Тема: НОВОРОССИЯ (*)

Закрытая тема
Страница 253 из 1433 ПерваяПервая ... 153 203 243 251 252 253 254 255 263 303 353 753 1253 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 5,041 по 5,060 из 28650
  1. Вверх #5041
    Затейница

Одесские открытки)

💙💛
    Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен

2. Вверх #5042
    Затейница

Souvenir d'Odessa.

Показать скрытый текст
    :)
    💙💛

3. Вверх #5043
    Затейница

Русскій хоръ.

Дѣтскій садъ.

Гостинница "Бристоль".

Дача Маразли.

💙💛

4. Вверх #5044
    Затейница

к чему это? хоть пояснения дай
    scale, я не буду давать пояснений, к чему открытки.
    Если трудности с пониманием, начинай с первого поста темы, а то некоторым уже кажется, что тут можно только флудить..
    💙💛

5. Вверх #5045
    User banned
    Цитата Сообщение от Alеxey Посмотреть сообщение
    Транснистрия - его историческое имя. Транснистрия.

... ласа, ласа, на каруцу и а каса. )

6. Вверх #5046
    Частый гость Аватар для Candyman Messiah
    Российский проект "Новороссия" в Украине, это тот же английский проект "Северная Ирландия" в Ирландии, где чужестранцы (тут: Российская и Британская империи) отхватывают часть территории других стран путем мирной, а иногда и не очень, экспансии.
    Lay me doon in the caul caul groon
    Whaur afore monie mair huv gaun...

7. Вверх #5047
    User banned
    Цитата Сообщение от English Bulldog Посмотреть сообщение
    «Край наш, Новороссия» – це територія колишнього Війська Запорізького (сучасні Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська області, а також Кубань, республіка Адигея та Ростовська область у Росії). В часи перебування України в складі Речі Посполитої ці землі називалися Диким полем. Саме їх заселили українські козаки, які започаткували тут засади вільного народного самоврядування. У ті часи Москві ці землі не належали. Після знищення військами Катерини II Запорозької Січі російська влада зажадала стерти саму пам’ять про козаків (цариця навіть оголосила, що одне використання слова «козак» буде вважатися образою її царської величності).
    Спочатку було ліквідовано гетьманство: у 1764 р. Катерина примусила гетьмана Кирила Розумовського зректися булави. Саме
    тоді на запорізьких землях була утворена Новоросійська губернія (Новоросія). Але козаки продовжували жити в своїй автономній республіці, не переймаючись тим, що в Петербурзі її стали інакше називати.

І якщо вже говорити про перехрещення, то це не Новоросію перехрестили в південно-східну Україну у XX ст., а, навпаки, південно-східну Україну – в Новоросію наприкінці століття XVIII-го.

Росія привласнює собі все українське – не тільки Русь за її розквіту і сили, коли російські Новгород і Псков були її колоніями і хоч умовно мали деякий стосунок до Русі, а й непокірного Євпатія Коловрата, і навіть українських («руських») козаків, що воювали проти польських шляхтичів в часи перебування України в складі Польщі, без жодного стосунку до Московії. Сучасний творчо-ідеологічний світ Росії відверто продемонстрував цю національну особливість, знявши виховний художній фільм з елементами російського патріотизму про гоголівського Тараса Бульбу. У цьому фільмі головні герої, вільнолюбні українські козаки, були майстерно подані, як родичі і предки нинішніх свободофобних росіян. Кіно припало до душі російській людності. Розчулившись до світлих сліз, вона по самі вінця пройнялася незаслуженою гордістю за «свій народ», який боровся за свободу проти католицької експансії – коли це православ’я у Московії-Росії відчувало утиск з боку папського престолу? Російські громадяни повсякчас перебували в колі православно-мусульманської опіки і ніколи не страждали від католицького диктату. А щодо власних, доморощених героїв великого російського народу, то це у жоднім разі не були козаки чи будь-хто з тих, хто ставив на меті свободу. Російські видатні герої – це Дмитро Донський, Олександр Невський і т.п., що самовіддано служили своїм монгольським ханам, придушуючи всі повстання власного народу та заколоти ханських конкурентів – за це й отримували від «хазяїна» заслужені відзнаки.

Усім «пацакам»-«малоросам» хотілося хоч трошки сповнитися тієї величі і дорости до неї – найпершим чином, через «наднаціональну», «надлюдську» російську мову. (c)

манкурти клятi.. повиздихайте вже до однього.
    Що, знову сплюндрували? Та коли вони тільки встигають? От бісові діти... А манкурти це мабуть не тута, а десь далеко на Сході... Тоді це до чого?

