Результаты опроса: Придать ли русскому языку статус государственного?

Голосовавшие
425. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Да

268 63.06%
  • Нет

157 36.94%

Тема: Придать ли русскому языку статус государственного?

Закрытая тема
Страница 19 из 622 ПерваяПервая ... 9 17 18 19 20 21 29 69 119 519 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 361 по 380 из 12427
  1. Вверх #361
    Цитата Сообщение от O-Sean
    АДНАЗНАЧНА - ДА!!!
    А что "ДА" ?
    мЁртвому - всё не по чЁм !

2. Вверх #362
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    КоБа,
    Еще как "дорекнуть", потому как нужно было говорить "драбина" "сходи"
    Я писала слово російською, адже людина до якої я зверталась не має звички розмовляти українською. :wink:
    то сейчас не должен знать, ни русского языка, ни украинского, из-за того, что на Украине при советской власти было два государственных языка, а в школах с русским языком было обязательное обучение украинскому и кстати были чисто украинские школы, где все предметы преподавались только на украинском языке
    Колись - ситуацію була абсолютно іншою. Навіть 10 років тому - це не сьогодні. Раніше людина і справді могла спокійно вивчити і користуватися паралельно двома, трьома мовами... Сьогодні, коли СТІЛЬКИ потоків інформації. В подібній ситуації і справді важко знати обидві мови і вільно ними спілкуватися.
    Зокрема, мені важко. Я, коли розмовляю російською, постійно ступорюся через те, що якісь слова та звороти в мене виникають саме українські. Це вже підсвідомо.

Я вже мовчу про різні крилаті вирази, цитати, слогани... Постійно помічаю за собою, що частенько інтуітивно виникає якась фраза, скажімо з реклами, але іншою мовою. Але дуже влучно і адекватно замінити неможна.

Я АБСОЛЮТНО впевнена, що якщо сьогодні ввести дві мови, то насправді ЖОДНУ не будуть знати нормально. Буде тотальний суржик. Вєрка Сердючка форевер.

Может у Ирыси "Іспит з етнології" и напрасно приняли
    Іспит з Етнології і не приймали... :twisted: Була "Етнологія та етнографія"... Вважаєте дарма?! Ну зверніться до пана Кушніра (знайдете його без проблем в корусі істфака ОНУ), може він передумає... :lol:
    Навіть найкращі стають згодом катами

3. Вверх #363
    Посетитель
    Цитата Сообщение от КоБа
    Я вас дуже прошу – приведіть мені приклад

украинский этнограф и писатель!!!
    С. Плачинда в 1993 году писал:

"АРИИ (ории) – древнейшее название украинцев. Первые пахари мира. Приручили коня, изобрели колесо и плуг. Первыми в мире окультивировали рожь, пшеницу, просо. Свои знания о земледелии и народных ремеслах принесли в Китай, Индию, Месопотамию, Палестину, Египет, Северную Италию, на Балканы, в Западную Европу, Скандинавию. Племена ориев стали основой всех индоевропейских народов".

Продолжать?
    Прочитав, цікаво, але не більше! Що саме ви хочете довести цитуючи теорію Плачинда? Плачинда – він що, батько української історії, чи хтось вважає його історичну думку майбутнім фарватером розвідку історії нашої держави? Якщо ні – то нащо його приводити у приклад! У кожній державі є багато людей які намагаються за допомогою логіки довести самі неймовірні твердження. У російській історії таких теорій також вистачає, так наприклад російських царів намагались “виробити” з “найсвітлішого цезарева кореня”, ну і що з того? Фрейд (хоча він і не історик) також більш ніж просто логічєн – але прочитавши його думки стосовно євреїв у мене не виникає бажання стати антисемітом чи ставити клеймо на всіх мислителів Німеччини.
    Не пора, на пора, не пора
    Москалеви й ляхови служить!
    Довершилась Україні кривда стара –
    Нам пора для України жить!

4. Вверх #364
    Мамай, вот не уверен, что Вы понимаете русский язык, поэТому удивлЁн, что Вы что-то читали на русском языке :twisted: Может кАнечно и читали, но вряд-ли поняли =))) Вот мы с Вами граждане одной страны, оба украинцы, но не понимаем друг-друга, вернее скорее Вы нас не хотите понять.

