Вони є. І я цього не заперечую. Так само як є болгари, молдовани, євреї та інші...Или ты,Iрися, считаешь, что русскоязычные в Украине - нацменьшинства? Что их крайне мало и почти все живут в Харькове, Одессе и Донецке?
Угу...Это ты такое сравнение привела на русскоязычность части населения?!
Так, не одесити. Але не з Західної, а з Центральної. Тим не менш, в нас є знайомі - одесити з першого покоління, які зараз намагаються розмовляти саме українеською.Вероятно, твои родители приехали из западной Украины в Одессу. Во всяком случае, думаю, твои родители не родились в Одессе с вероятностью 99%.
Так я Вас і не прошу розмовляти українською. Хочете російською, на здоров'я. Тільки навіщо з себе робити когось особливого?! Ви ж сказали, що розумієте українську, чудово. Проблеми не бачу.А какого спрашивается я буду говорить по украински?! Я думаю на русском, говорю на русском и буду так жить всегда. Но официальные документы я пишу на украинском, как того требует делопроизводство. И если бы мне дали официальную возможность это делать на русском - был бы очень рад. Вот и все. О каком нежелании изменений ты говоришь?!
А може б я також була задоволена, якби влітку не відміняли пільги для студентів, і все студенство країни було б не проти. Але держава проти. Грошей в неї поки що мало...
Тому і наділі влітку студенти їздять без знижок.
А нафіг?! Їх все задовольняє... Ініцюювати референдум мають саме ті, кого щось не влаштовує. А якщо зважити на те, що це питання у ВР ніхто підіймати не хоче, значить це влаштовує всіх.По крайней мере, кристально честные наши новые управители могли бы провести референдум и выяснить: хотят ли люди этого или нет?
Та хоч китайською. Яка різниця якою мовою розмовляєш?! Ми ж тут розмову ведемо не про це. Я можу і англійською розмовляти, і російською, але я знаю, що моя рідна мова українська і я, якщо буде потрібно, буду захищати саме її права.То есть, судя твоей логике, если я по национальности еврей, мне срочно надо учить иврит или, на худой конец, идиш и говорить исключительно на нем?!
Ну якщо у ВАС немає національності і ВАС це влаштовує, то на здоров'я. А в мене національність є і не треба мені її відміняти!!!Iрися, национальностей не существует, вот уже лет 14 как. И Слава Богу.
Ну і?! Ну і молодці всі ті, хто знає... Так само як всі володіють українською.И реальное владение русским всем населением Украины,
Стоп. Термінологія з'являється в незалежності від мови, а він розвитку тієї чи іншої галузі. Чи Ви хочете сказати, що щось розвивається тільки в Росії, а в решті світу - ні?!. Якщо з'явився комп'ютер, то його якось обізвуть в усіх мовах світу. І хто Вам сказав, що її не було?! Можливо, Ви просто про неї не знали!!!и вынужденное штурмовое создание украинской терминологии отличной от русской там, где ее никогда не существовало,
Я от також не так давно дивувалась, як мені здавалось, новоствореним словам. А тато мені пояснив, що ці слова він з дитинства знав, просто їх витіснили аналоги з російської.
Що значить насильницька?! Насильницька - це протизаконна. Хочете, навчатися російською мовою.. Є школи.насильственный перевод на украинский ВУЗов и школ в тех районах где живет русскоговорящее население счастливых украинских граждан,
Зрозумійте одну просту річ, КОЖНА держава світу в першу чергу зацікавлена в місцевих спеціалістах. Це правила гри. Америка не буде сплачувати за навчання навіть дуже талановитої іспаномовної громади їх мовою. Всі все одно вивчають англійську. А в США іспаномовна громада також дуже серйозна. Та й на статус державної також не претендують.
Це АБСОЛЮТНО нормальна ситуація. Якщо Вас це не влаштовує, їдьте навчатися в Росію і там Вас навчатимуть саме російською мовою.
Шановний, прокиньтеся!!! Я б ще зрозуміла, якби зараз був 1992 рік. А сьогодні 2005 рік. І єдине, що можу сказати - НАРЕШТІ Україна почала думати і про власні інтереси, серед яких мова не на останніх позиціях.начавшееся уже "ползучее" насильственное введение украинского во многих сферах жизни которое приводит только к обострению и так не очень здоровой общественой обтановки
А хто вам колись казав, що Україна відмовляється від російської?! Україна ніколи не відмовлялася від жодної мови!!! І, до речі, про захист російської мови навіть в Конституції сказано. Іншим мовам так не пощастило.Что выиграет Украина от отказа от русского?
Чи для того щоб розмовляти російською Вам потрібен статус?!
Социальные закладки