Сообщение от Iрися
Его стоило бы не в село, а в известное место послать...Вакарчука за його українську в село посилали.
|
Сообщение от Iрися
Его стоило бы не в село, а в известное место послать...Вакарчука за його українську в село посилали.
А что подумал Кролик - никто не узнал. Потому что он был очень воспитанный.
Iрися во - первых я написала "сельские" в кавычках.. во-вторых.. ну сами судите на украинском говорят в основном запад и немного на севере, столица не в счет... и кто у нас там живет а ??? Одесса, Донецк, Днепр, Киев.. ну Харьков.... развитые города Украины из них на гос. языке говорят в Киеве и еще в Харькове... на суржике... к тому же русския язык древнее , а украинцы даже с правилами грамматики определиться не могут... сколько себя помню, менялись они раза три, очень говорить дальше - то?
Вакарчук вообще таме отдельная... я в шоке !!!
Хорошими делами прославиться нельзя (с) Шапокля́к
По-перше, не зрозуміла щодо лапок. Що конкретно Ви мали на увазі?!Сообщение от ANATHEMA
По-друге, українською розмовляє захід, північ, центр. До того ж, варто виїхати за Одесу і там вже можна почути українську мову. Чому в потужних містах, названих Вами, не розмовляють українською мовою пояснювати, як на мене, не варто. І справа не в тому, що немає людей, які б не хтіли розмовляти українською мовою.
По-третє, з яких це пір російська мова старша за українську?! Феномен...
По-четверте, правила змінюються в будь-якій мові, бо мова - мубстанція рухома. За 15 років вивчення української мови великих змін не пам'ятаю.ї
По-п'яте, про Вакарчука я так згадала, просто. Можу згадати чималу кількість потужних постатей в історії України, які розмовляють українською і гірше від того жити не стали.
Навіть найкращі стають згодом катами
такой интересный разговор.. давайте уж все детали выясним, а в чем же дело? объясните мне плз...Сообщение от Iрися
Один ученый, к сожалению не вспомню его имени... доказал, что русский язык древнее латыни. Точка. И к тому же... слово "Украина" появилось с легкой подачи М. Грушевкого...По-третє, з яких це пір російська мова старша за українську?! Феномен...
а училась ли? ну в каком языке склоняются слова иностранного происхождения?По-четверте, правила змінюються в будь-якій мові, бо мова - мубстанція рухома. За 15 років вивчення української мови великих змін не пам'ятаю.ї![]()
Iрися
Може вже досить плекати в собі комплекс мешовартості? Не звертайте уваги. Невже вас справді ображають подібні висловлювання, розраховані саме на таку реакцію? Як на мене, вони в першу чергу принижують того, хто вважає для себе можливим висловлюватися подібним чином.
"Краще мовчати і виглядати ідіотом, аніж висловитися та розвіяти всі сумніви." (с) не мій
Гармонично недоразвитая личность
Carthago delenda est
К слову... если много молчать золото обесценится![]()
Очень жаль, что вы воспринимаете подобное как провокацию... и в двойне жаль, что не можете отстоять свою точку зрения...
to ANATHEMAСообщение от ANATHEMA
утвержденные правила есть в языке....а наречие - в каждом колхозе свое...
так что все соответствует логике....и суть ..и причины.. и субъективные доказательства...
с одним субъектом общаемся...я, кстате, пыталась в переводчик закинуть мудрые мысли...такой бред получила....никак в толк не возьму...или переводчик такой или субъект...
Последний раз редактировалось abrakadabra; 26.06.2006 в 15:39.
А Вам сподобалося б, якби Вас просто через мову назвали б селом чи бидлом?!Сообщение от ANATHEMA
А мені такі компліменти на форумі частенько доводиться чути від велми "ітелігентних" одеситів. Так шо людина, яка приїжджає в місто подумає двічі ніж буде розмовляти українською. Нікому не подобається, коли його ображають.
Один вчений довів, що Ісус Христос українець. А шо, українець. І крапка.Сообщение от ANATHEMA
Хм... А у всіх мовах взагалі є поняття "відмінювання"?!Сообщение от ANATHEMA
А в російській мові іншомовні слова не відмінюються?!
І я так вважаю. Але здебільшого легше не нариватися на конфлікт, а просто відповісти тією мовою, яку вважають "нормальною".Сообщение от Squee
abrakadabra и почему большая часть того, что пишется тут, воспринимается в штыки ?
Мне, например, очень хотелось получить конкретные ответы на поставленные вопросы, а в результате куча "воды" и претензия на философию... м-дя...
Я заранее извиняюсь, если мои посты были для тебя оскорбительными..., просто мое мнение таково... Я не ставила перед собой цель обидеть или сказать тебе из-за языка какую-то колкостьСообщение от Iрися
![]()
Я не мала на увазі конкретно Вас. Але якщо просто переглянути хоча б цю тему, можна побачити чимало розумників, які вважали, що такі компліменти якнайкраще покажуть рівень їх розумового розвитку. Показали.Сообщение от ANATHEMA
І така агресія є не тільки в неті. От Ви мене питали чому я розмовляю українською. І Вам подібне питання нонсенсом не здається. Проте якби я запитала Вас, чому Ви розмовляєте російською, то Вам б здалося, що я дурниці питаю. Чому мені не здається, що Ви понтуєтесь, розмовляючи російською, а Вам здається. Для мене це нонсенс.
