Тема: Новости с Западной Украины!

Закрытая тема
Страница 24 из 54 ПерваяПервая ... 14 22 23 24 25 26 34 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 461 по 480 из 1075
  1. Вверх #461
    Живёт на форуме Аватар для Romko
    Это повод для гордости?
    Звичайно.
    С нами говорили на ЧИСТОМ русском.
    Я ж кажу,що в тебе і в таких,як ти викривленене поняття про людей.
    Так,я горджуся,що я українець,що живу в незалежній державі,за яку віддали життя мій дід,майже вся моя родина і мільйони співвітчизників.
    В мене багато друзів і в Східній Україні,і в Росії,я глибоко їх поважаю.Поважаю ще й за те,що вони - люди.
    І повернення до імперії назад не буде.
    Suum cuique

2. Вверх #462
    Не покидает форум Аватар для Natika
    Цитата Сообщение от Romko Посмотреть сообщение
    Звичайно.
    Так вот. Мы тоже гордимся своим языком. Русским. Которым в нашей, далеко не древней Одессе, говорили с момента ее основания.
    /* мерзко хихикает */

3. Вверх #463
    zodchiy
    Звичайно.

Я ж кажу,що в тебе і в таких,як ти викривленене поняття про людей.
    Так,я горджуся,що я українець,що живу в незалежній державі,за яку віддали життя мій дід,майже вся моя родина і мільйони співвітчизників.
    В мене багато друзів і в Східній Україні,і в Росії,я глибоко їх поважаю.Поважаю ще й за те,що вони - люди.
    І повернення до імперії назад не буде.
    А кто говорил про империю? За Украину был ранен мой дед (между прочим), и не один раз. В чем у меня искаженное понимание людей? И кто такие "такие как я"? Москаль? Ответь, пожалуйста предельно честно.
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

4. Вверх #464
    Цитата Сообщение от Dema Посмотреть сообщение
    С нами говорили на ЧИСТОМ русском.
    Не иначе это шпионы были.
    Настоящий Украинец-нацпатриот не может говорить на русском. Он может говорить всё, что угодно, что у него куча друзей в России, что у него куча русскоязычных знакомых, которых он любит, что он на ночь Пушкина читает, что когда с ним заговорят на русском, он непременно ответит также на русском, так как он человек образованный.
    Но в реальности настоящий Украинец-нацпатриот как правило залазит на русскоязыйный форум и начинает допекать всех вытьём про бедную неньку-Украину и гнёт Империи.

Так что это были не украинцы, Dema. Максимум польские туристы. А может, не дай бог РУССКИЕ ??

5. Вверх #465
    Постоялец форума Аватар для strelecia
    Але розмовляють у нас українською мовою.
    Поправил, но не в тему.

6. Вверх #466
    zodchiy
    Цитата Сообщение от Robinhat Посмотреть сообщение
    Не иначе это шпионы были.
    Настоящий Украинец-нацпатриот не может говорить на русском. Он может говорить всё, что угодно, что у него куча друзей в России, что у него куча русскоязычных знакомых, которых он любит, что он на ночь Пушкина читает, что когда с ним заговорят на русском, он непременно ответит также на русском, так как он человек образованный.
    Но в реальности настоящий Украинец-нацпатриот как правило залазит на русскоязыйный форум и начинает допекать всех вытьём про бедную неньку-Украину и гнёт Империи.

Так что это были не украинцы, Dema. Максимум польские туристы. А может, не дай бог РУССКИЕ ??
    Это были западноукраинские , но разумные люди (кстати мы с ними на украинском прекрасно общались), они для нашего удобства перешли на полностью знакомый им русский язык. Рома , ты не образец для подражания для своих соплеменников.

