Тема: СПД (физлицо) (*)

Ответить в теме
Страница 1909 из 2129 ПерваяПервая ... 909 1409 1809 1859 1899 1907 1908 1909 1910 1911 1919 1959 2009 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 38,161 по 38,180 из 42576
  1. Вверх #1
    Новичок

Thumbs up СПД (физлицо) (*)

Как открыть СПД (физлицо)? Что для этого нужно? Куда бежать? Сколько занимает времени? Кто в каком районе открывал? ВСЕМ СПАСИБО

Персональный кабинет плательщика налогов.
    (требуется ключ с цифровой подписью).

РЕКВИЗИТЫ г.Одесса

ЕСВ по ФОП за себя
    Получатель Головне управління ДПС в Одеській області
    Код ЕДРПОУ получателя 44069166
    Банк получателя Казначейство України (ЕАП)
    МФО банка получателя 899998
    Номер счета UA798999980000355669204021532
    Назначение платежа *;101;ИНН;сплата єдиного внеску за грудень 2020р. ;;;

ЕДИНЫЙ НАЛОГ по ФОП за себя
    Получатель ГУК в Од.обл./м.Одеса/18050400
    Код ЕДРПОУ получателя 37607526
    Номер счета UA198999980314090699000015744
    Назначение платежа *;101;ИНН;сплата єдиного податку за січень 2021р.;;;

ЕСВ по ФОП с наемных работников
    Получатель Головне управління ДПС в Одеській області
    Код ЕДРПОУ получателя 44069166
    Номер счета UA978999980000355659201021532
    Назначение платежа *;101;ИНН; ЄСВ з ЗП найманих працівників за грудень 2020р.;;;

НДФЛ по ФОП с наемных работников
    Получатель ГУК в Од.обл./м.Одеса/11010100
    Номер счета UA778999980333139340000015744
    Назначение платежа *;101;ИНН; ПДФО з ЗП найманих працівників за грудень 2020р.;;;

Военный сбор по ФОП с наемных работников
    Получатель ГУК в Од.обл./м.Одеса/11011000
    Номер счета UA628999980313030063000015001
    Назначение платежа *;101;ИНН;військовий збір з ЗП найманих працівників за грудень 2020р.;;;

================================================== =============
    FAQ: СПД (физлицо); Тема: оформление наемных работников у СПД

Бюджетные счета на сайте Миндоходов Одесской области - это и есть те самые счета для уплаты налогов!
    Реєстр рахунків для сплати єдиного внеску
    РАХУНКИ СОЦВНЕСКУ ДЛЯ ФІЗОСІБ-СПД

Формы документов на сайте Миндоходов; Регистрационная служба ГУЮ в Одесской обл.

Последний раз редактировалось Машинка; 19.02.2022 в 14:20.

2. Вверх #38161
    КаВалерчик Аватар для BigValeri
    Цитата Сообщение от danil1 Посмотреть сообщение
    alya_od Благодарю за ответ.

Теперь осталась одна логическая загадка с этой помощью 8000 грн.

В бланке заявы надо поставить галочку в разделе со следующим текстом -
    на дату подания этого заявления я есть ФОП(наёмный работник), экономическая деятельность которого временно остановлена вследствие введения ограничительных мер.
    Но в чём вопрос - на следующей неделе ничто и ни у кого не приостановлено.
    Не будет ли получение денег потом признано как нарушение и придётся возвращать в двойном размере как прописано ?
    Вот и у меня такой вопрос. В ноябре пострадал от карантина выходного дня. А в январе попадаю в разрешенные
    Надеясь на лучшее, планируй лучшее

3. Вверх #38162
    Посетитель
    Как оформить эти 8000 на наемного работника ФОП? Он сам должен оформить что ли от себя через Дию. А счет ФОП указать или открывать свой ?

4. Вверх #38163
    Частый гость Аватар для Чечель
    Предприниматели первой группы могут не рассчитывать на 8000 или все-же могут ?

