| ||
Не согласен
Согласен, но не совсем
Разделяю мнение
Vadim,
Хто ж тоді, як не ми?
Верка Сердючка создаст предвыборный блок "Против всех" и пойдет на украинские парламентские выборы. http://www.newsru.com/world/08jul2007/fserdyuchkadep.html
Люди, это серьезно или очередная утка СМИ?
Напомню, что оранжевое правительство вывело укр. войска из Ирака, куда их ввело пророссийсое правительство.
Есть версия, там нашли средства ПВО украинского производства "Кольчуга" и Кучму "прижали", что называется, к стенке - молчание в обмен на, пусть символическое, международное участие. Если так, правда Кучме этот кульбит не помог, после дела Гонгадзе с ложью о сбитом самолете его имидж на Западе стал неулучшаем.
Да неужели? Ющенко стал "пророссийским"? Вот лично его речь о вводе РХБ в Ирак:
http://www.rada.gov.ua/zakon/skl4/3session/STENOGR/20030303_23.htm
А вот по выводу:
http://www.rada.gov.ua/zakon/skl4/6session/STENOGR/03120406_44.htm
Как видите - НСНУ была совсем не за вывод войск...
To Акулина
Ну по поводу Валенсы я бы не был столь категоричен, все таки это он возглавлял много лет диссидентское движение в борьбе за демократию и свободу от СССР.
Простите, но Вы видать не прочитали то, что я Вам дал. Именно он на пару с Кучмой послал войска в Ирак!
Привожу цитату здесь:
Ну и КАК загнул?! Начал с осуждения, а закончил поддержкой. И это глава НАИБОЛЬШЕЙ фракции ВРУ! А может еще процитировать?11:40:19
ЮЩЕНКО В.А.
Шановна президія! Шановний парламенте! Шановні народні депутати! Я хотів би розпочати з загального. Сьогодні в черговий раз парламент знаходиться перед важливим вибором. Моє перше запитання, яке вирвав у мене Олександр Олександрович Мороз: чому в залі немає глави цієї країни? (О п л е с к и).
Чому в залі немає Президента? Щоб парламент міг зрозуміти, яка логіка, які мотиви керували Президентом, коли він попередньо приймав подібні рішення. Я не думаю, що позиція чи аргументи секретаря ради національної безпеки є достатні для того, щоб тут приблизитися до консолідованого рішення. І тому треба розуміти, що ми розглядаємо питання національної ваги. І місце Президента країни - у цьому залі. Це із загального.
Друге. Шановні друзі, ви не замислювалися перед тим, чому ми вкотре як парламент кидаємося зараз у розбрат і протистояння. А причина одна: за дванадцять років у цьому залі жодного разу не розглядалося питання - засади зовнішньої політики країни.
Колеблеться партія, колеблеться лінія і пропонуються всім народним депутатам вместе колебаться. (Оплески)
Тому, шановні, нам треба прийняти одну конструкцію. Парламент України є тією стороною, яка формує зовнішній курс цієї країни. Крапка. Тоді у нас не буде розколу по епізодах.
І по суті. По суті я хотів, шановні друзі, висловити слідуюче. Яка логіка сьогодні нашої дискусії? Ми вибираємо, як у кожній промові я чую, вибираємо відповідь питання між війною і миром? Так, шановні, це ж лукавство. Я думаю, що ви знаєте, що в половину четвертої факт відбувся. Війна є, і вас не запитують, чи мир, чи війна. Війна є. Тепер стоїть питання. Будь-яка нормальна людина в цьому залі скаже: слухайте, у виборі між війною і миром що ти вибираєш? Та звичайно мирне врегулювання. Але факт відбувся, шановні друзі. Почекайте, почекайте.
Дипломатія не дала відповіді, дипломатія не дала відповіді, як це врегулювати.
Друге. Який вибір сьогодні між нами стоїть? А вибір сьогодні заключається в тому, як ми відносимся до війни і до її наслідків. І отут питання заключається в тому, яка реакція українського парламенту до того, що називається наслідки, що там сьогодні, очевидно, уже є ті потерпілі, які можуть потребувати ту допомогу, яку повинна надати відповідна сторона.
(Шум у залі)
Шановні, тому, щоб...
(Ш у м у з а л і)
Шановні друзі, почекайте. Шановні друзі, щоб ми один одного слухали, я пропоную для того, щоб дати відповіді в цьому виборі, де нам бути, нам треба керуватися на польським інтересом, ні російським, ні американським, ні французьким, а українським. А український інтерес, на мій погляд, складається із трьох складових частин, перше, у питання війни і миру Україна повинна зайняти позицію про встановлення контролю над конфліктом через Раду безпеки Організації об'єднаних націй - це перше, фундаментальне, шановні друзі.
(Ш у м у з а л і)
Перше і ... це повинно стати першим офіційної позиції України.
Друге, у питанні відносно війни і її наслідків, мінімізувати наслідки, і в рамках наслідків, які будуть отримувати, віддати відповідну належну миротворчу допомогу.
І останнє, по процедурі, шановні друзі, ніякого закритого голосування, ніякого. Давайте навчимося в цьому залі дивитися один одному в очі і приймати відповідне політичне рішення. А ваше сумління хай вам підказує дорогу до вашого вибору?
(Ш у м у з а л і)
Еще раз - и ЭТО говорит глава КРУПНЕЙШЕЙ парламентской фракции!!!12:27:15
ЮЩЕНКО В.А.
Шановні народні депутати, я хочу... Чомусь багато звертають увагу занадто на Ющенка. Друзі, у кожного є штани, і кожний приймайте рішення. ...
А в общем - это надо было СЛЫШАТЬ!
И что? Кто принимал окончательное решение в то время Ющенко или Кучма?
Кучма. Кто был кандидатурой Кучмы, то есть удобной для отправки войск в Ирак кандидатурой? Янукович. А все эти разговоры что и когда Ющенко сказал не имеют смысла. Это слова, которые нельзя сравнивать с поступками.
Не-а... Кучма принял решение - ВРУ его утвердила. Так, что последнее слово было за ВРУ и паном Ющенко в частности.
Социальные закладки