббельс был все-таки одаренным, в отличие от Томенко. Не в эти ли высоты (или скорее -- зловонные глубины демагогии) мечтает выстрелить собою изучаемая особа?
    Ги... От де б знайти таку людину, яка б ще мені та за мої власні думки та ще й б платила!!! Не підкажете?!
    Хоча ні, таки частка правди тут є. За інтернет не я сплачую... :wink:
    Щодо Томенка, то... Ну не знаю... Такий собі політик. Правда тільки що подивиася на стінку навпроти, і додам: симпатичний політик... :roll:
    Інтелегентний він і простий, без будь-яких понтів. Непогана якість для політика.
    І за часів свого віце-прем'єрства чимало корисних ініциатив заявив.

О чем спорить, о чем говорить? Человеку задают простые логичные вопросы, а в ответ -- демагогия. Даже если задать вопрос-предположение: "А может ли быть в стране_X язык_Y вторым (даже не 1-м) государственным, если на нем де факто говорит 99% населения, а только 1% говорит на историческом, идеологически "правильном"? " Не сомневаюсь, что ответ ОБЪЕКТА будет: "НЕТ". Так стоит ли еще подкидывать аргументы, тратить свое время, поддерживая на плаву сию ветку, фактически РАБОТАЯ НА ОБЪЕКТА?
    "Об'єкт" завжди відповідає на питання, на відміну від опонентів, які багато моїх питань та коментарів ігнорують
    Проблема в тому, що є в мене погана, як для вас, характеристика моєї особи: я журналіст. Журналістів вчать, що не може бути однієї думки. Якщо в матеріалі подається одна думка - це поганий матеріал. Журналіст на будь-що має подавати як мінімум 2 точки зору. У мене на роботі вимагають коментарів як мінімум у 3-х.
    Ви тут всі мені доводите, що моя позиція не правильна. А хто Вам сказав, що правильна Ваша?! Я не стверджую, що правильна моя. Вона є просто альтернативною вашій. Істина все одно десь посередині.
    Це ви не налаштовані на конструктивний діалог. У Вас одна позиція: треба зробити російську мову другою державною. І все. І крапка.
    Діалог на цьому не побудуєш.
    Так сталося, що в нашої з вами ОДНІЄЇ країни ось такі от проблеми. Значить треба СПІЛЬНО щось вирішувати враховуючи інтереси ВСІХ, а не тільки свої.

Я повторюю, що логічним було б надання російській мові статусу державного у 1992 році, коли майже все убло або російськомовним, або двомовним.
    Сьогодні це робити безглуздо. Ви намагаєтесь зупинити подяг, який вже набрав швидкість. І Вам пофіг, що станеться пофіг. Вам пофіг, якщо потяг розіб'ється, що можуть постраждати люди. Це звісно також не факт, але ймовірно. В цьому потягу ВЖЕ їде чимало людей. Ви стоїте на тій позиції, що треба хвататися за "стоп-кран", зупинятись і повертатись на вокзал, бо цей потяг вас не влаштовує і вам потрібен інший. Тим більше, що далеко не факт, що інший потяг вас задовольнить.
    Я пропоную вже їхати на тому потягу, який є і спільними зусиллями зробити його кращим і таким, який би задовольняв усіх.

Может быть это отработка модели идеологической инет-манипуляции, и под кодом "ЫРЫСЯ" скрывается целый отдел, со своими дежурными? Может цель проекта -- изучение мнения, поиски аргументов, и т.д.? И кто занимается этим -- редакция, спецслужбы, одиночка активист-провокатор?
    Я всего лишь предполагаю, почти шучу, но смешной смайлик вешать что-то нет настроения. Потому что все это не смешно.
    Не сомневаюсь, что одесская русскоязычность как кость в горле для определенных ультраправых украинских политиков, как и классный повод спекуляций для других, костусе-подобных. Региончик у нас ключевой, эдакий золотой треугольник. Как в политическом, так и в экономическом плане. Возможно еще и поэтому в западенщину переводят артучилище. Расчищают территорию для возможных будущих силовых акций, которым одесский институт сухопутных войск мог бы оказать сопротивление. Ведь преподаватели и многие учащиеся в нем одесситы, а значит присяга может не сработать при выполнении преступных приказов или приказа о невмешательстве. Есть конечно и экономический аспект...
    Боже... Мама мія... Мене одна штука. І я звичайний відвідувач цього форуму як і решта. Не вірите мені, запитайте у Скептика, він мене вже 5 років знає.
    Не шукайте політику там, де її скоріш за все немає.