5. Вверх #365
    Посетитель
    Цитата Сообщение от КоБа
    Цитата:

"Ой годi вам, вражi ляхи,
    Руську кровцю пити"

Вопрос: Так чью же кровь пили, русскую или украинскую?
    Це типове шарлатанство підміняти древнє Київське слово “руський” на сучасне “русський”. Цім трюком можна ввести у оману лише історично не обізнану людину. Для наочності, я можу привести Європейські мапи 15-17 сторіч на яких частина території України (західна) позначена як Русь, коли сучасна Росія позначена як Московія. На Західній Україні люди до початку 20-го сторіччя називали себе русичами, руськими, а на Закарпатті і досі себе так називають, коли ж у Росії слово “русский” стало використовуватись для позначення національності лише після жовтневої революції, до цього часу вони називали себе “великороси”!!! Суть у тому що наші прадіди яки жили на цій землі багато сот років тому називали себе русинами, русичами потім стали звати себе українцями. Але суть від цього не зміняться. Ми українці сформувались як нація на землях стародавньої Русі і прилеглих територіях, де живемо і зараз, а наші північні сусіди росіяни - сформувались як нація на землях які належали фінським племенам через пів тисячі років як Юрій Долгорукий (батько сучасної Росії) котрому не знайшлось місця для княжіння на Русі пішов з дружиною на північ. Ви цю різницю розумієте?
    Стародавні жителі Римської імперії називали себе римлянами, а їх нащадки – італійцями. Одна з колоній Римської імперії зараз зветься Румунія, але ж румуни не претендують на спадщину Римської імперії виходячи з схожості слів Рим - Румунія ( Roma – Romania ).

6. Вверх #366
    Посетитель
    Цитата Сообщение от КоБа
    Цитата Сообщение от Norman
    cape, История русского и украинского народов долгое время была как бы общей.......

сейчас мы уже отошли очень далеко друг от друга...Нравится это нам или ненравится.
    Что значит как бы общей?

Может все-таки это был один народ?

И насколько далеко отошли друг от друга?

Народ(ы) читающие одни и те же книги, смотрящие одни и те же телепередачи, молящиеся одним и тем же богам, и кстати, говорящие на одном языке находятся на расстоянии вытянутой руки.
    Розкол пішов з Юрія Долгорукого, та його сина Андрія Боголюбського . А кінцеву крапку на шляху виділення окремої російської(московської) народності від українців та білорусів послугувала Золото Орда.

7. Вверх #367
    Частый гость Аватар для <<Arthur>>
    mamay, я во многом с Вами не согласен, но после ответа насчет Плачинда я Вас зауважал.

8. Вверх #368
    Частый гость Аватар для O-Sean
    Цитата Сообщение от JIacKaBbIu DywuTeJIb
    Цитата Сообщение от O-Sean
    АДНАЗНАЧНА - ДА!!!
    А что "ДА" ?
    АДНАЗНАЧНА - ДА!!!
    АДНАЗНАЧНА ПРИДАТЬ!!!

9. Вверх #369
    Цитата Сообщение от mamay
    Цитата Сообщение от КоБа
    Я вас дуже прошу – приведіть мені приклад

украинский этнограф и писатель!!!
    С. Плачинда в 1993 году писал:

"АРИИ (ории) – древнейшее название украинцев. Первые пахари мира. Приручили коня, изобрели колесо и плуг. Первыми в мире окультивировали рожь, пшеницу, просо. Свои знания о земледелии и народных ремеслах принесли в Китай, Индию, Месопотамию, Палестину, Египет, Северную Италию, на Балканы, в Западную Европу, Скандинавию. Племена ориев стали основой всех индоевропейских народов".

Продолжать?
    Прочитав, цікаво, але не більше! Що саме ви хочете довести цитуючи теорію Плачинда?.
    Я ничего не хочу доказать! Был просьба привести пример. Я его привел. А разбираться кто является папой и мамой "современной" украинской истории, это вопрос не ко мне.

10. Вверх #370
    Посетитель
    Цитата Сообщение от КоБа
    Я ничего не хочу доказать! Был просьба привести пример. Я его привел. А разбираться кто является папой и мамой "современной" украинской истории, это вопрос не ко мне.
    А що тут доводити, коли люди чіпляються до одного автора вже більше ніж 10-ь років і постійного приводячи його у приклад коли мова йде стосовно Української історії, хоча його вклад (якщо такий і був) у розвиток історичної думки більш ніж малий. Я можу пояснити це тільки одним – відсутність інших методів показати свою правоту.

11. Вверх #371
    Цитата Сообщение от КоБа
    А що тут доводити, коли люди чіпляються до одного автора вже більше ніж 10-ь років і постійного приводячи його у приклад коли мова йде стосовно Української історії, хоча його вклад (якщо такий і був) у розвиток історичної думки більш ніж малий. Я можу пояснити це тільки одним – відсутність інших методів показати свою правоту.
    Повторяю отдельно для mamay (остальным можно не читать)
    -просили пример - я привел, причем не одну, а три фамилии и к кому из этих трех авторов "люди чіпляються до одного автора вже більше ніж 10-ь років і постійного приводячи його у приклад" , были еще ссылки на школьный учебник от db. Ну что еще надо?

