Результаты опроса: Придать ли русскому языку статус государственного?

Голосовавшие
425. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Да

268 63.06%
  • Нет

157 36.94%

Тема: Придать ли русскому языку статус государственного?

Закрытая тема
Страница 21 из 622 ПерваяПервая ... 11 19 20 21 22 23 31 71 121 521 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 401 по 420 из 12427
  1. Вверх #401
    Знов ж таки щодо єдиної мови, то для кого вона була єдиною?! Для чималої частини населення вона не є рідною і вчили вони її тому що потрібно було вчити
    Это что-то!

То есть какие то сволочи заставляли ребенка с рождения учить чуждый язык, так что ли?
    Вы хоть поняли, что написали?
    И хоть понимаете, что именно это Вы и предлагаете сейчас!

2. Вверх #402
    Ну я наприклад не вважаю, що будь-який твір, що вийшов друком можна вважати серйозною.
    Ну, слава богу мы хоть в одном все пришли к единому мнению:

Все эти теории, о Христе - украинце, об ариях- украинцах и тому подобное - это чушь!
    В данном случае я согласен с mamay, Ирысей, которые меня убедили в том, что серьезный человек повторять эти глупости не будет!

3. Вверх #403
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    cape,
    Только не понятно, что Вы тогда здесь доказываете?
    Я сама по собі нічого нікому не намагаюсь довести. Є певні тези, які мені не подобаються і я з ними відкрито не погоджуюсь. Нізя?!
    Но у меня в квартитире будет жить только тот, кого я туда пущу.
    А уявіть, що цю квартиру Ви купили у людей, які незаконно її забрали. І з'являється цілком законний її перший власник. Він, як і Ви, не винний в махінаціях інших. І це його квартира так само як і Ваша. І навіть більше його, бо він перший власник...
    В противном случае, если рассматривать вопрос в гипотетическом плане, можно разделить жилплощадь привесив веревочную лестницу на балконе в качестве второго выхода и оборудовав второй туалет на кухне. Я потеряю в площади, но жить с навязанным мне карифаном - не буду. Вот такая примерно перспектива.
    ну от, знову так радикально... Куплю квиток й назло кондуктору піду пішки...
    Так виходить...

Но он существовал, как реальный общегосударственный язык.
    Нав'язаний примусово. Чому частина населення, якій ця мова абсолютно нерідна має й надалі спілкуватися нею?! Ви тут зараз почнете говорити, а чому маю нерідною мовою говорити я...
    А тому що це Україна. Опинилися б Ви в Грузії, була б державна мова грузинська і довелося б розмовляти грузинською. Хоча там також свого часу російська була загальнодержавна... І всі знали... Але зараз всі знають грузинську і ніхто не виступає...

И Вы считаете, что это уважительное отношение к своим гражданам со стороныгосударства? Милоятиво разрешить среднее образование на родном, а при получении высшего в этом отказать? А чем-же такая позиция отличается, к примеру, от тех-же поляков или москалей которые не позволяли учиться на украинском в университетах украинцам? Мило, хотя и не есть откровением. А как насчет платных хотя-бы? Если уж государству не стыдно брать деньги за обучение, так пусть предложит хоть продукт нормальный по желанию покупателя...
    Це НОРМАЛЬНО!!! Держава вкладає гроші у вищу освіту, відповідно й має право встановлювати порядки.
    Ну уявімо ситуацію: курс університета (там українці, росіяни, болгари, полякі, євреї, молдавани). І кожен зараз захоче, щоб викладали його рідною мовою. Кожному окремого викладача підбирати?!
    Хочете Ви того або ні, але в світі в будь-якій сфері існують певні стандарти. Як приклад, розмір одягу. Добре, коли готовий одяг підходить по всім параметрам, але дуже часто доводиться щось скорочувати, ушивати тощо. Ну давайте зараз почнемо стверджувати, що це неповага до нас, як до людей... Нам цілком нормально скажуть: не подобається, шийте щось індивідуально під себе і проблем не буде.
    Так от, держава, це та сама фабрика з шиття одягу. Вона не буде гемороїтися і встановлювати розмір кожного: один хоче тільки російську мову, другий тільки українську, третій - обидві й одразу, четвертому китайську давай, п'ятому взагалі байдуже.
    А потім виходить, приохидить працевлаштовуватись працівник, а української термінології не знає. Кажеш йому, соррі. А він до суду подає, бо це так би мовити обмежання його прав. Приходиш до лікарні, кажеш що тебе непокоїть, а лікар відповідає: нє панімаю па украински. Скажитє па рускі.
    Йде пряма трансляція програми, дзвонить слухач і каже: Ваш гость разгаваріваєт па украінскі. Я нє панімаю. Пасадітє пєрєводчіка...
    І це те, що відбувається сьогодні...
    Вам подобається намальована картина?!