До речі, хочу навести один приклад. Нещодавно до нас в гості заходив Дізель з гурту Грін Грей. В ефірі він бив себе в груди і кричав, що їх російськомовних так обмежують. Що сьогодні ані на радіо не беруть пісні російською мовою, ані на ТБ кліпи. На концерти їх не запрошують, бо вони російськомовні. І взагалі, їх таких класних так ображають. Ведуча задала елементарне питання: як ВАС КОНКРЕТНО обмежували. Дізель випалив: не вистачало тільки, щоб ще їх хтось обмежував. Логічне питання від ведучої: тоді нафіг вся ця акція "Наше право" Дізель відповів: а ми не для себе, ми для інших російськомовних гуртів стараємося.
    Не може бідний Дізель зрозуміти, що для того щоб їх пісні і кліпи крутили, щоб їх запрошували на концерти однієї старої слави замало. Якщо в тебе зменшується кількість шанувальників, це ще не значить, що в усьому винна політика держави. Просто Грін Грей перестали писати класні пісні. Все ДУЖЕ просто.
    І зараз, в агонії, намагаючись таким дешевим (хоча, гадаю, їм чимало за нього заплатили) піаром підняти собі популярність. А поряд є приклад гурту 5'ніцца, який співає російською мовою і ніколи не світився чи піарився, а просто створював класну музику.

Російськомовна громада України, яка так настрливо вимагає надати російській мові статусу державної нагадує мені той самий гурт ГрінГрей. Яким як поганому танцору заважає все, окрім них самих.
    Навіть найкращі стають згодом катами

2. Вверх #522
    Живёт на форуме
    Желающие продолжают. Но без меня. Пойду лучше съем что-нить пользительное

3. Вверх #523
    Ира, (ИрЫся) вот хочу Вам рассказать что такое укр. яз. и зачем он сейчас нужен.
    Это выпендреж и судороги, попытки таким образом придумать историю и культуру народа которого не было и нет, комплекс заподной деревни которая ненавидит Россию. То что сейчас делают с этой абракодаброй вообще - стыд!
    Специально придумывание слов, только для того что бы они не были похожи на русский, стыд и срам! Какие то граматеи как Вы - получают за это деньги, за то что они сидят и придумывают "новую" историю и "новые" слова.
    И что еще неприятен, сплошной обман тех кто якобы говорит на укр. яз. Хотя в реальности (общественные деятели - культуры и прочие). Все эти супер украинцы - Русланы, Вокарчуки (кстати его произношение - типичный пример настоящего позорного укр. яз. который уже больше похож на польский), ну и остальные кого показывают по ТВ, в жизни говорят на русском!!!!! Да, на русском! И думают на русском Как и Вы впрочем. Но это притворство очень глупо выглядит и не правдоподобно.
    Короче говоря, смотрите не завритесь в конец, можете и себя обмануть.
    украина - позор
    одесса - не украина!

4. Вверх #524
    Посетитель
    Цитата Сообщение от fort12
    Так стоит ли еще подкидывать аргументы, тратить свое время, поддерживая на плаву сию ветку, фактически РАБОТАЯ НА ОБЪЕКТА?
    Охота на говорунов строго запрещена! Строго, строго запрещена!

5. Вверх #525
    cape, мовчання - ознака згоди.
    Дякую, що погоджуєтесь зі мною. :wink:

6. Вверх #526
    Посетитель
    Цитата Сообщение от fort12
    Уже все сказано и повторено с десяток раз. Многие наивные спорщики не удосуживаются прочитать ветку сначала -- тогда бы они не повторялись. А непрерывная зацикленная повторяемость возможно навела бы на мысль, что что-то здесь не так...
    Охота на говорунов строго запрещена! Строго, строго запрещена!

