| ||
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
💙💛
Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен
Тимошенко изменит украинскую историю
MIGnews.com.ua
Кабинет Министров поручил Институту национальной памяти до 2009 года разработать новые учебники по истории Украины.
Об этом сказано в распоряжении Кабмина от 2 апреля.
В частности, Кабмин считает целью разработки новых учебников содействие воспитанию молодого поколения в духе осознания своей национальной идентичности, уважения и любви к Родине.
Кроме этого, Кабмин поручил Институту национальной памяти разработать проект общегосударственной национально-культурной программы изучения Голодомора 1932-1933 годов в Украине и увековечения памяти его жертв на период до 2012 года.
Кроме этого, приоритетами деятельности Института национальной памяти в 2008 году принято: формирование и издание Национальной книги памяти "Голодомор 1932-1933 лет в Украине", проведение мероприятий по созданию надлежащих условий для функционирования Национального историко-мемориального заповедника "Биковнянски могилы".
Украинская правда
этот вопрос курирует, насколько я понимаю, как и образование вообще, депутат от БЮТ, преподаватель истории КПСС, член КПСС, секретарь парткома Киевского Госуниверситета им. Шевченко Володя Полохало ((Коля Томенко - он не должен остаться в стороне, в то же время возглавляет комитет комсомола КГУ, регалии те же))
вывод - мы снова будеи иметь не правду , а заидеологизированную историю
лучше бы поручили эти вопросы курировать Дулуману- историку, доктору теософии и философии. Полохало и Томенко, знают его
поэтому это невозможно.
он при Союзе был в оппозиции парт номенклатуре, а теперь - в оппозиции демократам. он при Союзе, еще будучи церковником, говорил о голодоморе и называл цифры около 900 тысяч человек, которые умерли от голода в 33 и теперь настаивает на тех же цифрах.
а Полохало в это время расказывал о Цимервальдской конференции и группе Спартак. а сам предал как тот же Носке или Шейдеман
у меня матюков нет.... одни коментарии![]()
дурна відповідь. 32-33 рік - ніякого соціалізму немаємо. мова йде про певний перехідний період. маємо відсталу, біля 70 відсотків селяни країну, яка тільки оговталася після громадянської, яка попала як і інщі країни в лоно світової кризи і яка потребувала індустрріалізації.
питання в іншому, чому собаки дикі, бувші історики КПРС , на відміну від мене в 80 ті, чи Дулумана в 70 ті, заперечували ці події, а зараз на них спекулюють
відповідь однозначна - це комусь вигідно і голодомором стараються закрити не більш жахливі речі які відбуваються в Укріїні і світі
Мабуть,страшнішого ніж голодна смерть такої кількості людей за такий короткий час важко уявити.
В історичній літературі існують різні цифри жертв голодомору в Україні - від 6 до 11 млн. чоловік.
Зіставлення даних перепису населення 1926 і 1937 років показує, що від голоду в Україні померло не менше 6 млн. осіб. Голод лютував також і на Кубані, Північному Кавказі та в Казахстані, де мешкали багаточисельними групами етнічні українці. Смертність в Україні в три рази перевищувала народжуваність.
Підтвердженням штучно спланованого ЦК КПРС геноциду української нації може бути інформаційна записка італійського консула Граденіго із Харкова своєму уряду №474/106 від 31 травня 1933 р.
Всі ці факти, як усі разом, так і більшість окремо - підтверджують факт злочину ґеноциду українського народу, який був викликаний етнічними, політичними чинниками, і не мав економічного підґрунтя.
Це є порушенням п. “а”, “в”, “с” ст. 2 Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього від 9 грудня 1948 року, яка затверджує дії, спрямовані на повне або часткове знищення будь–якої національної, етнічної, расової або релігійної групи як такої, а саме:
а) вбивство членів такої групи;
б) завдання серйозних тілесних ушкоджень або психічного розладу членам такої групи;
в) створення для будь–якої групи таких життєвих умов, які розраховані на її повне фізичне знищення.
Suum cuique
Ромко. ти напевно не зрозумів.
в мене не має сумніву в голодоморі 32-33 ГО РОКІВ. До речі я писав в тому числі і про ці факти ще в роботі "казарменний комунизм как форма превращенная общественних отношений" в 87 году. можливо маєте уяву що це означає.
я про те, що
а/ твої колеги історики які зараз трублять про це на кожному кроці зараз, в той час взагалі ігнорували цю тему
в звязку з цим доцільно запитати - з якою метою
б/ як і те чи можемо ми вірити цифрам які вони ж ті ж самі , що ігнорували ці факти в 80ті, я кажу за свій час, наводять зараз
в/ з якою метою вони, ці, що ігнорували уі факти в 80ті, роблять це зараз,? ЗАРАДИ ІСТОРИЧНОЇ ПРАВДИ???
в мене завжди була своя точка зору на ці події. і в 80-х і зараз вона не змінилася. лівий поворот в партії, світова криза, та мілкобуржуазна Вендета, як писав М.Ліфшиц, співпали і це породило трагедію 32-33 го...
що до смерті від голоду і масштабів до яких ти апелюєш, то історія знає не менш жахливі факти , ти як історик їх повинен знати. якщо ж ти не розумієш які причини стоять за цими подіями, і не тільки в Укрїні чи в Союзі, то грош тобі ціна як і твоїм старшим колегам.
що ж до каятя, за рахунок якого сучасні науковці стараються обілити себе і історію, то наука на відміни від попівщини не знає такої категорії.
за сучасних буржуазних політиків я мовчу. це люди безпринципні і їм начхати був голодолмр чи ні, так само начхати які причини спонукали ці події. їх цікавлять зовсі інші речі, а факти 32-33 вони ігнорують, спекулюють на них, ідеологізують і використовують тільки в своїх інтересах.
Социальные закладки