12. Вверх #372
    [quote="Iрися"]КоБа,
    Еще как "дорекнуть", потому как нужно было говорить "драбина" "сходи"
    Я писала слово російською, адже людина до якої я зверталась не має звички розмовляти українською. :wink:

Я АБСОЛЮТНО впевнена, що якщо сьогодні ввести дві мови, то насправді ЖОДНУ не будуть знати нормально. Буде тотальний суржик. Вєрка Сердючка форевер.[/b][/color]
    Может у Ирыси "Іспит з етнології" и напрасно приняли
    Іспит з Етнології і не приймали... :twisted: Була "Етнологія та етнографія"... Вважаєте дарма?! Ну зверніться до пана Кушніра (знайдете його без проблем в корусі істфака ОНУ), може він передумає... :lol:
    Ирыся, Вы таки не поняли, двуязычие в государстве не подразумевает обязательное знание всеми гражданами двух языков, это очень желательно, но никак не обязательно. Это уже вопросы культурного уровня, возможностей.
    Ну не получается учеловека знать два языка (ступорится), ну и не надо.
    Ну а Вам чего посоветовать когда ступорится..., может поможет, если постараетесь забыть русский.

Какой испит Вы указали - такой и написал, если этот Кушнир у Вас его принял значит Ваши знания оответствуют его требованиям.

13. Вверх #373
    aceofspades
    гость
    Полюбому

14. Вверх #374
    Цитата Сообщение от КоБа
    , были еще ссылки на школьный учебник от db. Ну что еще надо?
    Как что, беззаговорочная капитуляция ! :lol: Я тут в тему вспомнил прошлогодний анекдот :
    "После того как Верховная Рада признала недействительными результаты президентских выборов на Украине, Бундестаг признал недействительной победу над Германией в 1945 г. "В ходе боевых действий имели место многочисленные нарушения" - аргументировали свое решение депутаты.Представители ЕС согласились с решением Бундестага, признав, что лучшим выходом было бы проведение второй мировой войны повторно до конца этого года."

15. Вверх #375
    Колись - ситуацію була абсолютно іншою. Навіть 10 років тому - це не сьогодні. Раніше людина і справді могла спокійно вивчити і користуватися паралельно двома, трьома мовами... Сьогодні, коли СТІЛЬКИ потоків інформації. В подібній ситуації і справді важко знати обидві мови і вільно ними спілкуватися.
    То есть, к примеру Вы, читаете в раза 2-3 книг больше, чем люди читали лет 10 назад, говорите тоже в 2-3 раза больше и так далее, и отсюда возникают проблемы. Я правильно понял?

16. Вверх #376
    КоБа,
    Вы таки не поняли, двуязычие в государстве не подразумевает обязательное знание всеми гражданами двух языков, это очень желательно, но никак не обязательно. Это уже вопросы культурного уровня, возможностей.
    Угу... Та скрізь зараз використовують дві мови. І хочеш ти того або ні - не уникнути. Ви увляєте ЗМІ, політику (всякі засідання), освіту одномовною?!

Нє, Ви мені напишіть, як Ви це уявляєте. Якби все було так легко. Якби один окремий регіон хоча б на 90% розмовляв виключно російською мовою і українську йому було б важко вивчити (хоча це сумнівно), тоді я ще припускаю введення другої державної, за умови, що регіон великий...

А зараз двомовність - це трагедія України... Ви будь-які новини подивіться: один українською, інший російською... А Ви кажети знати необов'язково...

17. Вверх #377
    Цитата Сообщение от Iрися
    А зараз двомовність - це трагедія України... Ви будь-які новини подивіться: один українською, інший російською... А Ви кажети знати необов'язково...[/color]
    И в чЁм тут трагедия ??? :twisted:

18. Вверх #378
    Цитата Сообщение от КоБа
    То есть, к примеру Вы, читаете в раза 2-3 книг больше, чем люди читали лет 10 назад, говорите тоже в 2-3 раза больше и так далее, и отсюда возникают проблемы. Я правильно понял?
    Знущаєтесь?! Я не про кількість вже існуючого...
    Я вже зазначала, подивіться випуски новин. А каналів багато
    ...

19. Вверх #379
    JIacKaBbIu DywuTeJIb,
    И в чЁм тут трагедия ???
    А в тому, що це призведе до того, що майже ніхто не буде знати жодну з мов...
    Суржик стане єдиною державною мовою України. От в чому трагедія...

20. Вверх #380
    Посетитель
    Цитата Сообщение от КоБа
    Цитата Сообщение от КоБа
    Повторяю отдельно для mamay (остальным можно не читать)
    -просили пример - я привел, причем не одну, а три фамилии и к кому из этих трех авторов "люди чіпляються до одного автора вже більше ніж 10-ь років і постійного приводячи його у приклад" , были еще ссылки на школьный учебник от db. Ну что еще надо?
    Справа не в самої книжці, наявності, чи відсутності. А справа у тому, що дехто почув цю теорію, схватилися за нею і використовуєте її як “козирну карту” коли іде мова про Українську історію. За допомогою цієї далекої від бездоганності теорії, ви намагаєтесь кинути тінь недовіри на всю Українську історію!

Закрытая тема
Страница 19 из 622 ПерваяПервая ... 9 17 18 19 20 21 29 69 119 519 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права