В этой теме идет обсуждение курсов валют. Тенденции. Прогнозы. Мнения. Жалобы и т.д.
Вот тут всегда можно посмотреть текущий актуальный курс.
Вот тут обмен валют.
Обмен подпорченной долларовой купюры
![]()
|
В этой теме идет обсуждение курсов валют. Тенденции. Прогнозы. Мнения. Жалобы и т.д.
Вот тут всегда можно посмотреть текущий актуальный курс.
Вот тут обмен валют.
Обмен подпорченной долларовой купюры
![]()
Последний раз редактировалось NeoZ; 23.01.2023 в 11:17.
кто меня читал успели доллар хоть купить?
по 26.20 многие зашли?
Не ищите счастье
Оно уже у меня
Не мы выбираем магию, а магия выбирает нас.
Фигню несут эти тела, Зе просто ещё не научился командовать НБУ, доллар уже давно должен был полезть вверх. Наш народ только помнит последние 2 месяца, а до этого 5 летней жопы уже не помнит. Мы уже все поняли , что он народный президент, ест чипсы в самолёте, шаурму и тд, пора начинать дела делать.
Что могу сказать, впервые скупился на низах и на этом спасибо.
Последний раз редактировалось Доктор Игорь; 30.05.2019 в 20:25.
Доллар стремительно упал в обменниках. Дефолт отменили?! На выходные...
Стремительно упал вверх до 27
Ну как не считается, телефончинг 455$ стоит. А гривна нужна была, чтоб гасить рассрочку, рассрочка та же, поэтому потерь нету, ни какого риска, тупо купил бакс 2 недели назад, а сейчас продал обратно и всю это гривневую массу влил в бетон
, мелочь, а приятно
, нет денег, нет проблем.
Последний раз редактировалось Доктор Игорь; 31.05.2019 в 22:22.
У нас в обменнике бакс опять вниз пошёл, надо было не сдавать гривну, а опять бакс прикупить, тогда бы может в ноль вышло![]()
у тебя привязка к курсу в Будове?
очень неплохая переписка Вовы с орестом
может кому интересно
s0v7a написав:
Вітаюсь совсіма.
Довго міркував, писати, чи ні! Не хочу щоб звинуватили у підштовхуванні до слабкої гривні. :oops: Та дійшов висновку що від напису користь буде усім!
В пьятницю зупинилися на тому місті, коли доляр ще вигідно купувати, а НБУ вже другий день як продає. Як на мене, зарано! І ось чому.
Колись в жовтні того року зробив собі закладку - Обратный отсчет. Как Украина будет гасить госдолг в 2019 году. Звідти нам цікава Інфограма. Нас цікавлять липень, червень, та вересень!
Ще нам потрібна одна моя закладка з цього форуму - Предстоящие выплаты по облигациям внутреннего государственного займа. Не шукав хто першим виклав сюди, але дуже вдячний тої людині. Нас також цікавлять найближчі два місяці липень і червень і облігації як в гривні, так і валютні.
Вибачте, якихось більш актуальих даних у згрупованному вигляді я не знайшов.
Маємо 24,7 млрд. гривень виплати ОВГЗ в гривні за червень. 21,4 млрд. гривень виплати в липні. Разом 46,1 млрд грн, або за поточним курсом 26,854695 грн/дол маємо 1,72 мрд. долярівІ як на мене, якщо курс залишиться у привабливій для купівлі зоні, на першому поданому графіку у зоні нижче середньозваженої, то ця гривня так і піде в доляр і керрі трейд спрацює!
А що ж маємо у валюті? З другого посилання на інфограму бачимо, що в червні не тільки ОВГЗ, а ще й виплата МВФ є у 200 млн. долярів. Більш свіжі данні по валютним овгз беремо з останього малюнку і маємо що в червні треба виплатити 489 + 200 = 689 млн долярів. В липні 808 млн. долярів. Разом 1.497 млрд. долярів. Трошки меньше ніж у гривні, та це ж у валюті і її потрібно знайти.
Серпень відпочиваємо і з посилання на інфограмму маємо, що в вересні ще аж 1,9 млрд. долярів маємо віддати.
Треба або займати, а без МВФ то великі відсотки. Або сильно підіймати облікову ставку, щоб таки ще більше зацікавити в гривньових ОВГЗ. Та це ріст кредитної ставки та занепад економіки. Або таки дати гривні перейти в зону дорого доляру, тобто дати вирости курсу, чим здешевшити гривню, ну а це дає змогу знизити облікову ставку, бо дешевша гривня потребує і меньшої платні за неї.