7. Вверх #527
    5 element, та я вже зрозуміла. Тут діють за принципом:
    1. Всі окрім мене завжді праві.
    2. Навіть якшо вони не праві, то див. п.1

P.S. Я люблячи... :wink:

8. Вверх #528
    Новичок
    Yo, чудовий допис, трясця!
    Я сміявся, чесне слово! Людина береться вчити інших мовному питанню, сама достеменно не знаючи жодної мови! Звісно, звідси злість на "граматеев", бо заздрість бере ...

Слухайте, Yo, я не дуже знаюся на російській, але таких слів як
    ... судороги ... заподной ... абракодаброй ... граматеи
    там нема! Ви б, любий друже, повчилися Вашій рідній мові перед тим, як братися давати оцінки іншій. Та ще й такі як
    позорного укр. яз. который уже больше похож на польский
    Впевнений, що польської в житті не відрізните, скажімо, від словацької.

Невігласство живе і квітне! Панове російськомовні, краще б ви мали такого супротивника, ніж прибічника!

9. Вверх #529
    Живёт на форуме
    Iрися, нет девочка, я с Вами не согласен. Просто имея некоторый жизненный опыт общения с подрастающим поколением примерно Вашего возраста решил за лучшее предоставить возможность удостовериться в своих ошибках самолично. Как правило, примерно в 99% случаев (точной статистики не вел ) рано или поздно звучит фраза типа: "Нужно было слушать маму!" С наилучшими пожеланиями.

Стьоб, специально для Вас, шановный: не стоит делать упор на правописании. Здесь, наверное, профессионалов-машинисток нет и ошибки и опечатки допускают все поголовно. Это как-бы не совсем конструктивный диалог граничащий с оффтопом. Не сочтите за поучение, просто как выводы из предыдущих подобных разборок, которых было до фига и более уже ...

Да шож такое седня: пальцы вообче не хтят в нужный клавиш тыркать

10. Вверх #530
    Новичок
    cape, охоче вірю. Буду дотримуватися рекомендації.
    Однак, профанацію не шаную, пропускати не буду.

11. Вверх #531
    cape, по-перше, я не така вже й маленкьа.
    По-дрге, я знаю чимало людей старших за мене і за вас, які думають так само як і я.

Але, будьте спокійні, я вже зрозуміла, що на цьому форумі я не можу бути правою просто тому шо не можу бути правою. :P

12. Вверх #532
    Живёт на форуме
    Iрися, а я и не говорю, что Вы маленькая. Просто по отношению ко мне, Вы на возрастном уровне моего сына, даже чуть младше. Так-же как я по отношению к своей маме. Иногда делаю такие выводы в отношении себя, вспоминая, что говорила мама Нормальный жизненный процесс. Только не говорите о возрастной дискредитации: у меня этого и в голове нет. Очень часто пользуюсь советами сына, особенно в сфере, которая касается каких-то денежных вопросов. У него в этом отношении раскованности в восприятии мира гораздо больше, чем у меня. А в некоторых вопросах он прислушивается и делает выводы из сказанного мной. Диалектика-с. Да и на форуме с удовольствием общаюсь или просто читаю мысли молодых и юных. А как иначе? Не понимая и не воспринимая того, что меняется в жизни людей и общества рискуешь покрыться мхом и плесенью.

Ну что Вы так-уж совсем пессимистично. Даже у нас с Вами не так давно в чем-то точка зрения совпала, что не может не обнадеживать :wink:

13. Вверх #533
    cape, та я і не думала, що Ви якось наїжджаєте на мій вік...

