| ||
То есть мой родной регион - моя страна, а другой - заграница? Раз там мой родной язык не признают? Хотя, мы не имеем даже этого!
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
Как и я их... Как и националистов всех стран. У националистической страны не может быть будущего, тем более, у той, в которой живут люди разных национальностей. Согласен с тем, что мы пытаемся построить именно националистическую страну, а не демократическую. Потому-то мен тут все хуже и хуже, и люблю я ее все меньше и меньше. Рано или поздно, страна либо перестанет существовать, либо перестанет быть националистической. Жаль только, что на это уйдет лет 10. Много!
Согласен. Потому-то и язык, который считают родным десятки миллионов граждан и должен быть государственным (одним из). Тогда и разницы не будет!Родной язык и государственный - две большие разницы.
Золотые слова! Их бы в уши тем, кто правит страной!Усе добре В МІРУ...
Английский там не единственный государственный.Будет ..... Например в Индии государственный язык английский а сколько там других родных языков ?
Может, вы мне ответите? Кто, когда и при каких обстоятельсвах оккупировал Одессу (1941-1944 не считается, так как это не имеет никакого отношения к языковой теме). Кстати, в Вашей любимой Индии английский уж точно язык оккупантов, без дураков! И тем не менее, государтвенный!Кгда не было окупации
Ладно, поехал я домой, до завтра!
В універі довелося вивчити багато різної фігні. Корисної й не дуже. зкорема, вивчали ми історію одеської періодики. Ви ж знаєте, що перша одеська газета публікувалася французькою мовою?! Й достатньо довго. Цікаво чому, якщо єдиною мовою в Одесі завжди була російська?! Далі. Вивчали й періодику одеських меншин: німецьку, грецьку, болгарську, єврейську. Дивно, але тотальна більшість з них виходили мовою нац меншен. Не російською. А Ви тут розказуєте про те, як представники всіх національностей одразу як приїжджали в Одесу переходили на російську мову і навіть не намагалися зберегти свою національну ідентичність. І це було так до того, як Одеса стала радянською.
Не так давно спостерігала за цікавим епізодом в одеській перукарні. До перукарки прийшла стригтися жінка. Знайома. І розмовляли вони між собою болгарською. По перукарні бігав маленькій син перукарки. З ним вона також спілкувалася здебільшого болгарською.
Є в мене сокурсниця. Етнічна болгарка. Якщо їй дзвонить хтось з рідних або з її села, то вона розмовляє з ними болгарською.
Якщо Ваші предки зрадили Вашу етнічну мову, то не треба це приписувати всім. А всі ваші знайомі просто сормляться своєї етнічної приналежності. Розмовляти ж в Одесі українською ніколи не було престижним. Хто хоче чути в свою адресу компліменти на кталт: о, село... От і ставали всі швидко російськомовні з російською мовою рідною.
В мен є подруга. Одеситка в усіх можливих поколіннях. Далі покоління йдуть з Росії. І тому я її прекрасно розумію і підтримую, коли вона називає своєю рідною мовою саме російську. І хоче її зберегти для свого сина. Бо то є їх рідне. Тим не менш, пречудово знає українську. І вільно може нею розмовляти. Її мама, яка на початку незалежності плювалася на Українську стала такою патріоткою і так добре розмовляє українською, що я починаю вірити в дива.
Я вже прекрасно зрозуміла, що для Вас Україна - чужа країна, українська мова - чужа мова. Ви самі з себе робити чужинця в цій країні, а потім дивуєтесь, чому Вам так некомфортно тут?! Я навіть не впевнена, що Ви Одесу справді любите. Будь-яку Одесу. Такою, якою вона є зараз і якою б вона не стала. Вам Одеса як і країна потрібна лише така, яка буде корисною тільки Вам. І ніяк інакше. А так не буває.
Да уж, "сегодня он играет джаз, а завтра Родину продаст". Человек честно высказывает свое мнение и аргументирует его, значит - не патриот! Железная логика. Железобетонная.
Социальные закладки