5. Вверх #38164
    Постоялец форума Аватар для Liona_Od
    Цитата Сообщение от Helen73 Посмотреть сообщение
    Как оформить эти 8000 на наемного работника ФОП? Он сам должен оформить что ли от себя через Дию. А счет ФОП указать или открывать свой ?
    Сам и свой счет
    Ангел Я, ангел! (с)​ ​

6. Вверх #38165
    Чарівниця

Помощь будет предоставляться в размере 8000 грн. Получить ее смогут наемные работники, которые потеряли часть зарплаты в результате усиления карантинных ограничений, и ФОПы, которые потеряли часть дохода из-за запрета на полноценное функционирование.Основной вид деятельности таких субъектов хозяйствования и ФЛП должен быть одним из Перечня основных видов экономической деятельности, относительно которых осуществляются ограничительные противоэпидемические мероприятия (Перечень вскоре утвердит Кабмин) и заявлен первым в сведениях из ЕГР по состоянию на 31 октября 2020 года.
    Предприниматели и работники получат помощь от государства в размере 8 тыс. грн.

Помощь получат работники или ФОП, если его работодатель имеет одну из 6-ти категорий КВЭД :

47 - Розничная торговля (кроме торговли автотранспортными средствами и мотоциклами)

55 - Временное размещение

56 - Деятельность по обеспечения блюдами и напитками

59.14 - Демонстрация кинофильмов

90 - Деятельность в сфере творчества, искусства и развлечений

93 - Деятельность в сфере спорта, организации отдыха и развлечений

Одна из 6 категорий КВЭД должна быть заявлена первой в регистрационных сведениях на 31.10.2020.

7. Вверх #38166
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Maybe Посмотреть сообщение
    Помощь будет предоставляться в размере 8000 грн. Получить ее смогут наемные работники, которые потеряли часть зарплаты в результате усиления карантинных ограничений, и ФОПы, которые потеряли часть дохода из-за запрета на полноценное функционирование.Основной вид деятельности таких субъектов хозяйствования и ФЛП должен быть одним из Перечня основных видов экономической деятельности, относительно которых осуществляются ограничительные противоэпидемические мероприятия (Перечень вскоре утвердит Кабмин) и заявлен первым в сведениях из ЕГР по состоянию на 31 октября 2020 года.

Помощь получат работники или ФОП, если его работодатель имеет одну из 6-ти категорий КВЭД :
    Но на практике мы видим Заявление, которое нам предлагают подписать для подачи на выплаты со следующим текстом:

"На дату подання цієї заяви я є фізичною особою —підприємцем, економічна діяльність якого тимчасово зупинена внаслідок здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів" (C)

У кого на следующей неделе будет остановлена экономическая деятельность ?
    У меня, например, рынок работает, да и вообще всё работает.

Что Вы думаете по этому поводу ?

8. Вверх #38167
    Чарівниця

Цитата Сообщение от danil1 Посмотреть сообщение
    Но на практике мы видим Заявление, которое нам предлагают подписать для подачи на выплаты со следующим текстом:

"На дату подання цієї заяви я є фізичною особою —підприємцем, економічна діяльність якого тимчасово зупинена внаслідок здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів" (C)

У кого на следующей неделе будет остановлена экономическая деятельность ?
    У меня, например, рынок работает, да и вообще всё работает.

Что Вы думаете по этому поводу ?
    Честно говоря, я не знаю, что думать по этому поводу.
    47 КВЕД -это весь раздел розничной торговли (кстати, зачем они добавляют "кроме торговли автотранспортными средствами и мотоциклами", если это КВЕД 45.19)
    Но ведь не всю розницу закрывают. Так почему с КВЕДом 47 все могут получить эту помощь.
    Настолько все тупо написано и классифицировано, что лично я не знаю какие советы давать.

9. Вверх #38168
    Постоялец форума

47 - Розничная торговля (кроме торговли автотранспортными средствами и мотоциклами)

55 - Временное размещение

56 - Деятельность по обеспечения блюдами и напитками

59.14 - Демонстрация кинофильмов

90 - Деятельность в сфере творчества, искусства и развлечений

93 - Деятельность в сфере спорта, организации отдыха и развлечений

Одна из 6 категорий КВЭД должна быть заявлена первой в регистрационных сведениях на 31.10.2020.
    а гдг-то мелькала информация , что если как-то нарушить условия для выдачи этой самой помощи - то будет штраф в двойном размере )) Вы не встречали ? вопрос - а как они проверять собираются ?
    Не надо делать мне как лучше! Оставьте мне как хорошо!