14. Вверх #534
    Живёт на форуме
    Iрися, во, видите - еще одно совпадение

15. Вверх #535

По умолчанию Вопрос языка как провокация

Принятие властями Украины законов в отношении языков является противоправным действием. Вопросы такого рода должны решатьтся путём референдума. В данном конкретном случае депутаты и президент приняли решения, глубоко противоречащие интересам громадного количества избирателей. Воля народа была попрана. Если рассматривать практические результаты, так называемой, Украинизации, то можно констатировать следующее. В результате преступного стремления Украинской партийно-хозяйственной верхушки к абсолютной власти, был нанесён материальный ущерб населению Украинской республики. Никакого отношения к патриотизму действия Кравчука не имели и никогда не будут иметь. В равной степени это относится и к Ельцину и к Шушкевичу. Общенациональная собственность имеет своего совокупного владельца в лице населения страны, так вот, при расчленении СССР материально пострадало население страны. На пустом месте стал раздуваться национальный вопрос, который всегда являлся предметом спекуляций. В принципе Кравчук как Кучма, как и Ющенко являются уголовными преступниками. Это в равной степени относится и к руководителям всех стран СНГ. И единственным законным вопросом в данной ситуации может являться вопрос о определении размеров нанесённого ими ущерба, форм и методов его возмещения. Все остальные вопросы второстепенны и тратить на них время не выгодно. Более того противоречия по национальным вопросам и вопросам языка являются следствием безграмотности и следствием деятельности аферистов и мошенников как от политики так и от науки.

Являясь гражданином России я против и её политики и идеи присоединения Украины к России.

[/url]

16. Вверх #536
    Живёт на форуме
    http://www.reporter.com.ua/cgi-bin/main.pl?rubrik=11

НИКАКОЙ ЯЗЫКОВОЙ ПРОБЛЕМЫ В ШКОЛАХ ОДЕССЫ НЕ СУЩЕСТВУЕТ
    На сегодняшний день никакой языковой проблемы в школах Одессы не существует. Как рассказал сегодня на встрече с журналистами начальник городского управления образования и науки Сергей Козицкий, из 131 средней школы Одессы в 31 преподавание ведется на украинском, а в 36 на русском.

В остальных школах имеются классы с преподаванием как на русском, так и на украинском языках. Добавим, что согласно закону от 1993 года количество украиноязычных школ должно соответствовать числу украинцев, проживающих в том или ином населенном пункте. По данным статистики, которую привел Сергей Козицкий, 51% населения Одессы составляют украинцы и 37% русские.

Вы насчет противоправности наверное подзагнули. Как раз все в рамках. Другой разговор, что эти рамки сформированы для нарушения реальногосуществующего положения вещей.

Являясь гражданином России я против и её политики и идеи присоединения Украины к России.
    А как в отношении НАТО и ЕС?

17. Вверх #537
    Живёт на форуме
    Знатоки украинского, хорошие знатоки современного украинского, объясните пожалуйста смысл введения второй буквы "Г" в алфавит. Спрашиваю вполне серьезно, без всяких подковырок. Просто не могу понять смысл этой операции. Корррекция произношения?

18. Вверх #538
    User banned
    Да, держать удар Iрися умеет профессионально.

Iрися
    ...Не вірите мені, запитайте у Скептика, він мене вже 5 років знає.
    Не шукайте політику там, де її скоріш за все немає...
    Так не кто ж и не сомневался, что Вы в этом учавствуете. Вопрос -- с кем и в какой команде.
    Где нет политики, там есть экономика. А экономика это деньги. Так все дело только в этом?

19. Вверх #539
    cape,
    українській мові, точніше вимові властива саме літера г. Але окрім невеликої кількості власнеукраїнських слів, вона здебільшого застосовується для м'якого варіанту для правильної вимови іншомовних слів. Тобто якщо в оригіналі ґ м'яка, то вона має бути ґ.
    Скажімо, в той самій російській мові, не все читається так як пишеться, українській мові це не властиво, тут здубільшого як пишеться так і читається.
    Тобто якщо В російській мові зміни відбуваються на рівні вимови, то в українській на рівні мови, тобто за допомогою літер.
    Літера Ґ є повноцінною літерою українського алфавіту, просто вона не часто використовується.
    До того ж, лідера ґ існує дуже давно. Просто про неї не так давно згадали...

fort12,
    В чому?! Які команди?!
    Сиджу собі на робіт, у вільний від неї час заходжу сюди на форум... Ніякого криміналу...

20. Вверх #540
    Живёт на форуме
    Iрися, спасибо. Остается надеяться, что до разнообразия Камбоджи или Вьетнама мы по количеству звуков не дойдем. ))))))))

Ответить в теме
Страница 27 из 38 ПерваяПервая ... 17 25 26 27 28 29 37 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права