Сообщение от
senbernar
Ні, Машо, не багато, навпаки, мені подобаються такі відверті роздуми.
Так, я згодний, що багато різних проблем є, які обговорюються у розділі "Політика", але там вузьконаправлена аудиторія. Кому про що болить, той про те говорить.
Я закликаю небайдужих людей сформувати свою чітку і сильну громадську позицію! Для того щоб не переливати з пустого в порожнє. Скільки людей, стільки й думок. Жодний лідер усім не буде подобатись. Але якщо ми оберемо того лідера, який буде відповідати нашим громадським вимогам, які ми разом сформулюємо, віднайшовши консенсус по усім ключовим проблемам.
Мова - це одна з проблем, і з нашого обговорення я можу зробити висновок, що достатньо не нав'язувати українську мову, а залишити російську мову як вільну. Знову ж таки, я не почув, що зміниться, якщо російській нададуть статус другої державної. Хіба що ось такий вислів:
У моему житті нічого не зміниться, якщо російській мові буде надано статус "другої державної", але й нічого кардинального не відбудеться. Принаймні, поки що мені зворотнього не довели. Тому я й наполягаю не на статусі російській мові, а на виключенню насильницького нав'язування української. Навпаки, слід дозволити вільно використовувати усі мови, якими спілкується український народ. І не тільки російською. Але державну мову усі повинні знати і розуміти, так само, як державне діловодство повинно вестись на державній українській мові.
І врешті-решт, любов до українського слід прививати. Ось наприклад, як відбулось на проекті "Голос країни", учасники переважно виконували українські пісні. Хіба це погано? Я особисто підтримав Тоню Матвієнко, і вважаю її справжньою українською патріоткою.
Хто не згодний з моїми тезами про мови? Що ви думаєте з цього приводу, чи можем обговорювати наступну проблему?
Социальные закладки