10. Вверх #38169
    Чарівниця

Цитата Сообщение от NATAODS Посмотреть сообщение
    а гдг-то мелькала информация , что если как-то нарушить условия для выдачи этой самой помощи - то будет штраф в двойном размере )) Вы не встречали ? вопрос - а как они проверять собираются ?
    Не встречала, но крайне интересно.
    Но тут могут иметь в виду,например, ФОП мог 1 ноября добавить КВЕД из 6 категорий и указать его первым.
    Сразу не обнаружат, но если выборочно проверят ( а я думаю, что когда налоговой разрешат проводить проверки,это вопрос будет в списке), то и отловят.
    Может, еще что-то придумают. Фантазии им не занимать.

11. Вверх #38170
    Постоялец форума
    Не встречала, но крайне интересно.
    Но тут могут иметь в виду,например, ФОП мог 1 ноября добавить КВЕД из 6 категорий и указать его первым.
    Сразу не обнаружат, но если выборочно проверят ( а я думаю, что когда налоговой разрешат проводить проверки,это вопрос будет в списке), то и отловят.
    Может, еще что-то придумают. Фантазии им не занимать.
    я тоже сначала подумала про Кведы, но ведь это их работа - проверить инфо перед выдачей денег , тем более сейчас все в электроноом реестре ))) а так они лоханулись - а плати за это ФОП ... интересненько получается))
    Не надо делать мне как лучше! Оставьте мне как хорошо!

12. Вверх #38171
    Чарівниця

Цитата Сообщение от NATAODS Посмотреть сообщение
    я тоже сначала подумала про Кведы, но ведь это их работа - проверить инфо перед выдачей денег , тем более сейчас все в электроноом реестре ))) а так они лоханулись - а плати за это ФОП ... интересненько получается))
    У меня такое чувство, что деньги они хотят выплатить в этом году.
    А заявлений будет сотни тысяч. Некому так дотошно проверять документы.
    Сначала в реестр,чтобы увидеть что указанный КВЕД основной, потом в реестре ЕН, что такой КВЕД в нем указан.
    Это всего лишь предположения.

13. Вверх #38172
    Частый гость Аватар для Mira77
    Доброго дня всем .
    Я правильно поняла - заявление на помощь ФОПам подается только в электронном виде ?

14. Вверх #38173
    Постоялец форума
    Если Вы в ноябре добавили и вели деятельность в этим КВЭД, но не внесли этот КВЕД в единый налог, так чтобы Вы понимали, что в случае обнаружения, Вы должны:
    1. Уплатить налог 15% с этого вида
    2.Перейти на общую систему.

Заявление на ЕН подаете в сроки:
    1.Для 1-2 группы не позже 20 числа месяца, следующего за месяцем, в котором произошли изменения
    2.Для 3 группы одновременно со сдачей ближайшего отчета ( в Вашем бы случае было со сдачей отчета за год)
    Ой, спасибо огромное! Квэды добавляла 19.11 и убирала 04.12. Деятельность по нов.квэдам не вела, это аж на февраль планируется. А раз добавляла 19.11, то до 20.12 успеваю еще в налоговую. Еще раз спасибо!!!

15. Вверх #38174
    Постоялец форума Аватар для Liona_Od
    Цитата Сообщение от Mira77 Посмотреть сообщение
    Доброго дня всем .
    Я правильно поняла - заявление на помощь ФОПам подается только в электронном виде ?
    Верно. Только в электронном. Пока всех смущает строка с прекращением деятельности в этом заявлении
    Ангел Я, ангел! (с)​ ​

16. Вверх #38175
    Частый гость Аватар для Mira77
    Спасибо Liona_Od

17. Вверх #38176
    Не покидает форум Аватар для Marineskovualya
    Вложение 13434862
    https://news.dtkt.ua/labor/social-pr...tpjtftLbsOavTM
    Постанова о выплате матпомощи и кведы

18. Вверх #38177
    Частый гость Аватар для Оле
    Девочки как думаете что происходит с этим сайтом... подавала онлайн на помощь детям до 10 лет! есть очень важный вопрос - в первой половине дня подала все нормально, во второй половине дня на сайте https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua/profile-page/add не могу в разделе адресс вставить прописку, выдает помилка сервера......что это? может это только у меня? помогите пожалуйста. а сейчас уже висит сайт пенсионного где ( справку ОК7 берем).

