|
не лучше, если большеьлюдей будут говорить по русскиСообщение от Lissa800
Не. Не пойдет... Ему удобнее не ходить.
А ведь это достаточно легко.
ЗЫ Ждем гневных заявлений, что это все провокация и рука Москвы.)
мир - разнообразен, а не однообразен. универсализация мира приаедет к очередному фашизму, то что мы и нвблюдаемСообщение от Lissa800
Читаем внимательно:
А вообще инфы об этом масса, даже в этой теме.5 октября 2009 года премьер-министр Украины Ю. Тимошенко подписала постановление Кабинета Министров, согласно которому в украинских школах учителям и ученикам запрещалось говорить на русском языке как на уроках, так и на переменах (только на украинском). Конституционный Суд Украины 10 февраля 2010, через три дня после победы В. Януковича на президентских выборах, отменил данное постановление: «Кабинет Министров Украины вышел за пределы своих полномочий, так как, согласно Конституции Украины, порядок использования языков определяется исключительно законами Украины».
но они не ратуют о том, чтобы во всех государствах был англ был государственнымСообщение от Lissa800
а хто це визначає? Може їх було навіть забагато?Имхо, факты таковы. Было много школ с русским языком обучения - стало мало.
ще якихось 7 років тому мені не доводилося чути щоб в таврійському магазині продавці спілкувалися між собою українською, а зараз таке є; зараз навіть постанови у адмінсправах суди виносять українською, а ще 5 років тому майже всі російською..При том, что языковая среда за 20 лет практически не изменилась...
ви самі собі суперечите, бо якщо ситуація не змінилась, то учасники цієї дискусії не наводили б такі факти, як от "діти не знають побутових термінів російською мовою"...
чомусь моїх батьків не довелося переконувати у тому, що варто мого брата віддати в перший створений у школі клас (в який тоді ніхто не хотів йти, бо так само думали, що це політична спекуляція: "що діти потів будуть робити з українським, якщо у майбутньому знову повернеться навчання російською.." )Родителей массово убежали в преимуществах образования на украинском языке и многих таки убедили...(высшее образование, будущая госслужба и "вы же не враги своему ребенку")
дивно, тоді чому в такому місті як Іллічівськ, коли відкрили першу українську школу, то возили із прилеглих сіл свої дітей батьки.. мабуть тому, що це не є виключним фактором вибору школи (але щось на диво всі російськомовні наводять цей довід у виборі школи).Да и убеждай, не убеждай.. если приходится ребенка в школу возить, то не так уж много родителей будет с такими возможностями..
Тобто ви хочете сказати, що до прийняття програми та закону КК у дітей не було можливості навчатися російською? (тільки-но казали, що вибір був, але треба було возити...) ІМХО, можливість залишилась, от доступність якісного навчання - ні. Це ж стосується і російської мови (про підстави такої думки я вже висловився раніше. в усякому разі найближчі 5років, за умови, що в найкоротші терміни організують перепідготовку вчителів та написання і видання книжок, планів, методичних матеріалів, а це майже половина терміну навчання в школі).Socrates, ответьте мне... Осталась ли в школах возможность обучаться на украинском языке или нет?
Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може.
мегя называют по имени.Сообщение от Olivi@
да пусть учатся, если поступят
если Вы имеете в виду работников магазинов сети "Таврия",то я Вам объясню,почему они в большинстве своем разговаривают на украинском(скорее,на суржике).Только лишь потому,что это трудовые мигранты из сел.Вот и всеще якихось 7 років тому мені не доводилося чути щоб в таврійському магазині продавці спілкувалися між собою українськоютак что Ваш пример притянут за уши.
а где я писал такое???????? читать научитесьСообщение от Lissa800
Социальные закладки