8. Вверх #5048
    zodchiy
    Цитата Сообщение от Candyman Messiah Посмотреть сообщение
    Российский проект "Новороссия" в Украине, это тот же английский проект "Северная Ирландия" в Ирландии, где чужестранцы (тут: Российская и Британская империи) отхватывают часть территории других стран путем мирной, а иногда и не очень, экспансии.
    Больше похоже на Чехия-Словакия или Сербия-Черногория....
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

9. Вверх #5049
    User banned
    Цитата Сообщение от Candyman Messiah Посмотреть сообщение
    Одна маленькая проблема:
    Новороссия существует с конца 18-го века на землях, не имевших отношения к тому, что позже стало называться Украиной )

10. Вверх #5050
    Не покидает форум Аватар для scale
    Цитата Сообщение от Alexey_C Посмотреть сообщение
    Одна маленькая проблема:
    Новороссия существует с конца 18-го века на землях, не имевших отношения к тому, что позже стало называться Украиной )
    не неси пургу, иди рисуй курицу, а то обещал выложить и сдымил - проотвечался. ))))
    Куріння не шкодить вашому здоров'ю. Вам брешуть!

11. Вверх #5051
    Живёт на форуме Аватар для saito
    Цитата Сообщение от Dema Посмотреть сообщение
    Больше похоже на Чехия-Словакия или Сербия-Черногория....
    Т.е всё-таки развод.

12. Вверх #5052
    Живёт на форуме Аватар для Big525
    а так щоб нічого не видумувати?
    ....С фашистской силой темною , с москальскою ордой....

13. Вверх #5053
    zodchiy
    Цитата Сообщение от saito Посмотреть сообщение
    Т.е всё-таки развод.
    Ну почему...есть еще примеры.... Швейцария (лично мне очень нравится такой вариант)

14. Вверх #5054
    User banned
    Цитата Сообщение от saito Посмотреть сообщение
    Т.е всё-таки развод.
    Не факт.
    Это зависит от поведения соседей. Но для начала - четкое оформление того факта что данный регион имеет исторические и языково-культурные особенности, которые не позволяют спутать его с соседними.

Ну почему...есть еще примеры.... Швейцария (лично мне очень нравится такой вариант)
    Именно. Разноязычные швейцарские кантоны мирно живут вместе. В стране 4 государственных языка.
    Это отличный пример для Украины.
    Последний раз редактировалось Alexey_C; 03.06.2011 в 11:46.

15. Вверх #5055
    без Татарії декому ну ніякого життя.

16. Вверх #5056
    zodchiy
    Цитата Сообщение от Big525 Посмотреть сообщение
    без Татарії декому ну ніякого життя.
    без крымско-татарии...?

17. Вверх #5057
    Цитата Сообщение от Alexey_C Посмотреть сообщение
    Не факт.
    Это зависит от поведения соседей. Но для начала - четкое оформление того факта что данный регион имеет исторические и языково-культурные особенности, которые не позволяют спутать его с соседними.

Именно. Разноязычные швейцарские кантоны мирно живут вместе. В стране 4 государственных языка.
    Это отличный пример для Украины.
    Дійсно, це приклад для України, що державною мовою повинна бути ТІЛЬКИ УКРАЇНСЬКА МОВА. А з поведінкою так вами любимих сусідів зрозуміло вже давно і навіть папуасам Нової Гвінеї. Чим далі від таких сусідів, тим краще і спокійніше життя українців.

18. Вверх #5058
    без крымско-татарии...?
    Dema ти ж вумний! Не роби вигляд. що ти не розумієш якої татарії. Подивись на крайній випадок на мапу.

19. Вверх #5059
    zodchiy
    Дійсно, це приклад для України, що державною мовою повинна бути ТІЛЬКИ УКРАЇНСЬКА МОВА. А з поведінкою так вами любимих сусідів зрозуміло вже давно і навіть папуасам Нової Гвінеї. Чим далі від таких сусідів, тим краще і спокійніше життя українців.
    У тебя фильтр на мозге установлен...? Судя по странности выводов...

20. Вверх #5060
    User banned
    Эту мантру повторять пять раз в день по-будням и десять - по-выходным. И изжога тогда попустит... Может быть.

Закрытая тема
Страница 253 из 1433 ПерваяПервая ... 153 203 243 251 252 253 254 255 263 303 353 753 1253 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права