7. Вверх #467
    За Украину был ранен мой дед (между прочим), и не один раз.
    За яку Україну?Чи не в складі срср?
    Ответь, пожалуйста предельно честно.
    Будь ласка.
    У таких,як ти викривлене поняття про людей в першу чергу за нацональною ознакою.Ти(не сприймай аж так особисто) вважаєш,що стоїш сходинкою вище від тих,хто розмовляє українською мовою.
    І зверхнє ставлення до галичан теж присутнє.
    Процитую одного автора.
    Етнічна, мовна, духовна чистота і є основою здорової нації. Кожному з нас зрозуміло: якби ціла Україна була такою етнічно чистою, як Галичина, про сепаратизм ніхто не згадував би. А якщо згадує, то це скоріш біда України...
    Це дуже дратує Москву. Недарма російський політолог-шовініст О.Дугін вважає, що Росія зможе приборкати Україну тільки тоді, коли передасть Галичину під опіку дружньої їй Німеччини... Не забувши заздалегідь перекрити газовий кран...
    Ось воно що! Ось хто роздмухує сепаратистські ідеї галичан! Росія не перестає прагнути знову підім'яти під себе Україну, це їй вже майже вдається, тільки націоналістична Галичина заважає, — кляті "бандери" не даються.
    Ні, братушкі! Не буде по-вашому. Німеччина і задарма не хоче брати такі злидні під опіку і багатий німець російському босякові ніколи другом не був і не буде.
    І ми, галичани, не сепаратисти. Ніколи не спекулювали честю Вітчизни, не забували, хто наша мати. Ніколи не робили різниці між братами-українцями і не прощали ворогам, які, чого гріха таїти, силоміць змушували нас це робити. Ми завжди пам'ятали, що історія нашого народу твориться на Великій Україні. Жоден свідомий галичанин не уявляє національної історії без княжого Києва, Запорізької Січі, Четвертого універсалу Центральної Ради, духу соборності всіх українських земель. Не уявляє свого існування, свого національного духу без рідної історії, мови і пісні, спорідненості з славетними іменами Хмельницького, Мазепи, Шевченка, Петлюри, Чорновола, Стуса, Ющенка, хоча ніхто з них не галичанин. Цей дух — наша душа, та сила, котра не покидає нас у найтяжчу годину. З чим ми залишимось, втративши її? І як можна жити, зрадивши власну душу?
    Це не порожні слова. Західно-Українська Народна Республіка першою подала руку єднання з Великою Україною. Січові стрільці за логікою спадкоємності поколінь перейняли і назву, і патріотичний дух від січовиків-запорожців. ОУН усю тактику боротьби, назви повстанських підрозділів, псевдо бійців буквально перейняла з досвіду повстанців Холодноярської республіки 1921 року. Принципи IV Універсалу лягли в основу Акту про відновлення Української державності 30 червня 1941—го, а принципи програми IV Великого збору ОУН — у програму Народного Руху і нову Конституцію України. А символ нашого єднання — національний гімн "Ще не вмерла України...", слова до якого написав наддніпрянець Чубинський, музику — галичанин Вербицький. Так, ми голосували за Кравчука, за Кучму, тепер голосуємо і далі будемо голосувати за Ющенка і Тимошенко, хоча вони й не галичани. Бо ми ніколи не ділили українців за географічним принципом, а лише за національно-патріотичним. Бо нам потрібна українська Україна, а не чиясь колонія...
    А тим, хто розпускає сепаратистські провокації, одна порада: добре намилити мотузку та й шукати сухої верби...
    Арсен ПАЛАМАР
    ДЕГРАДАЦІЯ
    Suum cuique

8. Вверх #468
    zodchiy
    Будь ласка.
    У таких,як ти викривлене поняття про людей в першу чергу за нацональною ознакою.Ти(не сприймай аж так особисто) вважаєш,що стоїш сходинкою вище від тих,хто розмовляє українською мовою.
    І зверхнє ставлення до галичан теж присутнє.
    Процитую одного автора.

Арсен ПАЛАМАР
    ДЕГРАДАЦІЯ
    Не вважаю. А уж тем паче за национальностью. До Галичан ставлення добре. Ты не психолог.

9. Вверх #469
    Постоялец форума Аватар для strelecia
    Romko Что про историю города скажите? Украинский ли Львов?

10. Вверх #470
    Не покидает форум Аватар для lens
    Етнічна, мовна, духовна чистота і є основою здорової нації. Кожному з нас зрозуміло: якби ціла Україна була такою етнічно чистою, як Галичина, про сепаратизм ніхто не згадував би. А якщо згадує, то це скоріш біда України...

Romko, с Вашим посылом плохо согласуется приведенная Вами цитата. Автор - поборник этнической и языковой чистоты? И Галичина - образец такой чистоты? То есть, например, ни польская, ни еврейская, ни армянская культура не являются составляющими культуры Вашего города? Псують цю чистоту?
    И это пройдет.

11. Вверх #471
    А тим, хто розпускає сепаратистські провокації, одна порада: добре намилити мотузку та й шукати сухої верби...
    Лихо задвинул...
    /* мерзко хихикает */