До того ж, я також вважаю, принизливим не пускати мене на територію церкви, якщо в мене спідниця вище колін і голова не покрита. Я ж ніби до Бога йду і йому ніби має бути байдуже. Але ж не я встановлювала правила, тож маю їх дотримуватися.

СМИ... Вы тут возмущались тем, что украинцы не могут купить книгу или газету на украинском, а меня Вы считаете справедливым поставить в ту же позу в отношении русского?
    А яку позу Ви вважатимете нормальною?! Тим більше, я не говорила про повне знищення, навпаки.
    Время на ТВ - поделить, газетные полосы - поделить, кино в кинотеатрах - в соответствии с процентажем (хотя тут конечно еще и рыночные законы будут работать, которые и сами могут все отрегулировать, но я имею в виду те вещи, где государство платит, а не Вася Пупкин).
    Це нічого не змінить... Хворий зуб треба лікувати, а не глотати знеболювальне. Все одно комусь буде того мало. Все одно когось щось не задовольнить. той самий час на ТВ важко поділити адекватно для всіх. Кожен почне вибивати найсмачніші часи... Людська природа така...
    Пам'ятаєте Вавілонську вежу?! Реально, єдино нормальний вихід - одна мова - українська. Чому українська?! А тому що це Україна, а не Зімбабве. Вважаєте недостатньою причною?! Можливо, але вона цілком адекватно й логічно обґрунтовується. А усілякі історичні розвідки взагалі доведуть до того, що загальнодержавною стане мова жестів...

В мене чимало друзів, які розмовляють українською лише тоді, коли це потрібно. На роботі чи в офіційних установах. А так розмовляють російською. Я в них питала, чи не хтіли б вони введення російської мови в якості державної. Вони відмовлялись, казали, що їм це абсолютно не потрібно. Кажуть, що не склалося в них розмовляти українською, але діти скоріш за все будуть говорити саме українською. І проблем вони не бачать й не мають. Я в них запитувала, а чи не було б легше їм, бо не доводилося б на нерідній мові взагалі розмовляти, бо потрібно. Все одно казали, що не потрібно. Вони вже звикли до української і все одно не перейдуть на російську...

Те саме тут і Скептик каже... В головах проблема, в головах...

То есть какие то сволочи заставляли ребенка с рождения учить чуждый язык, так что ли?
    Уявіть собі, так... Моїм батькам довелось вивчити російську мову.
    Я з дитинства розмовляла російською, бо осередок спілкування в Одесі був саме російськомовний.

Хоча знов ж таки, не бачу в тому негатива, який Ви тут малюєте. Ніхто ж жаліється, що дитину змушують вивчати англійську мову чи ще якусь. Навпаки. Я от не вважаю своїм недоліком те, що я знаю і українську, і російську, і англійську...

Перепрошую, а чого я повинна була тоді вивчати 3 нерідні мені мови в школі?!
    ЧИ я пропоную вивчати тільки українську?!
    Навіть найкращі стають згодом катами

4. Вверх #404
    Посетитель
    Цитата Сообщение от КоБа
    Це вам варто було б подивитись на результати всеросійського перепису 1897, у яких фігурують як великороси(росіяни) так і малороси(українці). А ви мабуть дивились якісь сучасні переклади перепису у яких “великорос” замінено на “руський”. Між іншим згідно з цим переписом українці на території України були у абсолютно переважною етнічною групою (без врахування Криму).
    В переписи 1897 указан национальный состав населения указывался вот так:

Национальность: русский ( в том, числе великоросы, малоросы и белоросы)
    будем оспаривать или как?
    Ілі как!
    По загальноросійському перепису населення 1897 року о національності можна судити по рідній мові населення. Звісно,це зменшує загальну кількість українського населення за рахунок того що у великих містах представники багатьох національностей розмовляли російською, але і ця ситуація не змінює – українці, а саме україномовне населення, було у абсолютній більшості!!!
    Не пора, на пора, не пора
    Москалеви й ляхови служить!
    Довершилась Україні кривда стара –
    Нам пора для України жить!

