Тема: Украина - курс на одну нацию.

Ответить в теме
Страница 2 из 6 ПерваяПервая 1 2 3 4 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 21 по 40 из 118
  1. Вверх #21
    Жемчужные россыпи Аватар для КРИСТАЛЛ-7
    Цитата Сообщение от Danil Посмотреть сообщение
    И до интернета добрались, черти ((((.
    Надо Ющу законодательно новые слова ввести в мову:
    ЙУЗЭР, ХАКЭР, ЛАМЭР, ГЛЬУК... бэзнадьога крапка ру

з.ы. никак не могу понять. зачем стоматологу рация
    обалдетьпацталом + не лезет в репут и с (аудит я) согласная
    украужасточкару.

2. Вверх #22
    Lada2
    гость
    Цитата Сообщение от YOKO Посмотреть сообщение
    Ще один грамотій...
    Ти сердню школу хоч закінчив?

Чи вигнали з четвертого класу?

Я не знаю, ким треба бути, щоб плутати НАЦІЮ, та НАЦІОНАЛЬНІСТЬ.
    буль ласка, як людина з мабуть найякіснішою освітою на форумі, допоможить дати визначення слова "нація"?

ось що знайшла: http://lozko.front.ru/etnologia.html

...Нагадаємо ж основні вимоги до терміна: однозначність, стилістична нейтральність, відсутність емоційного чи ідеологічного забарвлення...

....Етнос — це кровноспоріднена спільнота людей, яка має: 1) спільну територію (рідну землю); 2) спільну мову (рідну мову); 3) спільні родові легенди про походження свого етносу, спільну історичну пам'ять, звичаї та обряди, тобто те, що є його етнічною релігією (рідною вірою). [Водночас не зайвим буде нагадати, що термін рідна віра не має нічого спільного з рунвізмом Лева Силенка]. Слово етнос походить з грецького etnikos — родовий, народний, язичницький. Терміном етнос позначаємо як донаціональні спільноти (рід, плем'я, народ), так і будь-які етнічні спільноти (включаючи й нації). Таким чином, звідси випливає, що поняття етнос є родовим по відношенню до понять рід, плем'я, народ, нація, які в цьому контексті є видовими. Можемо сказати "трипільський етнос" (стосовно людності трипільської археологічної культури), "скіфський етнос", так само, як і "український етнос" (який нині є нацією в сучасному розумінні слова).
    Отже, етнос — це кровноспоріднена географічна та культурно-історична спільнота людей на будь-якому етапі його етногенези...

..Нація за сучасним вітчизняним визначенням — окрема суспільно-культурна спільнота, яка характеризується: "матеріальним, суб'єктивним (душевним) та ідеальним (духовним). Матеріальний компонент нації називатимемо екосом, суб'єктний — етносом і духовний — етосом. Екос включає в себе економіку та територію з природнокліматичними та екологічними особливостями [пор. рідна земля]. Етнос — це, насамперед, сукупність суб'єктів з певними особливостями фізичної будови, побутом, мовою, психологією (психікою) та ін. [пор. кровноспоріднена спільнота]. Нарешті, етос передбачає традиції і звичаї, культуру, релігію, свідомість і самосвідомість, тобто всі духовні цінності даного етносу [пор. рідна релігія]" (Я. Дубров. МЕЕДЗ, с. 568). Як бачимо, нація визначається загалом тими ж трьома компонентами, якими ми визначили й етнос "...

и как в этом контексте можно говорить об " украинской нации" отождествляя ее с с современной Украиной, собранной искусственно в советский период?

3. Вверх #23
    Постоялец форума
    Друзья мои, сдается мне, что скоро мы окажемся в этой стране чужими. "Свідомі" постепенно берут власть в свои руки. Полуграмотные и абсолютно уверенные в своей правоте, с огромным комплексом национальной неполноценности, который и заставляет их насаждать свою украинскую "псевдокультуру", гнут свою линию все сильнее и сильнее, пользуясь нашей беспомощностью.
    Надо сопротивляться. Я хочу жить в Одессе, а не на "Одещині".

