Тема: „Українська книга на Молдаванці” Що ви думаєте?

Ответить в теме
Страница 2 из 3 ПерваяПервая 1 2 3 ПоследняяПоследняя
Показано с 21 по 40 из 46
  1. Вверх #21
    Постоялец форума Аватар для muha
    Ariy, як кажуть на твоїй історичній батьківщині - скатертью дорожка!

2. Вверх #22
    Щойно показала останні дописи цієї теми головному редакторові УКРАЇНСЬКОГО видавництва "Факт" Леоніду Фінкельштейну (національність зрозуміла?) і він нагадав старий радянський анкедот.
    У вірменського радіо Американський конгрес запитав про положення євреїв в Радянському Союзі.
    Вірменське радіо через три дні відповіло: "А у вас негрів б"ють!"

Дійсно, до чого тут єврейський магазин, якщо в державі, яка називається Україною, немає українського. Може, все ж таки варто почати з нього? Чомусь мені здається, що навіть у Одесі кількість людей, що читає українською набагато більша, ніж тих, що знають ідиш.
    До речі, відомий єврейський-одеський поет Олександр Бейдерман друкує свої книжки українською мовою саме у видавництві "Факт". А перекладає його вірші українською один з найкращих сучасних українських поетів одесит Тарас Федюк. І це вартує набагато більше, аніж розмови про те, що робити, щоб нічого не робити.
    Стосовно перекладів найкращих українських письменників російською. Забужко перекладають, і дуже добре, і не лише російською (навіть в Ірані "Казка про калинову сопілку" скоро виходить). Але все ж таки раджу, спробуйте почитати українською, це не боляче
    З приводу того, коли відкриття магазину й інші деталі проекту, сподіваюсь, за декілька днів пояснить Галина Дольник.

3. Вверх #23
    User banned
    Magrett,
    Зачем представлять неконкурентноспособный товар в Одессе и торговать в убыток?

4. Вверх #24
    Не покидает форум Аватар для robie
    olegruz, ты уверен, что он не конкурентноспособный??? По-моему очень даже... У меня куча знакомых, которые у меня одалжывают книги почитать на украинском, или в нете читают, потому что найти их в Одессе просто невозможно. В общем это вещь нужная.

5. Вверх #25
    Посетитель
    Я скорее украЁнського аффтара в Английском варианте (ведь фигню врядли переведут )прочитаю, чем покупать что-то на украинском. А потом может-быть, не подумавши, и вообще пьяным, куплю книгу украинского автора.

6. Вверх #26
    Постоялец форума Аватар для Satine
    SirYoguk, то, что ты сделаешь в пьяном состоянии, я с удовольствием с каждой стипендии делаю в абсолютно трезвом - а именно: совершаю марш-бросок по книжным в поисках новой литературы на украинском.
    Находить - сложно. Например, Дереша, которого перевели уже на кучу языков (отакая вот "фигня", прикинь! А не веришь - Гугл тебе в помощь), в родной Одессе на родном языке я встречаю на книжных полках крайне редко.
    И не надо столь категорично и самоуверенно высказываться. Это просто глупо.

7. Вверх #27
    *задумчиво проглядев профиль пользователя*
    хотя что можно ожидать от человека, пишущем "ножи" через "ы"....

8. Вверх #28
    Посетитель
    Гы.. исправил. У тебя тож твердый знак ни к черту.

9. Вверх #29
    SirYoguk, насчет переводов: посмотри в гугле также Андруховича и Забужко, на скольких языках издавались эти писатели. Я не в курсе насчет остальных, но думаю их не мало...

Зря так пишешь, ведь пишешь без знания дела, и поэтому просто сотрясаешь воздух и мараешь форум

10. Вверх #30
    Посетитель
    Одна бегает п овсей Одессе и ищет книгу, которой (ох жалость) нету. наверно раскупили? такая ж ведь известная книга. Ведь любой знает Дереша :gy:

Второй (вторая) ищет в инете еще одних мега-авторов.

Толку с того?
    Тираж у них никакой, просто не выгодно печатать укр. книги.
    Сам видел книжку (в ипанутом дизайне) двух жирных братьев-фантастов, если увижу специально тираж посмотрю.