5. Вверх #405
    Цитата:

Уявіть собі, так... Моїм батькам довелось вивчити російську мову.
    Я з дитинства розмовляла російською, бо осередок спілкування в Одесі був саме російськомовний.

Хоча знов ж таки, не бачу в тому негатива, який Ви тут малюєте. Ніхто ж жаліється, що дитину змушують вивчати англійську мову чи ще якусь. Навпаки. Я от не вважаю своїм недоліком те, що я знаю і українську, і російську, і англійську...
    Цитата:

Перепрошую, а чого я повинна була тоді вивчати 3 нерідні мені мови в школі?!
    ЧИ я пропоную вивчати тільки українську?!
    Почему нужно по несколько раз объяснять Вам, то что Вы сами же сказали?
    Родным языком считается тот первый язык на котором ребенок говорит с детства, в своей семье.

Это так или не так?

Если украинец вырос в китайской языковой среде, в Китае, в семье китайцев, то родным языком у него будет китайский, не так ли?
    А если китайские родители заставят его выучить какие то еще языки, украинский, швейцарский, канадский все равно его родной язык остается китайским?
    С этим, Вы согласны?

6. Вверх #406
    КоБа,
    Родным языком считается тот первый язык на котором ребенок говорит с детства, в своей семье.
    В моїх батьків в родині природною мовою була українська, але переїхавши до Одеси вони змушені були перейти на російську. Коли народилася я, мовне оточення було було здебільшого російським. Навіть з боку батьків, так що, це значить, що моєю рідною мовою є російська?!
    Аж ніяк...
    Так шо не тре тут доводити казна що...

Если украинец вырос в китайской языковой среде, в Китае, в семье китайцев, то родным языком у него будет китайский, не так ли?
    А если китайские родители заставят его выучить какие то еще языки, украинский, швейцарский, канадский все равно его родной язык остается китайским?
    Якщо китайські батьки будуть наголошувати на тому, що його етнічна приналежність - українець, то українська мова таки буде його рідною... Китайцем він ж все одно не стане...

7. Вверх #407
    Ілі как!
    По загальноросійському перепису населення 1897 року о національності можна судити по рідній мові населення. Звісно,це зменшує загальну кількість українського населення за рахунок того що у великих містах представники багатьох національностей розмовляли російською, але і ця ситуація не змінює – українці, а саме україномовне населення, було у абсолютній більшості!!!
    повтор
    В переписи 1897 национальный состав населения указывался вот так:

Национальность: русский ( в том, числе великоросы, малоросы и белоросы)

Вы с этим согласны:

ДА или НЕТ (или как)
    словоблудия на потом!

8. Вверх #408
    Цитата Сообщение от Iрися
    КоБа,
    В моїх батьків в родині природною мовою була українська, але переїхавши до Одеси вони змушені були перейти на російську. Коли народилася я, мовне оточення було було здебільшого російським. Навіть з боку батьків, так що, це значить, що моєю рідною мовою є російська?!
    Аж ніяк...
    Так шо не тре тут доводити казна що...

Якщо китайські батьки будуть наголошувати на тому, що його етнічна приналежність - українець, то українська мова таки буде його рідною... Китайцем він ж все одно не стане...
    1.Вообще то, если вы точно все описали, то да к сожалению - родной- русский ( и кто из нас "доводить казна що" это вопрос!)

2.А ежели китайские родители не будут подчеркивать то, что его этническая принадлежность украинец, то тогда его родной язык будет все-таки китайский?

Ну, не учились эти китайцы в ОНУ, и не сдавали экзамен пану Кушниру, и не полные идиоты, и знают что этническая принадлежность это культурное своеобразие, разделяемое членами определенной группы, от отличительных поведенческих черт до языковых особенностей, которые передаются через общение от одного поколения к другому.

или

An ethnic group is a group of people who aren't considered to be the same in some way. They may all have the same visitors, speak the same language, or have the same hats.

