|
Здравсвуйте!Есть машина оформленная на "дядю" И доверенность генеральная на 2 лица.Какие права имеют эти лица на машину и как они ее могут поделить(живут в гражданском браке)??ответьте пожалуйста!
Я совсем не это имела в виду,Дядя тут ни причем.Вопрос в том могут ли эти двое например без согласия друг друга продать эту машину?Или допустим переделать эту генеральную доверенность,хотелось бы узнать все возможные нюансы.Заранее спасибо
![]()
На каждую новую ступень поднимают именно ошибки, а не успехи.
[QUOTE=Кузьминишна;2434008]Cт. 1272 Гражданского кодекса Украины: "По иску наследника, пропустившего срок для принятия наследства по уважительной причине, суд может определить ему дополнительный срок, достаточный для подачи им заявления о принятии наследства."[/QUOT
ВОПРОС : КАК РАЗДЕЛИТЬ ГОСАКТ ВЫДАН. НА ОБОИХ РОДИТЕЛЕЙ,ЕСЛИ ПОСЛЕ СМЕРТИ ОТЦА СУД ОТКАЗАЛ НАСЛЕДНИКУ ПО ЗАВЕЩАНИЮ (ОТЕЦ ЗАВЕЩАЛ 1/2),МОТИВИРУЯ ТЕМ ,ЧТО ОН НЕ ДЕЛИТЬСЯ ПОРОВНУ?
адвокат
Какие налоги и прочие платежи должен заплатить гражданин Белоруссии, вступая в наследство в Украине (квартира).
И оформит ли нотариус квартиру на наследника, если остальные наследники не дали официального отказа в течение 6 месяцев?
Что является основанием , уважительной причиной для продления срока вступления в наследование?
Подскажите пожалуйста, приватизированная квартира переписана на совершеннолетнего ребенка и он теперь является собственником жилплощади, но в квартире остались прописаны его родители. Могут ли они претендовать на его жилплощадь?
Якщо строк пропущений, то не обов’язково звертатися до суду, є ще один спосіб - за письмовою згодою усіх інших спадкоємців, які прийняли спадщину.
Якщо це неможливо, то слід мати на увазі, що справу необхідно розглядати в порядку окремого провадження, оскільки відповідач по таким категоріям справ – відсутній.
Згідно складеної судової практиці, поважними причинами пропуску строку для прийняття спадщини можуть визнаватися - незнання спадкоємця (за заповітом) про відкриття спадщини в силу не повідомлення його про це нотаріусом, перебування на ВС, у відрядженні, у зв’язку з хворобою, що зробило неможливим своєчасно звернутися до нотаріуса із відповідною заявою. Закон то взагалі не містить ніяких вказівок про те, які саме причини визнаються поважними, але це не означає, що їх не треба доводити, бо рішення суду повинне мотивуватись, (звісно за допомогою наданих відповідних доказів).
На практиці найчастіше спадкоємці пропускають строк у зв’язку зі своєю юридичною необізнаністю. Сидить 6 місяців чогось чекає, потім з’являється на порозі нотаріальної контори зі словами:
- Все, ось я, 6 місяців сплило, хочу свідоцтво про право на спадщину...
Звісно після недовгих привітань, з цього приводу, одразу відправляють до суду...
Тобто визнання причини пропуску строку для прийняття спадщини цілком залежить від суб'єктивної точки зору судді у кожному конкретному випадку.
Пригадуйте чому саме Ви пропустили строк, збирайте докази та й вперед...![]()
Последний раз редактировалось Штуша-Кутуша; 23.03.2010 в 11:38.
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
Спасибо!
Последний раз редактировалось Ta; 23.03.2010 в 14:22.
работники загса абсолютно правы, подобные исправления в актовой записи не производятся, соответственно ничего не меняется и в свидетельстве...
вам правильно сказали в загсе, когда нужно будет доказывать родство "надо везде к свидетельству о рождении прикладывать свидетельство о разводе"...
мать ведь не меняла свое свидетельство о рождении, когда изменила фамилию на мужа?))
