не подскажите тяжело ли стать нотариусом?
| ||
не подскажите тяжело ли стать нотариусом?
мабуть, залежить від того, з чим порівнювати?
Нотариусом стать просто, а хорошим нотариусом - сложно!
Звісно якщо сплив строк для прийняття спадщини (6 міс) нотаріус не прийміть жодних заяв про прийняття чи про відмову від спадщини без судового рішення. А судове рішення у цьому випадку може стосуватися дише продовження строку для прийняття спадщини, адже законом передбачено ЛИШЕ продовжити строк саме для ПРИЙНЯТТЯ спадщини, а не для відмови від неї (див. п.3 ст. 1272 ЦКУ).
Якщо спадкоємець прийняв спадщину та вже минуло 6 міс з часу смерті спадкодавця, то цього спадкоємця можна лише позбавити від права на спадкування. У цьому випадку спадкоємцями будуть інші родичі відповідної черги, а за їх відсутності – спадкоємці наступної черги. Діти спадкоємців за будь яких обставин не стануть спадкоємцями!
Пропаную спадкоємцям, що прийняли спадщину, оформити свої спадкові права та подарувати своїм дітям що вони там бажають.
Раджу крім ЦКУ додатково ознайомитись з п. 24-25 Постанови ПВСУ №7 від 30.05.2008 року Про судову практику у справах про спадкування.
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
По заказу не пляшу.
Кому надо - всё поняли!
подскажите пожалуйста, как можно эффективно бороться с самовольным строительством 4-х этажной пристройки ?
Якщо не зрозуміла, то краще навіть не думай про це.
А взагалі спочатку ознайомся з ЦИМ, + ЗУ Про ноатріат,
а потім приймай рішення - складно це чи ні.
Подскажите, пожалуйста, по наследству по закону мне полагается 1/9 дома и 1/12 квартиры, как вообще происходит оформление документов после подачи нотариусу заявления о вступелние в наследство? Что мне с этими 1/9 и 1/12 делать?
Добрый день!подскажите как разобраться в ситуации.Мать умерла ,оставила по завещанию сыну в наследство участок земли.Нотариус для оформления выдал запрос в Госкомзем выдать витяг из поземелбной книги,а Госкомзем не дает (пишет отказ в выдаче),т.к.на участок госакт старого образца(красный)и там нет кадастрового номера.На мертвых кадастровый номер не присваивается.В итоге госкомзем дает отказ ,а нотариус с отказами не работает.Замкнутый круг......Оформить не можем уже год ,к нотариусу обратились в 2010,когда еще не надо было предоставлять эти вытяги,но она все равно требует........
Після подачі нотаріусу заяви про прийняття спадщини, нотаріус надає (чи вже надав) запит у вашому випадку в БТІ про надання витягу з РПВН на вказане нерухоме майно. Після спливу 6 міс. з часу смерті спадкодавця звертаєтесь до нотаріуса з ВИТЯГами, правовстановлюючими документами на майно та отримаєте свідоцтва про право на спадщину. Вирушаєте в БТІ, реєструєте право власності й все! – Це щодо оформлення спадкових прав, а от щодо - "Що мені з цим робити", то звісно що – розпоряджаєтесь на власний розсуд.
Нотаріус прав! До чого тут час першого звернення до нотаріуса? Видавати свідоцтво необхідно же зараз, тому необхідно надати Витяг!
На скільки мені відомо, там була чи зміна керівництва, чи щось таке, скоріше за всього прийшла людина не зовсім "у темі", тому ляпи у них останнім часом не тільки з цього питання. Боюсь вони дограються, й їх завалять судовими позовами.
Я особисто сама зараз готую лист щодо їх душі. Це необхідно для подальшого звернення моїх клієнтів до суду з позовом на дії Держкомзему.
Вам також раджу звертатися до прокуратури (вони їх дуже люблять) зі скаргою та з позовом до суду - перевірений шлях, інакше нічого не вийде.![]()
Нотаріус прав! До чого тут час першого звернення до нотаріуса? Видавати свідоцтво необхідно же зараз, тому необхідно надати Витяг!
На скільки мені відомо, там була чи зміна керівництва, чи щось таке, скоріше за всього прийшла людина не зовсім "у темі", тому ляпи у них останнім часом не тільки з цього питання. Боюсь вони дограються, й їх завалять судовими позовами.
Я особисто сама зараз готую лист щодо їх душі. Це необхідно для подальшого звернення моїх клієнтів до суду з позовом на дії Держкомзему.
Вам також раджу звертатися до прокуратури (вони їх дуже люблять) зі скаргою та з позовом до суду - перевірений шлях, інакше нічого не вийде.[/QUOTE] То есть госкомзем обязан выдать витяг из поземельной книги,я правильно поняла?спасибо за ответы
Социальные закладки