4. Вверх #24
    Lada2
    гость
    кстати, забыла сказать, что украинский язык учила в советской школе

для того, чтоб на урок попасть, приходилось с боями прорываться, так как стояли злые "москали" и не пускали детей ридну мову учить

это я так... неудачно пошутила

5. Вверх #25
    Не покидает форум Аватар для YOKO
    Lada2
    Ви так захопилися, що не звернули уваги, що ми не етнос
    взагалі то обговорюємо, точно так же як і не екос.

Шановна, я впевнений, що якщо ви ще ретельніше пошукаєте,
    то неодмінно знайдете також і визначення нації як будь чого в
    будь-якому контексті.

Але є чіткий та незаперечний факт - НАЦІЯ НЕ МАЄ ЖОДНОГО ВІДНОШЕННЯ ДО НАЦІОНАЛЬНОСТІ.
    Під нацією розуміють НАРОД, як правило - населеня якоїсь країни.
    І коли кажуть "УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ", то ясна річ, мають наувазі не тільки українців за національністю.

Це найпоширенніший і загальнопринятий варіант розуміння цього слово.
    Навіщо під когось з форумчан теорії підвотити, тільки того, що він щось бовкнув не знаючи суті?

AirMax
    Ага і Ктулху вас зохаває. )))
    Одещина доречі, це не місто а регіон.
    Тут могла бути ваша реклама

6. Вверх #26
    Постоялец форума
    А я взагалі ніколи не вивчав української мови, бо був звільнений у зв'язку із чисельними переїздами між колишніми республіками СРСР. Проте я вільно читаю і все розумію, і навіть часто знаходжу помилки у постах "свідомих". Але я не хочу спілкуватись українською мовою. Я не хочу дивитись фільми в українському перекладі. Мені це не комфортно і я не дозволю себе примушувати.
    И я не позволю, чтобы мои дети писали на русском с ошибками и читали Пушкина в украинском переводе. Этого не будет никогда. И это в силах каждого из нас: не дать сделать из своих детей "маленьких українців".

7. Вверх #27
    Не покидает форум
    Lada2...
    Але є чіткий та незаперечний факт - НАЦІЯ НЕ МАЄ ЖОДНОГО ВІДНОШЕННЯ ДО НАЦІОНАЛЬНОСТІ....
    Шоб вы всю жизнь жили в украинской нации, состоящей из одних негритянских людоедов...

8. Вверх #28
    Цитата Сообщение от АТ Посмотреть сообщение
    Шоб вы всю жизнь жили в украинской нации, состоящей из одних негритянских людоедов...
    Скажімо так - я не зовсім вірно висловився.
    Я так сказав бо контекст був відповідний.

Цитата Сообщение от AirMax
    А я взагалі ніколи не вивчав української мови, бо був звільнений у зв'язку із чисельними переїздами між колишніми республіками СРСР.
    Тим не менше, пишеш ти принаймні досить таки добре.

Проте я вільно читаю і все розумію, і навіть часто знаходжу помилки у постах "свідомих".
    Вибач, у тебе вже якесь кліше сформувалося.
    Тобто свідомий=україномовний, україномовний=свідомий.
    Я нічого не пропустив?
    Доречі, помилки у несвідомих й непримиримих борців за російську мову я теж знаходжу регулярно.
    Проте, хіба це щось має доводити?

Але я не хочу спілкуватись українською мовою.
    Я не хочу дивитись фільми в українському перекладі.
    Мені це не комфортно і я не дозволю себе примушувати.
    А хтось примушує?
    Последний раз редактировалось YOKO; 07.05.2008 в 22:51.

9. Вверх #29
    Постоялец форума
    Одещина доречі, це не місто а регіон.
    Я это знаю. До Вас не дошел сарказм моей шутки. Объясняю: вас, "свідомих" в Одессе никогда не было, и появляетесь вы "з регіонов". И хотите превратить мой город в очередной "регіон". А я этого не хочу.

10. Вверх #30
    Lada2
    гость
    YOKO, если толкование термина "нация" такое неоднозначное и многоплановое, тогда в чем смысл словосочетания "уркаинская нация"?

пока я наблюдаю употребление его исключительно в связи с попытками выдать желаемое за действительное.

исторический процесс формирования "украинской нации", запущенный большевиками, был прерван с обретением независимости., имхо
    возможно, к сожалению...