Это не ограничение, это нормально, глупо менять все документы, когда человек меняет фамилию, в т.ч. и свидетельство о рождении, что свое, что ребенка, и правоустанавливающие и пр... обязательно меняется только паспорт
Свідоцтво про народження – це документ про походження дитини, а не якийсь особистий документ матері, що свідчить про її особисті права. Ніякого відношення темперамент матері - всі її шлюби та розлучення не повинні відображатися в жодному документі дитини, бо не мають до цього ніякого відношення. У цьому випадку змінюють тільки документи, які встановлюють особу саме матері. Правовстановлювальні документи на майно також не треба змінювати, бо зміна прізвища не є підставою внесення в них відповідних змін! При доказуванні родинних відносин матері та дитини вони повинні будуть надати весь "пасьянс" документів, що свідчили про зміну прізвища кожного з них. Дитинка росте, скоро теж одружиться, не вносити же з цього приводу знов якісь зміни до як ви кажете ВСІХ документів...
Так?![]()
Ні, я категорично поза політикою!
А українською, бо вона така співуча! ))))))))![]()
![]()
![]()
Взагалі то за проханням трудящих, звісно! )))))
Ні, а що таке, на роботі розмовляю переважно українською, всі складені мною документи, зокрема переписка - українською, на професійних форумах спілкуюсь виключно українською, з колегами – українською, законодавство викладено - українською, то чому ні?
Кому потрібно – не питання, перекладу на російську.![]()
Добре, що спілкуємося українською, особливо при ЛИСТУВАННІ ( а не переписке).
Це дає змогу й свого не цуратися, й чужому навчатися.
Буває...
Переписка/листування...
Вірніше звісно листування, бо як за правилами переписка - це скоріше процес копіювання вже написаного, хоча переписка теж вживається досить поширено.
Доброго дня! Допоможіть будь-ласка! Це реальна історія моєї сестри! Я проживаю в Києві. В 2007р я втратила чоловіка(його було вбито), з яким я на той час була розлучена. Від цього шлюбу я маю двох дітей, на яких в 2007р (до загибелі чоловіка) отримувала аліменти.
Клопотання до суду про моральну компенсацію подала мати мого колишнього чоловіка (не інформуючи мене і приховуючи інформацію про отримання нею моральної компенсації). Своїм рішенням суд призначив виплатити моральну компенсацію в розмірі 60 тисяч гривень в зв’язку з втратою дітьми батька і годувальника. Ці кошти отримала мати мого колишнього чоловіка, приховала цей факт від мене і використала ці кошти в своїх цілях( добудувала собі житло). Діти не отримали нічого.
Чи можу я притягнути до кримінальної відповідальності дану особу і стягнути через суд на користь дітей незаконно отриману даною особою моральну компенсацію?
Ради привітати киян на нашому форумі!
Я бачу декілька моментів, які потребують внесення уточнень.
Для того, щоб надати Вам 100% вірну відповідь, для початку не було б зайвим ознайомитись з рішенням суду...
Позивачка - мати померлого, тому вона й отримала грошову компенсацію. Тут все вірно, але вона не є законним представником дітей, тому я щось маю великий сумнів, що саме так звучить рішення суду.
Звідки Ви взагалі отримали цю інформацію, якщо від Вас це приховували?
Та ще одне - це не принципово, але вже цікаво – про кого саме йде мова?
Про Вас чи вашу сестру?
Вся біда в тому, що це найбільш поширений випадок, коли надається недостовірна інформація, або не в повному обсязі та чикається якась надзвичайна відповідь, що вирішіть всі проблеми й одразу.
Особисто я не берусь щось пропонувати, бо не бачу чітких доводів та фактів.
Вам не допоможе он-лайн консультація, Вам потрібен адвокат, котрий з’ясує чи було якесь рішення суду взагалі, кім, коли, на підставі чого воно виносилось, яке воно за змістом, що можливо та чи потрібно взагалі щось робити...
Не ображайтеся!
Бажаю успіху!![]()
Социальные закладки