|
Мовчане защищают свой язык, как родину-мать.
Только на неё никто не напал.
Житель Украины является её гражданином по факту рождения на её территории.
Где, в каком законе написано, что гражданин Украины обязан говорить на мове?
Нет и не может быть такого в стране, которую населяет многонациональное многоязычное население.
Знание мовы дает гарантию, что человек будет всем сердцем любить свою страну?
Нет, не дает.
Мало у вас людей в совершенстве знающих украинский язык, а ведущих себя как оккупанты?
Речь идет о том, что бы дать возможность гражданам выражать свою любовь к Украине на русском языке.
Что в этом такого предосудительного или сложного, что требует рассмотрения вопроса на государственном уровне?
Это позиция здравомыслящего человека. Можно ли отнести к таковым сторонников одного госа - это другой вопрос.
Последний раз редактировалось pantera56; 08.04.2010 в 18:07.
Душа обязана трудиться - и день, и ночь...
Бывалый, а потому и выбрали, власть чипала лихо, пока оно тихо. Теперь придется хлебать обратку. Ничого не поробыш, товарышу. Да, для тебя есть положительный момент - пару процентов рейтингу СВободы(не понимаю этого слова в украинском нормальном языке - там - воля) - добавит - но больше - вряд ли
гастарбайтер з пiд Мэлитополя - наш помирювач!
не.... любить страну, конечно, не обязательно.. но хотелось бы...
/* мерзко хихикает */
То як я зрозумів, таких мовних вибриків у НОВИНАХ по телебаченню нема?? І це я все вигадав? Нема таких речень як дзигар, ровер, авта, міліціант, гелікоптер, кашуля, померанча і таке інше??? Терпіти не можу, коли навязуть ГАЛИЧАНСЬКИЙ СУРЖИК. перепрошую ДІАЛЕКТ!!!! Хоча сам розмовляю на поліському діалекті де багато запозичень з білоруської. Навіть чув таку приказку "Зловив сліпий щупачка, та гада що це рак".
Последний раз редактировалось Iskander; 08.04.2010 в 21:03.
Щоб продовжити цю дискусію. Я вам розповім один випадок. Їдемо ми якось з родиною на батьківщину матері до Житомирщини. Ну, і розмовляємо між собою на росіїській мові, як в родині розмовляємо. Рядом з нами їде якись дідусь ну років десь йому біля 70, старенькій такий дідусь - пісочок сиплеться. Ось він і звертається до мого батька - білоруса за національністю. А чоми ви чоловіче розмовляєте на росіїській мові, ви же на Україні живете? Ну, мій батько який дуже полюбляє історію розповів, що до 18 століття, територія Одеської області була завойована росіїською імперією і ці пусті землі треба було заселяти, а селилися тут на Одещині: серби, євреї, болгари, гагаузи, греки які втікали з під влади османської порти, росіяни, українці але вони же повинні були розуміти один одного, ось і мова в нас залишалась росіїська, як міжнаціональна мова. Тоді цій дідусь сказав: Ааааа, ну тоді це так!!!!!! Який висновок можна зробити??? Націоналісти ці покидькі суспільства!!!!! Штовхають багатонаціональну державу у прірву протистояння, за мовною ознакою!!!!!!
Тому коли мене дуже національно свідомий "щирий" українець починає повчати, на якій мові я повинен розмовляти, я відповію на українськії мові так: "Лише націоналістичне бидло не розуміє російську мову свого брата українця, сподіваюсь ви не націоналістичне бидло?"
Последний раз редактировалось Iskander; 08.04.2010 в 22:12.
Социальные закладки