и еще один вопрос в контексте: если вы объединяте всех граждан УКраины ( независимо от национальной принадлежности)понятием "украинская нация", то что такое
    "титульная нация"???
    ниче не понимаю....

11. Вверх #31
    Постоялец форума
    А хтось примушує?
    Я бы это назвал "не примушують" а "тупо насаждают". Грубо и нагло. Но, через год выборы, и больше обмануть нас не удастся.

12. Вверх #32
    Цитата Сообщение от AirMax Посмотреть сообщение
    Я это знаю. До Вас не дошел сарказм моей шутки. Объясняю: вас, "свідомих" в Одессе никогда не было, и появляетесь вы "з регіонов". И хотите превратить мой город в очередной "регіон". А я этого не хочу.
    Тобі "свідомі" ще не сняться ночами?
    Може ти місто приватизував і усім дозволу у тебе питати треба?
    Наприклад, "Чи не заперечуєте, якщо я тут поживу?", "чи не підкажете, за кого голосувати на наступних виборах?"
    І так далі.

Ти мені скажи краще, не інакше соцопитування проводив,
    ти виявляв хто в Одесі був завжди, а хто понаєхал.
    Ось наприклад, фан-клуб Януковича був тут завжди!
    Вони ще біло синіми стрічками підперезували хутро, коли ловили бичка
    у морі, та на момантів полювали.
    А до цього взагалі еволюціювали з "інфузорій-туфельок" на території майбутньої
    Одеси.

Інша справа "свідомі"!
    Понаїзджали тут на все готове і давай кіно російською забороняти.

13. Вверх #33
    Живёт на форуме
    YOKO-не украинец, а националист, а там суть одинаковая, что украинский, что африканский...

14. Вверх #34
    Постоялец форума
    Объясняю: я использую термин "свідомі" для того, чтобы не засорять речь некультурными, ругательными словами в отношении национального меньшинства, которое по воле несчастного случая, стечения обстоятельств, пришло в этой стране к власти и пытается взять реванш за все нанесенные ему в течение многих лет обиды.

15. Вверх #35
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от AirMax Посмотреть сообщение
    Объясняю: я использую термин "свідомі" для того, чтобы не засорять речь некультурными, ругательными словами в отношении национального меньшинства, которое по воле несчастного случая, стечения обстоятельств, пришло в этой стране к власти и пытается взять реванш за все нанесенные ему в течение многих лет обиды.
    Точнее, за те обиды, которые они с деда-прадеда старательно копили и лелеяли.
    Чтобы потом предъявить кому-нибудь счёт за то что было и чего и не было...
    Ну есть такие люди, которым хочется быть обиженными...

16. Вверх #36
    Живёт на форуме
    Нацменьшинство галичанское, собственно говоря, а украинцы ли это?

17. Вверх #37
    Постоялец форума
    Я писал уже об этом: сирые и убогие, с комплексом национальной неполноценности.

18. Вверх #38
    Модница форума
    доброе утро, просмотрела темку и могу сказать, что:
    -училась в украинской школе, все предметы на укр. - мне оч нравилось. Действительно повезло с преподавателями. В нас воспитывали патриотов, интересно излагали темы, я гордилась страной (пока ее не знала). Но сегодня у меня нет никакого уважения и гордости за страну.
    Многие слова и выражения кот используются по телевиденью мне смешны и непонятны.
    Также волнует примитивность нашего народа. Смотришь что нас интерисует...мясо, молоко, "хто що сказав та як росия видреагувала на те що ми бажаемо з ними святкувати..." т.е. серьезных вопросов развития не наблюдается.одним словом-балачки!

19. Вверх #39
    Центровой Аватар для auditor_ya
    мой дневник - создан для здоровья всех детей
    На счет языка ,наверное, другая тема есть.
    Да пребудет с тобою Сила!
    Превратим Конфузию в Викторию!
    аудитор, НЕ врач

20. Вверх #40
    Модница форума
    Цитата Сообщение от auditor_ya Посмотреть сообщение
    На счет языка ,наверное, другая тема есть.
    речь совсем не о языке, а о вопросах кот., интерисуют нашу нацию...!!!

Ответить в теме
Страница 2 из 6 ПерваяПервая 1 2 3 4 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права