From Wikipedia

9. Вверх #409
    User banned
    Цитата Сообщение от Ыриса
    Якщо китайські батьки будуть наголошувати на тому, що його етнічна приналежність - українець, то українська мова таки буде його рідною... Китайцем він ж все одно не стане
    Как это !? Мать и отец китайцы, а ребенок не китаец?!?!
    (Случай c китайским оленем рассматривать не будем).
    ...
    Кажется кое кто уже договорился. И это уже не с логикой проблема, тут по серьезнее будет.

Новости
    ...санитары обнаружили сбежавшую пациентку на одном из одесских форумов. С целью маскировки, сбежавшая из клиники пациентка китайского происхождения некоторое время хитроумно выдавала себя за ярую украинку... В ближайшее время китаянка-симулянтка будет депортирована на родину.

10. Вверх #410
    Посетитель
    Этот выбор каждого человека, в какую этническую или национальню группу он принадлежит. Особенно одесситам это понятно, так как наши родители и родственики принадлежат многим группам: украинцам, русским, евреям, молдован и т.д. Но один язык обьеденил нас вместе - русский язык. И так как на Украине многие говорят на русском, и думаю что 80% населения изпользует русский язык как основной язык общения; это просто государство пльюет в лицо ее граждан, но это не удивительно. Все ваши президенты только волнуються что бы награбить больше денег, а не о том как накормить пенсионеров. Что лучше разделить миллион баксов между пенсионерами или дать его на развития украинской культуры.

11. Вверх #411
    Посетитель
    Цитата Сообщение от cape
    Уважать? Прекрасная мысль. Только когда речь идет о взаимном уважении.
    Ви кажете, що будете поважати українську, тільки за умов визнання другою державною мовою російської, ця логіка мені знайома, але трохи у іншій сфері. Все це, нагадує мені поганого працівника, котрий знає що погано працює, але як він вважає, це від того що в нього замала зарплатня, от підійміть мені зарплатню та я буду добре працювати. Такий внутрішній принцип зветься самообманом, людина яка висловлює таку життєву позицією ніколи не буде добре та віддано працювати, навіть після підняття зарплатні, якщо не враховувати перший місяць, півтора. Так що у першу чергу не уводьте в оману себе, а у другу нас!!!
    Та і що саме може зміниться, коли багато людей які оточують нас (я кажу за Одесу) у повсякденному житті взагалі не вважають українську мовою, називають її телячою, коли ставляться до людей які нею спілкуються як до людей другого сорту, як до бидла, демонструючи тим самим відсутність жодного рівня виховання. Можливо ви інший, я не сперечаюсь, але переважна більшість людей які категорично за російську мову нажаль саме такі. Вони виступають не скільки за російську, а проти української. І ви при такому стані речей волієте за придання російської мові державного статусу, мов це змінить стан речей. Та не смішить мої тапочки, це зовсім нічого не змінить.

12. Вверх #412
    Начнем с того, что украинский язык не знает никто. Нет единого украинского языка, как такового. В Западной Украине куча наречий и слов, которых нет в языке южной части Украины. То, на чем пытаются разговаривать депутаты, президенты и т.п. не иначе, как слабоумием не назовешь. Мало того, что они его просто не знают, так еще и ударения не правильно ставят.

13. Вверх #413
    Я вам висловив свою історично обґрунтовану думку, а ви як “контраргумент” привели мені цитату невідомо кого
    Не надо делать замечаний такого рода, дело в том, что ВСЕ Ваши посты ссылаются на "невідомо кого" - только в водном месте упоминается
    Дружинина, да и то с перевраными данными.

И не надо называть "свою думку" - "історично обґрунтованою" - это всего лишь Ваше мнение и не более того.

14. Вверх #414
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Рожденный в СССР
    Начнем с того, что украинский язык не знает никто. Нет единого украинского языка, как такового.

В Западной Украине куча наречий и слов, которых нет в языке южной части Украины.
    Не треба по собі міряти рівень мовної обізнаності населення.
    Бути трохи різною у різних районах держави це властивість будь якої мови.

15. Вверх #415
    КоБа,
    Вообще то, если вы точно все описали, то да к сожалению - родной- русский ( и кто из нас "доводить казна що" это вопрос!)
    По-перше, я написала "здебільшого", але це не виключало того, що й вдома іноді розмовлали українською, а коли відсилали до бабусь з дідусями - там взагалі була тільки українська. До того ж, це ще питання, до якого віку формується. От наприклад, я ще була достатньо маленькою, коли перевели ТБ на українську... Тому...