Ну а населення, і експортери (більше за обов'язкові 30%) понесуть здавати валюту, бо то буде вигідним! Да і сам НБУ трошки заробить стримуючи ріст і продавая доляр дорого.
Як на мене, гарантований зиск при продажі доляра буде десь в районі 27,5 грн і вище. Середньорічна не підійметься вище цієї позначки. На сьогодні вона 26,977963 грн за доляр і в тому році від мінімумів на кінець року здійнялася на 50 копійок. Міркую що в цьому році більше не буде.
Навіть при такому розвитку подій памьятатимемо, що на початок року доляр коштував 27,511682 грн за доляр, і ми маємо курсову стабільнсть!orest
Велике спасибі Вам за інформацію,яку регулярно викладаєте тут. Тут мало хто викладає думки на основі якихось точних цифр чи розрахунків (тим більше довготривалих і фундаментальних). Більше хотілки, чуйки чи навіть методички.
Але 24,7 млрд це не так страшно. Це всього розмістити ОВДП по 6 млрд щовівторка. Ми спостерігали і значно більші розміщення. Цього місяця були проблеми, викликані зміною "еліт" і словами всім відомого бізнесмена про дефолт. Адже МВФ Єб і тд віддадуть, а от "нерезидентам" можуть і не повернути. Але ми бачили як НБУ виходив з ситуації (питання звідки вони знали, що так треба робити :wink: ) - в понеділок видавався рефінанс певним банкам (одного разу 3 млрд іншого 4,6 млрд), а у вівторок на аналогічні суми (чи дуже близькі) куплялися держпапери... (я це все описував зовсім недавно).
А в липні взагалі 5 вівторків...
Цьоготижневе розміщення власне і було провальним і схемним. Важливо, що буде через два дні. Тоді і будемо робити якісь висновки.
ну и окончаниеs0v7a написав:
"Данилишин вважає, що в липні-вересні значна частина коштів після погашення гривневих ОВДП конвертуватиметься в інвалюту і виводитиметься з України. Слідом за виходом нерезидентів з ОВДП у другій половині літа мають відбутися великі виплати за зовнішнім держборгом у вересні. Демпфірування підвищеного попиту на валюту можливе за рахунок міжнародних резервів."
Мені здається, я тут довів що проблеми ОВДП не в "липні-вересні", а вже почнуться в червні!!! І не "у другій половині літа мають відбутися великі виплати", бо в серпні нічого платити страшного не треба, а ось на початку осені у вересні, таки так - виплати величеньки. Чомусь із сроками шельмує пан Данілішин!
Два виходи: або підвищувати ставку, або девальвувати гривню настільки швидко, щоб купувати доляр було не вигідно, а лишалось тільки її переразміщувати на наступний рік.
Я більше чекав, що мене не зрозуміють в знижені облікової ставки при цьому. Та чогось всі мовчать :?:
Я за досить швидке знецінення гривні в означеному діапазоні, а потім відкусуємо хвостик потихеньку від курсу обміну та знижуємо ставку і поповнюємо валютою закрома!!!
П.С.orest
Усе б з ОВДП було правильно, якби в них вкладалися справжні іноземні інвестори, нехай навіть спекулятивного характеру. А вкладаються в більшості "нерезидентні" структури наших "прикоритних" з метою легалізації здерибаненого. А коли у них пауза, то папери викупляють певні банки, отримуючи під це рефінанс НБУ (от і відповідь щодо статусу НБУ в даний момент, адже НБУ чітко знає буде викуп чи ні). Цього тижня ми побачили, як справжні іноземці через спецканали в поважних євробанках проігнорили процес (хоть багато хто тут очікував зливи валюти).
Тому повторюю, якщо у вівторок розмістять 5-6 млрд без участі "регулятора" - видихаємо. Якщо ні ...
если кому не нравятся простыни - не читайте
остальным советую прислушаться к этим людям
Не ищите счастье
Оно уже у меня
Межбанк перешел 27, а черный рынок еще значительно отстает...
В субботу нинзи покупали 27.75 на 7ом. Они что-то знают,как всегда.... Отвечу на отзывы в репе...
В том-то и дело,что 27.75. думала послышалось,но нет следующий ту же сумму озвучил. Расстроилась,думала загон начался... На таирова сумма на плакатах в тот же день была ниже почти на гривну.
Впрочем с их произношением вполне могла и не расслышать двадсять сесть,семьсясь пять или двадсять сесьм семьсясь пять))).
Последний раз редактировалось s.francko2012; 04.06.2019 в 21:19.
Социальные закладки