|
У селі моєї бабусі можу вам навласно показати, де заховані ті сотні людей, які вмерли під час голодомору. Місце огорожене, як цвинтар, видно пагорби де-ніде... Все поросло, один хрест... І ще камні, просто камні де-ніде одмічають узголів'я...
Доречі, місце не дуже велике, важко уявити, що там лежать більше двох сотень людей. Та не всі були поховані там. На звичайному кладовищі є могили тих часів. Тай, кажуть люди, поодинокі могили, вже всіма забуті, розкидані по всьому селі. Як за таких обставин статистику підводити, не підкажете?
"де-ніде" та "узголів'я" вичерпно характеризує знання вами "рідної" мови...
Одначе, навіщо доводити ДАВНО доведене: так, голодомор/кост був, і не лишень в Україні?!?
То кому від того легше, що в певних місцях Є масові поховання полеглих у нерівній боротьбі зі сталінсько-беріївським РЕЖИМОМ?
Доброго дня шановні! Дозвольте висказати свою скромну думку:
1. Голодомор - був. Ніякого неврожаю, засухи і прочого ідіотизму! Цілеспрямоване знищення цілих регіонів, доведення людей до стану канібалів...
2. Не можу погодитись з формулюванням "геноцид українського народу". Я, як житель східного регіону маю багато прикладів такого ж самого тотального знищення селян в інших регіонах СРСР. Але В мене язик не повертається казати, наприклад "геноцид мордовського народу" або "поволзького". і це не сарказм, прошу зрозуміти мене правильно!
Людей морили голодом за ТЕРИТОРІАЛЬНИМ признаком, а не за НАЦІОНАЛЬНИМ.
P.S. вибачаюсь, якщо повторив чиюсь думку - нажаль не мав часу передивитися всі сторінки цієї теми...
А я десь наполягав, що я філолог? Чи я казав, що балакаю виключно літературною українською? Чи вам теж треба доводити, що ваші знання російської далекі від ідеалу?
Повторюю вдесяте: "Плекателі чужої мови зі своїми порадами і наріканнями можуть звертатися до найближчьої до вас стіни"...
Питання не зрозумів...Одначе, навіщо доводити ДАВНО доведене: так, голодомор/кост був, і не лишень в Україні?!?
То кому від того легше, що в певних місцях Є масові поховання полеглих у нерівній боротьбі зі сталінсько-беріївським РЕЖИМОМ?
Тобто, треба про це забути й не згадувати?
Чи вам було б легше, якби наявність цих поховань ніхто не доводив?
что правда то правда ) - может это был намек что в Украине размножалиьсь так быстро??
ну по территориям тоже это преувеличено - почитав внимательно исторические данные (не оранжевого - лживого окраса) можно легко увидеть что т.н. "голодомор" был практически по всему бывшему СССР!
так что применять определение "геноцид" сомневаюсь что разумно!
если не использовать это как очередную ложь во имя достижения каких либо целей.
максимализм свойственен детям и подросткам - взрослые же люди понимают что кроме черного и белого еще полно оттенков!!!
- не нужно забывать (если что то было), но и не нужно из этого раздувать проблемму мирового масштаба! а тем более не нужно уподоблять свою политику тирании и фашистским методам!!!
Мое субъективное мнение! :)
Це одна з найшаленіших трагедій за історію людства, і як ви дуже дотепно сказали - світового масштабу. Чи в вас є білш криваві приклади? Про це треба говорити. Це, розумієте, як маятник... Як 70 років його в один бік тягнули, то в інший він полетить із шаленою швидкістю...максимализм свойственен детям и подросткам - взрослые же люди понимают что кроме черного и белого еще полно оттенков!!!
- не нужно забывать (если что то было), но и не нужно из этого раздувать проблемму мирового масштаба! а тем более не нужно уподоблять свою политику тирании и фашистским методам!!!
Социальные закладки