І ще, якщо б я перші роки свого життя провела, наприклад, у Німеччині (батько, скажімо був військовий) і мовне оточення було б німецькомовним, то мені одразу німецька мова стала б рідною?! Думайте ВИ про що говорите... :wink:

А ежели китайские родители не будут подчеркивать то, что его этническая принадлежность украинец, то тогда его родной язык будет все-таки китайский?
    Формально, може й так, але не реально.
    Скажімо, формально, жінка, яка виховала і є справжньою мамою, але вона ніколи не стане біологічною. Можна говорити китайською, вдягатися як китаєць, їсти паличками, але китайцем українець не стане ніколи.

Ну, не учились эти китайцы в ОНУ, и не сдавали экзамен пану Кушниру, и не полные идиоты, и знают что этническая принадлежность это культурное своеобразие, разделяемое членами определенной группы, от отличительных поведенческих черт до языковых особенностей, которые передаются через общение от одного поколения к другому.
    Це Ви про кого?!
    Я от, наприклад, українка, яка вчилася в ОНУ, складала іспит пану Кушніру (до речі, рік тому десь саме в цей період) і знаю визначення відомого вченого Макса Вебера щодо етнічної групи: це така група, члени якої "мають суб'єктивну віру в своє спільне походження через схожість фізичного вигляду або звичаїв, або того й другого разом, або ж через спільну пам'ять про колонізацію і міграцію". Найчастіше етнос визначають як міжпоколіну групу людей, об'єднану тривалим спільним проживанням на певній території, спільною мовою, культурою і самосвідомістю.

Ну ніяк з цього не випливе етнічна приналежність"нового китайця" то китайського етносу.

так шо, соррі... :wink:

fort12,
    Уявіть собі... :wink:
    Кажется кое кто уже договорился. И это уже не с логикой проблема, тут по серьезнее будет.
    та ні, це просто в когось знань з предмету обговорення немає... :lol:
    ...санитары обнаружили сбежавшую пациентку на одном из одесских форумов. С целью маскировки, сбежавшая из клиники пациентка китайского происхождения некоторое время хитроумно выдавала себя за ярую украинку... В ближайшее время китаянка-симулянтка будет депортирована на родину.
    Ха-ха... :lol: Посміялася... :lol: Сміється ж гарно ж той, хто сміється останнім... Чи не так?! :twisted:
    db,
    Этот выбор каждого человека, в какую этническую или национальню группу он принадлежит.
    Ха-ха... Вау... Стільки вчених стільки років досліджували це питання, а тут прийшов db і сказав: кожен вирішує сам.
    Браво! Нобелівська премія! Хоча ні, скоріше Шнобелівська... :twisted:

16. Вверх #416
    Конечный бенефициар
    fort12, Цитата:

Уявіть собі...

Тогда ты,Iрися, татаро-монгол
    А что подумал Кролик - никто не узнал. Потому что он был очень воспитанный.

17. Вверх #417
    Проффесионал, не смішно... Краще книжки розумні з етнології почитайте... :twisted:

18. Вверх #418
    Мамай, учите диалектологию.

19. Вверх #419
    ще, якщо б я перші роки свого життя провела, наприклад, у Німеччині (батько, скажімо був військовий) і мовне оточення було б німецькомовним, то мені одразу німецька мова стала б рідною?! Думайте ВИ про що говорите...
    А дождаться от Вас обдумывания, видно не судьба!

Раза три говорилось в семье
    В Вашем примере на каком языке говорила семья , ну ... подумали?

20. Вверх #420
    КоБа, я вам вам тут наукові тези понаводила, а Ви мені свої думки.
    От наведіть мені слова хоч одного пристойного ануковця, який казав, що рідна мова це та, яку дитина чула з дитинства. Це, по-перше.
    По-дргуе, у моєму випадку російська й українська. І шо тепер?!
    Решту моїх аргументів спростовувати нема чим?! :twisted: Вирішили зачепитися за те єдине, що хоч якось могли б спростувати?! :lol:

Закрытая тема
Страница 21 из 622 ПерваяПервая ... 11 19 20 21 22 23 31 71 121 521 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права