дозвонилась в собес Киевского района - говорят пробуйте , видимо сервер перегружен, это в пятницу было и до сих пор висит .что делать?
    Последний раз редактировалось Оле; 13.12.2020 в 22:29.

19. Вверх #38178
    КаВалерчик Аватар для BigValeri
    Только что подали заявление. Без проблем
    Надеясь на лучшее, планируй лучшее

20. Вверх #38179
    Чарівниця

Цитата Сообщение от BigValeri Посмотреть сообщение
    Только что подали заявление. Без проблем
    Да. Дия начала принимать заявления.
    Читайте подробней тут.
    https://buhgalter911.com/uk/news/news-1055106.html?utm_source=gravitec&utm_medium=push&utm_campaign=

21. Вверх #38180
    Живёт на форуме Аватар для alya_od
    Цитата Сообщение от Лелик2008 Посмотреть сообщение
    Ещё вчера промелькнула инфа (потом, думаю, найду), что кабмин изменил алгоритм расчета отпускных, им делать больше нехер, я извиняюсь?)))
    З 12 грудня середню зарплату рахуємо по-новому: зміни до Порядку №100 набрали чинності
    Сьогодні 09:14 18889 23
    Завдяки змінам розрахунок середньої зарплати для відпусток мав стати простішим. Тому що роботодавці вже не будуть застосовувати коефіцієнт коригування та чітко визначено, які виплати враховувати при розрахунку не потрібно. Але, як врахувати премію чи розрахувати середню з МЗП – це ще той «квест». І, проаналізувавши зміни, зрозуміло, що не все так просто.
    Нагадаємо, що Кабмін постановою від 10.12.2020 р. №1213 вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати (далі - Порядок №100). Про це ми повідомляли тут. Початок застосування нових правил - 12 грудня 2020 р., це дата опублікування Постанови № 1213 в "Урядовому кур'єрі" №243 від 12.12.2020

Коли застосовувати оновлений Порядок?

Ні про перехідні положення, ні про дату введення в дію цього Порядку у постанові не йдеться. Тому з 12 грудня (з дня опублікування Постанови №1213) слід почати застосовувати нові підходи до розрахунку середньої зарплати.

Середню зарплату більше не коригуємо

З оновленого Порядку №100, виключено п. 10, в якому йшлося про застосування коефіцієнту коригування. Отже, зараз коригувати середню зарплату не потрібно, незважаючи на наявність підвищення окладів у розрахунковому періоді.

Порядок №100 поширено і на фізосіб-роботодавців

Нарешті офіційно: змінами, передбаченими до Порядку №100, серед суб’єктів господарювання (підприємства, установи і організації усіх форм власності), на яких поширється його дія, з’являться ФОПи та фізичні особи, які в межах трудових відносин використовують працю найманих працівників.

Зміни довгоочікувані, адже після них не виникатиме запитань на кшталт «чи обов’язково ФОПам використовувати Порядок №100, адже про них в документі не зазначається»? Хоча на практиці фізособи-роботодавці цей Порядок застосовували і раніше.

Оновлено перелік випадків застосування Порядку №100

У підпункт «а». п. 1 Розділу І Порядку №100 внесені зміни, якими збільшиться перелік випадків застосування цього Порядку.

Раніше в Порядку №100 не було повного переліку видів відпусток, для оплати яких він застосовується.

Тепер встановлено, що цей Порядок застосовується у випадках надання усіх видів відпусток, передбачених законодавством (крім відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами).

Проте чомусь прибрали згадку про компенсацію за невикористану відпустку, та тим не менш у наступних нормах Порядку про компенсацію таки згадується.

Також згідно з нормами Порядку №100 розраховуватимемо середню зарплату за час службового відрядження, крім службових відряджень державних службовців. Звісно, виплачувати працівнику середній заробіток за час відрядження треба лише, якщо заробіток за окладом (тарифною ставкою) менший (цього вимагає ст. 121 КЗпП).