11. Вверх #31
    Ну-ну.
    Кстати, не книгу, а книги.
    Ну и ни к черту также ник, аватара и звание.

12. Вверх #32
    SirYoguk,
    такая ж ведь известная книга. Ведь любой знает Дереша
    Не любой, а только ОБРАЗОВАННЫЙ;-)

Так что извини, если ты не в курсе, молчи и сопи в две дырочки... А лучше читай и просвещайся

13. Вверх #33
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    SirYoguk,
    Одна бегает п овсей Одессе и ищет книгу, которой (ох жалость) нету. наверно раскупили? такая ж ведь известная книга. Ведь любой знает Дереша
    А Ви знаєте прізвища всіх Нобелівських лауреатів хоча б у сфері літератури?! А в інших?!
    Нє, ну звісно, якщо Ви, шановний, їх прізвищ не знаєте, то однозначно вони писали ЛАЙНО.
    Браво. Надалі буду у Вас консультуватися з приводу того, які книжки мені купувати і читати.

Тираж у них никакой, просто не выгодно печатать укр. книги.
    Сам видел книжку (в ипанутом дизайне) двух жирных братьев-фантастов, если увижу специально тираж посмотрю.
    А, ну звісно... А Ви коли-небудь бачили книжки видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»?! Ні?!
    Дивно... А от Паоло Коельо назвав їх "Снігову королеву" "найдивовижнішою дитячою книжкою, яку він тільки бачив за своє життя". Та і нагород в українського художника Владислава Єрко дофіга. І не тільки в Україні. Але навіщо там все це. Є ж у нас славитний пан SirYoguk, який точно відрізнить гарний дизайн від поганого.
    Навіть найкращі стають згодом катами

14. Вверх #34
    olegruzЗачем представлять неконкурентноспособный товар в Одессе и торговать в убыток?

SirYoguk Тираж у них никакой, просто не выгодно печатать укр. книги.

Шановний olegruz! Скажіть, будь ласка, звідки така впевненість щодо неконкурентоспроможності? Чи ж не від того, що Ви мало читали й бачили взагалі книжок українською мовою? І не тільки Ваша в цьому провина (бо, як відомо, хто шукає, той завжди знайде), але й держави. Наклади в Україні дійсно не порівняно менші, ніж у інших країнах. Але винуватити в цьому треба не видавців, бо навіть від продажу накладу однієї книжки не вистачить на видання наступної. Тому просто конче необхідна державна підтримка, всіляка промоція україномовних видань й відкриття книгарень. Бо ж є в українській літературі просто шедевральні речі, а про них ніхто не чув і не бачив.

15. Вверх #35
    Посетитель
    Satine, взаимно

robie, ага, значит кому украЁнська литература по боку - тот значит необразованный? и вообще как можно говорить на форуме? мы тут пишем и читаем...

Iрися, Magrett, пишите уже на двух языках, на урк. неудобочитаемо.

16. Вверх #36
    SirYoguk, вчи мову :!:

17. Вверх #37
    Посетитель
    я написал что её не знаю? я написал что она неудобочитаема, что означает что читать неудобно. ДА и не хочеться.

18. Вверх #38
    SirYoguk, ні, Ви не знаєте мови. Для людини, яка мову знає питання "читати- не читати" не стоїть.
    Тим більше, вимагати перекладу за умови знання мови, нахабність.

І взагалі, якщо Вас не цікавлять українські автори, то просто не заходьте в цю тему.

19. Вверх #39
    SirYoguk,
    мы тут пишем и читаем...
    Гениально...

20. Вверх #40
    Посетитель
    Скажіть, як ви вважаєте, чи це потрібно? Чи матимеме це якісь результати?
    Ну и вопросики у вас!

Согласен с robie и Satine. Вроде в Украине живем, а прийдешь спросишь украинского автора так смотрят на тебя как на пришельца.
    не знаю как с конкурентоспособностью, а вот спрос, уверен, есть. Во всяком случае все мои украинские книги часто переходят из рук в руки друзей и знакомых.

Кстати, может кто слышал, когда выйдет новая книга Дереша "Намір"?

Ответить в теме
Страница 2 из 3 ПерваяПервая 1 2 3 ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права