І коли тобі в Одесі починають "радити" розмовляти російською і при тому всіляко ображаючи українську мову та її носіїв, то не кожному хочеться повторювати подібний досвід. Легше перейти на російську мову.
І таке відбувається не тільки зараз, а вже кілька десятиріч. Бо якщо ти розмовляєш українською, значить апріорі неосвідченне село. А досягти успіху хочеться всім. І не всім хочеться долати зайві труднощі.
аааааааааааа.... ANATHEMA и ты тудаже ?
беги из этого раздела - спасай себя :Ъ
King Kong Died For Your Sins...
ответ супер прост....понаблюдайте за собакой , когда ей делать нечего....Сообщение от ANATHEMA
мотивация - одна, ничего не выражающая фраза потому, что потому (типа детской отговорки хлюзда на правду выведет)
а может просто не понимают, что придав статус государственного русскому, украинский не снимается с арены...
Iрися, это Ваше заднее слово ? Неужели эти бесконечные "магнитофонные записи" так легко остановить !!!!Повторююю востаннє, не буду відповідати на жодне повідомлення, де до мене звертатимуться без поваги, тобто змінюючи мій нік.
Был сегодня в Доме книги.Видел украинские книги.В достаточном количестве,без промежутков на полках.По Вашему их должны были смести с прилавка при открытии магазина."Ведь книги нет","приходиться в другой город ездить",короче спрос превышает предложение.Так что ли ? Но если так то на прилавке должно быть пусто...
Опять классика:"замкнутый круг разомкнутый в виде прямой" М.Жванецкий
PS.И где наш фиолетовый фон ? 100% уверенность в победе путь к поражению...Спросите своего татусю."Сомневаться в себе-залог безопасности"
А Ви точно знаєте, що там саме ті книжки, про які йде мова?! Тобто сучасна українська художня література?! Жадан, Дереш, Прохасько, Карпа, Антрухович та інші?! Чи у Вас українські книжки "всі на одне лице"...Сообщение от ALKA
))
І, якби в мене на новому варіанті форуму була б можливість писати кольором індіго, то я б писала.
все не так....скоро форуму прийдется построиться на подоконнике...Сообщение от Iрися
Хех....сверхзвуковой ответ.На прилавке стоят классические "Шерлок Холмс",Жуль Верн," Капитан Блад и т.д.и если это не те книжонки которые надо читать то очень по человечески жаль этих немногих украиноязычных...Кто из них вырастает...Сообщение от Iрися
Стоят и другие,Почему как Вы говорите и это не не те ? Обращайтесь к Вашим ПРОУКРАИНСКИ настроенным чиновникам.Это Ваше дело .Ведь это они поставили туда эти книжки.
К украинской стойке НИКТО кроме меня не продошел !!!!Хотя люди были ,даже у "итальянской книги"пару студентов.
НАСЧЕТ СПРОСА ясно.НЕТУ.Есть отдельные Уникукумы как Вы.
Да, разговор о языке книги а не об авторстве.Правда если для Вас Жуль Верн не стоит внимания и Жадану в подметки не годится то мне опять же Вас искренне жаль.
Так о чем и говорю- СОМНЕВАЙТЕСЬ.А то пальцы веером,"хочу и пишу"....Сообщение от Iрися
Я не говорила книжки українською мовою як такі. Мова йшла про книжки сучасних українських авторів. Я не збиралася порівнювати їх з класикою. Це даремна справа і не в тому річ.Сообщение от ALKA
Я вважаю, що треба читат й класику і сучасність. А сучасності в Одесі й нема.
Щодо класики, то цілком зрозуміло, чому немає попиту. Викладання світової літератури у школі ведеться російською мовою. Твори треба писати російською мовою. Тому цілком зрозуміло, що легше прочитати російською, щоб не було проблем. До речі, вже точно не пам'ятаю що, але за відсутності в бібліотеці примірників російською мовою, читала українською. Ох і весело було мені, коли у творі треба було наводити цитати російською. Відповідно, що і купується класика швидше російською. За звичкою.
А не тому, що гіреш...
Щодо кольору моїх повідомлень, то ще на попередньому варіанті форуму було сказано, що за різнокольорвість будуть банити. А мені цього не хочеться. Я дотримуюсь правил, хоч і не вважаю їх адекватними.
Вы читать умеете ? Каких книжек у Вас нема это Ваша проблема.Сообщение от Iрися
Государство на Вашей стороне.И государство слава богу пока не может вмешиваться в коммерцию так глубоко.(Заставить разве что ли бесполезную стойку в Доме книги выставить).
А коммерция говорит-СПРОСА НА УРАИНСКУЮ КНИГУ В ОДЕССЕ НЕТ.
ЗЫ.А что "Шерлок Холмс" сейчас в школьной программе ???
ГошподИ....
Как я ненавижу эту тему![]()
Потомки Шарикова всё никак не упокоятся всё жуют и жуют.
Ну нет проблемы русского языка в Украине, нету!
Это ж надо - 190 страниц говорить неизвестно о чём по десятому кругу, возвращаясь всегда к исходной точке.
Закройте её уже кто нить...
Социальные закладки