12. Вверх #472
    Ражу вам прочитати цю книжку.А цитата дуже підходить до дискусії.Не один раз тут пропонували віддати ЗУ Польщі і т.д.
    Тому що тільки на ЗУ українська мова звучить природно,як і колись.Тоді.як на Сході і Півдні її можна почути хіба в селах....
    Відверто кажучи я захоплююсь росіянами саме за усвідомлення своєї національності.
    Про це гарно сказала Ліна Костенко
    А сьогодні, зверніть увагу: Ростропович, приїхавши в Росію з симфонічним оркестром, каже: "Ми будемо грати російську музику, щоб показати, який великий російський народ".
    І поки тут наші пігмеї намагаються повалити наших велетнів, Росія, мов та цариця з пушкінської казки, все заглядає у дзеркальце, все його питає: "Я ль на свете всех милее, всех румяней и белее?" У нас поремонтувати центральну вулицю столиці, і то скільки було нарікань,- "зарплатні не дають", а Хрещатик вимощують. А Росія реставрує свій Петергоф, відновлює бурштинову кімнату. Правда, при цьому вона торохтить кістками убієнної царської сім'ї і бомбить Грозний, що їй аури не додає.
    Ми навіть 800-ліття Чорнобиля не зуміли відзначити. Ювілей мертвого міста,-де ще таке у світі є? Міста славного, старовинного, атомний попіл якого мав би стукати в наше серце,- не відзначили і забули.
    А в Нижньому Новгороді, наприклад, збираються святкувати "1000-летие русской ложки". Хоч тоді там не тільки російської ложки, а й самих росіян ще не було, була мордва і булгари. Нація любить себе, доточує там, де куцо. Поки українці думають, що Анна Ярославна, королева Франції,- київська княжна, то десь у Ярославлі, у глибині Росії, реставрують якийсь будинок під готель "Анна Франс", відкривають пам'ятник Ярославу Мудрому, і президент Росії називає його "первым русским князем-реформатором". А українська делегація за його спиною тільки знічено усміхається.
    Не додає Україні престижу і мова її громадян та політиків. Про це буде в окремій розвідці, а зараз тільки скажу, що давні греки тих, хто погано говорив по-грецьки, вважали варварами. В цьому сенсі у нас суспільство майже всуціль варварське. Ні справжньої української мови, ні російської. То якої ж другої державної прагнуть так звані "російськомовні"? Чи відомо їм, що їхню "другу державну" в західних наукових виданнях вже офіційно називають суржиком?
    Явище вимагає терміна, і воно його одержало. Справді, "так історично склалося". Нечуваний тиск русифікації призвів до патологічних мутацій. Отже потрібна не апологія цих мутацій, а їхня діагностика і лікування. Мова - це також обличчя народу, воно тяжко спотворене.
    В такій ситуації, в будь-якій, а в такій особливо, держава повинна мати глибоко продуману гумані-тарну політику, створювати механізми ефективного впливу, координувати зусилля своїх вчених і митців. Бо за таких деструкцій, у перехідний період, це життєво необхідно - накреслити шляхетні обриси своєї культури.
    Натомість людям голови захаращують мотлохом. З преси, радіо, телебачення сиплеться філологічно й морально нешеретована продукція.
    Гуманітарна Аура Нації - Ліна Костенко
    Suum cuique

13. Вверх #473
    zodchiy
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    Лихо задвинул...
    Ющенко есть о чем думать.

14. Вверх #474
    Вы, как хотите, а я фашистами общаться не собираюсь...
    /* мерзко хихикает */

15. Вверх #475
    Ражу вам прочитати цю книжку.А цитата дуже підходить до дискусії.Не один раз тут пропонували віддати ЗУ Польщі і т.д.
    Тому що тільки на ЗУ українська мова звучить природно,як і колись.
    Я спрашивала, в общем-то, о другом - о том, портят ли этническую чистоту Вашего города наличие в его истории поляков, евреев, армян? Могу приплюсовать к вопросу и русских. Ответите?
    И это пройдет.

16. Вверх #476
    Постоялец форума Аватар для minaev.a.d.
    Цитата Сообщение от strelecia Посмотреть сообщение
    Romko Что про историю города скажите? Украинский ли Львов?
    Вы пробовали задавать вопросы телевизору?
    Как, успешно?
    ЗЫ. Только, в отличии от телевизора, Ромко уже не один раз был пойман на том, что постит отрывки из статей(либо какието материалы). которые сам не прорабатывает.

17. Вверх #477
    Живёт на форуме Аватар для UPA
    Те,що у Львові присутній внесок інших народів,не робить його неукраїнським містом....
    Це не робить його виключно-"ідеально" українським,але це вже інша річ...
    Якщо Москва вважається саме російським містом,то чому Львів не є українським?
    Йа Йожег-кросавчеГ:)

18. Вверх #478
    Цитата Сообщение от UPA Посмотреть сообщение
    Те,що у Львові присутній внесок інших народів,не робить його неукраїнським містом....
    Це не робить його виключно-"ідеально" українським,але це вже інша річ...
    Якщо Москва вважається саме російським містом,то чому Львів не є українським?
    А что такое идеал украинского?
    И это пройдет.

19. Вверх #479
    Живёт на форуме Аватар для UPA
    Цитата Сообщение от lens Посмотреть сообщение
    А что такое идеал украинского?
    Я недарма ставив лапки.....
    Слово "ідеал" використовують не лише для позначення чогось найкращого,але і абсолюту,найвищого розвою....
    Саме у цьому сенсі я його і використав...
    Йа Йожег-кросавчеГ:)

20. Вверх #480
    Цитата Сообщение от UPA Посмотреть сообщение
    Я недарма ставив лапки.....
    Слово "ідеал" використовують не лише для позначення чогось найкращого,але і абсолюту,найвищого розвою....
    Саме у цьому сенсі я його і використав...
    Хорошо - тогда что или кто, с твоей точки зрения, приближается к идеалу украинского (находится на пути к абсолюту)?
    И это пройдет.

Закрытая тема
Страница 24 из 54 ПерваяПервая ... 14 22 23 24 25 26 34 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права