І ще цей Порядок застосовуватиметься для розрахунку середнього заробітку за час затримки виконання рішення суду.

Якщо перший робочий день не перше число місяця: суперечок більше не буде

Не один рік були суперечки між роботодавцями і контролерами, чи враховувати до розрахункового періоду місяць, якщо працівника прийнято на роботу не з першого числа місяця, але дата прийняття на роботу є першим робочим днем місяця. Тепер однозначно – враховуємо!

В абзаці другому п. 2 Порядку №100 зазначено: якщо працівника прийнято (оформлено) на роботу не з першого числа місяця, проте дата прийняття на роботу є першим робочим днем місяця, то цей місяць враховується до розрахункового періоду як повний місяць.

З Порядку прибрали згадку про «інші поважні причини» відсутності

Раніше в Порядку №100 згадувалися «інші поважні причини» відсутності на робочому місці, але не наводився перелік таких поважних причин. Неможливо було визначити цей перелік й за іншими нормативними актами. А це впливало на розрахунок середньої зарплати.

Тепер внесено зміни в абзац шостий частини 2 Порядку №100. «Інші поважні причини» з нього прибрали, натомість цей абзац виглядає так: «Час, протягом якого працівник згідно із законодавством не працював і за ним не зберігався заробіток або зберігався частково, виключається з розрахункового періоду».
    Затверджено вичерпний перелік виплат, які не враховуються в розрахунку

Перелік доходів працівників, які ми враховуємо або не враховуємо під час розрахунку середньої зарплати за Порядком № 100, зазнав кардинальних змін.

Пункт 3 Порядку тепер говорить, що при обчисленні середньої заробітної плати враховуються всі суми нарахованої заробітної плати згідно з законодавством та умовами трудового договору, крім визначених у пункті 4 цього Порядку.

При обчисленні середньої заробітної плати для оплати за час відпусток або компенсації за невикористані відпустки, до фактичного заробітку включаються виплати за час, протягом якого працівнику зберігається середній заробіток (за час попередньої щорічної відпустки, виконання державних і громадських обов’язків, службового відрядження, вимушеного прогулу тощо) та допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.
    Як розрахувати середню зарплату, якщо розрахунковий період відсутній або зарплата менша за мінімальну

Як і раніше, якщо у розрахунковому періоді у працівника не було заробітку, розрахунки проводяться з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового місячного окладу.

Якщо розмір посадового окладу є меншим від передбаченого законодавством розміру мінімальної заробітної плати, середня заробітна плата розраховується з установленого розміру мінімальної заробітної плати на час розрахунку.

У разі укладення трудового договору на умовах неповного робочого часу, розрахунок проводиться з розміру мінімальної заробітної плати, обчисленого пропорційно до умов укладеного трудового договору.

Якщо розрахунок середньої заробітної плати обчислюється, виходячи з посадового окладу чи мінімальної заробітної плати, то її нарахування здійснюється шляхом множення посадового окладу чи мінімальної заробітної плати на кількість місяців розрахункового періоду.

Проте формули, як саме рахувати середню заробітну плату з МЗП, у Порядку №100 не передбачається. І роботодавцям знову доведеться «придумувати» різні підходи до розрахунків у таких випадках чи чекати на роз'яснення від Мінекономіки.

Або ж користуватися старими листами, які мають інформаційний та рекомендаційний характер, в яких зазначалося, що в такому випадку слід оклад множити на 12 місяців й ділити на кількість календарних днів у році за мінусом святкових та неробочих днів. У випадку з МЗП, в цій пораді оклад можна замінити на МЗП. Проте, зрозуміло, що це аналогія, і діяти так в умовах відсутності чітко визначеного порядку (або хоча б роз’яснень) можуть лише дуже сміливі або відчайдушні роботодавці.
    Смотрю на некоторых людей и понимаю: роняли их аисты,ох, роняли!!! )))))

Ответить в теме
Страница 1909 из 2129 ПерваяПервая ... 909 1409 1809 1859 1899 1907 1908 1909 1910 1911 1919 1959 2009 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права